Vietnam met kinderen

Vietnam met kinderen: Tips voor een gezinsvakantie

Als je van plan bent om Vietnam te bezoeken met kinderen of een gezinsvakantie naar Vietnam aan het plannen bent, dan ben je op de juiste plek! Hier zijn enkele handige tips voor een avontuurlijke reis met het hele gezin:

Waarom Vietnam met kinderen bezoeken?
Vietnamese mensen zijn geweldig. Ze zijn dol op kinderen en zullen je anders behandelen als je in Vietnam reist met een baby, peuter of andere jonge kinderen.
Overal in Vietnam kun je educatieve lessen trekken: van wetenschap (de biodiversiteit in de Mekong-delta) tot sociale studies (de bergstammen in Sapa), tot de rijke en gecompliceerde geschiedenis van het land – zowel recent (de oorlog) als veel ouder (koloniale tijden en Chinese invloeden).

Vietnam met baby of peuter
Vietnam is niet het ideale land om met een baby of peuter te reizen, maar het is zeker mogelijk. In de grote steden moet je rekening houden met het chaotische verkeer. Je kunt luiers en poedermelk verkrijgen in de supermarkten. Vietnamezen zijn erg dol op baby’s, peuters en kleine kinderen, dus je zult met open armen ontvangen worden.

Beste reistijd in Vietnam met kinderen
De beste reistijd hangt af van de locatie:
– Noord-Vietnam (Hanoi, Halong Bay, Sapa): maart tot mei en september tot november zijn goede tijden om de hitte van de zomer en de koude regens van de winter te vermijden.
– Zuid-Vietnam (Ho Chi Minh City, Phu Quoc, Mekong Delta): december tot mei is droog, met aangename temperaturen.
– Centraal Vietnam (Hoi An, Hue): bezoek van februari tot juni.

Veiligheid en gezondheid in Vietnam met kinderen
– Verkeersveiligheid: Het verkeer kan chaotisch zijn, maar blijf voorspelbaar en loop in een gelijkmatig tempo bij het oversteken.
– Eten en drinken: Gebruik je gezond verstand en geniet van de heerlijke Vietnamese keuken.
– Medicijnen, vaccinaties en omgaan met dieren zijn ook belangrijke aandachtspunten1.

Leuke activiteiten voor kinderen in Vietnam
– Logeren tussen de rijstvelden in Sapa.
– De beroemde Mekong Delta verkennen.
– Snorkelen bij tropische eilanden.
– Achterop de scooter naar keizerlijke tombes.

Kortom, Vietnam biedt een veilige en gastvrije omgeving voor gezinnen, waarbij de lokale bevolking je met open armen zal ontvangen. Veel plezier op jullie avontuurlijke familievakantie!

Scroll naar boven