Argentinië met kinderen

Argentinië, het land van uitgestrekte vlaktes, majestueuze bergen en de verleidelijke tango. Een bestemming die niet alleen volwassenen betovert, maar ook kinderen in vervoering brengt. Als je met je gezin op ontdekkingsreis wilt gaan, is Argentinië een uitstekende keuze. In dit blogartikel nemen we je mee op een denkbeeldige reis door dit prachtige land, speciaal afgestemd op de behoeften van jouw gezin.

Bruisend Buenos Aires
De meeste reizigers beginnen hun avontuur in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Hier voel je de hartslag van het land, omringd door indrukwekkende architectuur en levendige street art. Maar wat heeft Buenos Aires te bieden voor kinderen?

Museo de los Niños: Dit museum is speciaal ontworpen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Hier kunnen ze verschillende beroepen uitproberen en spelenderwijs leren.
Temaiken Biopark: Een uitgebreid park dat een botanische tuin, dierentuin, aquarium en museum voor natuurlijke historie combineert.
Parque de la Costa: Een van de grootste themaparken van het land, met spannende achtbanen en attracties.
Planetario Galileo Galilei: Dit planetarium wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Een fascinerende plek om de sterrenhemel te verkennen.
Natuurpracht in Patagonië
Vanuit Buenos Aires reizen we naar het zuiden, waar de adembenemende natuur van Patagonië op ons wacht. Hier ontdekken we gletsjers, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte meren. Voor kinderen is dit een speeltuin van avontuur:

Perito Moreno-gletsjer: Een van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds groeit. Kinderen zullen versteld staan van het ijslandschap.
Nationaal Park Los Glaciares: Maak een boottocht over het Lago Argentino en bewonder de ijsschotsen.
Torres del Paine: In het Chileense deel van Patagonië, maar gemakkelijk bereikbaar vanuit Argentinië. Hier kun je wandelen, wilde dieren spotten en genieten van de ongerepte natuur.
Avontuur in het Andesgebergte
De majestueuze Andes strekken zich uit over het westen van Argentinië. Voor gezinnen met kinderen zijn er tal van activiteiten:

Mendoza: Fietsen tussen de wijngaarden, raften op de Mendoza-rivier en genieten van de lokale keuken.
Bariloche: Een sprookjesachtige stad aan het Nahuel Huapi-meer. Wandelen, kajakken en chocolade proeven!
Salta: Ontdek de kleurrijke markten, neem de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo en leer over de Inca-geschiedenis.
Een Onvergetelijke Reis
Argentinië met kinderen is een reis vol verrassingen, ontdekkingen en onvergetelijke momenten. De diversiteit van het land, de warmte van de mensen en de rijke cultuur maken het tot een ideale bestemming voor gezinnen. Dus pak je koffers, dans de tango en laat je betoveren door dit prachtige land!

Scroll naar boven