Bezienswaardigheden Lyon met kinderen

Wat is er in Lyon met kinderen te doen? Wij gingen op onderzoek uit in de stad die in het midden van Frankrijk ligt en waar vele reizigers een tussenstop houden op weg naar de vakantie in Zuid-Frankrijk. Lyon heeft een prachtige oude binnenstad die zeker het bekijken waard is en je kunt er ook heerlijk eten en borrelen. Ondanks het een grote stad in Frankrijk is, heb je alle bezienswaardigheden met kinderen wel in maximaal 2 dagen gezien. Bij deze de 5 leukste bezienswaardigheden in Lyon met kinderen. 

Lyon met kinderen #1: rondvaartboot

Lyon ligt precies in de samenloop van de rivieren de Rhone en de Saone en uiteraard kun je op deze rivieren een tochtje maken met een rondvaartboot. Je hebt verschillende tours die worden aangeboden. Het is een mooie manier om de stad Lyon met kinderen vanaf het water te bekijken en wij vinden het altijd een leuke activiteit om te ondernemen met onze dochter zolang de vaartocht niet al te lang is.  

De kortste vaartocht duurt 35 minuten en deze rondvaart vaart naar het Musée des Confluences, waarbij de entree van het museum in een soort combikaart inclusief is. 

Verder heb je een rondvaart van een uur, die langs de historische gebouwen in het centrum vaart en die je een mooi overzicht geeft over de mooie gebouwen van de stad Lyon. 

Kijk voor de verschillende rondvaarten en de prijzen van de verschillende rondvaarten even op de website van de bootmaatschappij

Lyon met kinderen #2: Pretparken in en rondom lyon

In en rondom Lyon heb je ook twee ‘pretparkjes’ liggen voor kinderen. Zo heb je in de stad zelf het Mini World Lyon liggen. Mini World Lyon is een miniatuurversie van de stad en de omgeving. Iedere 20 minuten komt de stad weer tot leven. Elk uur is er een soort van kleine lichtshow in Mini World. 

Wil je naar een wat groter pretpark toe met je kinderen, dan zul je een stuk moeten rijden. Ten noorden van de stad Lyon op een klein uurtje rijden met de auto ligt Touropark. Dit is een dierentuin, waterpark en pretpark ineen. Ook zijn er nog twee musea op het terrein aanwezig. Voor informatie over wat er allemaal te doen is in dit pretpark kijk even op de Franstalige website van het pretpark

Lyon met kinderen
Lyon met kinderen

Lyon met kinderen #3: speeltuinen door de stad

Door de stad zijn verschillende leuke speeltuintjes te vinden. Zo is er op het grote hoofdplein van de stad (Place Bellecour) een speeltuin te vinden, waar je kinderen kunnen spelen en jij een drankje kunt doen op de terrasjes in de buurt van het plein. Op dit plein zijn ook prima restaurantjes te vinden. Wij hebben hier in de buurt van het plein een lekkere pizza gegeten met het gezin. 

Ook aan de waterkant bij rivier Rhone heb je leuke speeltoestellen aan het water liggen. Koop wat lekkere dingen in de supermarkt en ga langs de kant van het water picknicken met het gezin, terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Een aanrader is hier de speeltuin bij de brug Passerelle du College Pedestrian. Hier heb je twee glijbanen en een soort van houten schip waar de kinderen kunnen spelen. 

Lyon met kinderen #4: musea

Het bekendste museum in de stad is het Musée des Confluences, waarin de ontwikkeling van de mensheid centraal staat. Het gebouw is een bijzonder architectonisch hoogstandje en het heeft iets weg van een soort van ruimteschip. In het museum vindt je veel opgezette dieren, een skelet van een dinosaurus en veel menselijke beelden. 

Verwacht niet dat er een speurtocht in de taal van je kinderen aanwezig is in dit museum is, waardoor je de kinderen wel vooral zelf dient te vermaken in dit museum. 

Zijn je kinderen dol op alles wat vliegt dan kan het luchtvaartmuseum in Lyon iets voor jullie zijn. Er staan hier tientallen vliegtuigen en helikopters die je kunt bekijken. 

Niet echt een museum, maar wel het vermelden waard is het aquarium van Lyon met vele verschillende vissen. Op sommige momenten is het mogelijk om de vissen te voeren. Kijk hiervoor op de website. 

Lyon met kinderen
Lyon met kinderen

Lyon met kinderen #5: Parc de la Tete d’Or

Dit is één van de grootste stadsparken van Frankrijk met maar liefst 120 hectare oppervlakte. Het stadspark heeft een grote rozentuin, een dierentuin en een botanische tuin en al deze dingen zijn gratis toegankelijk. 

Bijzonder is natuurlijk dat de dierentuin in het park gratis is. In de dierentuin vindt je onder andere olifanten, tijgers en zebra’s. 

Verder zijn er uiteraard speeltuintjes in het park, kun je er varen met elektrische bootjes op een groot meer, rijdt er een treintje door het park heen en zijn er twee draaimolens te vinden. Je kunt begrijpen dat je in dit park met je kinderen makkelijk een halve tot hele dag kunt doorbrengen als je in Lyon met kinderen bent. Voor verdere informatie over het park kijk eens op de Franstalige website. 

Waar slapen in Lyon met kinderen

Budget hotel: Novotel Lyon Gerland Musée des Confluences

Tijdens onze stedentrip in Lyon sliepen wij in bovenstaand budgethotel en dat is ons prima bevallen. Het hotel ligt aan de oever van de Rhone en parkeren kan makkelijk bij het hotel. Daarnaast heeft het hotel een klein zwembad en in de ochtend kun je hier heerlijk ontbijten. We hadden een ruime kamer met een bad (dat vinden de dames erg fijn) en niet al te ver van het centrum. Wij vonden het echt een aanrader voor niet al teveel geld tijdens onze tussenstop in de stad Lyon. 

Middenklasse hotel: Citadines Presqu’ile Lyon

Luxe hotel: Hotel des Celestins

Voor het zoeken naar andere hotels in Lyon met kinderen klik dan hier voor meer informatie. 

Lyon met kinderen
Lyon met kinderen

Verdere informatie Lyon met kinderen

Lyon City Card: indien je veel musea en andere bezienswaardigheden wil bezoeken met je kinderen, dan kan de Lyon City Card voordelig zijn. Je hebt gratis toegang tot 23 musea, je kunt met de kaart een gratis rondvaart maken en ook het openbaar vervoer zit in de prijs van de kaart inbegrepen. Bekijk vooraf waar je allemaal heen wil en kijk dan of de kaart een voordeel voor jou en je gezin biedt. 

Klimaatinformatie

Beste reistijd

Scroll naar boven