Bordeaux met kinderen

Bordeaux met kinderen: 5 activiteiten met het gezin!

Je kunt Bordeaux met kinderen prima bezoeken. Deze stad in het zuidwesten van Frankrijk heeft genoeg activiteiten om je een dag (of twee) te vermaken met het gezin. Vanaf Nederland rijd je met de auto meer dan tien uur naar deze stad toe, dus voor een weekendje is de auto niet het juiste vervoersmiddel. Vanuit Amsterdam vliegen er wel dagelijks een aantal vluchten op deze Franse stad. We zetten hieronder de leukste activiteiten in Bordeaux met kinderen op een rij.

Bordeaux met kinderen
Bordeaux met kinderen

Bordeaux met kinderen #1: de binnenstad

Een wandeling door de binnenstad van Bordeaux is zeker een aanrader. Zo is de binnenstad voor een groot gedeelte UNESCO Werelderfgoed met veel mooie oude gebouwen. Zo heb je de kathedraal van St. André die midden in het centrum ligt en waar het zeker leuk is om even een kijkje binnen te nemen. 

Vanuit deze kathedraal loop je in ongeveer tien minuten naar twee verschillende leuke pleinen. Zo heb je Place de la Bourse, waar ze de grootste waterspiegel ter wereld hebben liggen (Miroir D’Eau). Zeker met kinderen in de zomermaanden is dit een heel fijn plein om een tijd door te brengen, aangezien kinderen hier in het water kunnen spelen en verkoeling kunnen zoeken. Houdt er uiteraard rekening mee dat je misschien voor kinderen een droog setje kleding meeneemt. 

Het tweede plein die het bezoeken waard is, is Place des Quinconces. Dit is het grootste plein van Frankrijk en wordt vaak gebruikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld de kermis. Daarnaast staan er op het plein veel beelden en ook twee monumentale fonteinen. Ben je met kleine kinderen en heb je niet zoveel zin om hele stukken te wandelen door het centrum dan kun je altijd met het elektrische treintje het centrum bezichtigen. Je maakt dan een rondje van 45 minuten door het centrum en rijdt langs verschillende bezienswaardigheden van de stad. 

Bordeaux met kinderen #2: dierentuin Bordeaux

Je kunt in Bordeaux met kinderen ook naar de dierentuin toe. Zo heb je Zoo de Bordeaux Pessac dat ten westen van de stad ligt en waar je vanuit het centrum van Bordeaux in iets meer dan twintig minuten naar toe rijdt. Deze dierentuin is niet super groot en in een halve dag heb je het merendeel van de dieren in de dierentuin gezien. 

De dierentuin heeft verschillende grote dieren, waaronder een aantal van de grote Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de giraf, de zebra en verschillende soorten apen. De dierentuin biedt een paar experiences aan, waarbij je dichtbij sommige dieren kunt komen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de Franstalige website van de dierentuin

Een ander dierenpark dat je in Bordeaux met kinderen kunt bezoeken is Ferme Exotique. Dit park ligt ten zuiden van de stad op ongeveer twintig minuten rijden van het centrum. Dit dierenpark heeft meer het karakter van een grote kinderboerderij met nog een aantal andere dieren zoals de kameel, de schildpad en de zebra. Ze hebben hier voor kinderen ook nog verschillende springkussens, een treintje en een klein zwembadje waar ze zich kunnen vermaken. Kijk voor meer informatie over dit dierenpark even op de Engelstalige website van het dierenpark

Bordeaux met kinderen #3: Cap Sciences

Je hebt in Bordeaux ook twee musea die je met kinderen kunt bezoeken en die de moeite waard zijn. Zo heb je het wetenschapsmuseum Cap Sciences dat redelijk dicht in het centrum ligt en waar je in iets meer dan twintig minuten naar toe wandelt. Het museum is interactief en heeft wisselende exposities die je kunt bezoeken. 

Houdt er wel rekening mee dat niet alles in de Engelse taal staat en dat voor sommige onderdelen een beetje kennis van het Frans wel handig kan zijn. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de Franstalige website van het wetenschapsmuseum

Het tweede museum in de stad dat het bezoeken waard kan zijn dat is het Muséum de Bordeaux – sciences et nature. Dit museum ligt in het centrum en heeft heel veel opgezette dieren die je kunt bekijken. De twee onderste verdiepingen zijn voor kinderen van twee tot en met acht jaar ingericht. Houdt er rekening mee dat het merendeel van de uitleg in het Frans staat. 

Deze twee musea zijn ook een prima optie als het bijvoorbeeld regent in Bordeaux en je wil toch iets gaan doen met het gezin. 

Bordeaux met kinderen #4: Plage du Lac

In de zomermaanden is het in het zuiden van Frankrijk over het algemeen uitstekend weer en daarom kan het dan ook wel lekker zijn om verkoeling te zoeken van het water. Helaas ligt Bordeaux niet aan de zee, maar kun je in de omgeving wel met je kinderen naar het strand toe. Er is namelijk een strand dat aan een groot meer ligt. 

Plage du Lac ligt op een kwartiertje rijden van het centrum van de stad (met het openbaar vervoer iets meer dan twintig minuten) en heeft een zandstrand. In het water is met boeien een gedeelte afgezet waar mensen kunnen zwemmen. Bij dit strand ligt ook een kleine speeltuin en ook is het mogelijk om wat te eten en te drinken. 

Wil je echt een badplaats bezoeken dat ook daadwerkelijk aan zee ligt, dan moet je ongeveer 1,5 uur rijden met de auto vanaf Bordeaux. Bekende badplaatsen die je dan kan bezoeken in de regio zijn Souillac-Sur Mer, Montalivet-Les-Bains, Hourtin Plage, Carcans PLage, Lacanau Ocean, Lège Cap Ferret en Arcachon.

Bordeaux met kinderen #5: Jardin Public

Ben je op zoek naar een plek in Bordeaux waar jullie even de drukte van de stad kunnen ontvluchten dan is een leuke optie het stadpark Jardin Public. Dit park ligt op ongeveer een kwartier wandelen van het centrum en in dit park ligt ook een kleine botanische tuin. 

Daarnaast ligt er ook wat water in het park en op een eiland ligt ook een speeltuin en staat een draaimolen voor kinderen. Het park heeft ook redelijk veel grasvelden, waardoor je hier in de zomer prima een uurtje kunt gaan liggen in het gras of kunt gaan picknicken. 

Een andere plek in het centrum van Bordeaux, waar je de natuur kunt opzoeken is in de botanische tuinen van de stad. Deze liggen aan de andere kant van de rivier de Garonne en vanuit het centrum wandel je naar deze tuinen in ongeveer een kwartier. 

Het buitengedeelte is gratis toegankelijk en alleen voor het binnengedeelte betaal je een paar euro entree. Houdt er rekening mee dat op maandag deze tuinen dicht zijn. Het zijn niet super geweldig mooie tuinen, maar houden jullie van de natuur en bomen en planten kan het een optie zijn voor jullie. 

Waar overnachten in Bordeaux met kinderen?

Je kunt in Bordeaux met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg mogelijkheden in de stad om met gezinnen met kinderen te overnachten. Wij zetten in iedere prijsklassen de beste opties op een rij. 

Budget hotel: MEININGER Hotel Bordeaux Gare Saint-Jean

Middenklasse hotel: B&B Hôtel Bordeaux Centre Gare Saint-Jean

Luxe hotel: Hôtel Cardinal Bordeaux Centre

Kijk voor de hele lijst aan accommodaties in Bordeaux voor gezinnen even hier

Scroll naar boven