Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen: 5x doen + andere tips!

Als je met je gezin naar Sri Lanka vliegt dan zul je op het vliegveld van de hoofdstad Colombo landen en de meeste reizigers kiezen er dan voor om de eerste en de laatste dagen van de vakantie door te brengen in Negombo.

Negombo is ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld en dat is minder reistijd dan dat je in de hoofdstad Colombo zou verblijven (30 minuten met de taxi). Om je reis te beginnen en om even uit te rusten van de lange vlucht, is het daarom zeker aan te raden om in Negombo te starten. Je kunt jezelf prima een paar dagen vermaken in deze stad. Wijzelf zijn vier dagen in deze stad geweest en hebben alle bezienswaardigheden Negombo met kinderen op een rijtje gezet!

Kindvriendelijke hotels Sri Lanka
Hotel Negombo Sri Lanka voor het gezin

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen #1 Zwemmen bij het Jetwing Blue hotel

Dit is één van de mooiste vijf sterren hotels in Negombo en de kamers zijn dan ook aan de prijs. Toch kun je indien je hier luncht, gebruik van het grote zwembad. Daarnaast hebben ze bedjes op het strand, waardoor je met je kinderen ook een duik in de zee kunt nemen.

Wij hebben hier twee dagen lang heerlijk uitgebreid geluncht van het buffet en onze dochter heeft zich uitermate goed vermaakt in het ondiepe zwembad en het zand van het strand.

Je kan ook zelf aan het strand gaan liggen, maar verwacht niet dat het strand hier heel erg vol zal liggen met toeristen. Dat is natuurlijk wel de goedkoopste optie om een dagje strand te beleven. Houdt er wel rekening mee dat de zee best woest kan zijn. Wil je ook slapen in het Jetwing Blue hotel dan kun je hier de informatie over de kamers vinden.

Waterpark Negombo Sri Lanka met kinderen
Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen #2 Zwemmen bij het Negombo waterpark

Jaja, Negombo heeft een eigen waterpark met een paar glijbanen. De kosten van de entree zijn een paar euro voor het hele gezin en voor een paar uurtjes vermaak is het zeker een prima activiteit. Daarnaast hebben ze heerlijke smoothies die je ook voor weinig geld kunt bestellen. Verwacht hierbij niet dat het zwembad super nieuw is, maar dat kun je voor het geld ook niet verwachten.

Het zwembad kijkt ook nog uit over zee, waardoor je de lokale bevolking en vissers vanaf deze plek ook mooi kunt aanschouwen.

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen #3 Boottocht door de kanalen en de natuur

Een erg leuke excursie die je vaak kunt regelen vanaf je hotel/ guesthouse. Er zijn meerdere aanbieders en ze doen eigenlijk allemaal dezelfde tocht.  Je vaart door de kanalen van Negombo naar open water en daar kun je heerlijk fruit eten en uit kokosnoten drinken in het water op plastic stoeltjes.

Onderweg varen ze langs een eilandje waar je aapjes kunt voeren met stukken fruit. Een leuk tochtje waar je een uurtje of drie/ vier zoet mee bent en waar je ook veel activiteiten ziet van de lokale bevolking op het water.

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen
Bezienswaardigheden Negombo met kinderen
Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen #4 Bezoek de vismarkt van Negombo

Ook één van de bezienswaardigheden van Negombo is de vismarkt die buiten is. Wij hebben helaas deze markt alleen vanaf het water bekeken, maar voor kinderen kan een rondje over de markt een belevenis zijn om al die verschillende vissen te zien liggen.

Honderden vissen liggen te drogen op de markt en worden daarna gepekeld en uitgestald op het strand. Met een TukTuk is het ongeveer 10 minuten rijden vanaf het toeristische gedeelte met alle hotels en restaurants naar het centrum van Negombo waar deze markt is.  

bezienswaardigheden negombo

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen #5 Pinnawela Olifantenopvanghuis

Dit is niet echt een bezienswaardigheid in Negombo zelf, maar is vanaf Negombo in ongeveer 2 uur te rijden met een taxi., maar als je na Negombo naar de plaats Kandy reist, is het de perfecte tussenstop met kinderen.  Hier heb je het Pinnawela Olifantenopvanghuis en het Millenium Elephant foundation liggen. Het is een olifantenopvanghuis, waar je de olifanten eten kunt geven tegen betaling.

Voor volwassenen is de entree 2500 roepie (12,5 euro) en voor kinderen 1250 roepie. Bij het Millenium Elephant foundation kun je met de olifanten lopen (rijden op olifanten kan wel, maar hebben ze liever niet) en ze wassen. De kosten hiervoor zijn voor volwassenen 6000 roepie en voor kinderen 3000 roepie.  

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Waar kun je lekker eten in Negombo met kinderen?

Twee eettentjes die wij in Negombo kunnen aanraden, zijn King Coconut en de Beach lodge. Deze restaurants liggen beide aan het strand. Bij King Coconut kun je heerlijk eten en je kinderen kunnen zich vermaken op het privé zandstrand van het restaurant. Daarnaast vond onze dochter de grote kreeften in verschillende aquariums erg interessant. Bij de Beach Lodge kun je ook goed eten en lekker buiten zitten.

bezienswaardigheden negombo
Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Waar slapen in negombo met kinderen?

Holiday Fashion Inn → Dit goedkope hotel midden in het centrum, wordt gerund door een hele lieve familie, die jou en je kinderen helemaal in de watten legt. Wij hebben twee keer in het appartement met twee slaapkamers geslapen en dit is ons heel erg goed bevallen. Het zwembad ligt precies voor de kamer en het ontbijt is heerlijk. Je heb hier kamers vanaf 29 euro per nacht. Klik voor meer informatie hier.

Jetwing Blue → Dit prachtige hotel aan zee, heeft een heel groot zwembad en is van alle luxe voorzien. Het ontbijt is erg uitgebreid en boek je een suite dan krijg je hier zelfs dag en nacht een butler bij cadeau. Een heerlijk hotel om je reis mee te beginnen en te eindigen. Een overnachting in dit hotel start vanaf 132 euro. Klik voor meer informatie hier.

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen
Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Scroll naar boven