Bezienswaardigheden Sevilla met kinderen

Is Sevilla met kinderen de moeite waard? Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en is zeker de moeite waard om te bezoeken met kinderen. Je hebt hier genoeg bezienswaardigheden om je minimaal twee dagen te vermaken met kinderen. Voordeel van de stad is dat deze compact is en dat de meeste bezienswaardigheden te voet bereikt kunnen worden. Daarnaast heeft Sevilla een heerlijk klimaat, waardoor je het gehele jaar door de stad kan bezoeken. Wij zetten voor jullie de 15 leukste bezienswaardigheden in Sevilla met kinderen op een rij!

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen

Niet te missen bezienswaardigheden in Sevilla met kinderen

#1 Paleis Real Alcazar: de bekendste bezienswaardigheid van de stad Sevilla is het prachtige paleis. Wij vonden het paleis echt prachtig met zijn mooie tuinen en al dat mozaïek. Ook met kinderen is dit paleis zeker een bezoek waard. Je kunt hier ook prachtige foto’s maken van je gezin. Het paleis heeft ook een tuin, waar je in de schaduw wat kunt drinken. Er is namelijk een klein cafeetje in de tuin van het paleis.  Voordeel is dat het paleis gratis te bezoeken is voor kinderen tot en met 16 jaar. 

#2 Kathedraal van Sevilla: deze kathedraal staat echt midden in het centrum, dus kun je niet om de kathedraal heen als je de stad bezoekt. Overigens staat de kathedraal naast het paleis, dus is het makkelijk om deze twee bezienswaardigheden in Sevilla met kinderen op een dag te doen. De kathedraal maakte indruk op ons toen we hem bezochten. 

De kathedraal is heel erg hoog en ziet er echt imponerend uit van de binnenkant. Leuk om met kinderen bij deze kathedraal te doen is het beklimmen van de toren Giralda. Je hoeft hier geen trappen op, maar een oplopende weg naar boven toe. Uiteindelijk loop je naar een uitkijkpunt op 70 meter hoogte. Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over Sevilla. 

#3 Metrosol Parasol: op tien minuten lopen van de Kathedraal van Sevilla ligt dit houten gebouw. Het gebouw ziet er heel bijzonder uit en het is het grootste houten bouwwerk ter wereld. Je kunt met je kinderen met de lift naar boven voor een uitzicht over de stad. Op het gebouw kun je een korte wandeling maken, waarbij je de stad van alle kanten kunt bekijken. Onder dit bouwwerk zit nog een klein speeltuintje, maar dat is echt alleen leuk voor hele kleine kinderen. 

#4 Plaza de Espana: dit plein in de vorm van een halve maan is prachtig om te bezoeken. Het overheidsgebouw waar het plein tegenaan gebouwd is, ziet er uit als een paleis en je ziet overal prachtige hoekjes met wederom veel mozaïek. In het midden van het plein ligt een fontein en er ligt ook een gracht om het plein heen, waar je met je kinderen in een bootje kunt roeien. 

Daarnaast is het plein behoorlijk levendig. Er wordt van alles verkocht en ook zie je vaak dat de bekende Spaanse dans de Flamenco wordt gedanst op het plein. Het plein ligt op 8 minuten lopen van het Paleis Real Alcazar af. 

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen

Leuke parken in Sevilla met kinderen

Waar normaal steden behoorlijk wat leuke stadsparken heeft, hebben wij tijdens ons bezoek aan de stad maar één echt kindvriendelijk park gevonden. 

#5 Maria Luisa Park: dit grote stadspark ligt aansluitend aan het plaza de Espana en is dus goed te combineren met elkaar. Dit heerlijke park heeft voldoende speeltuintjes voor kinderen en er is een mogelijkheid om een gezinsfiets te huren met vier personen om het park per fiets te verkennen. Het park staat vol met fonteintjes en het heeft genoeg schaduwplekken om even op een bankje uit de zon te zitten. Ook zijn er genoeg grasvelden in het park aanwezig om met het gezin tussen de middag te picknicken. 

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen

Kindvriendelijke musea in Sevilla met kinderen

Ook qua kindvriendelijke musea heeft de stad Sevilla niet super veel te bieden. Wij hebben drie opties voor jullie op een rij gezet als je de stad Sevilla met kinderen bezoekt. 

#6 Scheepvaartmuseum: dit is het meest kindvriendelijke museum van Sevilla. Het museum heeft vrij veel interactieve displays (wel alleen in het Engels en het Spaans, dus de ouders zullen bij kleine kinderen moeten vertalen) en aan het einde van het museumbezoek kun je de toren bezoeken van het museum met een prachtig uitzicht over de stad. Doordat het museum qua entree maar een paar euro is, is het alleen al de moeite om het museum te bezoeken vanwege het uitzicht. 

#7 Casa de la Cienca: dit museum heeft verschillende exposities over bijvoorbeeld zoogdieren en insekten. Verwacht echter niet dat er heel veel interactieve displays voor kinderen zijn, zoals de musea in Nederland. Nadeel is ook dat het meeste van de displays in het Spaans zijn en maar een enkeling ook in het Engels. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten, aangezien deze maar een paar euro is. 

#8 Plaza de Toros Sevilla: dit is de grootste arena in Spanje waar stierengevechten gehouden worden. Moet je hier naar toe? Dat is natuurlijk de vraag die je jezelf moet stellen. Het is een onderdeel van de cultuur van Spanje, maar het is natuurlijk wel een zeer dieronvriendelijke activiteit die er in de arena plaatsvindt. Tijdens een rondleiding krijg je informatie over de historie van het stierenvechten in Spanje en kun je de arena van de binnenkant bekijken. 

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen

Je verplaatsen in Sevilla met kinderen

Er zijn verschillende manieren om de stad Sevilla met kinderen te verkennen. We hebben de leukste opties op een rij gezet voor jullie!

#9 Paard en wagen: als je in de buurt van de Kathedraal van Sevilla loopt, dan struikel je bijna over de vele paard en wagens die hier staan om toeristen rond te leiden door de stad. De meeste gidsen bieden een tour van een uur aan door de stad en de kosten hiervan zijn een paar tientjes. Het is weer eens een andere manier van jezelf verplaatsen door een stad met het gezin. 

#10 Hop on Hop off bussen: de bekende rode bussen rijden ook door de stad Sevilla heen. De bus rijdt een grote ronde door de stad en komt uiteraard langs de meeste bezienswaardigheden. Wij vinden het altijd wel een plezierige manier om in een korte tijd de stad snel te leren kennen. De bussen rijden om de 20 tot 30 minuten langs iedere halte om toeristen op te pikken naar de volgende bestemming. In de bus is het mogelijk om een Nederlandse audio als gids te kiezen. 

#11 Fietsen: je kunt Sevilla met kinderen ook verkennen met de fiets en zoals in de meeste Spaanse steden organiseert Bajabikes ook hier fietstochten voor Nederlandse gezinnen. Ze bieden verschillende fietstochten aan met een Nederlandse gids en de fietstocht waarbij je alle hoogtepunten van de stad Sevilla bezoekt, duurt in totaal drie uur. Voor kinderen vanaf vier jaar hebben ze al kinderfietsen, maar ze hebben ook fietsstoeltjes, zodat je kinderen bij jou achterop kunnen zitten.

Hierdoor kunnen je kinderen gratis meefietsen. In totaal is de afstand die gefietst moet worden tussen de 6 en 7 kilometer, dus voor de meeste kinderen zal dit goed te doen zijn om zelf te fietsen. Kijk hier voor een overzicht van alle fietstochten in Sevilla met kinderen. 

#12 Rondvaartboot: ook kun je de skyline van de stad bekijken vanaf het water met een rondvaartboot. Besef wel dat de meeste bezienswaardigheden niet langs het water liggen, dus dat je deze niet van de buitenkant kan bewonderen. Voor sportievere gezinnen is er ook een mogelijkheid om de rivier Guadalquivir per kayak te verkennen. 

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen

Overige activiteiten in Sevilla met kinderen

#13 Isla Magica: de stad Sevilla heeft ook een leuk pretpark in het centrum van de stad. Dit grote pretpark heeft zes verschillende themagebieden en is een combinatie van een pretpark en waterpark. Het pretpark heeft meer dan 20 attracties en er zijn attracties voor jonge en oudere kinderen. 

Kijk vooraf goed op de website naar de attracties waar je kinderen allemaal in mogen, aangezien een aantal attracties werken met een minimale lengte. Het waterpark heeft verschillende glijbanen en een aangelegd strand. Het pretpark heeft voldoende vermaak om je makkelijk een dag in Sevilla met kinderen te vermaken. 

#14 Aquarium Sevilla: dit aquarium ligt in het Maria Luisa Park en heeft de grootste watertank van Europa. Het gebouw heeft twee verdiepingen en gaaf zijn de tunnels waar je door heen kunt lopen en dat er boven en naast je aquarium is. Je vindt hier haaien, schildpadden, roggen, kaaimannen en heel veel tropische vissen. Dit is een ideale activiteit als het minder weer is in Sevilla en je wil toch iets gaan doen met je kinderen. 

#15 Waterpark Aquapolis: dit waterpark ligt in het oosten aan de rand van de stad en je bent er met de bus in ongeveer 45 minuten vanuit het centrum van Sevilla (lijn 22 of 27). Ze hebben verschillende glijbanen en voor sommige glijbanen moet je een minimale lengte hebben. Ook de prijzen voor een kaartje worden bepaald op basis van de lengte van je kinderen. Kijk dus vooraf goed van welke glijbanen je kinderen allemaal af mogen. 

Zoek je nog meer algemene tips over Sevilla? Lees dan de blog Wat te doen in Sevilla van Girlonthemove. 

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen

Pakketreis Sevilla

Je kan uiteraard een reis naar Sevilla met kinderen prima zelf regelen, maar soms kan het ook makkelijk zijn om een pakketreis te boeken. Hierbij boek je gelijk de vlucht inclusief hotel. Je kan dan vaak ook nog kiezen vanaf welk vliegveld je in Nederland, Duitsland of België wil vliegen. Kijk voor meer informatie over een pakketreis naar Sevilla even hier.

Sevilla met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten op Sevilla met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook op Sevilla met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar slapen in Sevilla met kinderen

Budget hotel: Eurostars Sevilla Boutique

Middenklasse hotel: Hotel Don Paco

Luxe hotel: Palacio Pinello

Voor het zoeken naar andere hotels in Sevilla met kinderen klik dan hier de hele lijst. 

Sevilla met kinderen
Sevilla met kinderen
Scroll naar boven