Black Canyon of the Gunnison met kinderen

Wat te doen in de Black Canyon of the Gunnison met kinderen? Black Canyon of the Gunnison National Park is een mooi park om te bezoeken met kinderen, maar vergeleken met de andere parken in Colorado en Utah zouden we er niet teveel tijd voor uittrekken. Speur langs de rand van de kloof naar adelaars, haviken en zelfs Bighorn sheeps (schapen met grote hoorns) die op de rotsachtige hellingen grazen. Het is en blijft een prachtig nationaal park. In deze blog zetten we alle leuke kinderactiviteiten in Black Canyon of the Gunnison National Park op een rij en geven we je alle informatie over het park.

Wat te doen in Black Canyon met het gezin

Hoeveel tijd heb je nodig voor Black Canyon?

Wij hebben in Black Canyon of the Gunnison National Park een ochtend doorgebracht en dat vonden we voldoende. We waren inmiddels ook wel een beetje verwend doordat we al heel veel kloven hadden gezien inmiddels tijdens onze rondreis door Amerika van een paar maanden met onze camper. De dag afwisselen met het Ute Museum is een goed idee, omdat je zo een combinatie hebt van natuur en een leuk interactief museum.

Ook als het regent is dit museum een leuke aanrader. Je zult er ongeveer 1,5 tot 2 uur kwijt zijn, maar als je kinderen het heel leuk vinden kun je hier ook makkelijk 3 uur spenderen vanwege de buiten speelruimte die erbij zit.

Black Canyon met kinderen

Beste reistijd Black Canyon of the Gunnison met kinderen

Black Canyon of the Gunnision National park is het hele jaar open en zo ook het museum. De beste reistijd om Black Canyon of the Gunnison met kinderen te bezoeken is echter tussen maart en oktober. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat het in de zomer in dit gebied wel heel erg warm kan worden en dat dan wandelen in de canyon best een uitdaging kan zijn.

Uiteraard is het in deze periode ook hoogseizoen en kan het dus druk zijn in het park en kunnen de prijzen van accommodaties stijgen. In de wintermaanden kan er veel sneeuw liggen in het park en kunnen de wegen afgesloten zijn vanwege de sneeuw.

Black Canyon of the Gunnison met kinderen

Vervoer in en naar Black Canyon of the Gunnison

De meeste toeristen die Black Canyon of the Gunnison met kinderen bezoeken doen dit tijdens een rondreis door het westen van Amerika. Ze bezoeken dan meerdere parken. De meeste toeristen die het park bezoeken starten hun reis in Los Angeles, San Francisco of Denver. De makkelijkste manier om de parken te bezoeken is met een camper of huurauto.

Je kan in deze drie grote steden een auto huren op het vliegveld van de organisatie Sunny Cars. Sunny Cars heeft de meeste verzekeringen van de auto en ook vaak het eigen risico in de prijs inbegrepen zitten. Kijk voor het huren van een auto in Los Angeles hier, voor het huren van een auto in San Francisco hier en voor het huren van een auto in Denver even hier.

In de grote nationale parken van Amerika zijn er shuttlebussen die de toeristen door het park vervoeren, maar bij Black Canyon of the Gunnison rijden deze shuttlebussen niet. Je kunt in dit nationale park gewoon overal rijden met je auto of camper. Voor de toegang van de nationale parken raden we je de America the Beautifull Pass aan.

Je betaalt 80 dollar voor toegang met je auto voor het hele jaar. Je hebt met deze pas toegang tot alle nationale parken van Amerika en ook nog toegang tot andere attracties. Bezoek je een aantal parken, dan kan deze pas dus veel voordeel opleveren. Uiteraard is het ook mogelijk om een individuele pass te kopen voor dit park. Kijk even op de website van de Black Canyon of the Gunnison voor de actuele prijzen van tickets.

Black Canyon met kinderen

Kinderactiviteiten Black Canyon en omgeving

#1 Ga Shoppen

Voor je bij Black Canyon of the Gunnison bent, kun je stoppen in Grand Junction om te gaan winkelen. In the Mesa Mall zijn veel winkels waar je lekker overdekt kunt winkelen (schoenen, kleding, juweliers, e.d.). Als je houdt van tweedehands kleding check dan ook ‘once upon a child’. Een mooie georganiseerde high brand tweedehands kleding, waar je voor een klein prijsje je kast weer kunt bijvullen met kleding.

De Cabella’s die tegen de mall aangebouwd zit is een enorme outdoor winkel die alleen al leuk is om even te bezoeken, omdat ze binnen een tentoonstelling hebben van opgezette dieren die er in de omgeving leven. Het is niet zo groot dat je ervoor om moet gaan rijden, maar als je er toch bent, loop dan echt even binnen.

Het prettige aan Amerikaanse shopping malls is dat er overal schone toiletten beschikbaar zijn. Ook is er in elke mall een foodcourt waar je simpel uit eten kunt gaan en waar voor kinderen vaak heel veel verschillende opties zijn. Doordat de mall overdekt is, is dit ook een fijne uitje voor als het regent. Daarnaast is alles goed toegankelijk met kinderwagen/buggy.

Vanaf Grand Junction is het een uurtje rijden naar Black Canyon of the Gunnison. Grand Junction heeft ook verschillende leuke campings zoals de KOA met een zwembad, springkussen, buitenbioscoop, minigolf en nog veel meer dingen voor kinderen. Naast deze camping zit een fair ground waar regelmatig leuke dingen worden georganiseerd.

In ons geval was er een paardenshow. Deze activiteiten zijn vaak gratis te bezoeken. Je kunt bij de balie van de KOA camping eventueel vragen naar het programma op de camping of de fair ground.

Vlakbij Grand Junction zit ook het Colorado National Monument en Museum of the West. Museum of the West werd ons aangeraden, maar hier zijn we alleen niet geweest. Dit gaat over de geschiedenis van Colorado en leek ons iets minder interessant met jonge kinderen. Colorado National Monument, het voelt hier als Mars omdat je door het bizarre landschap van kloven en verschillende rotsformaties heen kunt rijden.

Als je genoeg tijd hebt, rijdt hier dan gerust langs. Wij geven altijd de voorkeur aan uitjes waarbij de kinderen ook actief iets kunnen doen zodat ze niet alleen maar vanuit de auto dingen hoeven te bekijken. Daarom is Black Canyon of the Gunnison ook een goed alternatief om te bezoeken en zullen we dat nationale park hieronder uitgebreider beschrijven.

Black Canyon of the Gunnison met kinderen

#2 Visitors Centre

Bezoek het South Rim Visitors Centre in Black Canyon of the Gunnison. Het visitor centre bezoeken benoem ik vaker, maar deze bij Black Canyon of the Gunnison is wel heel speciaal. Dit visitors centre heeft een prachtig uitzicht over de canyon. Als je de deur naar het balkon opent heb je nog beter uitzicht. Vanaf het balkon gaat een kleine wandeling naar Gunnison Point. Zeker doen!

In het visitors centre staat een enorme microscoop waardoor je stenen van dichterbij kunt bekijken. Heb je een kleine geoloog in je midden, dan is dit zeker een must- see! Daarnaast hebben ze natuurlijk ook bij dit visitors centre een Junior Ranger Program waar de kinderen aan mee kunnen doen. Vraag hiernaar bij de balie.

Je kunt dan gelijk overleggen welke programma’s er zijn voor deze dag. Soms zijn er speciale programma’s waarbij er uitleg is over de geologie, of dat er dierenhuiden worden geshowd of andere uitleg wordt gegeven speciaal voor de kinderen. Dit visitors centre heeft uiteraard ook een kleine souvenirwinkeltje en een film die je kunt kijken waardoor je meer leert over het ontstaan van Black Canyon of the Gunnison National Park.

Je hebt ook een toegang tot het park via de North Rim, maar deze is alleen open in de zomer. Alles wat we in deze blog beschrijven gaat daarom alleen over de South Rim van Black Canyon. De North Rim van Black Canyon of the Gunnison National Park is ook een veel kleiner bezoekgebied en we raden je daarom sowieso aan om de South Rim van Black Canyon of the Gunnison National Park te bezoeken, ook als het zomer is.

Wat te doen in Black Canyon met het gezin

#3 Wandelen in Black Canyon of the Gunnison

Om Black Canyon of the Gunnison National Park met kinderen beter te ontdekken is het fijn om te wandelen. Deze wandelingen in Black Canyon National Park zijn leuk om te doen met kinderen;

Oak Flat Loop Trail: deze trail is ongeveer 1 kilometer heen en terug en is makkelijk te lopen met kinderen. De Oak Flat Loop Trail is perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Deze korte wandeling begint bij het Oak Flat Picknickgebied en biedt een ontspannen wandeling door een bosrijk gebied langs de Gunnison River.

Onderweg kunnen kinderen genieten van de prachtige uitzichten op de kloof en misschien zelfs wat wilde dieren spotten. Deze wandeling kun je doen aansluitend op Gunnison Point als je wilt.

Chasm View Nature Trail: deze trail is ongeveer 800 meter heen en terug en is ook makkelijk te lopen met kinderen. De Chasm View Nature Trail is een korte wandeling die begint bij het Chasm Viewpoint. Bij dit uitzichtpunt heb je schitterende uitzichten op de diepe kloof en de steile rotswanden.

Langs de weg kun je informatiebordjes lezen over de geologi en, flora en fauna van het gebied. Onze kinderen bekijken altijd graag de plaatjes even en als ze meer willen weten vertalen wij de bordjes.

Rim Rock Nature Trail: deze trail is ongeveer 2 kilometer heen en terug en wat moeilijker om te lopen dan de andere wandelingen van dit lijstje. De Rim Rock Nature Trail is een mooie wandeling langs de rand van de kloof. Deze trail is een mix van makkelijk en vlak pad en wat lichte hellingen, waardoor het toch ook zeker geschikt is voor gezinnen met kinderen. Onderweg kunnen kinderen genieten van panoramische uitzichten en mogelijk wat wildlife spotten.

Dit vonden wij de leukste wandelingen, maar er zijn er nog veel meer. Het is ook heel leeftijdsafhankelijk wat je de fijnste wandeling vindt wellicht. Je kunt hier ook naar vragen bij het visitors centre. Zij kunnen goed advies geven over de wandelingen die je hier in het nationale park van Black Canyon met kinderen kan lopen.

#4 Uitzichtpunten Black Canyon

Je hebt ook hele mooie uitzichtpunten in het nationale park van Black Canyon die je met het gezin kan bekijken. Onze favorieten waren Painted Wall View (omdat je hier heel goed de verschillende lagen kunt zien in de kloof) en Dragon Point. Beide zijn uitzichtpunten waarbij je een heel klein stukje moet lopen vanaf de parkeerplaats en beide zijn goed toegankelijk met kleine kinderen.

Gepicknicked hebben we bij Pulpit Rock overlook omdat hier fijne picknicktafels staan en de kinderen een korte wandeling konden maken zodra we klaar waren. Als je nog hele kleine kinderen hebt moet je ze wel in de gaten houden. Er is meer dan voldoende ruimte om de picknicktafels, maar er staan geen hekjes rondom de kloof hier. Kinderen vallen er dus zeker niet zomaar per ongeluk in, maar het is wel goed om ze niet al teveel uit het oog te verliezen hier of alleen te laten lopen.

Black Canyon met het gezin

#5 Het Ute Indian Museum

Dit museum ligt op nog geen half uurtje van Black Canyon of the Gunnison National Park en is een interactief museum waardoor het ook leuk is voor kinderen en zeker een mustsee als je kinderen kennis wilt laten maken met de cultuur en de gebruiken van de oorspronkelijke inwoners. De Ute zijn de langst aaneengesloten inwoners van Colorado.

Het Ute indian museum is niet al te groot, dus in 1,5 uur ben je wel uitgekeken tenzij je kinderen zich lekker vermaken in de tuin van het museum. In de tuin van het museum zijn allemaal tipi’s opgesteld waarin de kinderen mogen spelen. Ook is er een soort speeltuintje met trommels, tunnels en dingen waar ze op mogen klimmen.

Kinderactiviteiten Black Canyon

Onze kinderen vonden het heerlijk om hier hun fantasie te laten lopen en speelden hier dus wel een tijdje. De Ute leefden van oorsprong in Colorado, Utah en New- Mexico. In het museum zie je hoe snel hun land is afgenomen in 12 jaar tijd rond 1880. Er zijn video’s over vroeger en hoe ze hun identiteit willen bewaren nu.

Er zijn voor de kinderen activiteiten zoals muziek maken en armbandjes in kleurpatronen rijgen. Ook kunnen kinderen hier hutten bouwen en zo nog wat kleinere activiteiten. In een aparte zaal is een tijdelijke expositie te zien. In ons geval was dit beeldende kunst en fotografie met daarboven oude inheemse uitspraken. Dit gedeelte is iets minder interessant voor kinderen.

Kinderactiviteiten Black Canyon

Aan de overkant van de weg is een inheemse plantentuin en is ook een herdenkingsplaats ingericht. De inheemse plantentuin van het museum is leuk om te bezoeken, omdat je zo iets meer leert over hoe men vroeger kruiden en planten gebruikten voor genezing en gezond leven. Wij wisselen graag af als we zelf iets langer willen bekijken en de andere ouder blijft dan op de plek waar juist de kinderen graag blijven spelen. In ons geval wilden de kinderen wel een poosje spelen in de tipi’s buiten.

De cadeauwinkel is ook leuk om te bezoeken. Door het vele handwerk wat er in de objecten zit, zijn de spullen die er liggen wel prijzig. De cadeauwinkel van het museum biedt authentieke Indiaanse turquoise en zilveren sieraden, Indiaans kralenwerk, Ute-aardewerk en mooie boeken over de Indiaanse geschiedenis en cultuur.

Samen met het museum in Bluff hebben we een heel evenredig beeld gekregen over de oorspronkelijke inwoners en de eerste settlers en daarmee de geschiedenis van Amerika. Het Ute indian museum is betaald voor volwassenen, maar gratis toegankelijk voor kinderen. Het museum is niet duur, rond de 7 dollar voor elke volwassenen

Black Canyon of the Gunnison met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Black Canyon

In Grand Junction is een overvloed aan fastfood restaurants. Zoek je iets meer dan een fastfood restaurant? Wij vonden Café Sol er goed uitzien voor een lekkere gezonde lunch. Ze hebben vegetarische en vegan opties, maar ook glutenvrije opties. Iets wat vaak een moeilijke combinatie is als je er naar zoekt. Ze hebben ook kindermenu’s voor ontbijt of lunch.

Voor het avondeten ben je waarschijnlijk meer in de richting van Montrose als je het Ute Indian Museum bezoekt. Ted Nelsons Steakhouse wordt goed gewaardeerd in Montrose. Zelf vonden we de Front Yard er hier ook goed uitzien. Ook in Montrose heb je weer voldoende fastfood restaurants daarnaast.

Als je kiest voor een fastfood restaurant kunnen we de In-N-Out-Burger aanraden. De hamburgers zijn hier echt van hele goede kwaliteit! De In-N-Out-Burger is een restaurant waar fastfood en smakelijk samengaan. De In-N-out Burger zit in Californië en delen van Colorado

Kinderactiviteiten Black Canyon

Kindvriendelijk hotel Black Canyon

Je hebt in de omgeving van het nationale park Black Canyon of the Gunnison niet super veel kindvriendelijke accommodaties. Toch zijn er wel een aantal kindvriendelijke accommodaties waar je kan overnachten. We zetten ze hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget accommodatie: Stay Wise Inns of Montrose

Middenklasse accommodatie: Old School Lodge

Luxe accommodatie: Hampton Inn Montrose

Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in de omgeving van Black Canyon of the Gunnison even hier.

Over de auteur: deze blog is geschreven voor Ilse Stelma op IG te volgen onder traveling_stelmafamily. Ilse is in 34 landen geweest en ze houdt er van om samen met haar gezin te reizen. Daarbij houden ze het meeste van natuur, (wild)kamperen, af en toe heerlijk wat luxe en plekjes waar nog niet veel toeristen komen.

Scroll naar boven