Bezienswaardigheden Parijs met kinderen

Parijs met kinderen: top 29 bezienswaardigheden!

Wat is er te doen in Parijs met kinderen? Uiteraard genoeg om je makkelijk een paar dagen in de hoofdstad van Frankrijk te vermaken. Wij hebben de stad nu al een paar keer bezocht en verbazen ons steeds weer over de schoonheid van de stad en hoeveel er te doen is. Omdat er zoveel te doen is hebben we voor jullie alle bezienswaardigheden en activiteiten in vijf hoofdcategorieën verdeeld, zodat het voor jullie overzichtelijk is wat er allemaal te doen is in Parijs met kinderen. 

Hoe kom ik in Parijs?

Je hebt verschillende manieren hoe je in Parijs met kinderen komt. We zetten een aantal vervoersmiddelen hieronder op een rij. 

Met de auto: veel Nederlandse gezinnen gaan met de auto naar Parijs toe. Vanaf Utrecht ben je met de auto in ongeveer vijf uur in Parijs. 

Met de trein: steeds meer Nederlandse gezinnen reizen naar Parijs met de trein. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer vier uur in het centrum van Parijs. Naast dat dit een hele snelle manier is om in Parijs met kinderen te geraken is het ook een optie die milieuvriendelijk is. 

Kijk voor meer informatie over treintickets even op de website van NS internationaal. 

Met het vliegtuig: uiteraard is het ook mogelijk om te vliegen vanuit Nederland naar Parijs toe. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Nederland naar Parijs toe. Om de verschillende vluchten te vergelijken met elkaar die naar Parijs vliegen, gebruiken wij altijd de website van Skyscanner om onze vliegtickets te boeken. 

Kijk voor een overzicht van alle vliegtickets naar Parijs even hier. 

Niet te missen bezienswaardigheden in Parijs met kinderen

Je hebt in Parijs met kinderen een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je stedentrip naar de stad. We zetten de bekendste bezienswaardigheden hier even op een rijtje. Of ze allemaal even leuk zijn voor jou en je gezin daar moeten jullie zelf een keuze in maken uiteraard. 

Parijs met kinderen #1: de Eiffeltoren

Er zullen weinig toeristen zijn die deze bezienswaardigheid zullen overslaan. De Eiffeltoren hoort bij de stad Parijs en hoe leuk is het om naar de top te gaan voor een fantastisch uitzicht over de stad Parijs. Je kunt ervoor kiezen om de toren zelf te beklimmen of de lift te nemen, maar zeker als de kinderen niet super klein zijn is het het leukste om natuurlijk de toren zelf te beklimmen.

Ook wij hebben de Eiffeltoren met onze dochter zelf beklommen en het beklimmen van de toren was zeer goed te doen met onze dochter van zes jaar. De Eiffeltoren bestaat uit drie verschillende verdiepingen en je kunt de eerste twee verdiepingen met de trap beklimmen. Naar de derde verdieping kun je alleen met de lift. Voor het uitzicht heb je al echt een prachtig uitzicht vanaf de tweede verdieping en hoef je echt niet hoger. We hebben de Eiffeltoren ook opgenomen in onze lijst met mooiste uitzichten over Parijs

Tussendoor op de verschillende etages kun je nog wat informatie lezen over zaken als het ontstaan van de toren en kun je even uitrusten en genieten van het uitzicht. Wij hadden zelf vooraf al kaartjes online gekocht, zodat we ter plekke niet in de rij hoefden te staan. Bij ons was ook de grootste rij voor de lift naar boven en was er geen rij voor de trappen naar boven. Kijk voor meer informatie over de beklimming van de toren de blog Eiffeltoren beklimmen. Kijk voor alle informatie over de Eiffeltoren even op de website van de Eiffeltoren zelf. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Parijs met kinderen #2: Arc de Triomphe

Dit is ook zo’n iconisch gebouw van de stad en één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad Parijs. Je kunt het bouwwerk betreden en naar de top toe gaan, maar daar zagen we tijdens ons eerste bezoek de meerwaarde niet zo van in. Dat was een foute inschatting, want tijdens ons tweede bezoek aan de stad hebben we wel de boog beklommen en bleek je er een prachtig uitzicht te hebben over de omgeving en ook over de Eiffeltoren.

We hadden zelf een museumpas van Parijs aangeschaft, waardoor we dit bouwwerk ‘gratis’ konden bezoeken. Kinderen tot achttien jaar hebben sowieso gratis toegang tot Arc de Triomphe. Ook als je het bouwwerk niet gaat beklimmen is het leuk om even een bezoek te brengen aan dit indrukwekkende gebouw. 

Ook de straat (Champs de Elysee) waaraan het bouwwerk ligt is natuurlijk zeer bekend van bijvoorbeeld de aankomst van de Tour de France ieder jaar. Aan de Champs de Elysee liggen behoorlijk wat winkels van verschillende dure merken en het is leuk om er even een rondje te lopen. 

Familiehotel Parijs
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Parijs met kinderen #3: Notre Dame

Deze kathedraal is ook een niet te missen bezienswaardigheid in Parijs met kinderen. Door de brand in 2019 is er veel van de kerk verwoest en ze zijn nog druk bezig om alles weer te restaureren, maar ondanks alles blijft het een indrukwekkend bouwwerk om te zien. Toen wij er waren stond de kathedraal nog helemaal in de steigers en kon je de kathedraal niet betreden. Toch blijft het van een afstandje nog steeds een hele indrukwekkende kerk en aangezien hij midden in het centrum ligt kom je er vast wel een keertje langs om even een fotootje te schieten met je gezin!

Parijs met kinderen #4: Sacre Coeur

Deze wereldberoemde basiliek ligt in de gezellige wijk Montmartre en ook hier is het leuk om even te gaan kijken. Het heeft een leuk sfeertje en overal zie je kunstenaars die mensen op een schilderdoek zetten. Het Sacre Coeur ligt op een heuvel in deze wijk en je kunt via trappen de basiliek bereiken. Je kunt dit ook doen met een trammetje, maar daar zagen we de meerwaarde niet zo van in. Je kunt prima te voet met je kinderen naar boven gaan. 

Toen wij er waren was het zonnig weer en lagen er heel veel mensen op het gras voor de basiliek te genieten van de zon. Wijzelf hebben hier ook nog een uurtje gelegen en vonden het een heel relaxt sfeertje hebben met her en der jongeren met muziek en verschillende verkopers van drankjes die tussen de mensen door liepen. 

Je kunt de basiliek gratis bezoeken, maar daar is het wel heel erg druk. Overigens kun je ook in de koepel van de basiliek, wanneer je een prachtig uitzicht over de stad wil hebben voor een paar euro. Dit hebben wij ook gedaan (ingang zit aan de linkerkant als je voor de kathedraal staat) en dit is ook zeker leuk om met kinderen te doen. De trap en gangetjes worden steeds smaller en bovenaan is het uitzicht super. De wijk Montmartre is leuk om door heen te wandelen en je vindt hier genoeg restaurants en cafés voor een hapje en een drankje. 

Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Leuke parken in Parijs met kinderen

In Parijs heb je ook een aantal geweldige parken waar je met kinderen van alles kunt doen. We schreven hier al eens de blog leukste parken in Parijs met kinderen over en ook in dit overzicht laten we de leukste parken in Parijs terugkomen. 

Parijs met kinderen #5: Jardin du Luxembourg

Dit is een erg mooi en leuk park om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Parijs met kinderen. Ten eerste is het een heel erg mooi park en kun je er prima door heen wandelen. Daarnaast staan er door het hele park relaxstoelen, waardoor je hier prima in het zonnetje kunt zitten. Ook is er een grote vijver in het midden van het park, waar kinderen met bootjes op het meer kunnen varen. 

Deze bootjes kun je bij de vijver voor een paar euro huren voor een half uur. Kinderen kunnen dan met een stok het bootje te water in laten en kijken waar het bootje door de wind naar toe wordt gedreven. Onze dochter vond dit een hele leuke activiteit en renden constant rondom de vijver, omdat door de wind de boot alle kanten op ging. Als ouder kun je dan even lekker zitten bij de vijver en een drankje doen. Er is namelijk een horecatentje in de buurt van de vijver waar je wat te drinken kunt kopen. 

Daarnaast ligt er in het park een leuke (betaalde) speeltuin. Dit is een prima speeltuin om je kinderen een uurtje te laten vermaken. Rondom de speeltuin zit een hek, waardoor je een goed overzicht hebt over je kinderen en ook zijn er toiletvoorzieningen. Rondom het park zitten genoeg restaurants en eettentjes, waar je eten kunt afhalen en dit in het park kunt opeten. 

 

Parijs met kinderen #6: Jardin d’Acclimatation

Dit pretpark ligt in het enorm grote park Bois de Boulogne en heeft ook genoeg leuke activiteiten voor kinderen in petto. Bij dit park ligt een metrostation en je loopt in een paar minuten naar het park toe. Iedere bezoeker betaalt een paar euro entree voor het park en het is mogelijk om een kaart te kopen om onbeperkt gebruik te maken van alle attracties. Koop deze kaart wel acht dagen vooraf online, aangezien dat veel geld scheelt met als je het op de dag zelf koopt. 

Wij zijn een hele dag geweest bij dit (pret) park en hebben ons een hele dag goed vermaakt. Het pretpark heeft ongeveer 25 verschillende attracties en voor onze dochter van zes waren dit allemaal attracties die heel geschikt waren voor haar leeftijd. Je hebt meerdere achtbanen, maar deze zijn wel vooral leuk voor kinderen tot een jaar of tien. Verwacht hier geen spectaculaire achtbanen die geschikt zijn voor pubers. Voor ouders met jonge kinderen is dit park ideaal. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

#7 Jardin des Tuileries:  dit park heeft een centrale ligging tussen het Louvre en de Place de la Concorde.  Ook dit park is erg ruim en er zijn genoeg mogelijkheden voor je kinderen om zich uit te leven. Ten eerste is het een mooie tuin met fonteinen, beelden en bloemen, maar er is ook genoeg voor kinderen te doen. Zo schijnt er in de zomermaanden in dit park trampolines en een reuzenrad te zijn, maar toen wij er waren was dit er niet. Wel is er in het park een kleine speeltuin voor kinderen. 

Wat wij vooral fijn vonden aan het park was dat er ook net als in Jardin du Luxembourg hele relaxte stoelen stonden, waar je lekker in kon liggen en kon genieten van het zonnetje. 

#8 Jardin des Plantes: dit park is ook één van de leukere parken, die je in Parijs met kinderen kunt bezoeken. Ze hebben hier twee leuke musea en een dierentuin die je met je kinderen kunt bezoeken en ook is er een doolhof en een kleine speeltuin (ondanks dat laatste niet veel voorstelt). We komen op de dierentuin en de twee musea later in deze blog terug. 

#9 Parc de la Vilette: dit park is echt een aanrader voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Er zijn hier echt superveel speeltuinen te vinden in dit park met gave klimtoestellen, draaimolens en fijne grasveldjes om te voetballen en te picknicken. Je kunt hier in dit park makkelijk je een halve dag vermaken. Hier staan ook een aantal kindvriendelijke musea, maar hier gaan we in het volgende onderdeel dieper op in. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Kindvriendelijke musea in Parijs met kinderen

In Parijs liggen ook verschillende musea voor kinderen. Toch is het niet te vergelijken met bijvoorbeeld de musea in Nederland en België. In veel musea in Parijs staat veel uitleg bijvoorbeeld niet in het Engels, is er vaak een apart kindergedeelte in plaats van dat er bijvoorbeeld een speurtocht door het hele museum is en je moet vaak voor het kindergedeelte in het museum een tijdslot reserveren. 

Hierdoor moet je een bezoek aan een museum in Parijs met kinderen wel een beetje voorbereiden. We zetten voor jullie de belangrijkste musea op een rijtje in Parijs met kinderen.

Parijs met kinderen #10: Centre Pompidou

De buitenkant van dit museum ziet er al bijzonder uit en het lijkt net of er een grote glijbaan door het museum loopt. Doordat het museum midden in het centrum van de stad ligt is het een prima activiteit om er even langs te lopen en van het uitzicht te genieten op de bovenste verdieping van het museum. Je kunt namelijk met de roltrappen omhoog en daar heb je een prima uitzicht over de stad. 

In het museum zelf hebben ze vier gedeelten voor kinderen/ jongeren en ieder gedeelte is voor een andere leeftijdsgroep. Zo heb je voor kinderen van 2 tot 10 jaar Galerie des Enfants en de Ateliers des Enfants, voor kinderen van 8 tot 12 jaar Le Fabrique en voor kinderen van 13 tot 16 jaar is er het gedeelte Studio. Ze hebben voor kinderen ook workshops en rondleidingen. De tijden hier van kun je op de website vinden. 

Wij hebben in het museum zelf met onze museumpas de Galerie des Enfants bezocht en dat vonden wij zelf niet zo heel erg veel voorstellen. Kinderen kunnen hier knutselen en er is wel wat interactief vermaak, maar dat stelden ook niet zo heel erg veel voor. In het museum hangt moderne kunst en aangezien wijzelf daar niet super veel mee hebben, hebben we de rest van het museum overgeslagen. Indien je kinderen of jij hier enorm van houden, dan kan dit uiteraard wel een goede optie zijn. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
Parijs met kinderen

Parijs met kinderen #11: Louvre

Het Louvre is misschien wel het grootste en meest bekende museum ter wereld en is natuurlijk bekend vanwege het schilderij de Mona Lisa die er hangt. Op het buitenterrein zie je de glazen piramide, waar je veel toeristen foto’s ziet nemen. Uiteraard hebben we hier ook even een foto gemaakt met onze dochter. 

Het museum zelf hebben we ook even bezocht met onze museumpassen van Parijs. Voor kinderen onder de 18 jaar is het Louvre gratis te bezoeken. Behalve schilderijen, vindt je hier ook onder meer kunst van de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Het museum is wat dat betreft echt enorm en je hebt echt een plattegrond nodig om niet te verdwalen. 

Uiteraard hebben we even de Mona Lisa bezocht en in deze zaal was het enorm druk met toeristen die op de foto wilde met het schilderij. Wat bij ons de meeste indruk maakten in het museum is het gebouw zelf. Iedere zaal ziet er prachtig uit en als je naar de plafonds kijkt dan zie je echt prachtige beelden en schilderingen. Alleen al voor het gebouw is een bezoekje aan het Louvre een aanrader. 

Tip: achter het museum het Louvre liggen in de Nelson Mandela-tuin twee grote speeltuinen, voor twee verschillende leeftijdscategorieën. Onze dochter van zes jaar vond eigenlijk beide speeltuinen heel erg leuk. Zeker een goede optie als je net een bezoek hebt gebracht aan het museum en je wil de kinderen even stoom laten afblazen.  

Parijs met kinderen
Parijs met kinderen

Parijs met kinderen #12: Grande Galerie de l’Evolution

Dit is een museum wat te combineren is met andere musea die ook in het park Jardin des Plantes te vinden zijn. In het Grande Galerie de L’evolution staat de natuur en de dierenwereld centraal en het is van binnen echt een prachtig museum om te bezoeken. Zo staan de dieren die opgezet zijn prachtig opgesteld en geeft het gebouw allerlei kleuren licht. 

Wij vinden het altijd interessant als we al die dieren van zo dichtbij kunnen bekijken en het museum is daarnaast ook interactief. Zo heb je behoorlijk wat schermen waar kinderen educatieve spelletjes kunnen spelen en waar ze meer te weten komen over de natuur en de dieren. Wij zijn hier ruim een uur binnen geweest in het museum, maar trek er gerust twee uur voor uit. 

Er was namelijk ook nog een kindergedeelte in het museum, maar daar moest je een apart kaartje voor hebben, dus dat gedeelte hebben we niet bezocht. In het museum zit ook een horecatentje, waar je wat kunt eten en drinken. 

Parijs met kinderen #13: Galerie de Paléontologie et d’anatomie comparée

Een ander museum dat we bezocht hebben in park Jardin des Plantes is Galerie de Paléontologie et d’Anatomie Comparée. Dit museum staat bekend als het botjesmuseum. Honderden skeletten vindt je hier van allerlei dieren.  Ook de botten van een dinosaurus zijn te vinden in dit museum.

Wat wij erg leuk vonden aan dit museum is dat je bij ieder skelet je kinderen kunt laten raden welk dier het is. Wij waren bij sommige dieren ook echt verbaasd uit hoeveel botjes het betreffende dier bestaat. Houdt er wel rekening mee dat dit museum vooral kijken is en niet interactief is. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

#14 Galerie de Geologie et de Mineralogy: het derde museum in park Jardin des Plantes gaat vooral over ons sterrenstelsel en alles wat daarbij hoort.  

#15 Cité des Sciences et de l’Industrie: dit is een wetenschapsmuseum in Parijs. Je hebt in dit museum drie verschillende delen: het planetarium, explora en een gedeelte speciaal voor kinderen. In het Explora gedeelte vindt je voornamelijk proefjes die je ook in het wetenschapsmuseum Nemo vindt. Denk hierbij aan proefjes met betrekking tot geluid, energie en de hersenen.

In het Planetarium kun je een film kijken, maar dit moet je wel vooraf reserveren. Wil je graag een film bekijken, dan is het aan te raden gelijk bij binnenkomst de film die je wil zien te reserveren. In het kindergedeelte heb je gedeeltes voor twee leeftijdscategorieën. Voor kinderen van twee tot zeven jaar en eentje voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. 

Het is in deze ruimtes gericht op spelend leren en ontdekken. Kinderen kunnen testen hoe flexibel ze zijn, hun zintuigen worden geprikkeld, ze kunnen zichzelf in spiegels bekijken en ze kunnen spelen met evenwicht, geluiden en letters. Voor de oudere kinderen zijn er ook veel spelletjes die ze kunnen spelen in dit gedeelte. 

#16 Palais de la Découverte: dit museum bevindt zich in de westelijke vleugel van Grand Palais en staat ook in het teken van de wetenschap. Kinderen kunnen hier proefjes doen en er zijn behoorlijk wat demonstraties die betrekking hebben op de wiskunde, fysica, astronomie, chemie, geologie en biologie. 

Je verplaatsen in Parijs met kinderen

In Parijs heb je zoveel verschillende opties om de stad Parijs met kinderen te ontdekken dat we ze allemaal voor je overzichtelijk op een rijtje hebben gezet.

#17 Metro: de metro in een stad heeft bij ons meestal de voorkeur als we ons snel willen verplaatsen door de stad. Parijs is een grote stad en te voet kom je uiteraard niet overal met je kinderen. De metro is daarom dan een hele goede optie. Het mooiste metrostation is Arts ét Métiers (lijn 11), waar het lijkt of je in een onderzeeër zit, doordat dit metrostation bekleed is met koperen platen. 

Kinderen onder de vier jaar mogen gratis met de metro en kinderen tussen de vier en negen jaar krijgen korting op een kaartje van de metro. Uiteraard zijn er ook dagpassen voor de metro te koop, waardoor je niet steeds een nieuw kaartje moet kopen. Deze zijn pas aantrekkelijk als je meer dan 5 keer met de metro gaat op een dag. Wij hebben iedere dag gebruik gemaakt van de metro en het is een hele fijne manier om je in Parijs met kinderen te verplaatsen. Overal door de stad liggen metrohaltes, waardoor je overal heel makkelijk komt. 

#18 Treintje in Montmartre: dit is een toeristentreintje die je in de wijk Montmartre kunt nemen. Onze dochter vindt dit soort treintjes altijd heel leuk en het is ook wel even fijn om gewoon alleen te hoeven zitten en rond je heen te kijken. Je krijgt tijdens de rondrit in het Engels informatie over de wijk. 

Parijs met kinderen
Familiehotel Parijs

#19 Wandelen: uiteraard kun je ook wandelen door de stad Parijs met kinderen. Er worden ook wandelingen voor kinderen aangeboden. Zo kun je met een gids in een drie uur durende wandeltocht door de stad de hoogtepunten van de stad zien en kunnen de kinderen op zoek gaan naar een schat. Uiteraard is het net zo leuk om zelf een leuke wandeling te maken. Wijzelf hebben iedere dag hele stukken door de stad gewandeld en iedere dag meer dan 25.000 stappen gezet. Door te wandelen zie je vaak het meeste van de stad. 

Een aanrader qua wandeling is langs de rivier de Seine. Een aanrader is om hier van de Pont des Arts te lopen langs het water naar Pont Nortre Dame. Dit is een kwartiertje lopen en hier kom je voor de kinderen allerlei speeltoestellen tegen. Uiteraard heb je hier ook een schitterend uitzicht op de bruggen en liggen hier ook wat terrasjes in de buurt van het water. 

#20 Hop on Hop off bus: er zijn behoorlijk wat maatschappijen die een busdienst aanbieden die langs alle belangrijke bezienswaardigheden rijden. Wij vinden zo’n bus altijd wel lekker. Je kunt bovenin bij het open dak zitten en je ziet binnen een korte tijd een groot gedeelte van de stad Parijs. 

#21 Hop on Hop off boot: aangezien best veel bezienswaardigheden aan het water liggen is er in Parijs zelfs een Hop on Hop off boot. Je kunt hier kiezen tussen een 24 uurs en 48 uurs pass. De boot stopt op negen verschillende punten langs het water. De totale duur van de boottocht langs alle stopplekken is twee uur. Zeker bij mooi weer een relaxte manier om Parijs met kinderen te ontdekken. 

#22 Rondvaart over de Seine: je kunt ook een rondvaart maken over de rivier de Seine en Parijs met kinderen vanaf het water bekijken. Deze rondvaartboten zijn open aan de bovenkant, waardoor je bij lekker weer buiten kunt zitten en kunt genieten van het uitzicht. De rondvaart over de Seine duurt een uur, wat wij altijd een prima tijd vinden voor jonge kinderen. Na een uur is onze dochter meestal er wel klaar mee. 

Parijs met kinderen #23: Fietsen door Parijs

Hoe leuk is het om de stad Parijs met kinderen te verkennen per fiets? Wij vonden het in ieder geval heel leuk! Het Nederlandse bedrijf Baja Bikes organiseert door Parijs tal van fietstochten en ook fietstochten met kinderen. Wij hebben hier ook een fietstocht geboekt en moeten zeggen dat we het erg leuk vonden. 

Je fietst onder leiding van een Nederlandse gids een rondje door de binnenstad van Parijs en je komt langs de meeste van de bekende bezienswaardigheden van de stad. In totaal duurt de fietstocht ongeveer drie uur, maar onderweg stop je regelmatig voor uitleg en het maken van een foto. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je de stad Parijs met kinderen bezoekt, is het een leuke kennismakingstocht met de stad. 

Ze hebben voor kinderen zowel kinderfietsen als zitjes voor achterop. Aangezien onze dochter van zes jaar niet een enorme fietser is, ging ze bij ons achterop de fiets, maar de meeste kinderen van de verschillende gezinnen fietsten gewoon zelf. Kijk voor meer informatie over de verschillende fietstochten die worden aangeboden in Parijs met kinderen even op de website van Baja Bikes

Parijs met kinderen
Parijs met kinderen

Pretparken in Parijs met kinderen

Naast het pretpark Jardin d’Acclimatation die we al eerder vernoemde heb je nog andere pretparken die je in Parijs met kinderen kunt bezoeken. We benoemen ze hieronder kort. 

Parijs met kinderen #24: Disneyland Parijs

Dit is uiteraard het bekendste pretpark van Parijs en misschien wel van heel Europa. Het bestaat uit twee verschillende pretparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Wil je deze twee pretparken beide goed zien, dan heb je toch wel zeker twee tot drie dagen nodig met je kinderen. Wij hebben de beide parken twee maal twee dagen lang bezocht en we hebben weer net zo genoten als toen we de Disneyparken in Orlando bezochten. 

Doordat we pas kort voordat we gingen besloten om te gaan, konden we niet echt tickets vinden met korting en was een overnachting in één van de Disney hotels nog de goedkoopste optie. Mede doordat we hierdoor ook gratis konden parkeren, twee dagen tickets voor beide parken kregen en gebruik konden maken van de extra uren (Magic Hours) in het park. 

We hebben bij ons eerste bezoek de twee dagen vol gebruikt en waren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in het park. Hierdoor hebben we in beide parken de meeste attracties kunnen doen. De tweede keer hebben we de focus gelegd op de leukste attracties en deze meerdere malen bezocht. We schreven over de Disneyparken de aparte blog Disneyland Parijs met kinderen, waarin we alle informatie geven die je nodig hebt voor een bezoek aan beide pretparken. 

Disneyland Parijs met kinderen
Disneyland Parijs met kinderen

Parijs met kinderen #25: Parc Asterix

Je kunt in Parijs met kinderen naar nog een heel erg leuk pretpark. Wij vonden dit pretpark erg leuk om te bezoeken en vonden dit pretpark ook erg sfeervol. Er zijn maar liefst 41 attracties, die zowel geschikt zijn voor jonge als voor oudere kinderen. Daarnaast heeft het pretpark verschillende shows waar je naar toe kunt gaan. 

Zo heeft het pretpark maar liefst acht verschillende achtbanen, waar je met kinderen in kunt gaan. Kijk wel even vooraf op de website van het pretpark in welke achtbanen je kinderen allemaal mogen, aangezien er lengterestricties zijn. Ook is er in het pretpark een heel gedeelte met attracties voor jonge kinderen en zijn er verschillende leuke waterattracties, waar je nat kunt worden. Zeker een aangename afwisseling als je bijvoorbeeld het park bezoekt op een warme zomerdag. 

Toen wij het pretpark op een zondagochtend bezochten was het erg rustig en hoefden we nergens lang in de rij te staan. Parc Asterix ligt op de route van uit Nederland/ België naar Parijs toe, waardoor je het pretpark prima kunt opnemen in je stedentrip naar Parijs met kinderen. Je kunt het pretpark dan het beste de eerste of de laatste dag bezoeken. Wij schreven over het pretpark de blog Parc Asterix met kinderen, waarin we alle informatie geven over dit pretpark in Parijs. 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

#26 Parc Zoologique de Paris: je kunt in Parijs met kinderen ook naar de dierentuin toe. De meeste dieren zijn hier wel te vinden (alleen de olifant ontbreekt) en kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen een gereduceerd tarief voor deze dierentuin. 

Parijs met kinderen: overige kinderactiviteiten

Er zijn nog een aantal andere activiteiten die je in Parijs met kinderen kunt ondernemen en die we niet echt in de vorige categorieën konden plaatsen en vandaar dat we deze maar bij overige activiteiten hebben geplaatst. 

Parijs met kinderen #27: Ballon de Paris

Een hele toffe activiteit die je in Parijs met kinderen kunt ondernemen is om de stad vanaf grote hoogte vanuit een luchtballon te bekijken. In het zuidwesten van de stad in het park André Citroën ligt deze luchtballon, waarmee je naar een hoogte van maar liefst 150 meter stijgt. De luchtballon zit aan een touw, dus je blijft op één plek in de lucht hangen.

De activiteit duurt ongeveer 20 minuten en je hebt een 360 graden overzicht over de stad. In het bakje van de ballon kun je vrij rondlopen. Wij vonden dit een hele leuke activiteit en ook Sophie heeft enorm genoten van het prachtige uitzicht dat je hebt vanuit het bakje van de luchtballon over de stad Parijs. 

Kijk wel even vooraf op de website van de ballon of de luchtballon die dag in de lucht gaat, aangezien de ballon erg afhankelijk is van goede weersomstandigheden. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Parijs met kinderen #28: Le Zoo Jardin des Plantes

Je kunt in Parijs met kinderen nog een dierentuin bezoeken. In het leuke park Jardin des Plantes ligt namelijk een kleine dierentuin die leuk is om te bezoeken. In de dierentuin heb je verschillende dieren die je kunt bewonderen zoals bijvoorbeeld de rode panda, de orang-oetan en de wolf. De dierentuin is niet super groot, maar je kunt je er prima een uurtje of twee vermaken. 

Zeker als je de twee musea bezoekt in Jardin des Plantes, kun je hier een mooie middag doorbrengen in Parijs met het gezin. Naast de dieren die je voornamelijk buiten kunt bewonderen heeft de dierentuin ook een reptielenhuis met verschillende slangen en spinnen. Ook is er een kleine speeltuin in de dierentuin en is het mogelijk om wat te eten en te drinken. Doordat deze dierentuin een stuk centraler ligt dan de andere dierentuin, is het zeker een leuke optie om deze dierentuin met je kinderen te bezoeken. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

#29 Tour Montparnasse: kun je geen genoeg krijgen van mooie plaatjes schieten van Parijs uit grote hoogte, dan is deze uitkijktoren wel iets voor jou en je kinderen. Wij hebben deze toren ook bezichtigd en je hebt hier een prachtig uitzicht. Je gaat met de snelste lift van Europa naar de 56e verdieping van het gebouw, waarna je een prachtig uitzicht hebt op het observatieplatform over de stad en ook over de Eiffeltoren. 

Waar slapen in Parijs met kinderen

Parijs heeft meer dan 1500 accommodaties om te slapen en er zijn genoeg leuke opties voor gezinnen met kinderen. 

Wij sliepen tijdens onze stedentrip in het Ibis Maisons Laffitte dat net buiten de stad ligt en dichtbij het treinstation ligt en dat is ons enorm goed bevallen. De prijs van de kamer was schappelijk, de kamer was ruim en er lag ook nog een speeltuin voor de deur. We waren met de trein in een kwartier in het centrum van de stad en in het dorpje van het hotel zaten genoeg leuke restaurantjes om wat te eten. 

Andere opties in Parijs die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en die een goede beoordeling hebben uit vele beoordelingen zijn de volgende:

Budget hotel: Hotel Cluny Sorbonne

Middenklasse hotel: Elysées Ceramic

Luxe hotel: Hotel Monsieur & Spa

Voor het zoeken naar andere hotels in Parijs met kinderen klik dan hier voor de hele lijst van hotels. 

Scroll naar boven