Bloemendaal met kinderen

Bloemendaal met kinderen: kindvriendelijke strandtenten!

Een dagje naar het strand van Bloemendaal met kinderen is een goed idee! Afgelopen zomervakantie bezochten we verschillende badplaatsen aan de Nederlandse kust, waaronder het strand van Bloemendaal aan Zee. We deden dit tijdens een weekendje weg naar Amsterdam en hadden een heerlijke dag op het strand en in de verschillende strandtenten die de plaats rijk is. Aan de hand van onze ervaringen in deze badplaats zetten we alle informatie op een rij, zodat je een heerlijke stranddag met het gezin naar Bloemendaal kan maken. 

Bloemendaal met kinderen
Bloemendaal met kinderen

Bloemendaal met kinderen: algemene informatie

Zoals we in de intro al aangaven hebben we het strand van Bloemendaal bezocht tijdens een stedentrip naar Amsterdam met onze dochter. Je kan vanuit onze hoofdstad met de auto naar het strand gaan, maar het is ook prima mogelijk om met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam naar Bloemendaal aan Zee af te reizen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je in Haarlem nog een stukje met de bus moet naar Bloemendaal, aangezien hier geen treinstation ligt. In totaal doe je er dan iets langer dan een half uur over. 

Ook hebben we Bloemendaal aan Zee weleens bezocht vanuit Haarlem met de fiets. In totaal ben je in minder dan dertig minuten dan op het strand met de fiets. Je rijdt dan ook nog eens een leuke route door Nationaal Park Zuid Kennemerland. Rondom het strand van Bloemendaal aan Zee kun je prima parkeren met de auto, maar dit is wel betaald. Je hebt verschillende parkeerplaatsen bij het strand. 

Rondom het strand van Bloemendaal aan Zee zit geen winkelcentrum, waar je kunt gaan shoppen of naar een supermarkt kunt gaan. Wel heb je op camping de Lakens een buurtsupermarkt van de Spar, maar dat is wel een stukje lopen vanaf het strand. Neem je graag eten en drinken van thuis mee, dan zouden we aanraden om deze vooraf aan te schaffen en dit koel te houden in bijvoorbeeld een koelbox. 

Bloemendaal met kinderen: het strand

Het strand van Bloemendaal is vergelijkbaar met de andere stranden in de badplaatsen in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Het strand is ruim en schoon en heeft prima zacht zand waar kinderen lekker in kunnen spelen. Als het eb wordt op het strand dan ontstaan er overal plassen/ meertjes, waar kinderen ook fijn in kunnen spelen. Wat dat betreft is het strandzand ideaal en kunnen we eigenlijk weinig negatieve punten opnoemen. 

Toen wij het strand bezochten stond er wel een windje, waardoor het wel vrij fris aanvoelde en ook de zee is behoorlijk fris in Nederland. Je merkt gelijk het verschil in temperatuur als je uit de wind bent, dus een windscherm huren op het strand is zeker geen overbodige luxe. Uiteraard kun je deze ook van thuis meenemen. 

Bloemendaal met kinderen
Bloemendaal met kinderen

Bloemendaal met kinderen: eten en drinken

Je kunt op het strand van Bloemendaal met kinderen prima een hapje eten en drinken. Er zijn namelijk behoorlijk wat leuke strandtenten die je kunt bezoeken met je gezin. Wij hebben zelf het strandgedeelte in Bloemendaal bezocht van Parnassia, omdat we hier ook onze auto hadden geparkeerd en we hebben geluncht bij de strandtent Parnassia aan Zee. Je hebt hier een prima lunchkaart met genoeg kindergerechten op de kaart. 

Deze strandtent ligt bij een specifieke ingang van het strand (Duiningang Parnassia), maar op het hoofdstrand van Bloemendaal aan Zee liggen nog een stuk of tien verschillende strandtenten. Zo heb je verschillende strandtenten met een klein speeltuintje bij de strandtent zelf zoals bijvoorbeeld Renato’s, maar zoek je echt een leuke strandtent met een hele grote speeltuin dan moet je echt naar restaurant Gestrand gaan. 

Bloemendaal met kinderen
Bloemendaal met kinderen

Het enige nadeel van deze strandtent/ restaurant is dat het niet direct aan zee ligt, maar dat het bij de camping de Lakens hoort. Deze strandtent ligt op een kwartiertje lopen vanaf het strand, maar het heeft wel een hele toffe speeltuin waar kinderen zich prima een uurtje kunnen vermaken. 

Daarnaast is het erg fijn dat de strandtent helemaal tussen de duinen ligt en dat hierdoor de temperatuur erg aangenaam is (het kan hier zeker op hele warme dagen zelfs erg warm zijn). Wij hebben hier in de namiddag geborreld en onze dochter heeft de hele tijd in de speeltuin zich vermaakt. Wat dat betreft kun je in Bloemendaal met kinderen prima terecht bij verschillende leuke kindvriendelijke strandtenten. 

Bloemendaal met kinderen
Bloemendaal met kinderen

Bloemendaal met kinderen: conclusie

Je kunt prima een dagje naar het strand van Bloemendaal met kinderen gaan. Wij zijn er zowel in de zomer en de winter geweest en vonden het beide keren leuk om het strand te bezoeken. Uiteraard is het leukste om op een warme zomerdag het strand van Bloemendaal met kinderen te bezoeken, aangezien je dan lekker op het strand kunt spelen. Wat betreft faciliteiten heb je in Bloemendaal eigenlijk alles en daarnaast is het ook leuk om nationaal park Zuid-Kennemerland te bezoeken. Hier kun je ook prima met je kinderen in de duinen spelen en ook is het erg leuk om hier te fietsen met het gezin!

Bloemendaal met kinderen: waar overnachten?

In Bloemendaal zelf heb je weinig accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Gelukkig ligt er in de buurt van dit dorp de toffe stad Haarlem. Haarlem hebben we al verschillende keren bezocht en we schreven al eens de blog Haarlem met kinderen, met een overzicht van de verschillende activiteiten die je in deze stad kunt ondernemen. 

In Haarlem hebben we in verschillende hotels overnacht en we zetten de aanraders in deze stad hieronder op een rij. Klik op de blauwe link om meer informatie over de verschillende hotels te krijgen. 

Ibis Styles Haarlem City: dit hotel ligt in het noorden van de stad Haarlem in de buurt van de leuke Haarlemmer Kweektuin. Dit moderne hotel heeft verschillende familiekamers, je kunt er gratis parkeren voor de deur en ze hebben een lekker ontbijt in de ochtend. 

Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen
Kindvriendelijk hotel Haarlem

Carlton Square Haarlem: midden in de stad Haarlem ligt dit hotel. Naast dat je hier een luxe kamer krijgt, zit er ook een goed restaurant bij en is er de mogelijkheid om fietsen te huren. Wij hebben bij dit hotel fietsen gehuurd en zijn op deze manier in de winter naar Bloemendaal gefietst. 

Hotel Lion D’or: een ander hotel wat midden in het centrum van Haarlem zit is dit hotel. Dit sfeervolle hotel ligt tegenover het station en heeft een café lounge gedeelte, waar je een drankje kunt doen en waar je een spelletje kunt spelen met je kinderen.

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Haarlem voor gezinnen even hier. 

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Carlton Square Haarlem met kinderen

Scroll naar boven