Bezienswaardigheden Dijon met kinderen

Wat te doen in Dijon met kinderen? Voor de meeste bezoekers van de stad is Dijon een mooie tussenstop met de kinderen op weg naar het zuiden toe van Frankrijk. En wat ons betreft is het ook een mooie tussenstop. De stad is niet supergroot en in een dag kun je al veel van de bezienswaardigheden bekijken. Meerdere dagen hoef je in deze stad niet te verblijven. Wij hebben voor jullie de leukste bezienswaardigheden van Dijon met kinderen op een rij gezet. 

Dijon met kinderen: Speurtocht door de stad

De gemeente Dijon heeft een leuke speurtocht door de stad uitgezet aan de hand van uilen die op tegels door de hele stad geplaatst zijn. In totaal zijn er 22 tegels met een uil verstopt door het gehele oude centrum met steeds een nummer, zodat je ziet welke je al gehad hebt op deze uilenroute. 

Deze wandeling leidt je langs alle historische bezienswaardigheden van de stad. Je kinderen zijn druk bezig met zoeken van de tegels met de uilen er op en jij kunt ondertussen genieten van alle mooie bezienswaardigheden die de oude binnenstad van Dijon rijk is. 

Voor een paar euro kun je het boekje van de speurtocht kopen bij het toeristeninformatiepunt in de stad. De speurtocht is beschikbaar in de Nederlandse taal. Voor meer informatie over de speurtocht kijk even hier op de website van het toeristenbureau

Dijon met kinderen
Dijon met kinderen

Dijon met kinderen #2: Park Jardin Darcy

Park Jardin Darcy is het leukste park in Dijon met kinderen. Vanaf het centrum is het minder dan tien minuutjes lopen naar dit park toe. Wanneer je naar de mooie poort Guillame loopt (zie de foto hieronder), dan loop je als het ware dit park in. 

Het park zelf is prachtig met mooie fonteinen, bruggetjes, beelden en ook nog eens een klein speeltuintje voor de kleinste kinderen. Bij sommige bruggetjes waan je je met een beetje fantasie in Venetië. 

Overigens is dit ook een prima park om lekker te picknicken. Koop vooraf bij de supermarkt lekkere dingen en neem een kleedje mee, zodat je op één van de grasvelden van het park lekker kunt picknicken. 

Dijon met kinderen
Dijon met kinderen

Dijon met kinderen #3: beklim de toren van philip de goede

Ook in Dijon is het mogelijk om een prachtig uitzicht over de stad te krijgen vanuit een toren. Beklim samen met je kinderen de 316 trappen hoge toren. Onderweg is het mogelijk om te stoppen en even uit te rusten bij één van de zeven verdiepingen. 

Voor een paar euro kun je deze beklimming maken en ze rekenen er ongeveer 45 minuten voor dat je in totaal kwijt bent van binnenkomst tot je weer buiten staat. Boven is er een uitzicht plateau, waar je een 360 graden view hebt over de gehele stad. Voor meer informatie over deze beklimming kijk even op de website van het toerismebureau van Dijon. 

Dijon met kinderen #4: Spelen bij de fonteinen van Place de la Libération

Place de la Libération is het centrale plein in de stad en hoe simpel kan vertier zijn voor kinderen. Op het plein heb je namelijk fonteinen, waar het zeker in de zomer heerlijk spelen is voor kinderen. Het plein is ruim en autovrij en voor ouders heb je ook nog eens prima terrasjes in de buurt van deze fonteinen, zodat je een goed zicht op je kinderen hebt. Zodoende kun je lekker een drankje doen op dit hoofdplein, terwijl je kinderen lekker spelen met water. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op het paleis van de stad.

Uiteraard staat er zoals bijna in iedere Franse stad een ouderwetse carrousel in het centrum van de stad voor de kinderen. Op de een of andere manier heeft ons dochtertje oog voor dit soort carrousels, want ze ziet ze meestal al op grote afstand en meestal nog eerder dan ons ;). 

Dijon met kinderen
Dijon met kinderen

Dijon met kinderen #5: Kir Lake

In het noordwesten van de stad op tien minuten rijden van het centrum ligt Lac Kir (het meer van Kir). Wil je even de drukte van de stad ontvluchten dan is dit meer een prima optie om met kinderen naar toe te gaan. 

Ook als het warm weer is en je de hitte van de stad even wil ontvluchten is dit een hele goede optie. In het noordoosten van het meer ligt namelijk een strandje met strandwacht en is er een mogelijkheid om strandstoelen en een parasol te huren. Het strandje is schoon en er is  voldoende parkeerplek voor de auto. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de bergen. En je kinderen kunnen hier genieten van het strand, het water en de zon!

Dijon met kinderen
Dijon met kinderen

Waar slapen in Dijon met kinderen

Budget hotel: Odalys City Dijon Les Cordeliers

Tijdens ons verblijf in Dijon zaten wij in Odalys City Dijon Les Cordeliers met ons gezin. Het hotel ligt midden in het historische centrum van Dijon in een voormalig klooster. Een prima appartement midden in het centrum, met goede parkeergelegenheid voor de auto. Voor ons een ideaal hotel en zeker niet al te duur. Voordeel is dat ze veel kamers voor families hebben in dit klooster.

Middenklasse hotel: Hotel Des Ducs

Luxe hotel: Vertigo: a member of Design Hotels

Voor het zoeken naar andere hotels in Dijon met kinderen klik dan hier voor de hele lijst 

Dijon met kinderen
Dijon met kinderen

Verdere informatie Antwerpen met kinderen

Klimaatinformatie

Beste reistijd

Scroll naar boven