Blackpool met kinderen

Je kunt je in Blackpool met kinderen zeker in de zomermaanden prima vermaken. Deze Britse badplaats was in vroegere tijden de nummer 1 badplaats van Engeland, maar ook tegenwoordig komen er nog genoeg toeristen naar Blackpool toe. Uiteraard vanwege het strand, maar ook vanwege de verschillende gezinsactiviteiten die je hier kunt ondernemen.

Blackpool ligt op iets meer dan uurtje rijden van bekende toeristenplaatsen als Liverpool en Manchester en is daarom prima te combineren met een stedentrip naar één van deze twee plaatsen. We zetten de leukste activiteiten van Blackpool met kinderen op een rij. 

Blackpool met kinderen
Blackpool met kinderen

Blackpool met kinderen #1: Pleasure Beach

Je hebt in Blackpool in het centrum van de stad aan het strand een groot amusementspark liggen dat één van de meest bezochte parken van Europa is. Het park was voorheen gratis te bezoeken, waardoor het park jaarlijks door miljoenen bezoekers werd bezocht. Tegenwoordig betaal je een vast bedrag entree om Pleasure Beach te bezoeken.

 Pleasure Beach heeft meer dan dertig attracties voor zowel jonge als voor oudere kinderen. Zo is er een Nickelodeon gedeelte, waar ze allerlei achtbanen en andere attracties hebben voor vooral jonge kinderen. Ook heb je een aantal spectaculaire achtbanen, waar kinderen bij de meeste van deze achtbanen minimaal een bepaalde lengte moet hebben om er in te mogen. 

Het is mogelijk om in het hoog seizoen een fastpass te kopen, waardoor je bij veel attracties niet in de rij hoeft te staan en op die manier veel meer attracties op een dag kunt doen. Het park is in de zomermaanden dagelijks open en in de overige maanden alleen in het weekend. Kijk voor meer informatie over deze fastpass, de entreeprijs en de verschillende attracties even op de website van Pleasure Beach

Blackpool met kinderen #2: Blackpool Zoo

Je kunt in Blackpool met kinderen ook naar de dierentuin toe. De dierentuin van Blackpool ligt midden in het centrum en je hebt hier verschillende grote dieren die je kunt bekijken zoals de olifant, de leeuw, de tijger, de zebra, de giraf en de kameel. Bij de kassa kun je een plattegrond krijgen, waarop je kan zien welke dieren er allemaal te bezichtigen zijn en wat de voedertijden van de dieren zijn. 

Bij de dierentuin is het mogelijk om online verschillende ‘experiences’ te boeken met verschillende dieren. Zo kun je bijvoorbeeld de giraffen ontmoeten en voeren, kun je een dag als verzorger meelopen en ook als trainer aan de slag van de zeeleeuwen. Naast al de dieren die je kunt bekijken, is er ook een grote speeltuin in de dierentuin (in de buurt van de orang-oetans), waar kinderen kunnen spelen. 

De dierentuin is ruim opgezet en je bent zo al snel een halve dag bezig om alle dieren van de dierentuin goed te bekijken. Uiteraard zijn er genoeg horecagelegenheden waar je tussen de middag kunt lunchen met het gezin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van de dierentuin

Blackpool met kinderen #3: Sandcastle Waterpark

Zoek je een leuke activiteit in Blackpool met kinderen als het weer een stuk minder is, dan is het Sandcastle Waterpark een goede optie. Dit waterpark ligt ook aan het strand en ligt praktisch naast het pretpark Pleasure Beach. Het is het grootste indoor waterpark van het Verenigd Koninkrijk en je koopt hier een ticket voor drie uur toegang tot het waterpark. Reken dus op een halve dag vermaak per keer dat je het waterpark bezoekt!

Het waterpark heeft meer dan tien verschillende glijbanen, waar je met een band, matje of zonder hulpmiddelen vanaf gaat. Naast de glijbanen heb je een groot ondiep zwembad waar kinderen kunnen spelen en er is ook een piratenschip waar jonge kinderen kunnen spelen. Ook is er een zwembad met kunstmatige golven.

Doordat het zwembad met tijdsblokken werkt, is het minder druk bij de glijbanen, maar het is toch aan te raden om of aan het begin van de dag of aan het einde van de dag te gaan, zodat het het minst druk is. Het zwembad werkt met bandjes waarmee je kan betalen voor je eten en drinken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de website van Sandcastle Waterpark

Blackpool met kinderen #4: Blackpool Tower

De Blackpool Tower is één van de meest iconische gebouwen van Blackpool en vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook deze toren is te vinden aan de boulevard van Blackpool aan het strand. Als je de toren ziet dan heeft de toren wel iets weg van de Eiffeltoren in Parijs

Als eerste neem je de lift naar boven en hier zie je een film in 4D. Na het bekijken van deze film neem je de volgende lift naar het uitkijkdek. Leuk bij het uitkijkdek is de glazen wand in de vloer, waardoor je onder je voeten de afgrond ziet. Hier kun je ook leuke en grappige foto’s maken met je kinderen. 

Erg populair onder gezinnen bij deze toren is om een high tea te boeken in de balzaal. In een prachtige balzaal kun je met je gezin bij de toren gezellig lunchen en thee drinken. Houdt er rekening mee dat het in de zomer erg druk kan zijn bij de toren en dat er een wachtrij kan ontstaan. Kijk voor tickets, de openingstijden en de prijzen even op de website van de Blackpool Tower

Blackpool met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in de stad, zijn er nog een aantal leuke activiteiten in Blackpool met kinderen te ondernemen. We zetten ze hieronder kort op een rij.

#5 Coral Island: dit is een enorme arcadehal die in het centrum van Blackpool ligt en die je gratis kunt bezoeken met je kinderen. Coral Island staat in het teken van piraten en je kunt hier allerlei Arcade spellen spelen. Aangezien het bij de andere bezienswaardigheden ligt en je gratis toegang hebt, is het leuk om er even een keer door heen te wandelen. In de restaurants van deze Arcadehal eten de kinderen gratis 

#6 Sea Life: ook dit ligt in het centrum van de stad en aan het strand. Ook hier hebben ze (net als bij bijna alle vestigingen van Sea Life) een onderwatertunnel, waar je door heen kunt lopen en waarbij je de hele onderwaterwereld om je heen ziet. De waterdieren die je hier onder meer kunt bekijken zijn haaien, pijlstaartroggen, veel gekleurde vissen en schildpadden. 

#7 Madame Tussauds: net als in Amsterdam heb je ook in Blackpool dit museum met wassen beelden van bekendheden. Uiteraard zijn het vooral Britse bekendheden en zullen je kinderen een hoop van de sterren niet herkennen. Toch heb je hier de mogelijkheden om met het Britse koningshuis en met bekende sporters en muzieksterren op de foto te gaan. Ook zijn er stellages waar je grappige foto’s kunt nemen, waarbij het bijvoorbeeld net lijkt of je in een pot met insecten met je hoofd zit. 

#8 Blackpool Tower Circus: je kunt in Blackpool ook naar het circus. In de zomermaanden zijn er dagelijks twee voorstellingen per dag om 13.00 en 16.00 uur. Uiteraard is de show in het Engels en kan het voor kleine kinderen af en toe wel moeilijk zijn om te volgen, maar de kunsten die de acrobaten vertonen blijven uiteraard ongeacht de taal spectaculair om te zien. 

Waar overnachten in Blackpool met kinderen?

Je kunt in Blackpool met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties te vinden in deze badplaats die geschikt zijn voor gezinnen. We zetten een aantal van de beste opties in de verschillende prijsklassen hieronder op een rij.

Budget hotel: The Kings Cross Hotel

Middenklasse hotel: ParkRoyal Blackpool

Luxe hotel: Boulevard Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Blackpool even hier

Scroll naar boven