Bergen op Zoom met kinderen

Bergen op Zoom met kinderen: 9 leuke activiteiten op een rij!

Wat te doen in Bergen op Zoom met kinderen? Wij vroegen het ons af over deze Brabantse plaats en kwamen er al snel achter dat we hier prima een hele dag ons konden vermaken. Sterker nog, als je alles in Bergen op Zoom met het gezin wil doen dan heb je wel twee dagen nodig. Op basis van ons bezoek aan de stad zetten we de leukste activiteiten in Bergen op Zoom met kinderen op een rij!

Bergen op Zoom met kinderen #1: Klimbos Brabantse Wal

Wij vinden klimbossen helemaal te gek en hebben inmiddels al behoorlijk wat klimbossen bezocht. Toen we bij het klimbos in Dordrecht zagen dat hetzelfde bedrijf in Bergen op Zoom ook een klimbos had, stond deze activiteit bovenaan ons lijstje om te bezoeken als we naar deze stad gingen. Klimbos Brabantse Wal heeft verschillende parcours, waaronder drie kinderparcours voor kinderen tussen de 1,20 meter en 1,30 meter.

Net zoals in Dordrecht gaat hier het kinderparcours al best wel de hoogte in en klimmen deze kinderen op een hoogte tot vier meter (dit was in Dordrecht zelfs nog iets hoger op 6 meter). Voor onze dochter van zes jaar is deze hoogte precies goed en de uitdaging van het parcours is voor haar voldoende. Kinderen moeten voor het klimbos wel minimaal zes jaar zijn en een lengte hebben van 1,20 meter. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Almere met kinderen

In totaal zijn er negen verschillende routes voor kinderen (die groter zijn dan 1,30 meter) en je mag in totaal drie uur klimmen. Ze werken in het klimbos met kleuren en de verschillende gekleurde parcours verschillen ook in hoogte. Het hoogste parcours is de kleur zwart en hier kunnen kinderen klimmen op 18 meter hoogte. Uiteraard zitten ze gezekerd en kunnen ze niet naar beneden vallen. 

Het leuke aan deze activiteit is dat het een echte familieactiviteit is. Ouders kunnen prima mee klimmen met de kinderen en ook voor ouders is de activiteit leuk. Zo zagen we hier in Bergen op Zoom ook behoorlijk wat gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden klimmen. Van hele jonge kinderen tot pubers. Lees voor meer informatie over het klimbos onze blog Klimbos Bergen op Zoom met kinderen. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Bergen op Zoom met kinderen #2: Restaurant ’t Appeltje

Een hele leuke optie om in Bergen op Zoom met kinderen te lunchen is restaurant ’t Appeltje. Dit restaurant ligt in de buurt van klimbos Brabantse Wal en heeft een hele leuke speeltuin bij het restaurant zitten. Parkeren bij dit restaurant is gratis en je kunt hier zowel binnen als buiten zitten, waardoor je hier ook bij minder weer terecht kunt. 

Rondom de speeltuin zit een groot hek, waardoor kinderen niet zomaar de speeltuin uit kunnen lopen. In de speeltuin heb je verschillende speeltoestellen, waaronder veel klimtoestellen, glijbanen, een springkussen en een hoop schommels. Naast deze speeltuin is er ook nog een baan waar kinderen met elektrische auto’s kunnen rijden. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Voor kinderen staan er genoeg opties op de menukaart zoals een soepje, een tosti, een pannenkoek of een broodje. Toen wij er waren (rond lunchtijd) was het behoorlijk druk en moesten we een tijdje in de rij staan voor een plek buiten op het terras.  Het is daarom handig als je niet wil wachten om vooraf een reservering te maken. 

Naast het restaurant zitten ook nog een aantal boerderijdieren zoals wat hertjes en konijntjes. Kijk voor meer informatie over de speeltuin, de openingstijden en de menukaart even op de website van het restaurant. 

Bergen op Zoom met kinderen
Bergen op Zoom met kinderen

Bergen op Zoom met kinderen #3: Landgoed Lievensberg

Een leuke plek om de natuur in te gaan in Bergen op Zoom is Landgoed Lievensberg. Lievensberg is een oud landgoed en bestaat uit heidetuinen, zandverstuivingen en dennenbossen. Voor kinderen een uitstekende plek om zich lekker uit te leven. Wij bezochten voordat we het landgoed gingen verkennen eerst het bezoekerscentrum dat recht tegenover het klimbos Brabantse Wal zit. 

In dit bezoekerscentrum heb je een gedeelte voor kinderen waar ze informatie over de natuur en de dieren kunnen krijgen en waar ze van allerlei dingen kunnen doen zoals het maken van puzzels. Al met al is het niet heel groot en heb je dit in een half uurtje ook wel gezien. Bij dit bezoekerscentrum kun je ook terecht voor spulletjes voor de Vossenspeurtocht en het Kabouterpad. Voor beide betaal je een klein bedrag. 

Bergen op Zoom met kinderen
Bergen op Zoom met kinderen

Wij kozen er voor om de Vossenspeurtocht te lopen en Sophie kreeg een rugzak vol met spullen mee. Aan de hand van een routekaart met beschrijving konden we de route lopen. Er zaten verschillende houten bladeren verstopt tijdens de route, maar wij vonden het erg lastig om ze te vinden. Aan de hand van de aanwijzingen vonden wij het heel erg moeilijk om de route te volgen en als je eenmaal fout zit is het lastig te bekijken waar je fout gelopen was. Misschien ligt het aan onze navigatiekunsten, maar wij vonden het knap lastig om de route te lopen. Hadden er gewoon duidelijke bordjes in het bos gestaan was het een stuk makkelijker geweest. 

Daarnaast is het mogelijk om de 1,2 kilometer lange Kabouterpad te bewandelen met kinderen. Kinderen gaan met kaboutermuts op langs de tien grote houten paddenstoelen in het bos en krijgen hierbij wat opdrachtjes. Overigens is er ook nog een blote voetenpad op het landgoed die de kinderen kunnen lopen.

Het is ook zonder speurtocht een mooi gebied om met je kinderen lekker te gaan wandelen en spelen. Er zijn genoeg hutten al gemaakt door kinderen waar gespeeld kan worden en we zagen in het duinen stuk dat er ook genoeg ouders met kinderen in het zand aan het spelen waren. Een prima plek dus om je een paar uur te vermaken met het gezin! 

Bergen op Zoom met kinderen
Bergen op Zoom met kinderen

Bergen op Zoom met kinderen #4: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg van natuurgebied Brabants Landschap ligt aan het Markiezaatsmeer en dit bezoekerscentrum is op kinderen gericht. De toegang voor het bezoekerscentrum is gratis en je vindt hier verschillende exposities over verschillende planten en dieren die in het gebied voorkomen.  

Op loopafstand van het bezoekerscentrum heb je een uitkijktoren en een vogeluitkijkhut. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over het hele natuurgebied. Bij helder weer heb je zelfs zicht tot aan Zeeland toe. Een prima plek om ook aan het water te gaan picknicken met het gezin aan de picknicktafel die er staat. 

Bergen op Zoom met kinderen: overige activiteiten

Naast de vier genoemde activiteiten kun je in Bergen op Zoom met kinderen nog meer activiteiten ondernemen. We zetten de leukste activiteiten hieronder kort op een rij.

#5 Peperbus beklimmen: in het centrum van Bergen op Zoom kun je de kerktoren van de Sint Gertrudiskerk beklimmen. Als je de 183 treden beklommen hebt dan heb je een mooi uitzicht over het centrum van de stad en bij helder weer kun je zelfs tot Antwerpen kijken. De kerk ligt aan de Grote Markt, wat het centrale plein van de stad is. Hier kun je uiteraard ook prima een hapje en een drankje doen op één van de terrassen.  

#6 Dagje strand: je kunt bij recreatieplas de Binnenschelde aan het strand liggen met je kinderen in de zomer. Het Binnenschelde strand is niet super groot, maar een prima speelplek voor kinderen als het lekker weer is. Op het strand zit een snackbar en op een paar minuten lopen vind je hier ook nog de Mac Donalds zitten. 

#7 Kinderboerderij de Nieuwe Drenck: heb je nog jonge kinderen dan kan deze kinderboerderij een leuke optie zijn als je in Bergen op Zoom bent. Ze hebben naast de kinderboerderijdieren ook een kleine speeltuin voor kinderen en op het grote terras kun je ook wat eten en drinken met het gezin. 

#8 Monkey Town: zoek je in Bergen op Zoom met kinderen een binnenspeeltuin vanwege slecht weer dan ben je hier aan het goede adres. Naast de grote binnenspeeltuin die je hier hebt, is er ook een midgetgolfbaan en een escape room. Je kunt de auto bij de binnenspeeltuin gratis parkeren. 

#9 Buitenzwembad de Melanen: in de buurt van Monkeytown ligt ook een leuk verwarmd buitenzwembad. Naast het wedstrijdbad heeft het zwembad ook een recreactiebad dat ondiep is en van 40 cm naar 140 cm diepte loopt. Ook is hier een eiland met twee glijbanen voor de kinderen. 

Bergen op Zoom met kinderen
Bergen op Zoom met kinderen

Waar overnachten in Bergen op Zoom met kinderen?

In Bergen op Zoom heb je een aantal hotels voor gezinnen met kinderen, waar ze familiekamers aanbieden. We zetten de leukste op een rij.

Budget Hotel: City Hotel Bergen op Zoom

Middenklasse Hotel: Hotel Old Dutch Bergen op Zoom 

Luxe Hotel: Fletcher Wellness- Hotel Stadspark

Voor een overzicht van alle hotels in Bergen op Zoom met kinderen klik dan even hier

Scroll naar boven