Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen

Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen: een review!

Toen we voor de tweede keer een bezoek brachten aan de leuke stad Groningen, wilde we wederom in de binnenstad zitten met ons hotel. De binnenstad is compact, waardoor je op deze manier vanuit het hotel makkelijk overal te voet in het centrum naar toe kan gaan. Toen we de opties die mogelijk waren allemaal bekeken online, zagen we dat het Best Western Hotel Groningen Centre hele leuke appartementen verhuurden. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Dit hotel hebben we dan ook opgenomen in onze blog over de stad Groningen met kinderen. Naar aanleiding van onze overnachting schrijven we deze review over het hotel. 

Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen
Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen

Het hotel

Vanaf de snelweg ben je zo bij het hotel en je kunt de auto onder het hotel parkeren. De parkeerplaats is niet super groot, dus is het wel een beetje passen en meten met parkeren en de gasten wordt gevraagd om de autosleutel bij de balie te laten, aangezien het kan zijn dat ze soms een auto moeten verplaatsen om een andere auto er uit te laten. Vanaf de parkeerplaats staan we zo bij de receptie en we zijn benieuwd waar we terechtkomen. 

We hadden appartement 47 geboekt en het appartement ligt in een woonhuis precies tegenover het hotel. Als je de deur uitstapt van je appartement sta je gelijk voor de deur van het hotel. Wat wij enorm fijn vinden van het appartement, omdat we zo vanuit het appartement makkelijk van de faciliteiten van het hotel gebruik kunnen maken zoals het ontbijt. Of je nu vanuit een hotelkamer naar het ontbijt loopt of vanuit dit appartement, je bent even kort onderweg. 

Verder krijgen we allerlei informatie van de vriendelijke receptioniste van het hotel over de omgeving. Zo kun je een bepaalde speurtocht door de stad lopen, maar hebben ze voor kinderen ook een speurtocht door het hotel gemaakt. Het hotel ligt binnen de stadsgrachten van de binnenstad en je loopt in minder dan tien minuten naar de Grote Markt toe. 

Het hotel heeft ook een fitnessruimte, maar daar hebben we tijdens onze stedentrip naar Groningen met het gezin geen gebruik van gemaakt. 

Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen
Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen

De kamer

Het appartement dat we geboekt hebben is fantastisch! Enorm ruim met een ruime woonkamer, twee slaapkamers, een keuken en zelfs een stuk tuin waar je eventueel zou kunnen zitten als het mooi weer is. Als we in ’s middags bij het appartement aankomen ploft Sophie op de bank en wil niet meer de stad in de rest van de dag. Ze vermaakt zich wel zo met de tv en haar kleurpotloodjes. 

Het appartement zelf is heel smaakvol ingericht en geeft ook mede door de hoogte van de kamers een heel ruim gevoel. Doordat er een keuken in het appartement zit is er een mogelijkheid om zelf te koken indien je dit zou willen. Zeker als je voor een langere tijd Groningen wil bezoeken is dit appartement een hele goede optie voor gezinnen, aangezien je dan echt het idee hebt of je een huisje in het centrum hebt. 

Doordat het appartement ruim is en er ook bijvoorbeeld twee flatscreen tv’s aanwezig zijn in twee verschillende ruimtes, heb je ook een stuk minder het idee dat je op elkaars lip zit. Voor de rest heeft het appartement een goede WIFI verbinding wat wij bij het boeken van een kamer ook altijd erg belangrijk vinden. 

Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen
Familiehotel Groningen

Eten en drinken in hotel

Doordat je dus je eigen woonkamer en keuken hebt is het mogelijk om zelf te koken. Wij hebben er zelf voor gekozen om wat sushi te gaan halen in de stad. Op een paar minuten lopen van het appartement zitten verschillende sushi zaken, waar we eten konden bestellen. We konden dit eten aan onze eigen eettafel in ons appartement opeten. 

Het hotel heeft zelf ook een Grand Café, waar je in de ochtend het internationale ontbijtbuffet geserveerd krijgt. Dit was erg uitgebreid en eigenlijk alles wat je van een ontbijt in een hotel mag verwachten was aanwezig! Overigens is het ook mogelijk om overdag in dit Grand Café een spelletje te spelen met je kinderen en wat te drinken. 

Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen
Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen

Conclusie

Wij hebben erg genoten van onze overnachting in dit appartement. Het appartement ligt midden in het centrum tegenover het hotel, waardoor je een huiselijke sfeer hebt, maar wel met de faciliteiten van een hotel. We hadden dit concept zelf eigenlijk nog nooit zo ervaren, maar we vonden het echt een aanrader. Wil je meer informatie over de verschillende kamers, appartementen en de rest van het hotel, kijk dan even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen
Best Western Hotel Groningen Centre met kinderen
Scroll naar boven