Boekarest met kinderen

Een bezoek aan Boekarest met kinderen is zeker de moeite waard. De hoofdstad van Roemenië heeft genoeg leuke kinderactiviteiten om je in ieder geval een dag of twee tot drie te vermaken. Daarnaast is Boekarest ook zeker een low budget bestemming, waardoor een stedentrip naar deze stad met het gezin zeker niet zo veel geld hoeft te kosten. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Boekarest op een rij!

Boekarest met kinderen

Vervoer in Boekarest met kinderen

Je kan in Boekarest prima gebruik maken van de metro. Je hebt in de stad meerdere metrolijnen en de metro komt om de paar minuten aan. Hierdoor ben je vrij snel op de bestemming van de bezienswaardigheid. De prijzen voor een dagkaart van de metro zijn erg laag en kosten maar een paar Lei. Wat dat betreft is een dagkaart wel erg gemakkelijk aangezien je dan niet steeds een nieuw kaartje hoeft te kopen en de gehele dag van de metro gebruik kan maken. Wij vonden het een fijne manier om te reizen door de stad.

Wat een nadeel van de metro is dat je best veel moet lopen van bijvoorbeeld het metrostation naar de bezienswaardigheid toe. Zeker met kleinere kinderen kan dat niet altijd ideaal zijn. Je kan daarom ook prima gebruik maken van een taxi. In sommige landen hebben wij bijna alleen maar gebruik gemaakt van taxi’s, omdat deze via de app op de telefoon erg makkelijk op te roepen zijn en de kosten erg laag zijn.

Je kan in Boekarest gebruik maken van de Uber taxi’s. Je weet van te voren precies de prijs van het ritje als je het adres opgeeft waar je heen wil en binnen een paar minuten staat er vaak een taxi voor de deur. Zeker met kleine kinderen kan dit een fijne optie zijn, waarbij je een stuk minder hoeft te lopen.

Boekarest met kinderen

#1 Parlementsgebouw

De eerste bezienswaardigheid is misschien niet het meest kindvriendelijke uitje, maar het parlementsgebouw is wel de grote bezienswaardigheid van Boekarest. Het bekende parlementsgebouw dat door de vroegere leider Nicolae Ceaușescu is gebouwd staat midden in het centrum van de stad en heeft uiteraard een hele geschiedenis. Hele wijken zijn opgeofferd om dit gebouw neer te zetten.

Het gebouw is één van de grootste gebouwen ter wereld en je kan hier een rondleiding boeken. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en je komt in verschillende zalen van het gebouw. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe groot het gebouw is en wij vonden deze rondleiding dan ook erg indrukwekkend. Uiteindelijk kom je op het balkon, waar je nog een mooi uitzicht hebt over de stad.

Boekarest met kinderen
Kinderactiviteiten Boekarest

Indien je overigens geïnteresseerd bent in het leven van de vroegere leider Nicolae Ceaușescu, dan kun je ook het voormalige woonhuis bezoeken van de familie. De familie is hier halsoverkop vertrokken en nu is het een soort van museum geworden. Wij vonden het wel interessant om te zien hoe de familie in grote rijkdom leefden in die periode. Je krijgt hier een goed beeld van hoe het er hier vroeger aan toe ging.

Bezienswaardigheden Boekarest met kinderen
Bezienswaardigheden Boekarest met kinderen

#2 Edenland Park

Wil je in Boekarest met kinderen iets actiefs gaan doen dan is het Edenland Park een leuke optie. Dit park ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de stad en je kan hier verschillende activiteiten ondernemen. Zo heb je hier een klimpark in de bossen liggen die 14 verschillende parcours heeft. Je gaat dan klimmen tussen de bomen en deze activiteit kun je voor drie uur boeken. Deze parcours verschillen in moeilijkheid en je kan hier al gaan klimmen met kinderen vanaf 4 jaar.

Je betaalt voor de jonge kinderen ook een stuk minder dan voor de oudere kinderen, omdat de oudere kinderen meer parcours mogen doen dan de jongere kinderen. Daarnaast heb je bij Edenland Park ook nog een dierentuin liggen met verschillende dieren zoals de struisvogel, de kameel en de lama. Ook is het mogelijk om bij Edenland Park te gaan paardrijden en kun je er paintballen.

#3 Therme zwembad

Je kan in Boekarest met kinderen ook gaan zwemmen. Therme Bucuresti ligt iets buiten het centrum en heeft verschillende zwembaden en relaxbaden. Deze baden zijn zowel binnen als buiten. Je kunt hier voor drie uurtjes boeken en ook voor kinderen is er een heel gedeelte met verschillende glijbanen.

Kinderen tot en met 16 jaar mogen ook alleen in dit kindergedeelte komen, waardoor het als ouders wel lastig kan zijn om ook naar het spa gedeelte voor volwassenen te gaan (of je moet je opsplitsen als ouders).

Je krijgt bij binnenkomst een armbandje, waarmee je alles kunt betalen. De entreeprijs is voor Roemeense begrippen niet super goedkoop. Zorg ervoor dat je slippers meeneemt hier naar toe, want deze zijn verplicht. Anders kun je ze bij de kassa kopen.

#4 Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti

Dit is een openlucht museum dat in een park ligt aan een meertje. De toegangsprijs is 30 Lei (ongeveer 8 euro) voor volwassenen en kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Je ziet in dit openlucht museum veel huizen, kerkjes, werkplaatsen, boerderijen, scholen en andere gebouwen uit vroegere tijden. De gebouwen komen uit alle delen van Roemenië en zijn bij het museum weer opgebouwd.

Wat wel een nadeel van dit museum is, is dat je veel van de huisjes helaas niet van binnen kunt bekijken. Toch zijn er wel een aantal huizen en kerken die je van binnen kunt bekijken. Helaas is er weinig informatie te vinden over de gebouwen.

Je krijgt op deze manier een beeld van hoe vroeger het Roemeense platteland er uitzag. Met kinderen is het een leuke wandeling langs de verschillende huisjes en een mooie manier om even de drukte van de stad Boekarest te ontvluchten.

Overige kinderactiviteiten in Boekarest

Naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten die je in Boekarest kunt ondernemen, zijn er nog meer activiteiten. We zetten de leukste kinderactiviteiten in Boekarest hieronder kort op een rij.

#5 Herastrau Park: dit is het park waar ook het openluchtmuseum ligt en daardoor zijn deze twee bezienswaardigheden in Boekarest prima te combineren met elkaar. In het Herastrau Park kun je heerlijk wandelen. Wij vonden het een erg leuk park om door heen te wandelen. Je hebt in het park verschillende speeltuintjes voor kinderen en ook is er een meer waar je een bootje kan huren om op het meer te varen. Ook zijn er meerdere eettentjes in het park, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Dag tour Boekarest met kinderen
Brasov met kinderen

#7 Tineretului Park: ook in dit stadspark van Boekarest is van alles te doen voor kinderen. Ook in dit park heb je verschillende speeltuintjes en ook verschillende attracties zoals een reuzenrad. Ook hier kan je met een bootje het meer op en er zit in dit park ook een skatepark voor kinderen. Je kan hier ook prima wandelen en er zijn in het park ook genoeg tentjes voor een hapje en een drankje.

#8 Museum of Senses: dit museum staat in het teken van de zintuigen. Kinderen kunnen hier van alles ontdekken en ook zijn er verschillende bekende optische illusies die je van andere soortgelijke musea kent, zoals dat er een kamer is waarbij de ouders kleiner lijken dan de kinderen. Wij vinden dit soort musea altijd wel erg leuk om te bezoeken.

Je kan daarom in dit museum zeker leuke foto’s maken van de kinderen. De tickets zijn op maandag tot en met donderdag goedkoper dan van vrijdag tot en met zondag en je kunt gezinstickets kopen met korting.

#9 Fonteinenshow: je kunt in Boekarest met kinderen ook naar een fonteinenshow gaan kijken. Deze show is alleen van vrijdag tot en met zondag te zien en begint om 8 uur in de avond. De show duurt ongeveer een uurtje en de fonteinen dansen op de muziek. Wij vonden het wel leuk om deze fonteinenshow te zien, maar we kunnen voorstellen dat het met kleine kinderen wat aan de late kant is. De fonteinenshow vindt plaats op Union Square.

#10 Children’s Town: dit kleine pretpark heeft meer iets weg van een kermis. Je hebt hier meerdere attracties voor kinderen, maar ook zijn er verschillende luchtkussens. Ook rijdt er een treintje rond over het terrein. Dit pretpark richt zich wel op de wat jongere kinderen.

Fonteinenshow Boekarest

Kindvriendelijk restaurant Boekarest

Je kunt in Boekarest met kinderen ook heel lekker en goedkoop eten. Je hebt tientallen restaurants in het centrum en de keuze is dus enorm. Een leuke wijk om een restaurant te zoeken is de wijk Lipscani. Dit is het oude centrum van de stad en deze wijk is ook autovrij. Hierdoor kun je hier ook prima met kinderen wandelen.

Je vindt hier ook veel oude gebouwen, dus het is ook zeker leuk om er een rondje te gaan wandelen. We zetten een aantal opvallende en kindvriendelijke restaurants in Boekarest hieronder op een rij.

Hard Rock Cafe Boekarest: de restaurants van Hard Rock heb je in de meeste grote steden in de wereld en ook in Boekarest kun je er eentje bezoeken. Binnen in dit restaurant is van alles te zien en je kan hier voor kinderen bijvoorbeeld een hamburger met frietjes bestellen. Het Hard Rock Cafe Boekarest ligt in het centrum van de stad Boekarest.

White Horse Pub: dit kindvriendelijke restaurant in Boekarest heeft een speeltuin en je kunt hier terecht voor zowel de lunch als voor het diner. Bij de speeltuin is ook een medewerkster die een oogje in het zeil houdt bij de kinderen. De menukaart is niet super groot, maar er zijn voldoende opties om uit te kiezen.

Kindvriendelijk restaurant Boekarest

Kindvriendelijk hotel Boekarest

Je hebt in Boekarest genoeg kindvriendelijke hotels, waar je met het gezin kunt overnachten. Wij zetten in de verschillende prijsklassen de hotels op een rij die zeer goed beoordeeld zijn door de gasten die er overnacht hebben. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Scroll naar boven