Bezienswaardigheden Nice met kinderen

Nice ligt aan de Côte D’azur in Zuid-Frankrijk en tijdens een reis naar dit gebied hebben we ook deze stad bezocht. Een stedentrip van een paar dagen is prima mogelijk. Naast dat de stad aan het strand ligt, is de omgeving ook de moeite waard om met de auto te verkennen. Ook in de stad zijn een aantal leuke dingen die je met kinderen kunt bezoeken. Wij hebben voor jullie de top 5 bezienswaardigheden in Nice met kinderen op een rijtje gezet. 

Nice met kinderen #1: parc phoenix

Parc Phoenix ligt iets buiten het centrum en is een recreatiepark met 70 verschillende soort dieren en 2500 soorten planten. Verwacht in dit park geen leeuwen of olifanten, maar vooral wat kleinere dieren zoals flamingo’s, krokodillen en varkens. Het is een leuk uitje om even een uurtje of twee rond te lopen. 

Wat leuk aan het park is, is dat er ook een grote speeltuin aan de achterkant van het park zit. Bij de speeltuin zelf kun je eventueel ook picknicken op de verschillende bankjes en tafels die bij de speeltuin aanwezig zijn. Wij hadden zelf geen eten meegenomen, maar er is een soort van snackbar in het park, waar je wat te eten kunt kopen en je kinderen op een ijsje kan trakteren.  

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Wat dat betreft hoef je het voor de prijs ook niet te laten. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar binnen en voor volwassenen kost de entree een paar euro. Je kunt het park bereiken met de auto (2 uur gratis parkeren op vertoon van je entreekaartje), met de bus (lijnen 9, 10 en 23) of zoals wij gedaan hebben op de fiets. 

Voor meer informatie over de openingstijden kijk even op de helaas alleen Franstalige website van het park

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Nice met kinderen #2: Fietsen huren

Wat wij enorm leuk vonden toen we de stad Nice bezochten was de fietsen die we gehuurd hadden. Nice heeft een lange boulevard langs het strand en het is heerlijk om langs de lange kuststrook te fietsen met een heerlijk windje in je gezicht. Wij zijn vanuit het centrum van Nice naar Parc Phoenix gereden langs de boulevard en dat was een heel fijn ritje op de fiets, waarbij je de hele boulevard te zien krijgt.  

Dit is een enkel ritje van ongeveer een half uur. Voor ons dus een prima vervoersmiddel om vanuit het centrum naar dit park te gaan en onderweg ook nog de hele boulevard zien.

Er zijn genoeg fietsverhuurbedrijven in Nice online te vinden. Zo heb je ook twee Nederlandse bedrijven die fietsen verhuren in Nice. Dat zijn Holland Bikes en BimBim Bikes. 

Overigens is de fiets niet het enige vervoersmiddel om je door Nice met kinderen te verplaatsen. Er rijdt ook een toeristentreintje door de stad heen (wat onze dochter altijd heel erg leuk vindt) en ook de bekende hop on hop off bus rijdt door de stad. Wijzelf vinden het toch altijd het fijnste als we (zoals op de fiets) niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en kunnen gaan en staan waar we willen. 

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Nice met kinderen #3: het strand

Nice ligt aan het strand, dus ben je op een stedentrip in Nice met kinderen, dan kun je het strand niet overslaan. Is het strand midden in het centrum lekker om te liggen? Nou, eerlijk gezegd niet echt. Zoals je op de foto’s hieronder ziet bestaat het strand voornamelijk uit stenen en veel minder uit wit zacht zand. Voor kinderen is dit geen probleem, aangezien zij het leuk vinden om met de steentjes te spelen, maar voor de ouders liggen die steentjes niet echt lekker. 

Gelukkig kun je op het strand wel strandstoelen bij de verschillende beachclubs huren en uiteraard in de winkeltjes op de boulevard Promenade des Anglais heb je ook mogelijkheden om iets van een strandstoeltje te kopen zodat je wat comfortabeler zit. Het strand is hier dus niet comfortabel, maar het bruist wel op de boulevard. Er is genoeg te zien. 

Tip: neem voor je kinderen wel iets van waterschoenen mee, zodat ze makkelijk over de stenen kunnen lopen. 

Wil je toch liever op een heerlijk zandstrand liggen dan kun je naar de volgende stranden gaan met je kinderen:

  • Villefranche-Sur- Mer: dit is het populairste zandstrand van de stad Nice en ligt net buiten de stad. Je neemt dan 20 minuten de bus  (Nummer 81 of 100, stoppen bij Octroi) en wandelt dan een stukje naar beneden (15 minuten) en je bent op dit heerlijke zandstrand. Bij dit strand vind je ook een aantal restaurants waar je een broodje kunt eten met de kinderen of een ijsje kunt halen. 
  • Beaulieu-Sur-Mer: met de bus (nummer 81 ben je hier binnen een half uur. Deze baai is qua mensen erg rustig en ook de golven zijn hier niet hoog. Wat dat betreft is deze baai ook ideaal voor gezinnen met kinderen. 

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Nice met kinderen #4: Parc la Colline du chateau

Dit park is ontstaan op de restanten van het oude kasteel van Nice en is nu zeker voor gezinnen met kinderen een aanrader. Het park ligt in het centrum aan het einde van het strand. 

Er is in dit park ook een speeltuin te vinden, er is een café en een kleine kermis met een treintje. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over de stad Nice, doordat het park eigenlijk op een berg ligt. 

Je kunt uiteraard wandelen naar het park, maar dat is zeker met kleine kinderen wel een pittige klim naar boven, maar ook de lift of het toeristentreintje nemen. 

Tip: op een paar minuten lopen van dit park heb je de letters I LOVE NICE aan het strand staan. Hier kun je leuke foto’s maken met je gezin (zie voor een voorbeeld de foto bovenaan dit reisblog). 

Nice met kinderen #5: Promenade du Paillon

Promenade du Paillon is een heerlijk park midden in het centrum. Er zijn verschillende speeltuinen te vinden in dit park voor verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn tientallen fonteinen (zie de foto hieronder), waar de kinderen zich zeker in de zomer heerlijk kunnen vermaken en er is genoeg groen om heerlijk te wandelen door dit park. 

Ook is hier net als op veel plaatsen in Frankrijk een draaimolen aanwezig, waar onze dochter uiteraard een paar keer in is geweest. Dit park is zeker een aanrader als je kinderen even wat energie kwijt moeten raken door ze te laten spelen in de verschillende speeltuinen. 

Ook staan er genoeg bankjes in dit park en is er een grasveld aanwezig waar je met het gezin ook prima kunt picknicken. Haal wat lekkere dingen in de supermarkt en je kunt op een leuke manier goedkoop lunchen met het gezin!

Tip: neem zwemkleding mee voor de kinderen, zodat ze kunnen spelen bij de fonteinen van het park. 

Nice met kinderen
Nice met kinderen

Nice met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Nice met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden bij andere verhuurbedrijven hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Nice met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar slapen in Nice met kinderen

Budget hotel: Trocadero

Middenklasse hotel: Hotel Florence Nice

Luxe hotel: Apart’Hotel Ajoupa

Voor het zoeken naar andere hotels in Nice met kinderen klik dan hier voor de hele lijst. 

Verdere informatie Nice met kinderen

De stad Nice is ook leuk voor oudere kinderen. Voor gezinnen met oudere kinderen lees eens het blog Nice met tieners. Daarnaast hebben we nu vooral activiteiten in Nice met kinderen besproken, maar zijn er ook nog genoeg andere bezienswaardigheden in de stad. Lees hiervoor de blog doen in Nice.

Klimaatinformatie

Beste reistijd

Scroll naar boven