Bezienswaardigheden Berlijn met kinderen

Is het leuk om Berlijn met kinderen te bezoeken? In Berlijn is genoeg te doen voor kinderen en je kunt je hier makkelijk een dag of drie vermaken in de stad. De stad is met de trein en de auto in iets meer dan zes uur te bereiken vanuit Amsterdam. Veel bezienswaardigheden in Berlijn hebben een link met de roerige geschiedenis van de stad in de Tweede wereldoorlog. Toch zijn er ook nog genoeg vrolijkere dingen te doen in Berlijn met kinderen. Wij zetten de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Berlijn met kinderen op een rij voor jullie. 

Berlijn met kinderen: hoe kom je er?

Je hebt meerder manieren om in Berlijn met kinderen te raken. We zetten hieronder verschillende opties op een rij. 

Met het vliegtuig. Je vliegt in iets meer dan een uur vanuit Amsterdam naar Berlijn toe met je gezin. Er zijn dagelijks verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar de Duitse hoofdstad vanuit Nederland vliegen. Wil je de verschillende maatschappijen en prijzen voor vliegtickets met elkaar vergelijken, kijk dan even op deze website

Met de auto. Met de auto rijd je vanaf Utrecht in zes uurtjes naar Berlijn toe. Dat is wel de reistijd indien je geen files of wegwerkzaamheden onderweg tegenkomt. Heb je dit wel dan kom je al snel op een uurtje of zeven tot acht uit. 

Met de trein. Je kunt ook naar Berlijn met kinderen met de trein. De trein doet er vanaf Amsterdam ongeveer 6,5 uur over. Je hoeft dan niet over te stappen en gaat rechtstreeks. Kijk voor meer informatie over met de trein reizen naar Berlijn even hier

Zoals je ziet is het vliegtuig veruit de snelste optie om in Berlijn te komen, maar met de trein is natuurlijk weer een milieuvriendelijkere optie. Voor beide opties is zeker wat te zeggen. 

Georganiseerde tour: je kan ook kiezen voor een pakketreis naar Berlijn met kinderen. Je boekt dan het vliegtuig en het hotel samen in een pakket. Dat scheelt een hoop geregel. Je kan dan vaak ook nog kiezen vanaf welk vliegveld je in Nederland of Duitsland wil vliegen. Kijk voor meer informatie over een pakketreis naar Berlijn even hier.

Berlijn met kinderen
Kindvriendelijk hotel Berlijn

Niet te missen bezienswaardigheden Berlijn

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Berlijn die je gewoon even gezien moet hebben als je in de stad bent. In principe ben je bij de meeste bezienswaardigheden niet veel tijd kwijt, waardoor je genoeg tijd overhoudt om meer kindvriendelijke activiteiten te ondernemen. Toch willen we deze bezienswaardigheden hieronder wel even benoemen in ons blog over de stad Berlijn met kinderen. 

#1 Brandenburger Tor: deze oude stadspoort is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Het is de enige bewaarde stadspoort van de stad. Als je voor de stadspoort staat, dan is het wel een imponerend bouwwerk van 26 meter hoog en 65 meter breed, dat ondersteund wordt door 12 grote zuilen. Het is niet mogelijk om de stadspoort te bezoeken en naar het dak te klimmen, maar een foto nemen met het gezin bij deze poort hoort wel bij een stedentrip naar Berlijn met kinderen. 

#2 Reichstag: dit is het Duitse Parlementsgebouw en het leuke van dit iconische gebouw is dat je de koepel kunt beklimmen met je kinderen. Je kunt vooraf gratis online kaartjes reserveren, zodat je ook niet in de rij hoeft te staan. Nadat we binnen zijn en al onze spullen zijn gecheckt, gaan we met de lift naar boven en hebben we een mooi gratis uitzicht over de stad vanaf het dak. Je kunt hierbij een Nederlandse audiotour krijgen met informatie wat je vanuit de koepel ziet. 

Vanaf het dak kun je in een grote spiraal in de koepel verder naar boven lopen. Wanneer je boven in de koepel aangekomen bent, staan er bankjes waarop je even kunt uitrusten en kunt genieten van het uitzicht. Wij vonden het echt een leuke gratis activiteit en ook zeker leuk om met kinderen te doen. Zorg wel dat je van te voren al kaartjes hebt gereserveerd, want anders kun je ter plekke lang in de rij staan. 

#3 Checkpoint Charlie: dit is ook één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad, omdat het in de Tweede Wereldoorlog één van de negen controleposten was tussen het gebied van de Amerikanen en de Russen. Stelt het veel voor? We moeten eerlijk zeggen van niet. Het is een controlepost midden op straat en dat is het ook wel een beetje. Toch geeft het wel een kleine indruk hoe het er hier vroeger aan toe ging. Ook dit is een gratis bezienswaardigheid en je bent er niet veel tijd mee kwijt om er even langs te gaan. 

#4 Berlijnse muur: jarenlang is de stad Berlijn in tweeën gesplitst door een muur en ondanks dat de muur in 1989 bijna volledig is afgebroken vindt je nog wel restanten van de bekende muur in de stad. Het bekendste restant van de muur is de East Side Gallery, waar nog 1300 meter van de authentieke muur staat en waarop mooie schilderingen zijn aangebracht door de mensen. Op de muur staan mooie en grappige tekeningen en hierdoor blijft het onderwerp luchtig voor kinderen. 

Overigens vindt je in de stad op de grond ook nog verschillende markeringen over waar de muur precies heeft gestaan. Zo hebben ze op verschillende plekken in de stad metalen plaatjes in de grond gemaakt met teksten over de muur.

Berlijn met kinderen
Berlijn met kinderen

Kindvriendelijke musea in Berlijn

Er zijn een aantal kindvriendelijke musea in Berlijn en de belangrijkste musea in Berlijn met kinderen zullen we hieronder weergeven. 

#5 Museum für Naturkunde: dit is het natuurhistorische museum van de stad en vooral de grote dino’s in het museum zijn voor kinderen interessant in dit museum (ze hebben hier het grootste dinoskelet ter wereld). Wel valt het tegen qua interactieve mogelijkheden van het museum en is het vooral kijken naar opgezette dieren. Het is mogelijk om tegen een gereduceerd bedrag een familiekaart te nemen voor het museum voor twee ouders en drie kinderen. Soms kan er een behoorlijke rij staan voor de kassa van het museum. 

#6 Trabi Museum: dit museum ligt naast Checkpoint Charlie en staat volledig in het teken van de oude Trabant auto’s. Het is geen groot museum en kinderen kunnen in verschillende auto’s plaatsnemen en zien hoe de auto’s er van binnen uitzien. De prijs voor de grote van het museum vinden wij nog wel wat aan de hoge kant, dus we zouden dit museum in Berlijn met kinderen alleen aanraden als jij en je kinderen gek van auto’s zijn. 

#7 DDR Museum: in dit museum staat het vroegere leven in de DDR centraal. Uiteraard zijn er genoeg elementen die wij ook nog van vroeger kennen zoals de oude telefoon met draaischijf en cassettebandjes. Voor kinderen zijn er in dit kleine museum een aantal dingen te doen zoals het besturen van een Trabant in een soort van simulatie, een aantal interactieve spelletjes en een potje tafelvoetbal. Het museum geeft je een indruk hoe het leven er in de DDR vroeger uitzag. 

#8 Communicatie museum: dit museum wat in het teken staat van communicatie heeft genoeg dingen die kinderen kunnen doen. Het museum is redelijk interactief, waardoor je kinderen niet alleen hoeven te kijken in dit museum. Het museum ligt in een prachtig historisch pand. 

#9 Labyrinth Kindermuseum: in dit museum leren ze kinderen spelenderwijs te ontdekken. Steeds is er in het museum een andere tentoonstelling. Momenteel is het hoofdthema van het museum het klimaat en zijn er verschillende leerstations in het museum die een ander onderwerp behandelen van het hoofdonderwerp klimaat. 

Het museum ziet er erg kleurrijk uit en bij de verschillende stations kunnen kinderen proefjes doen, maar ook gewoon spelen en knutselen. Kijk vooraf op de website van het museum welke expositie draait als jullie het museum bezoeken. Houdt er daarnaast wel rekening mee dat de entreeprijs van het museum best fors is. 

#10 Deutsche Techniksmuseum: dit is één van de grootste musea van Berlijn en het museum is gevestigd in een oud spoorwegstation. Het museum heeft verschillende exposities over film en fototechniek, transport, suiker, windenergie en nog veel meer. Het is echt een groot museum om te bezoeken. Je kunt je hier makkelijk een halve dag vermaken in Berlijn met kinderen en voor de prijs hoef je het niet te laten. Het museum wordt ook enorm goed beoordeeld online door bezoekers van het museum!

#11 Computerspiele museum: dit museum staat in het teken van de computers en computerspellen. Het is hier voor kinderen mogelijk om op allerlei computers uit het verleden spelletjes te doen. Ook modernere spellen zijn in het museum te vinden. Vinden jij en je kinderen het leuk om computerspelletjes te spelen, dan is dit museum een leuke optie. Het museum ligt vlakbij een metrostation (U Weberwies), dus je bent er met de metro zo. 

#12 Studio of Wonders: je kunt in Berlijn met kinderen ook naar een soort van Instagram museum. Studio of Wonders bestaat uit dertig verschillende interactieve werelden en hier draait alles om foto’s en video’s maken voor social media platformen als Instagram en TikTok.

Zo heb je verschillende kamers waarin ze gebruik maken van optische illusie waarbij het bijvoorbeeld lijkt of je op de kop staat of dat het lijkt of de ene persoon echt een stuk groter is dan de andere persoon. Wij vinden dit soort musea altijd heel erg tof en tijdens verschillende stedentrips naar Amsterdam hebben wij ook regelmatig dit soort musea (in Amsterdam heb je drie van dit soort musea) bezocht, 

#13 German Spy Museum: dit museum gaat over allerlei spionactiviteiten en de manieren hoe ze in de verschillende oorlogen te werk gingen. Uiteraard veel informatie over de eerste en tweede wereldoorlog, maar ook over de koude oorlog. Wat wel een nadeel is van dit museum in Berlijn is dat het veel lezen is (in Engels of Duits) en dat er niet super veel interactieve elementen zijn voor de kinderen. Kinderen kunnen wel door een labyrint met laserstralen lopen en ook aan een leugendetector worden geplaatst. 

Berlijn met kinderen
Berlijn met kinderen

Je verplaatsen in Berlijn

Er zijn meerdere manier hoe je de stad Berlijn met kinderen kunt verkennen en wij zetten hieronder een aantal van deze manieren op een rij. 

#14 Hop on Hop off bussen: wil je de stad Berlijn met kinderen snel zien dan zijn de bekende hop on hop off bussen best wel een uitkomst. Wij hebben in verschillende steden gebruik gemaakt van de bussen en wij vinden het een ontspannen manier van een stad bekijken vanuit het open dak van de dubbeldekker bus. 

De bussen rijden twee verschillende routes door de stad en stoppen op 20 bekende plekken in de stad. Bedenk vooraf wat je allemaal precies wil zien op een dag en of het rendabel is (de metro is uiteraard een stuk goedkoper). Heb je bijvoorbeeld maar één dag in Berlijn met kinderen dan zijn deze bussen zeker een goede optie!

#15 Fietstocht: het is ook mogelijk om de stad Berlijn met kinderen per fiets te ontdekken. De Nederlandse maatschappij BajBikes, organiseert in de stad verschillende fietstours onder leiding van een Nederlandse gids, waaronder ook eentje voor gezinnen met kinderen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelf fietsen en voor kinderen jonger dan 8 jaar zijn er fietsstoeltjes beschikbaar achterop de fiets.

Je fietst in 3,5 uur ongeveer 15 tot 20 kilometer door de stad en komt langs de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Kijk voor een overzicht van de verschillende fietstochten in Berlijn met kinderen even hier. 

#16 Rondvaart over de rivier de Spree: je kunt de stad Berlijn met kinderen ook vanaf het water vanuit een rondvaartboot bekijken. Er worden verschillende rondvaarten aangeboden en de kortste rondvaart duurt ongeveer een uur. 

Duitsland met kinderen
Berlijn met kinderen

Kinderparken in Berlijn

Je hebt ook een aantal dierentuinen en pretparken die je in Berlijn met kinderen kunt bezoeken en deze zetten we hieronder kort op een rij. 

#17 Zoo Berlin: in deze dierentuin in het centrum van de stad kun je de meeste van de bekende dieren wel zien zoals de leeuwen, olifanten, neushoorn en verschillende apen. Ook kun je in de dierentuin de pandabeer en het nijlpaard bekijken. De dierentuin is vrij groen en soms heb je het idee dat je in het park loopt. Ook heeft de dierentuin een aquarium met allerlei tropische vissen. Kijk op de website van de dierentuin wat de tijden zijn van de shows en wanneer bepaalde dieren worden gevoerd. Door de hele dierentuin zijn verschillende restaurants waar je wat kan eten. 

#18 Tierpark Berlin: je kunt in Berlijn met kinderen naar nog een dierentuin toe. Deze dierentuin ligt in het oosten van Berlijn in de buurt van het bekende plein Alexanderplatz. Dit is het grootste dierenpark van Europa en je hebt zelfs een treintje rijden om je van de ene kant van het park naar de andere kant te rijden zo groot is dit dierenpark. Dit dierenpark is een stuk minder druk dan Zoo Berlin dat in het centrum van de stad ligt. De toegangsprijzen zijn hier nog zeer schappelijk als je het vergelijkt met de dierentuinen in Nederland.

#19 Legoland Discovery Center: je hebt ook een soort van pretpark in Berlijn dat volledig in het teken staat van lego. Uiteraard is hier van alles voor kinderen te doen en te zien. Zo vindt je hier heel veel bouwwerken (van de stad Berlijn) van lego en ook levensgrote figuren helemaal van lego. Uiteraard kunnen kinderen hier ook volop zelf met lego spelen. Ook zijn er kleine attracties voor kinderen in dit Discovery Center en is er genoeg ruimte voor kinderen om te spelen. Het Legoland Discovery Center ligt enorm centraal aan het plein Potzdamer Platz. 

Berlijn met kinderen
Berlijn met kinderen

Overige kinderactiviteiten in Berlijn

Uiteraard zijn er nog genoeg andere kinderactiviteiten in Berlijn die je kan gaan doen dan de dingen die we hierboven hebben geplaatst. We zetten de overige kinderactiviteiten in Berlijn hieronder kort op een rij. 

#20 Holocaust monument: dit indrukwekkende monument midden in de stad is ook één van de herinneringen aan het verleden en maakt indruk als je er bent. De vraag is natuurlijk wat je je kinderen precies wil meegeven over dat stukje verleden wat de stad Berlijn met zich meedraagt. Dit is met oudere kinderen natuurlijk al een stuk makkelijker dan met jonge kinderen. Onder het monument zit nog een klein museum dat gratis te bezoeken is over de geschiedenis van het joodse volk. 

#21 Rittersport: in het centrum van de stad is er ook een mogelijkheid om je eigen reep chocolade samen te stellen. Uiteraard is er ook een winkel bij, waar je heel erg veel chocolade kunt kopen. 

#22 Berlijnse TV toren: wil je op een grote hoogte uitzicht hebben over Berlijn dan kun je de Berlijnse TV toren bezoeken. De toren is 365 meter hoog en op iets meer dan 200 meter heb je een restaurant en een uitkijkplatform zitten. Op heldere dagen kun je hier wel 40 kilometer ver kijken. De bol van de toren draait ieder uur om zijn as heen, waardoor je tijdens het eten in het restaurant steeds een ander uitzicht hebt over de stad. Kijk even op de website van de toren voor de openingstijden en prijzen voor een kaartje. 

#23 Badeschiff: midden in de stad aan het water heb je een soort van stadsstrand liggen met een zwembad op een soort van schip. Is het lekker weer in de stad en heb je even zin om te relaxen op een strandstoel, terwijl je kinderen zich vermaken in het zwembad dan is dit een hele toffe optie. Daarnaast heb je vanuit het zwembad een heel tof uitzicht over de rivier!

#24 Luchtballon: het is in Berlijn met kinderen mogelijk om de stad te bewonderen vanuit een luchtballon. Deze luchtballon is te vinden in de buurt van Checkpoint Charlie en zit vast aan kabels (waardoor hij dus niet wegvliegt). Het deed ons een beetje denken aan de attractie de Pagode van de Efteling. Hier ga je ook naar een bepaalde hoogte en heb je een 360 graden uitzicht. Dit is best wel een spectaculaire manier om een mooi uitzicht over de stad te krijgen. Een ritje met de luchtballon is alleen zeker niet goedkoop voor het hele gezin!

#25 Monbijoupark Berlijn: in dit grote stadpark zit een speeltuin voor kinderen en er is genoeg gras aanwezig om in dit park bijvoorbeeld met het gezin te picknicken. Het park ligt aan de rivier en in de zomer is er ’s avonds ook nog weleens livemuziek in het park. Ook is het mogelijk om lekker te borrelen op strandstoelen in het park. 

#26 Madame Tussauds Berlin: je kunt in Berlijn met kinderen ook naar een vestiging van Madame Tussauds, net als in Amsterdam. Kinderen kunnen hier op de foto met allerlei wassen beelden van bekende sterren. Er staan natuurlijk ook veel Duitse sterren tussen die de meeste kinderen uit Nederland niet kennen, maar er staan ook verschillende internationale sterren tussen de beelden en ook verschillende figuren uit films. Wat wel behoorlijk hoog is, is de entreeprijs, aangezien je in een uurtje tijd wel het merendeel gezien hebt. 

#27 Berlin Dungeon: zoek je een plek in Berlijn waar je met het gezin lekker kunt griezelen dan kan dit zeker een leuke optie zijn. Ook hier hebben ze een vestiging van in Amsterdam en wij vonden de Amsterdam Dungeon echt heel erg tof. Het is eigenlijk een soort van spookhuis met allemaal kamers met echt acteurs, die in iedere kamer een soort van griezelvoorstelling geven. Zo loop je van kamer naar kamer en ben je langer dan een uur binnen. 

Het enige nadeel van deze kinderactiviteit in Berlijn is dat de acteurs Duits spreken, waardoor het voor kinderen wat minder goed te volgen is. Wel is de strekking door het griezelen voor kinderen wel duidelijk zonder dat ze de taal spreken. Dit is wel een activiteit voor kinderen die al wat ouder zijn. 

#28 Stadiontour Hertha BSC: Duitsland is één van de grootste voetbalcompetities ter wereld en heeft ook twee voetbalclubs die op het hoogste niveau van Duitsland spelen: Hertha BSC en Union Berlin. Bezoek je Berlijn met kinderen die gek van voetbal zijn, dan kan het leuk zijn om bijvoorbeeld een stadion tour te boeken in het Olympia Stadium van Hertha BSC. Je kunt hier een rondleiding boeken van een uur met een gids, waarbij je op alle plekken in het stadion komt, waar je normaal gesproken niet zo snel komt. 

Een stadiontour in Berlijn met kinderen is natuurlijk leuk, maar nog veel toffer is om een wedstrijd van één van deze twee voetbalclubs te bezoeken. Wij hebben tijdens verschillende stedentrips al verschillende wedstrijden in het buitenland bezocht en zeker in Duitsland is het vaak niet zo moeilijk om aan kaartjes te komen. Je gaat vaak gewoon naar de website van de betreffende voetbalclub en bestelt op die manier kaartjes voor een wedstrijd. 

#29 Sea Life Berlin: je kunt in Berlijn met kinderen ook naar een vestiging van Sea Life toe gaan. Sea Life zit eigenlijk in alle grote steden ter wereld en het concept is eigenlijk overal hetzelfde. Je kunt in de verschillende aquaria heel veel verschillende soorten tropische vissen, haaien, kwallen en roggen bewonderen. Één van de hoogtepunten van Sea Life is altijd de onderwatertunnel waar je onderdoor kunt lopen en waarbij je de gehele onderwaterwereld boven je hoofd ziet.

Bij Sea Life Berlin is het hoogtepunt Aquadom. Aquadom is het grootste  aquarium in de vorm van een cilinder en deze is de grootste ter wereld. Het is maar liefst 25 meter hoog en 12 meter in doorsnede en er zit meer dan een miljoen liter water in. Je kunt hier maar liefst 1500 vissen zien rondzwemmen en je kunt met een lift langs het aquarium gaan. Vaak kun je een bezoek van Sea Life combineren met Dungeon Berlin of Madame Tussauds en krijg je korting op beide tickets. 

#30 Modelpark Berlin: je kan in Berlijn met kinderen ook naar een soort van Madurodam toe. Op 3,5 hectare grond staan ongeveer 80 modellen met allerlei gebouwen en bezienswaardigheden van Berlijn. Modelpark Berlin is in de zomermaanden geopend en je kunt in een klap alle bezienswaardigheden van Berlijn in een uurtje (of twee) zien. 

#31 Filmpark Babelsberg: deze kinderactiviteit ligt in de stad Potsdam wat op minder dan een half uur met de trein ligt van Berlijn. Hier staat alles in het teken van de film en dit park is in de zomermaanden open, Je kan hier verschillende shows bekijken (waaronder een stuntshow) en ook zijn er wat kleine attracties voor kinderen hier zoals bootjes. 

#32 Buitenspeeltuinen: je kunt in Berlijn met kinderen naar verschillende grote speeltuinen toe. Veel van deze speeltuinen liggen buiten het centrum en zijn wat lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Daarom hebben we drie grote speeltuinen in Berlijn geselecteerd die op minder dan een half uur met de metro liggen vanaf het centrale plein Alexanderplatz.

  • Spielplatz auf dem Zeppelinplatz: deze speeltuin ligt op een half uur met de metro en naast verschillende speeltoestellen ligt hier ook een klimparcours en is er een watertoestel, waar kinderen zeker in de zomermaanden verkoeling kunnen vinden in deze speeltuin. Het adres van deze speeltuin is Zeppelinplatz 1 in Berlijn. 
  • Spielplatz Indianerdorf: deze speeltuin bereik je in Berlijn met kinderen in ongeveer 18 minuten met de metro vanaf Alexanderplatz en deze speeltuin staat in het teken van een Indianendorp met totempalen en tipi’s. Deze speeltuin heeft twee gedeeltes, waar het ene gedeelte voor jonge kinderen is en het andere gedeelte voor oudere kinderen is. Er zijn heel veel verschillende klimtoestellen en andere speeltoestellen waar kinderen zich zeker een hele tijd kunnen vermaken. Het adres van deze speeltuin is Am Friedrichshain 13.
  • Spielplatz Zirkus Aladin: deze speeltuin is in de vorm van een circustent. Je hebt hier loopbruggen, bruggetjes, netten en glijbanen in deze speeltuin. In de zomermaanden heb je hier ook een waterspeeltuin met schommels gemaakt van autobanden. Ouders kunnen ook prima bij deze speeltuin zitten, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Het adres van deze speeltuin is Nikolsburger Straße 6 – 7.

#33 Binnenspeeltuinen: je kunt in Berlijn met kinderen als het slecht weer is ook naar verschillende binnenspeeltuinen toe in de stad. We zetten een aantal van deze indoor speeltuinen in Berlijn op een rijtje die in het centrum van de stad liggen. 

  • Jolos Kinderwelt: vanaf het Duitse Techniekmuseum is het twintig minuten lopen naar deze binnenspeeltuin in Berlijn. Met de auto ben je er binnen twintig minuutjes vanaf Alexanderplatz. Deze binnenspeeltuin is te vergelijken met bijvoorbeeld de vestiging van Ballorig en Monkey Town in Nederland. 
  • Tommys Turbulente Tobewelt: deze binnenspeeltuin in Berlijn ligt op iets meer dan tien minuten rijden met de auto vanaf Alexanderplatz. Ook hier hebben ze heel veel verschillende speeltoestellen op 2000m2 oppervlakte. Dit is ook een ideale binnenspeeltuin als je in Berlijn met kinderen iets wil gaan doen als het regent in de stad.  
Kindvriendelijk hotel Berlijn
Berlijn met kinderen

Berlijn met kinderen: dagtripjes

Je kunt vanaf Berlijn met kinderen ook prima dagtripjes maken. We zetten een aantal van deze leuke dagtrips die je vanuit Berlijn kan maken op een rij. 

#34 Potsdam: in deze stad ben je in iets minder dan een half uur met de trein vanaf Berlijn met kinderen. Deze stad staat bekend vanwege zijn vele paleizen, parken en tuinen en is zeker leuk om een dagje te bezoeken. Je kan hier ook naar Filmpark Babel die we al eerder in deze blog vernoemden en de stad heeft verschillende fijne stadsparken waar het in de zomer goed vertoeven is. Het Sanssouci Park is het bekendste park van de stad en in het park staan verschillende paleizen. Je kan dit park prima met de fiets verkennen, aangezien er rondom het park genoeg fietsen worden verhuurd. 

#35 Dresden: een andere leuke dagtrip vanaf Berlijn met kinderen is naar de stad Dresden. Met de trein doe je er ongeveer 1 uur en drie kwartier om de stad te bereiken en met de auto ongeveer twee uur. Dresden is een ontzettend leuke stad en je hebt hier heel veel kinderactiviteiten die je kan ondernemen. We schreven over deze stad al eens de blog Dresden met kinderen, waarin we alle activiteiten over deze stad op een rij hebben gezet. 

#36 Sachsenhausen Concentratiekamp: maak je een stedentrip naar Berlijn met kinderen die al wat ouder zijn, dan kan een indrukwekkende dagtrip vanuit Berlijn zijn naar het concentratiekamp van Sachsenhausen. Je bereikt dit kamp met het openbaar vervoer in minder dan een uurtje en met de auto ben je er vanaf het centrum van Berlijn in 40 minuten. Je kan het kamp gratis bezoeken, maar je betaalt wel voor de audio als je graag wat meer achtergrondinformatie wil hebben over het kamp. Dit blijven uiteraard uitstapjes die veel indruk maken op kinderen. 

#37 Leipzig: ook deze stad is leuk om vanuit Berlijn met kinderen een dagtrip naar te maken. Vanaf Berlijn ben je er met de trein in 75 minuten. Ook hier heb je genoeg kinderactiviteiten om je makkelijk een dag of twee te vermaken in deze stad in het oosten van Duitsland. Wij schreven over de stad de blog Leipzig met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten van de stad op een rij hebben gezet. 

Berlijn met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Berlijn met kinderen doen dan kan een auto wel handig zijn. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar een eigen auto kan uiteraard ook een optie zijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden bij andere verhuurbedrijven hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Berlijn met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Kindvriendelijk hotel Berlijn

Je kunt in Berlijn met kinderen prima overnachte. Je hebt in iedere prijsklassen genoeg opties. Wij hebben op basis van deze verschillende prijsklassen de best beoordeelde hotels op een rij gezet. 

Budget hotel: Novotel Berlin Mitte

Middenklasse hotel: H2 Hotel Berlin-Alexanderplatz

Luxe hotel: Courtyard by Marriott Berlin City Center

Voor het zoeken naar andere hotels in Berlijn met kinderen klik dan hier de hele lijst. 

Berlijn met kinderen
Kindvriendelijk hotel Berlijn

Verdere informatie Berlijn met kinderen

Berlin Welcome Card: net zoals iedere grote stad heeft ook Berlijn een kaart, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen en je veel korting krijgt op veel bezienswaardigheden in Berlijn. Kijk even wat je wil bezoeken in Berlijn met kinderen en bereken dan even of de kaart voordelig voor jullie gezin is.  

Scroll naar boven