Biesbosch met kinderen in dordrecht

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht: wat is er allemaal te doen?

Een bezoek aan de Biesbosch met kinderen is zeker in de zomer echt een aanrader. Wij bezochten al weleens de Biesbosch in Brabant, maar hadden nog nooit het gebied rondom Dordrecht verkend. Toen we ons online gingen oriënteren bleek dat er genoeg te doen was in de omgeving om ons een prima dag te vermaken. Eigenlijk is een dag nog vrij kort en kun je je prima een weekend vermaken hier in de zomer. We namen een bezoek aan de Biesbosch al op in onze blog Dordrecht met kinderen over deze stad. Nu zetten wij naar aanleiding van ons bezoek aan het gebied de leukste activiteiten in de Biesbosch met kinderen in Dordrecht op een rij. 

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht #1: Biesboschcentrum

Wanneer je de Biesbosch in Dordrecht bezoekt dan is het Biesboschcentrum wel de meest centrale plek, waar je je auto ook prima kunt parkeren. Je kunt voor het Biesboschcentrum tussen de bomen de auto gratis parkeren. In het Biesboschcentrum vindt je informatie over de bever.

Het Biesboschcentrum is niet super groot, maar is leuk om even naar binnen te wandelen. De toegang is gratis en kinderen kunnen er een aantal spelletjes doen en op die manier ook wat meer leren over de Biesbosch en zijn dieren. Ook is het mogelijk om buiten op het terras hier wat te drinken en een gebakje te eten. Het is dus een prima plek om je dag te starten als je dit gebied bezoekt met je gezin. 

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht #2: Beverbos

Tegenover het Biesboschcentrum vindt je het Beverbos, waar je de Bever eventueel kunt spotten in het wild. Het Beverbos is niet zo groot en stelt ook niet zo heel erg veel voor. Op de route staan verschillende bordjes met informatie over de bevers. Deze informatie is met veel plaatjes op de route en wordt op een grappige manier gepresenteerd voor kinderen.

Bij het Beverbos heb je een soort uitkijktoren, waar je over het water kunt uitkijken en kunt kijken of je de bevers ziet. Daarnaast is er een soort van donker huisje gemaakt in het bos, waar je door heen kunt lopen en waar je eventueel ook bevers kunt spotten aan de binnenkant van het huisje achter het glas. In het Beverbos heb je het na een kwartiertje wel gezien.

De route van het Beverbos kwam uit op de witte wandelroute van dit gebied. Vanaf het Biesboschcentrum zijn er een aantal routes (die met kleuren zijn aangegeven) die je kunt lopen door het gebied met je kinderen. Je hebt in totaal zeven verschillende wandelingen die variëren van 1,5 tot 5 kilometer en een gids kun je kopen bij het Biesboschcentrum voor een paar euro. 

Klimbos Dordrecht met kinderen
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht #3: Klimbos

Bij het Biesboschcentrum en het Beverbos ligt ook Klimbos Dordrecht. Je kunt hier voor kinderen vanaf zes jaar, met een lengte van minimaal 1,20 meter een klimactiviteit boeken, Voor kinderen tussen de 1,20 meter en 1,30 meter hebben ze drie kinderparcours die behoorlijk uitdagend zijn en die al behoorlijk hoog zijn. Deze parcours gaan tot een hoogte van maar liefst zes meter.

Voor kinderen die groter zijn dan 1,30 meter zijn er maar liefst zeven parcours, waarbij er zelfs geklommen wordt tussen de bomen op een hoogte van 12 meter. Wij vinden klimbossen altijd fantastisch en onze dochter is iets groter dan 1,20 meter. Ook voor haar waren deze parcours dan ook een mooie uitdaging. 

Waar je bij andere klimbossen vaak ziet dat de kinderen maar op een hoogte van een meter mogen klimmen gaan ze hier dus echt een stuk hoger. Hierdoor is het ook zeker voor ouders leuk om mee te klimmen met de kinderen. Je boekt deze activiteit voor een tijdsduur van drie uur. Dit is inclusief een half uur oefenen. Klik voor meer informatie over het klimbos even op onze blog Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht #4: het water op!

Uiteraard is het ook leuk om het water op te gaan als je nationaal park de Biesbosch met kinderen bezoekt. Zo is het op meerdere manieren mogelijk om het water op te gaan.  Zo kun je bij het Biesboschcentrum Dordrecht een fluiterboot, kano, kajak of SUP board huren. Doe dit wel vooraf alvast, want toen wij er waren was er die dag een personeelsdag van een bedrijf en was alles al verhuurd voor de tijd dat wij het water op wilde. 

Wij zelf vinden altijd een fluisterboot ideaal, omdat je dan lekker kunt genieten van de natuur en niet teveel inspanning hoeft te leveren. Wij hebben al een aantal keer met een fluisterboot door de Biesbosch gevaren in Brabant en het is echt een prachtig natuurgebied om te bezoeken. 

Bij de verhuurbalie van het Biesboschcentrum Dordrecht heb je ook folders met verschillende routes die je door het gebied kunt varen. Zo heb je bijvoorbeeld drie verschillende kano routes die tussen de twee en drie uur duren. Dat is ook meestal de verhuurtermijn dat je de kano’s kunt huren en met kinderen is dit ook zeker lang genoeg.

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Wandelen Noord-Brabant met kinderen

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht #5: Recreatiestrand Merwelanden

Je kunt bij de Biesbosch in Dordrecht met het gezin ook lekker spelen rondom het recreatiestrand Merwelanden. Toen wij er waren was het lekker weer en zagen we verschillende gezinnen op het strand en in het water. In het water zijn stukken afgezet waar kinderen kunnen spelen en waar het water niet zo diep is. Vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht is dit strand ongeveer 5 tot 10 minuten lopen. 

Bij dit strand ligt ook een hele leuke speeltuin met een kabelbaan, een wip, schommels en nog een aantal andere klimtoestellen. Ook zagen we verschillende kinderen met schepnetjes in de weer in de slootjes om kikkervisjes te vangen. De hele omgeving is erg kindvriendelijk en het is zeker met goed weer een prima plek om een paar uur te verblijven met het gezin!

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

Bij het recreatiestrand Merwelanden zit ook een prima eettentje waar je wat kunt eten en drinken. Bij restaurant de Merwelanden kun je broodjes, uitsmijters, pannenkoeken en frietjes eten. Toen wij er waren kon je hier uit kiezen en was alleen de snackbar van het restaurant open.

We konden niet goed achterhalen of dit kwam door personeelstekort of door een veranderende koers van de eigenaar dat het restaurant zelf niet open was. Hierdoor kregen we het eten op een wat ongezellige manier gepresenteerd met plastic bekertjes en dergelijke, maar het eten smaakte er niet minder om. 

Wat een groot voordeel van het restaurant is dat het een terras heeft wat op een verhoging staat en vanuit waar je een redelijk goed overzicht hebt over de speeltuin die naast het restaurant ligt. Zo kon onze dochter lekker spelen terwijl wij nog een drankje hebben gedaan op het terras en we haar toch goed in de gaten konden houden. Als je de Biesbosch met kinderen bezoekt is het zeker leuk om hier als het goed weer is een paar uurtjes door te brengen.  

Klimbos Dordrecht met kinderen
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

De Biesbosch met kinderen in Dordrecht: waar overnachten?

Je kunt in de buurt van de Biesbosch met kinderen in Dordrecht op een aantal plaatsen overnachten. Er zijn een aantal hotels die familiekamers voor gezinnen aanbieden. We zetten de leukste op een rij voor jullie. 

Budget accommodatie: all exclusive apartments

Middenklasse accommodatie: Villa Augustus

Luxe accommodatie: Van der Valk Hotel Dordrecht

Voor de hele lijst met hotels in de buurt van de Biesbosch in Dordrecht klik hier

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

Scroll naar boven