Bezienswaardigheden Duisburg met kinderen

Duisburg met kinderen: top 7 bezienswaardigheden!

Het zal niet gelijk je eerste gedachte zijn om naar Duisburg met kinderen te gaan, maar dat is zeker niet terecht. De stad Duisburg heeft voor gezinnen met kinderen meer in petto dan een hoop (grotere) steden in de omgeving. Er is dan ook genoeg te doen in de stad om je minimaal twee dagen goed te vermaken. En dan hebben we nog niet eens een bezoek aan de pretparken in de omgeving er bij opgeteld. Naar aanleiding van ons bezoek aan deze stad, zetten we de leukste bezienswaardigheden in Duisburg met kinderen op een rij.

Duisburg met kinderen
Duisburg met kinderen

Duisburg met kinderen #1: Landschaftspark

Dit enorme park is erg leuk om in Duisburg te bezoeken. Het park is ontstaan nadat het hoogovencomplex niet meer in gebruik werd genomen. Hierdoor krijg je een hele toffe industriële omgeving en is het voor kinderen mogelijk om de oude hoogoven te bezichtigen doordat veel plekken toegankelijk zijn.

Hierdoor kun je met je kinderen helemaal omhoog klimmen in het complex en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Wij vonden het heel tof om hier naar boven te klimmen, maar je moet alleen geen hoogtevrees hebben. Daarnaast zijn er in het park een aantal speeltoestellen die ook geschikt zijn voor kinderen. Wel hadden wij eigenlijk verwacht dat we veel meer speeltuintjes tegen zouden komen.

Duisburg met kinderen
Duisburg met kinderen

Er is namelijk een waterspeeltuin, maar die is niet in gebruik en een grote glijbaan. Ook is er een grote klimwand, waar kinderen tegenaan kunnen klimmen. Ook zijn er plekken waar kinderen in het zand kunnen spelen, maar dan moet je wel speelgoed meenemen. Uiteraard is het ook een prima plek om te gaan picknicken met het gezin bij goed weer.

Toen wij er waren werd er net een foodfestival dat weekend georganiseerd en was het er heel gezellig en behoorlijk druk. Toch was het niet moeilijk om een (gratis) parkeerplek te vinden voor de auto. Je kunt je hier prima een uurtje of twee vermaken en een voordeel is dat de activiteit gratis is. Met het openbaar vervoer ben je in iets meer dan een kwartier in het park wat in het noorden van de stad ligt.

Duisburg met kinderen
Duisburg met kinderen

Duisburg met kinderen #2: Duisburg Zoo

De stad Duisburg heeft ook een dierentuin, waar je makkelijk een halve dag kunt rondlopen. De dierentuin bestaat uit twee delen die verbonden zijn met elkaar en de meeste bekende dieren zijn in de dierentuin aanwezig zoals olifanten, leeuwen, apen en giraffen. Daarnaast is er een dolfinarium in de dierentuin aanwezig.

Een ander bijzonder item in de dierentuin is de Chinese tuin. In totaal zijn er 388 verschillende dieren te bewonderen in deze dierentuin. Een van de meest bijzondere dieren van de dierentuin is de koala beer.

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Wat de dierentuin voor kinderen zo leuk maakt is dat er genoeg speeltoestellen staan door de gehele dierentuin. Zo heb je op drie verschillende plekken in de dierentuin een grote speeltuin, waardoor je een mooie afwisseling hebt tussen het bekijken van dieren en spelen.

Voordeel van deze dierentuin is dat de prijzen van de dierentuin een stuk lager liggen dan de prijzen van de dierentuinen in Nederland. Uiteraard zijn er ook voldoende eetgelegenheden om tussen de middag te eten met het gezin in de dierentuin. We schreven naar aanleiding van ons bezoek aan deze dierentuin, de blog Duisburg Zoo met kinderen.

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Duisburg met kinderen #3: Binnenschifffahrtsmuseum

Dit museum staat in het teken van de grote binnenhaven die de stad Duisburg rijk is. Het museum is gevestigd in een oud zwembad en heeft naast het museum ook nog een boot die je kunt bezichtigen met je kinderen. Nadeel is dat de meeste exposities in het Duits zijn en dat er niet veel interactie is voor kinderen. Wel kunnen kinderen in het museum spelen in een schip en ook op de binnenplaats van het museum is een klein speeltuintje.

Dit museum is een aanrader als je kinderen gek zijn op schepen en als jullie gezin het leuk vindt om een museum te bezoeken. Heb je weinig tijd dan zouden wij alleen de eerste drie beschreven bezienswaardigheden bezoeken en het centrum van de stad. Het Binnenschifffahrtsmuseum ligt in het noorden van de stad en met het openbaar vervoer ben je hier in iets minder dan 20 minuten vanuit het centrum.

Duisburg met kinderen
Duisburg met kinderen

Duisburg met kinderen #4: Tiger&Turtle Sculpture

Dit bijzondere kunstwerk ligt ten zuiden van de stad Duisburg en is leuk om even met kinderen te bezoeken. We rijden er op zondagochtend heen en parkeren de auto gratis langs de kant van de weg. Vanuit de weg zien we het kunstwerk op de heuvel liggen en we zijn nog best verbaasd over dat het een pittig klimmetje is naar de top.

Na een minuut of tien zijn we bij het kunstwerk en beklimmen we het kunstwerk. Het kunstwerk heeft de vorm van een achtbaan en ziet er aantrekkelijk en bijzonder uit. Je kunt het kunstwerk vanaf twee kanten beklimmen en zo bijna een hele looping lopen. Vanaf het kunstwerk heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Uiteindelijk heb je het ook wel na een half uurtje gezien. Let er wel op dat wanneer je kinderen het kunstwerk met slippers betreden dat ze deze slippers niet laat vallen. Onze dochter kreeg het voor elkaar om haar slipper door de treden heen te laten vallen en het kostte ons de nodige moeite om haar slipper in de bosjes terug te vinden.

Duisburg met kinderen
Duisburg met kinderen

Duisburg met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten die je in Duisburg en de omgeving met het gezin kunt doen, zijn er nog een aantal leuke activiteiten die je in de buurt van de stad kunt ondernemen. We zetten de leukste activiteiten in Duisburg met kinderen hieronder kort op een rij.

#5 Altstadtpark: dit is een stadspark in het centrum aan het water. Het park heeft een hele leuke speeltuin midden in het park met verschillende grote klimtoestellen.

#6 Oberhausen: op een kwartier rijden van het centrum van Duisburg met de auto (half uur met het openbaar vervoer) ligt in de plaats Oberhausen een groot waterpark met verschillende glijbanen. Op 6 minuten lopen van dit waterpark ligt ook het Legoland Discovery center. Hier staat alles in het teken van lego en kunnen kinderen naar hartenlust spelen.

Naast Legoland kun je hier ook nog naar een vestiging van Sealife en er is ook een groot trampolinepark en een winkelcentrum in hetzelfde gebied. Kortom je kunt dus prima een dagje vanuit Duisburg naar Oberhausen gaan en verschillende activiteiten hier ondernemen op dezelfde dag. We schreven over deze stad de blog Oberhausen met kinderen.

#7 Moviepark Germany: op ongeveer 25 minuten rijden van Duisburg ligt ook nog een groot pretpark waar je je makkelijk een dag kunt vermaken. Ze hebben in dit pretpark attracties voor jonge en oudere kinderen. Daarnaast zijn er verschillende shows en is er zelfs een parade door het pretpark.

Wij vonden dit een heel leuk pretpark met veel verschillende attracties en zijn er dan ook een hele dag geweest met onze dochter. We schreven naar aanleiding van ons bezoek aan het pretpark de blog Movie Park Germany met kinderen.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Waar slapen in Duisburg met kinderen

Je kunt in de omgeving van Duisburg prima overnachten met het gezin. Er zijn genoeg accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten de beste opties in de verschillende prijsklassen hieronder op een rij.

Budget hotel: Niteroom Boutiquehotel & Apartements

Middenklasse hotel: Hotel Mirage

Luxe hotel: Hotel Am Sportpark

Voor het zoeken naar andere hotels in Duisburg met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Duisburg met kinderen
Duisburg met kinderen

Verdere informatie Duisburg met kinderen

De stad Duisburg is makkelijk te bereiken vanuit Nederland met de auto en de trein. Met de auto ben je vanuit Utrecht in 1 uur en 50 minuten in de stad en met de trein doe je er vanaf Utrecht centraal 2 uur en 20 minuten over. Houdt er rekening mee dat wanneer je de stad met de auto bezoekt dat je een milieusticker nodig hebt. Deze zijn te bestellen op de website van de ANWB en worden binnen 5 dagen opgestuurd naar je.  Je moet hiervoor het kenteken en de meldcode van de auto opgeven (staat op het kentekenbewijs) en dan wordt de juiste kleur geselecteerd.

Scroll naar boven