Jordanië

Jordanië, het land van oude beschavingen, woestijnlandschappen en gastvrije mensen, is een fascinerende bestemming om met kinderen te verkennen. Laat me je meenemen op een reis door dit betoverende land, zonder de gebruikelijke opsomming van hoogtepunten. In plaats daarvan duiken we dieper in de ervaringen die Jordanië zo uniek maken voor gezinnen.

Petra: De Verborgen Schat
Natuurlijk mag een bezoek aan het Unesco-wereldwonder Petra niet ontbreken. Deze eeuwenoude stad, midden in de woestijn gebouwd, wordt omringd door gigantische rode en oranje rotsen. Meer dan 2.000 jaar geleden leefde hier een volk genaamd de Nabateeërs. Laat je kinderen zich verwonderen over de uitgehouwen tempels, graven en smalle kloven terwijl ze door de Siq wandelen. Vergeet niet om een ritje op een ezel te maken, een avontuur dat ze niet snel zullen vergeten 1.

Drijven in de Dode Zee
Een van de meest bijzondere ervaringen voor kinderen is het drijven in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte kun je zonder enige moeite op het water blijven drijven. Laat je kleintjes zich als zeemeerminnen voelen terwijl ze spetteren en lachen in dit unieke natuurverschijnsel. Vergeet niet om ze in te smeren met modder uit de Dode Zee – een natuurlijke spa-behandeling waar ze van zullen genieten 2.

Kamperen bij de Bedoeïenen in Wadi Rum
Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan, is een buitenaards landschap van zandduinen en rotsformaties. Hier kunnen gezinnen kamperen bij de Bedoeïenen, de nomadische stammen die al generaties lang in dit gebied leven. Laat je kinderen luisteren naar oude verhalen rond het kampvuur, sterren kijken in de heldere woestijnlucht en overdag avontuurlijke jeepsafari’s maken. Dit is een kans om te leren over een andere manier van leven en de waarde van eenvoudige genoegens 3.

Amman: Een Moderne Ontmoeting met Geschiedenis
De hoofdstad Amman biedt een mix van oud en nieuw. Bezoek het Romeinse theater, waar kinderen kunnen fantaseren over gladiatorengevechten. Proef lokale gerechten op de kleurrijke markten en ontdek de vriendelijke bevolking. Amman is een stad waar traditie en moderniteit hand in hand gaan, en dat maakt het een boeiende plek voor gezinnen 2.

Praktische Tips voor een Reis naar Jordanië
Beste reistijd: De herfstvakantie is ideaal, met aangename temperaturen. In de zomer kan het te heet zijn.
Veiligheid: Jordanië is veilig voor toeristen, met gastvrije locals en geen negatief reisadvies.
Jordan Pass: Koop een Jordan Pass voor voordelige toegang tot bezienswaardigheden zoals Petra.
Ramadan: Controleer of je reis niet samenvalt met Ramadan 2.

Jordanië met kinderen is een avontuur dat hun horizon zal verbreden en onvergetelijke herinneringen zal creëren. Dus pak je koffers en laat je gezin betoveren door dit prachtige land!

Scroll naar boven