Bezienswaardigheden Verona met kinderen

Ieder jaar bezoeken vele Nederlandse gezinnen Verona met kinderen. Dit komt mede omdat Verona dicht bij de populaire vakantiebestemming het Gardameer ligt en het uiteraard ook een prachtige stad is om te bezoeken. Voordeel van de stad is dat het centrum lekker compact is en dat je in principe alles te voet kunt doen met je kinderen. Wij vinden deze prachtige middeleeuwse stad zeker een aanrader om in een dag te bezoeken. Dan heb je ook wel het merendeel gezien. Bij deze zullen we de vijf populairste bezienswaardigheden en activiteiten in Verona met kinderen op een rij zetten voor jullie. 

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Verona met kinderen #1: Arena van Verona

De bekendste bezienswaardigheid van Verona is het prachtige oude Romeinse Amfitheater. Van de buitenkant ziet dit theater er echt al heel mooi uit en om het theater heen staan ook allerlei beelden met Romeinen uit de oudheid. Ook staan er veel verklede mannen als gladiator rondom het theater, waar je tegen betaling mee op de foto kunt.

In het Amfitheater worden de gehele zomer bijna iedere avond opera’s gehouden, maar dat leek ons met onze dochter niet echt een hele leuke activiteit, dus boekten we overdag een rondleiding door het theater. Je maakt een rondje door het theater en je ziet vooral het theater van binnen en je krijgt hierbij een indruk van hoe het er hier vroeger aan toe gegaan is.

Voor meer informatie over de arena, de openingstijden en de prijzen van tickets, kijk even op de website van de arena. 

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Verona met kinderen #2: Torre DEi Lamberti

Wil je een mooi uitzicht over de stad Verona dan is Torre dei Lamberti wel iets voor jullie. Deze 84 meter hoge toren staat tussen de centrale pleinen Piazza dei Signori en Piazza delle Erbe in.

Je kunt bij deze toren met de lift omhoog, maar veel leuker is uiteraard om de toren zelf met je kinderen te beklimmen via de wenteltrap. Voor kinderen tot en met 7 jaar is de toren gratis te betreden. 

Voor meer informatie over de openingstijden van de uitkijktoren en de prijzen kijk even hier op de website van de toren.  

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Verona met kinderen #3: castelvecchio

In Verona met kinderen kun je ook een prachtig kasteel bezoeken: Castelvecchio. Het kasteel is in de veertiende eeuw gebouwd langs de rivier de Adige en is gebouwd ter verdediging van de stad Verona tegen de  vijand van buitenaf. Het kasteel heeft vier hoofdgebouwen en zeven torens en om het kasteel ligt een gracht. 

Je loopt naar het kasteel via de indrukwekkende brug Ponte Scaligero en binnen in het kasteel is een kunstmuseum gevestigd. Nu zal dit kunstmuseum niet super interessant zijn voor kinderen, maar het kasteel ziet er aan de binnenkant wel gaaf uit en er is een mogelijkheid om één van de torens van het kasteel te beklimmen, waarbij je een uitzicht hebt over de stad. De entree is een paar euro en alleen al voor het bezichtigen van het kasteel is dat het zeker waard.

Het kasteel is zeven dagen per week open en houdt er rekening mee dat het kasteel wel op de maandag pas vanaf 13.30 uur open is. 

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Verona met kinderen #4: de historische binnenstad

De binnenstad van Verona is prachtig en het is leuk om door de binnenstad te wandelen met je kinderen. Het hoofdplein van de stad (Piazza delle Erbe) is een plaatje met al die mooie historische panden er omheen. Je hebt hier ook gezellige terrasjes waar je een lekker hapje kunt eten of een drankje kunt doen. 

Vanaf dit hoofdplein is het via de winkelstraat 2 minuten lopen naar het huis van Julia (van Romeo en Julia) met uiteraard ook het bekende balkon. Je hoeft niet bang te zijn dat je dit balkon mist aangezien er hordes toeristen omheen staan. Verder is het balkon niet super interessant (zeker voor kinderen niet). Het is leuk omdat het in het centrum ligt om er even langs te lopen en verder niets. Je kunt hier ook het huis van Julia bezoeken, maar zeker jonge kinderen zullen dit niet heel interessant vinden.

Uiteraard is een heerlijk Italiaans ijsje eten in één van de ijssalons in het historische centrum wel echt een aanrader. Er zijn er genoeg in het centrum, dus die hoef je niet te zoeken!

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Verona met kinderen #5: De stad verkennen

Je kunt de stad Verona met kinderen op meerdere manieren verkennen. We zetten de belangrijkste manieren voor jullie op een rijtje:

  • Wandelen: het centrum van Verona is heel compact en alle grote bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. In principe kun je alle bezienswaardigheden die we hierboven beschreven hebben te voet doen. De grootste afstand tussen twee bezienswaardigheden is maar tien minuten lopen. Als je alle bezienswaardigheden zou bezoeken in een rondje door de stad is dat ongeveer 3 kilometer lopen met de kinderen.
  • Toeristentreintje: heb je geen zin om te lopen of heb je nog hele kleine kinderen, dan rijdt er door het centrum ook een toeristentreintje. Voor een paar euro kun je met dit treintje mee en hij rijdt ongeveer hetzelfde rondje langs dezelfde bezienswaardigheden als de wandeling. Op Piazza Bra vertrekt het treintje iedere 25 minuten.
  • Hop on hop off bussen: wil je nog iets meer van Verona zien, dan kun je gebruik maken van de bekende rode hop on hop off bussen die door Verona rijden. De bussen rijden twee verschillende routes, waarbij  je iets meer van de stad ziet zoals een extra basiliek en het centrale station. Wil je de exacte route van de twee lijnen zien die de bussen rijden kijk dan even hier.
  • Fietsen: hoe leuk is het dat je bij de Nederlandse maatschappij BimBim Bikes in Verona een bakfiets kunt huren met je kinderen. Op deze manier kun je uiteraard nog sneller en meer delen van de stad zien.  

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Waar slapen in Verona met kinderen

Budget hotel: hotel Aurora

Middenklasse hotel: Hotel Giulietta e Remeo

Luxe hotel: hotel Giberti

Voor het zoeken naar andere hotels in Verona met kinderen klik dan hierde hele lijst. 

Verona met kinderen
Verona met kinderen

Verdere informatie Verona met kinderen

Verona kaart: in Verona verkopen ze een kaart, waarbij je gratis toegang hebt tot een aantal bezienswaardigheden. Je kunt een kaart aanschaffen voor 24 of 48 uur en het geeft gratis toegang tot bijvoorbeeld de Arena, de Lamberti toren en nog verschillende bezienswaardigheden. Ga je naar drie van deze bezienswaardigheden toe in Verona met kinderen dan kun je met deze kaart goedkoper uit zijn. Bekijk dus vooraf even waar je allemaal naar toe wil gaan en bekijk dan of de kaart voordeliger is, dan losse kaartjes kopen. Voor kinderen zal de kaart minder aantrekkelijk zijn, omdat die bij veel bezienswaardigheden gratis naar binnen mogen. 

Klimaatinformatie

Beste reistijd

Scroll naar boven