Binnenspeeltuinen in Breda

Binnenspeeltuinen in Breda: top 7 indoor speeltuinen!

Je hebt verschillende leuke binnenspeeltuinen in Breda. Dat is toch altijd wel fijn als je bijvoorbeeld een stedentrip naar Breda met kinderen maakt en het weer is een dag wat minder. Wij schreven al eens de blog Breda met kinderen, waarin we alle activiteiten in de stad met kinderen beschreven, maar deze blog gaat heel specifiek over de indoor speeltuinen in de stad. Wij hebben ze allemaal in de omgeving bezocht en geven op basis van deze bezoeken een overzicht van de leukste binnenspeeltuinen in Breda. 

Binnenspeeltuinen in Breda #1: Monkey Town Breda

De eerste die we in onze lijst van binnenspeeltuinen in Breda willen vernoemen is Monkey Town Breda. Je hebt de vestigingen van Monkey Town door heel Nederland zitten en de meeste ouders in Nederland hebben vast weleens een Monkey Town bezocht. Wijzelf hebben ook al verschillende vestigingen bezocht in Nederland en moeten concluderen dat onze dochter zich hier altijd prima een halve dag vermaakt. 

Wat wij een voordeel van deze binnenspeeltuinen vinden is dat het parkeren van de auto bijna overal in Nederland gratis is. Ook hier in Breda kun je de auto gratis voor de deur parkeren. Daarnaast betaal je alleen entree voor de kinderen en mogen de ouders gratis naar binnen. Hierdoor zijn we met onze dochter minder dan tien euro kwijt voor de entree. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Kijken we naar deze binnenspeeltuin, dan is er een gedeelte voor jonge kinderen (peuters) en een gedeelte voor wat oudere kinderen. In Monkey Town Breda heb je daarbij ook nog een apart gedeelte met verschillende trampolines waar de kinderen kunnen springen. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn kunnen de ouders een hapje en een drankje doen aan één van de tafels die rondom de speeltoestellen zitten. Qua menukaart moet je vooral denken aan tosti’s, frietjes en snacks. 

Je loopt vanaf de Grote Markt in het centrum van Breda in een kwartiertje naar deze indoor speeltuin toe. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende speeltoestellen even op de website van Monkey Town Breda

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Binnenspeeltuinen in Breda #2: Kabonk

Kabonk is een speelpark dat het hoogste indoor speeltuin van Europa is. Kinderen kunnen hier op maar liefst zeven verschillende verdiepingen spelen met de verschillende speeltoestellen. Doordat deze indoorspeeltuin zo hoog is, heb je hier ook hele lange glijbanen, waarbij kinderen helemaal van boven naar beneden kunnen glijden. 

Nadeel van deze verschillende verdiepingen is dat je je kinderen een stuk minder makkelijk in de gaten kunt houden en dat je met kleine kinderen dus zeker mee moet blijven lopen. Wel heb je bij deze binnenspeeltuin op de begane grond een gedeelte voor de kleinste kinderen. Kinderen klimmen en glijden hier van de ene naar de andere verdieping toe, terwijl je als ouders met de trap en de lift naar beneden en boven kunt gaan. 

Kindvriendelijk hotel Breda
Breda met kinderen

Wij zijn er een aantal keer geweest en meestal zijn we er een hele ochtend of een hele middag en lunchen we ook bij dit speelpark. Je kunt de auto bij het speelpark gratis parkeren en je betaalt ook hier alleen voor de kinderen. Naast deze binnenspeeltuin zit er ook nog een pannenkoekenrestaurant waar je met het gezin kunt eten en ook op hetzelfde terrein zit de Mac Donalds. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende speeltoestellen even op de website van Kabonk

Breda met kinderen
Breda met kinderen

Binnenspeeltuinen in Breda #3: Funzone Breda

Op de Terheijdenseweg in Breda heb je een industrieterrein met een aantal loodsen, waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen met kinderen (schaatsen, springen, spelen). Vanuit de Grote Markt bereik je dit industrieterrein in iets meer dan tien minuten met de auto. Wij rijden op zondagochtend naar Funzone Breda en kunnen ook hier de auto gratis voor de deur parkeren. 

Doordat we gelijk er zijn wanneer de binnenspeeltuin open gaat, is het nog lekker rustig en kunnen we in alle rust spelen hier. Wat ons gelijk opvalt als we binnenkomen is dat er een aantal banken staan, waar je op kunt zitten. Dit hebben we nog niet zo vaak gezien in een binnenspeeltuin en wat dat betreft zit het net iets gezelliger dan op stoelen. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Wat ons daarnaast gelijk opvalt aan deze binnenspeeltuin in Breda is dat het behoorlijk ruimtelijk is. Sophie heeft daar weinig oog voor en ziet gelijk de banden, waar je in kunt gaan zitten en van de schans gaat en loop enthousiast omhoog met haar band. Helaas glijdt de band nauwelijks en moeten de kinderen moeite doen om überhaupt naar beneden te komen.  

Ook hier zijn twee gedeeltes voor jonge kinderen en voor oudere kinderen. Wat ontbreekt voor de oudere kinderen zijn trampolines. Wel is er een hele hoge vulkaan die ze kunnen beklimmen en de glijbaan die bij deze vulkaan hoort gaat wel erg snel. Als we op de menukaart kijken dan zie je een beetje het standaard menu wat ze in veel van deze binnenspeeltuinen in Breda hebben. Tosti, friet en snacks. Wat wel anders is dan de meeste binnenspeeltuinen in Breda is dat er alcohol geschonken wordt en dat ze zelfs een bierkaart in de menukaart hebben zitten. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

In hetzelfde pand als Funzone zit ook Krazy Jump Breda. Dit is een apart trampolinepark (van dezelfde eigenaar als Funzone) dat eigenlijk naast de indoor speeltuin ligt en waar je ook apart voor moet betalen. Dit trampolinepark is toegankelijk voor kinderen vanaf twee jaar. Voor kinderen tot en met zeven jaar moet er ook één van de ouders als begeleiding mee. 

Voor dit trampolinepark betaal je per uur en voor de jonge kinderen hebben ze ook aparte uren, waarbij alleen deze kinderen mogen komen springen. Wijzelf zijn al weleens in zo’n trampolinepark geweest en na een uurtje heb je het ook wel gezien (behoorlijk vermoeiend ook). Kijk voor de openingstijden en de prijzen van beide parken even op de website van Funzone Breda

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Binnenspeeltuinen in Breda #4: Bounce Valley

Bounce Valley is het grootste airpark van Nederland en geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. In vergelijking met de eerder genoemde binnenspeeltuinen in Breda ligt hier de leeftijd dat kinderen het nog leuk vinden wat hoger. Kinderen tot een jaar of twaalf/ dertien kunnen zich hier nog prima vermaken. Wij dachten in eerste instantie dat Bounce Valley een trampolinepark was, maar het is echt één groot luchtkussen. 

Bij Bounce Valley werken ze met tijdsloten en je kunt boeken per uur. Wij hadden vooraf een tijd geboekt en kregen bij binnenkomst een bandje. Onze dochter is zeven jaar en kon alleen het airpark betreden onder begeleiding van één van de ouders. Als ouder betaal je wel, maar wel een gereduceerd tarief. 

Wij vonden het een hele vrolijke boel. Er stond kindermuziek op en overal waren ouders met kinderen aan het spelen. In het airpark zelf zijn verschillende spelletjes die je kunt spelen. Zo kunnen kinderen een parcours lopen, waar ze de laserstralen moeten ontwijken, is er een schijf met twee poten die de kinderen moeten ontwijken, zijn er spellen waar kinderen knoppen moeten indrukken en een spel waar kinderen zo hoog mogelijk moeten proberen te klimmen. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Binnenspeeltuinen in Breda #5: Haasje over

Ook in de omgeving van Breda heb je nog verschillende binnenspeeltuinen die leuk zijn om te bezoeken. De eerste is de binnenspeeltuin Haasje Over in Dorst. Ondanks dat dit een binnenspeeltuin is die niet in Breda ligt ben je er met de auto vanaf de Grote Markt toch in een kwartier bij deze binnenspeeltuin. 

Ook hier kun je de auto voor de deur gratis parkeren en betaal je alleen voor de kinderen. Haasje over is wel één van de kleinste binnenspeeltuinen in Breda. De doelgroep voor deze speeltuin is kinderen tot een jaar of zes/ zeven jaar. Het thema van deze binnenspeeltuin is de boerderij en er staat binnen ook een grote tractor en een grote koe. 

Ook hier kun je eigenlijk net als bij alle binnenspeeltuinen in Breda een hapje eten en drinken en ook hier is het assortiment niet veel anders dan bij de andere speeltuinen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de entreeprijzen even op de website van Haasje Over

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Binnenspeeltuinen in Breda #6: Kids Wonderland

Ook Kids Wonderland ligt niet in Breda, maar is binnen een kwartier vanaf de Grote Markt met de auto te bereiken. Bij deze binnenspeeltuin in Molenschot betaal je een vaste prijs van een paar euro om je auto te parkeren en ook de entree is iets duurder dan de meeste binnenspeeltuinen in Breda. Ook voor de ouders betaal je een paar euro entree. Dat vinden wij wel een nadeel van deze binnenspeeltuin. 

Wat wij wel een groot voordeel van deze binnenspeeltuin vinden is dat de speeltuin zelf wel anders is dan de meeste binnenspeeltuinen in Breda en dat je hier zowel binnen als buiten kunt spelen. Wij hebben hier toen Sophie zeven jaar werd ook haar kinderfeestje gevierd en de kinderen hebben hier een groot deel van de tijd buiten gespeeld, aangezien het prima weer was.

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Bij Kids Wonderland heb je ook een aantal ‘attracties’ binnen. Zo heb je een soort van trapauto’s (in de vorm van een helikopter), waarbij je over een baan gaat. Ook is er een attractie dat lijkt op het bekende Funhouse van de kermis. Kinderen kunnen zichzelf ook omhoog trekken bij een boom, terwijl deze ronddraait. In deze indoorspeeltuin heb je ook gewoon de klimtoestellen, trampolines en ballenbak die de meeste speeltuinen hebben.

Buiten is er een groot speeltoestel in de vorm van een schip, heb je een groot luchtkussen, heb je een muziekspel en kunnen kinderen vanaf een kabelbaan naar beneden zwieren. Ook bij deze binnenspeeltuin kun je prima eten en schenken ze alcohol. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de entreeprijzen even op de website van Kids Wonderland

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Binnenspeeltuinen in Breda #7: Speelparadijs de Belhamel

De laatste speeltuin in ons rijtje van binnenspeeltuinen in Breda is de Belhamel in Lage Zwaluwe. Je rijdt hier iets meer dan twintig minuten op vanuit het centrum van Breda via een route van allerlei kleine dorpjes. Wat dat betreft ligt deze binnenspeeltuin redelijk afgelegen. Ook hier kunnen we de auto gratis parkeren voor de deur. 

Je kunt bij de Belhamel verschillende activiteiten ondernemen. Zo is er allereerst de binnenspeeltuin die wij wel wat aan de kleine kant vonden. Voor onze dochter van zeven jaar was ze op deze speeltuin vrij snel uitgekeken. Een voordeel van deze binnenspeeltuin is wel dat het eten er heerlijk is en dat je net iets meer kunt bestellen dan bij de meeste binnenspeeltuinen in Breda. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Naast deze binnenspeeltuin kun je er ook bowlen met het gezin en is er een klimpark in een andere loods. Zeker het klimpark trok onze aandacht toen we de website zagen en je kon hier per uur reserveren om te komen klimmen. Wel moest voor de leeftijd van Sophie één van de ouders mee klimmen. Achteraf begrepen we dit wel, aangezien onze dochter af en toe toch wel wat ondersteuning nodig had bij het klimmen. 

Toen wij er waren, was er verder niemand anders en hadden we de hele hal voor ons alleen. Als eerste kregen we een instructievideo te zien, waarna we de tuigjes om kregen van de instructeur en waarna we even konden oefenen met het zekeringssysteem. Toen dat allemaal gelukt was konden we het pacours gaan beklimmen. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Het parcours was voor onze dochter van zeven jaar echt uitdagend en we konden naar een behoorlijk hoogte klimmen. De hele zaal is vrij donker en er branden overal discolampen en er klinkt kindermuziek. Wat dat betreft lijkt het net of je in een kinderdiscotheek aan het klimmen bent.

Wil je het hele parcours klimmen dan ben je ook echt wel een uurtje bezig. Voor ons was dat uurtje ook wel genoeg, maar we kunnen ons voorstellen dat sommige kinderen nog best een uurtje langer hadden kunnen klimmen. Wij vonden dit klimpark echt heel leuk om te doen. Daarnaast heb je bij de Belhamel in de zomer ook een buitenspeeltuin en kun je een bootje huren. Wat dat betreft is er genoeg te doen voor kinderen. Kijk voor meer informatie even op de website van de Belhamel

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Waar overnachten in Breda met kinderen?

Wil je alle binnenspeeltuinen in Breda bezoeken, dan ben je wel een weekend onderweg. Dan zijn er een aantal mogelijkheden om in Breda te overnachten met kinderen. In veel hotels hebben ze voor een gezin van vier personen geen kamers, maar we hebben toch een selectie voor gezinnen in de stad kunnen maken. 

Budget hotel: Novotel Breda

Middenklasse hotel: Ingenhousz Breda

Luxe hotel: Bliss Boutique Hotel

Voor een overzicht van alle hotels in Breda met kinderen klik dan even hier. 

Scroll naar boven