Bocas del Toro met kinderen

Bocas del Toro met kinderen is leuk! Wij vonden deze eilandengroep in Panama echt een super leuke bestemming om te bezoeken. Vooral het centrum van Bocas del Toro vonden wij erg gezellig met goede restaurants en gezellige cafés! Daarnaast kun je in Bocas del Toro vooral mooie stranden bezoeken en dieren spotten. Wij verbleven in Bocas del Toro een week en zetten hier alle kindvriendelijke tips van Boca del Toro op een rij!

#1 Zapatilla Eiland

Veruit het mooiste strand dat je in Bocas del Toro met kinderen kan bezoeken is Zapatilla eiland. Dit eiland ligt op ongeveer 40 minuten varen van het hoofdeiland van Bocas del Toro en eigenlijk kun je het Zapatilla eiland alleen bezoeken met een tour. Deze tour kun je overal in de stad boeken en deze tour duurt ongeveer van 10 uur in de ochtend tot een uur of 4 in de middag. 

Bij deze tour ga je als eerste op zoek naar dolfijnen. Omdat er ook acht andere boten zijn die allemaal gelijk naar de dolfijnen varen die af en toe naar boven komen voelt het niet als een fijne activiteit, waarbij niet echt naar het welzijn van de dieren gekeken wordt. 

Ook ga je nog bij Cayo Coral snorkelen, maar ook dat vonden wij niet super. Veel koraal is dood en we zagen niet super veel vissen, We hebben op veel andere plekken in de wereld een betere snorkelervaring gehad. 

Het lijken een beetje extra activiteiten om er maar een hele dagtour van te kunnen maken. Als laatste bezoeken we het Zapatilla eiland en dat was wel een eiland met hele mooie stranden. Witte stranden, helderblauw water en doordat de toeristen zich verspreiden over het gehele eiland voelt het ook niet super druk. 

Wij vonden het bezoek aan het Zapatilla Eiland echt één van de hoogtepunten van onze reis naar Bocas del Toro. Probeer bij de tours wel een beetje te onderhandelen, want je kan nog best wel wat dollars afdingen op de originele prijzen die op de borden staan. 

Bocas del Toro met kinderen
Bocas del Toro met kinderen

#2 Red Frog Beach

Een bezoek aan Red Frog Beach vonden wij ook erg leuk. Je vaart in ongeveer 10 minuten vanaf het hoofdeiland naar het eiland Bastimentos en vanaf dit punt is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het strand. Je kan een watertaxi boeken bij de verschillende bureautjes. Ook betaal je nog 5 dollar entree voor het strand. 

Red Frog Beach heeft zijn naam te danken aan de rode kikkertjes die je in de buurt van het strand kan vinden. Deze kun je vinden op de route naar het strand toe in de berm. Ze hebben ook nog een pad dat je kan lopen en dan zie je ze ook gelijk. En zie je ze echt niet (de kikkertjes zijn vrij klein) dan kun je het altijd nog even vragen aan de persoon die de tickets verkoopt. Die liep meteen met ons mee om de kikkertjes te laten zien. 

Red Frog Beach is best een aardig strand, alleen het nadeel van het strand is dat de zee heel wild is en je niet echt in de zee kan zwemmen. Onze dochter vond het wel helemaal geweldig om in de branding te spelen samen met ons. Op Red Frog beach zit ook een restaurant waar je wat kunt eten en drinken. Ook zit er een hostel, dus er zijn behoorlijk wat jongeren op dit strand. Wij vonden het een gezellig strand. 

Vanaf Red Frog Beach kun je ook in ongeveer 40 minuten lopen naar Polo Beach. Polo Beach wordt ook weleens door sommige genoemd als mooiste strand van Bocas del Toro, maar er is niet echt veel strand. Wel heb je een grote kans dat je hier bijna als enige bent, omdat het wat moeite kost om er te komen. Je kan hier alleen niet echt op het strand liggen. 

Kinderactiviteiten Bocas del Toro
Kinderactiviteiten Bocas del Toro

#3 Bluff Beach

Op het hoofdeiland van Bocas del Toro in het oosten ligt echt een prachtig strand. Wij lazen online overal dat je fietsen kan huren in het centrum van Bocas del Toro en dan in een uurtje naar dit strand kunt fietsen. Wij hebben nog even gekeken naar het huren van fietsen, maar wij zagen maar weinig kinderfietsen of iets van een tandem. 

Uiteindelijk zijn we met de taxi naar Bluff Beach afgereisd en dat was een goede keuze met onze dochter van acht jaar. Wij vonden de route naar het strand niet super bijzonder en de weg er naar toe is erg slecht. Onze dochter vond het ritje met de taxi wel erg leuk, aangezien op sommige stukken de gehele taxi op en neer ging. Wij betaalden 15 dollar voor een enkele reis (dus 30 dollar heen en terug) en spraken met de chauffeur af hoe laat hij ons weer op kwam halen. 

Bluff Beach vonden wij een prachtig strand met mooi geel zand en wij vonden het mooiste van alles dat we het gehele strand voor onszelf hadden. Er was op zondagmiddag niemand. Wij werden afgezet bij het Bom Bom Beach Bar. We dachten dat hier ook veel surfers zouden zijn, maar ook die waren er niet, maar waren een stukje terug op de route naar Bluff Beach wel in grote getalen aanwezig in de zee.

Wat een groot nadeel is van dit strand is dat de zee erg wild is en dat je niet echt kunt zwemmen in de zee. Onze dochter is alleen in de branding geweest en dat was al erg heftig. Dit vond zij wel helemaal geweldig, maar als ouders moesten we haar wel de gehele tijd in de gaten houden en haar echt vasthouden, omdat de stroming erg sterk was. Wij hebben wel echt een heerlijke zonnige middag gehad op dit strand en vinden het daarom zeker toch wel een aanrader. 

Wat te doen in Bocas del Toro
Wat te doen in Bocas del Toro

#4 Starfish Beach

Starfish Beach heet eigenlijk Playa Estrellas. Dit is een van de bekendste stranden van Bocas del Toro waar je veel zeesterren in het water kunt spotten. Wij hadden online gelezen dat er bijna geen zeesterren lagen, maar toch vonden wij er nog behoorlijk veel zeesterren liggen. Verder vonden wij het strand erg tegenvallen en is er eigenlijk geen strand. Je hebt vooral veel eettentjes op het strand. Je hoeft daarom eigenlijk maar een uurtje naar Starfish Beach omdat je het dan wel gezien hebt. 

Je kan dit strand op verschillende manieren bezoeken. Zo kan je een tour boeken naar dit strand. Dan ben je van een uur of tien in de ochtend onderweg tot een uurtje of vier. Dit hebben wij gedaan. Je bezoekt dan naast Starfish Beach ook een vogeleiland (als de zee het toe laat), een resort en het strand van Boca del Drago, maar dat vonden wij allemaal weinig voorstellen. Wij verbleven ook drie uur op Starfish Beach en dat was in onze ogen ook te lang. 

De tweede manier om het strand te bezoeken is de bus te nemen naar Boca del Drago (deze gaat een keer in het uur als de bus vol zit, dus niet echt op een vast tijdstip) en vanaf Boca del Drago loop je via een mooie route in 20 minuten naar Starfish Beach toe. Je bent dan wel vrij lang onderweg om het strand te zien. Op Starfish beach kun je ook op een banaan zitten achter een boot. De zee is hier wel erg rustig en zeker geschikt voor kinderen.  

Bocas del Toro met kinderen
Bocas del Toro met kinderen

#5 Skully’s

Wij waren in totaal 7 dagen op Bocas del Toro en dat is zeker wel wat aan de lange kant. Als je een dag of 5 op het eiland verblijft met kinderen dan is dat lang genoeg. Om toch nog wat te ondernemen de laatste twee dagen van onze trip zijn we een dag naar Skully’s geweest dat aan de oostkant van het hoofdeiland ligt. 

Skully’s ligt aan het strand en wij reden er met de taxi voor 3 dollar per persoon naar toe. Met de taxichauffeur spraken we af hoe laat hij weer ons kon oppikken, ondanks het ook mogelijk is om een taxi ter plekke te regelen of aan de kant van de weg te gaan staan en te wachten tot er een taxi langskomt. 

Skully’s heeft bedjes aan het strand en heeft ook een klein zwembad. Wij vonden het best een fijne plek om een paar uurtjes rond te brengen. We hadden ze vooraf gemaild of we zo langs konden komen en dat was geen probleem. Uiteraard hebben we hier wel wat drankjes gedronken bij Skully’s. 

Nog een andere plek waar we de laatste dag naar toe zijn geweest was Carenero Playa. Dit strand ligt in de buurt van het hoofdeiland en met de watertaxi konden we hier voor 2 dollar per persoon naar toe. Verwacht niet super veel van dit strand, maar je kan er wel prima even een duik in de zee nemen, zonder dat je gelijk veel geld kwijt bent voor een taxi of een boot. Dat kan op het hoofdeiland in het centrum niet echt.

Wij wilden op dit eiland ook nog een drankje gaan doen bij Aqua, maar deze beachclub is alleen voor 18 plus, dus dat was lastig met onze dochter van 8 jaar. Ben je zonder kinderen, dan is dat ook wel een toffe optie om een paar uurtjes te relaxen. 

Bocas del Toro bezienswaardigheden
Bocas del Toro bezienswaardigheden

Waar overnachten in Bocas del Toro met kinderen?

In Bocas del Toro overnachtten wij 7 nachten in het Grand Bahia Hotel. Dit hotel ligt aan de hoofdstraat midden in het centrum. Wij vonden dit een fijn hotel met een prima kamer en een leuk groot balkon die uitzicht heeft over de zee en de hoofdweg. Alles heb je hier bij de hand. Je zit hier in de buurt van de aankomst en vertrekplek van de boot, er zitten veel restaurants in de buurt en vanaf hier gaan ook alle tours. 

Het enige wat we aan het hotel minder vonden is dat je af en toe muziek van de straat hoorde, maar onze dochter had hier gelukkig weinig last van en sliep hier door heen. Kijk voor meer informatie over het Grand Bahia hotel even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere leuke kindvriendelijke hotels in Bocas del Toro. Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Bocas del Toro even hier

Scroll naar boven