Benidorm met kinderen

Benidorm met kinderen: 5 leuke activiteiten met het gezin!

Een vakantie naar Benidorm met kinderen is zeker leuk als je van de zon, het strand en de gezelligheid houdt als gezin. De meeste gezinnen met kinderen gaan naar Benidorm in de zomervakantie, als het heerlijk toeven is aan deze Spaanse badplaats aan de Costa Blanca. Uiteraard is het ook mogelijk om dingen te gaan doen met het gezin. In deze blog zetten we de leukste activiteiten die je in Benidorm met kinderen kunt doen op een rij. 

Benidorm met kinderen
Benidorm met kinderen

Hoe kom ik in Benidorm met kinderen?

Er zijn meerdere manieren om in Benidorm met kinderen te komen. We zetten een aantal mogelijkheden hieronder op een rij. 

Met de auto: een aantal Nederlandse gezinnen rijdt met de eigen auto naar Benidorm, maar houdt er rekening mee dat je minimaal twintig uur onderweg bent. Dit betekent dat je met kinderen meerdere dagen onderweg bent naar Benidorm. Een voordeel is wel dat je een auto tot je beschikking hebt op de vakantie!

Met de trein: met de trein is een mogelijkheid, maar je doet er meer dan dertig uur over, waardoor het wel een hele lange reis is om in Benidorm te arriveren. Daarnaast moet je meerdere keren overstappen met de trein. 

Met het vliegtuig: de meeste Nederlandse toeristen vliegen naar Benidorm met kinderen. Je kan niet rechtstreeks op Benidorm vliegen, aangezien de badplaats geen vliegveld heeft, maar je vliegt dan naar de plaats Alicante. Vanaf Alicante is het nog een half uur rijden naar Benidorm toe. De vliegreis zelf duurt ongeveer 2,5 uur vanuit Nederland. Zoek je een vliegticket naar Alicante, dan zoeken wij altijd via de website Skyscanner, aangezien wij dat een hele handige website vinden. 

Kijk voor alle vluchten vanuit Nederland naar Alicante even hier. 

Een groot deel van de Nederlandse gezinnen die een vakantie naar Benidorm met kinderen boekt en met het vliegtuig komt, huurt ook een auto op het vliegveld van Alicante. Op die manier heb je de vrijheid om ook de regio van Benidorm te verkennen en vanaf het vliegveld met een eigen auto naar de accommodatie te rijden. Wij huren eigenlijk altijd via Sunny Cars een auto, omdat ze een super pakket aan verzekeringen en service hebben en wij dat erg prettig vinden als we in het buitenland met onze dochter een auto huren. 

Kijk voor een huurauto in Benidorm even hier.  

Kindvriendelijk hotel in Benidorm

Je kunt in Benidorm met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg hotels die kamers aanbieden voor gezinnen met kinderen en die ook erg gericht zijn op kinderen qua animatie en zwembaden. We zetten de leukste drie kindvriendelijke hotels in Benidorm hieronder op een rij. 

  • Poseidon Playa: dit hotel is erg populair onder Nederlandse gezinnen met kinderen en het hotel heeft een zwembad speciaal voor kinderen. Daarnaast is er voor twee leeftijdsgroepen kinderen een kinderclub, waar ze overdag vermaakt worden. Zo is er voor kinderen van vier tot en met elf jaar een miniclub en kunnen kinderen van twaalf jaar en ouder terecht bij een maxiclub. Je kan dit hotel als pakketreis boeken met een all inclusive verzorging. Druk op de blauwe link voor meer informatie!
  • Princesa hotel Benidorm: ook dit hotel heeft zwembaden speciaal voor kinderen. Zo heeft het Princesa Hotel Benidorm een zwembad met twee kinderglijbanen en is er ook een park waar de jongste kinderen met water kunnen spelen. Ook staan er rondom het hotel verschillende luchtkussens voor de kinderen. Ook dit hotel is in een pakket te boeken en ook hier kun je all inclusive boeken! Kijk voor meer informatie over het Princesa hotel even hier. 
  • Presidente hotel Benidorm: bij dit hotel dat dichtbij het strand ligt kun je geen all inclusive boeken, maar wel volpension (dus inclusief de drie maaltijden per dag). Daarnaast heeft het hotel een zwembad en ook een speeltuin voor kinderen. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier

#1 Terra Natura en Aqua Natura

Je kunt in Benidorm met kinderen naar de dierentuin toe. Op ongeveer tien minuten rijden van het centrum van Benidorm ligt Terra Natura. De dierentuin is redelijk groot en heeft verschillende grote dieren die je kan bewonderen zoals de olifant, de tijger, de waterbuffel en verschillende soorten apen. De dierentuin is mooi aangelegd en je loopt langs verschillende continenten over kronkelige paadjes door de dierentuin heen. Als je de wandelroute in het park volgt, dan kom je langs alle dieren in de dierentuin. 

Je kunt je makkelijk een halve dag vermaken in deze dierentuin. De andere helft van de dag kun je je dan vermaken in het waterpark dat op hetzelfde terrein ligt. Dit waterpark heeft zowel voor jonge als voor oudere kinderen genoeg leuke glijbanen om je minimaal een halve dag te vermaken met het gezin. Ook heb je bij het waterpark shows met zeeleeuwen. 

Het is zowel mogelijk om losse kaartjes voor beide parken te kopen als een gezamenlijk ticket voor beide parken samen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren en attracties van het park even op de website van Terra Natura en Aqua Natura

#2 Aqualandia Benidorm

Je kunt in Benidorm met kinderen naar een leuk waterpark toe. Je hebt bij dit waterpark verschillende spectaculaire glijbanen. Dit waterpark is voor zowel jonge als voor oudere kinderen. Voor de jongere kinderen zijn er twee aparte zwembaden met verschillende speeltoestellen en verschillende kleine glijbanen in het zwembad. 

Ook heeft het waterpark een lazyriver, waar je in een opblaasbare band een rondje door het waterpark kunt maken. Ook is er een zwembad die kunstmatige golfen produceert. Naast deze glijbanen voor de jongere kinderen, zijn er ook verschillende glijbanen voor oudere kinderen. Je hebt ongeveer tien verschillende spectaculaire glijbanen, waar je vanaf kunt gaan in dit waterpark. 

Houdt er wel rekening mee dat in de zomermaanden als het waterpark open is, dat het erg druk kan zijn en dat er lange rijen bij de verschillende glijbanen kunnen ontstaan. Soms is de wachtrij wel meer dan een uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de website van Aqualandia Benidorm.

#3 Oude centrum Benidorm

Ondanks dat Benidorm vooral bekend staat als badplaats is het oude centrum van de stad zeker leuk om door heen te lopen aan het einde van de dag als de temperaturen wat gedaald zijn. Je hebt hier verschillende leuke straatjes en pleintje, met genoeg leuke tentjes om wat te eten en te drinken met het gezin. 

In het oude centrum is het daarnaast mogelijk om Església de Sant Jaume i Santa Anna, een oud kerkje te bezoeken. Ook heb je in het oude centrum een overdekte markt waar je kunt gaan kijken en waar ze etenswaar verkopen. Wil je naar een mooi uitzichtpunt lopen vanuit de oude binnenstad, dan is Balcón del Mediterraneo een prima optie. Je loopt via de trappen naar boven en boven op het platform heb je een prachtig uitzicht over de twee stranden van Benidorm. 

Je kan ook de stad Benidorm met kinderen op de fiets verkennen. Zo organiseert de Nederlandse maatschappij Baja Bikes fietstochten door Benidorm, waarbij je in vier uur onder leiding van een Nederlandse gids langs de bezienswaardigheden van de stad fietst. Hierbij is het mogelijk om kinderfietsen te huren of de kinderen achterop een kinderzitje te laten meerijden. Kijk voor meer informatie over deze fietstochten even op de website van Baja Bikes

#4 Levante strand

De meeste gezinnen gaan naar Benidorm met kinderen, vanwege het klimaat en de stranden. De stranden zijn mooi en hebben fijn goudkleurig zand, waar het goed vertoeven is in de zomermaanden. In Benidorm is het Levante strand het bekendste strand van deze badplaats.

Aan het strand ligt een gezellige boulevard met genoeg leuke restaurants en cafés voor een hapje en een drankje. Ook vind je er overdag al live entertainment in de cafés. Ook op het strand zelf zijn er genoeg faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Zo kun je er bedjes en een parasol huren en is het mogelijk voor kinderen om naar het toilet te gaan. 

In de zomermaanden lopen er ook strandwachten rond die de zee in de gaten houden en het is ook mogelijk om op het strand verschillende watersporten te ondernemen zoals bijvoorbeeld waterskiën. Ben je op zoek naar een wat rustiger strand dan is Playa Poniente een optie. Dit strand ligt wat meer ten westen van Benidorm. De oude stad van Benidorm zit tussen deze twee stranden in. 

#5 Terra Mitica

In hetzelfde gebied als de dierentuin en het waterpark van Terra Natura en Aqua Natura, is het ook mogelijk om in Benidorm met kinderen naar een pretpark te gaan. Je hebt in dit pretpark meer dan twintig verschillende attracties die je kan bezoeken. Je kan je bij dit pretpark in Benidorm met kinderen makkelijk een dag vermaken. Wel ligt het er een beetje aan hoe druk het is, aangezien je in de zomer in bepaalde attracties wel lang in de rij kunt staan. 

Het pretpark heeft drie verschillende werelden: Griekenland, Egypte en Rome. Houdt er rekening mee dat er bij verschillende attracties een lengterestrictie geldt voor kinderen. Het pretpark is te bereiken met bus nummer 1 vanuit het centrum van Benidorm. 

Naast de verschillende attracties van dit pretpark, is het ook mogelijk om in dit pretpark in Benidorm met kinderen te zwemmen. Uiteraard is dat wel lekker verkoelend in de zomermaanden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Terra Mitica

Scroll naar boven