Zwitserland met kinderen

Reizen met kinderen is een avontuur op zich, en Zwitserland is daarvoor een fantastische bestemming. In deze serie blogs neem ik je mee langs de mooiste steden van Zwitserland, en laat ik zien hoe je deze plekken het beste kunt verkennen met je gezin.

We beginnen in Luzern, een stad die omringd is door een adembenemend landschap. Hier vind je activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin, vooral buiten de stad. Van varen op het meer tot het verkennen van de bergen, Luzern is een speeltuin voor jong en oud.

Dan is er Lausanne, een stad die perfect is voor een weekendje weg. Met haar charmante straten en een scala aan activiteiten voor kinderen, van musea tot buitenavonturen, biedt Lausanne plezier voor de hele familie.

Geneve staat bekend om zijn prachtige meer en is meer dan alleen een diplomatenstad. Hier kun je genieten van het water, interessante musea bezoeken en genieten van de lokale cultuur, allemaal op een kindvriendelijke manier.

Basel lijkt misschien op het eerste gezicht minder geschikt voor een lange trip, maar deze stad heeft verrassend veel te bieden voor families. Of het nu gaat om een bezoek aan de dierentuin of het verkennen van historische plekken, er is genoeg te doen voor een kort bezoek.

Tot slot is er Bern, de hoofdstad, waar een korte stedentrip met kinderen een unieke ervaring kan zijn. Hoewel een langer verblijf misschien te veel van het goede is, heeft Bern genoeg te bieden voor een paar dagen plezier.

Volg deze serie voor tips, trucs en aanbevelingen om het meeste uit je familievakantie in Zwitserland te halen!

Scroll naar boven