Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: alle informatie!

Je kunt je prima een hele dag vermaken in safaripark de Beekse Bergen met kinderen. In de ochtend kun je met de eigen auto tussen de dieren door rijden, daarna kun je te voet de rest van het Safaripark verkennen en er is zelfs een mogelijkheid om de dag af te sluiten op het strand van het park.

Ook is het mogelijk om te overnachten in het safaripark en een weekendje naar de Beekse Bergen met kinderen te gaan. Voor ons ligt safaripark de Beekse Bergen om de hoek, dus we zijn er al een aantal keer geweest met onze dochter. Wij zetten voor jullie alle informatie over het safaripark op een rij, zodat je een goede indruk krijgt van wat je kunt verwachten van dit park. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: algemene informatie!

Je kunt je makkelijk een dagje vermaken in de Beekse Bergen met kinderen. Je kunt met verschillende vervoersmiddelen op safari en er is veel te zien en te doen in het park. Safaripark de Beekse Bergen ligt in Hilvarenbeek vlakbij Tilburg. De meeste gezinnen komen naar het Safaripark met de auto en bij het park is voldoende parkeergelegenheid. Er zijn regelmatig kaartjes met korting te kopen voor het safaripark. Je kunt aparte tickets kopen voor het safaripark en ook voor het speelland (strand van het park), maar ook een combinatieticket voor beide parken.

Je kunt het safaripark eigenlijk in drie gedeelten verdelen. Zo heb je het Kongoplein, Afrikadorp en het Safariplein. Je hebt bij deze drie verschillende gedeelten ook allemaal een speeltuin en een restaurant zitten. Je kunt het niet helemaal vergelijken met een dierentuin. De meeste dieren hier hebben een groot gebied waar ze verblijven, waardoor je soms het idee hebt of je in een natuurpark in Afrika bent. Dat is wel een groot voordeel van dit park. 

Het safaripark heeft vooral de grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de neushoorn, de leeuw, de zebra, de giraf, de krokodil en verschillende soorten grote apen zoals de Gorilla en de Chimpansee. De voedertijden van de verschillende dieren staan op borden bij de verschillende dieren. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: het safaripark

Je kunt in de Beekse Bergen met kinderen op vier verschillende manieren op safari. Je kunt met de eigen auto door het park, met de boot, met de bus en te voet. We bespreken hier kort de verschillende manieren.

Met de eigen auto: wat enorm tof is als je de Beekse Bergen bezoekt is dat je met je eigen auto het park in kunt rijden. Wij vonden het fantastisch toen we in Zuid-Afrika met onze huurauto door het Krugerpark reden en je ieder moment ineens een dier kon spotten. Natuurlijk is het niet helemaal vergelijkbaar, maar je zit toch te turen of je dieren kunt spotten. Uiteraard weet je hier vooraf wel ongeveer welke dieren je tegen gaat komen.

Je rijdt met je auto door verschillende gebieden en passeert af en toe een poort. Uiteraard zitten de wilde dieren zoals de leeuwen afgescheiden van bijvoorbeeld de zebra’s, anders houden ze weinig zebra’s over in het park. Onderweg kun je op verschillende plekken stoppen. Uiteraard mag je nooit uitstappen in dit gedeelte van het park, aangezien we gezien hebben wat er met wilde dieren dan kan gebeuren (zoek maar eens op Youtube op Beekse Bergen Frans gezin).

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

Met de bus: ben je zonder auto naar het safaripark gekomen of wil je meer informatie over het park en de dieren dan kun je in de Beekse Bergen met kinderen de bus nemen. In principe rijden de bussen bijna dezelfde route als de auto’s, alleen krijg je dan uitleg tijdens de safari erbij. 

Met de boot: wij vinden een stukje varen (zeker bij goed weer) altijd wel lekker en tijdens deze rondvaart van dertig minuten zie je de verschillende dieren vanaf het water. Aan boord van de boot is een ranger die je kan attenderen op dieren die verscholen zitten. 

Wandelsafari: bij de wandelsafari maak je zelf een wandeling door het park. Je kunt dit gedeelte eigenlijk vergelijken met een wandeling door een dierentuin. Er is een grote wandelroute die je kunt lopen en tussendoor kun je stoppen om wat te eten en te drinken of om te spelen in één van de speeltuinen. 

Als laatste kun je in het park ook op roofvogelsafari. Eigenlijk is dit gewoon een show met verschillende roofvogels. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: speelland

Speelland is een apart park en ligt naast het safaripark van de Beekse Bergen. Zeker in de zomer is het hier heerlijk toeven. Ze hebben hier een aangelegd strandje aan het meer en er is heel erg veel voor kinderen te doen. We gaan hier regelmatig in de zomer met onze dochter naar toe en je kunt je hier prima een hele dag vermaken. Naast het strand en het water zijn er namelijk verschillende attracties in Speelland.

Zo zijn er verschillende speeltuinen, botsbootjes, powerpaddles bootjes, waterfietsen, een aquashuttle, twee grote waterglijbanen, een minigolfbaan, trampolines, een stormbaan, een buggybaan (soort van treintje), allerlei fietsjes op een baan, funwheels en een avontureneiland. Kortom genoeg dingen te doen om je een hele dag te vermaken in Speelland. 

Daarnaast kun je er prima een hapje eten bij één van de twee restaurants die Speelland heeft. Wil je en het safaripark en Speelland bezoeken, dan zouden we aanraden om twee dagen naar de Beekse Bergen te gaan. Één dag is dan echt te kort om alles te zien en te doen. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: eten en drinken

Je kunt in safaripark de Beekse Bergen met kinderen prima eten en drinken. Er zijn verschillende horecagedeelten in de verschillende delen van het park. Zo heb je in het Safaripark verschillende plekken waar je wat kunt eten met het gezin. Je hebt het Safarirestaurant, waar je frietjes, tosti’s, broodjes en salades kunt eten.

Daarnaast heb je het Kongo restaurant, waar je ongeveer hetzelfde aanbod hebt. Op dit plein zitten ook wat tentjes waar je een drankje kunt halen of een ijsje. Bij het Afrikadorp kun je naast frietjes met een hamburger ook bijvoorbeeld loempia’s bestellen. En ook op het Safariplein kun je gerechten eten zoals salades en broodjes. Je ziet dat de restaurants zijn ingericht voor de lunch.

Op het vakantiepark zit restaurant Kaapstad voor de gasten van dit park en bij het Safari resort zitten restaurant Moto en de Pamoja Lounge. Hier kun je wel uitgebreider en luxer eten, aangezien deze ook meer op het diner richten. Ook op Speelland heb je verschillende tentjes waar je een broodje, tosti of frietje kunt halen. Bij Tito’s Totum kun je in Speelland in buffetvorm ook broodjes en salades halen. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: overnachten

Je kunt in de Beekse Bergen met kinderen op drie manieren overnachten bij het park. Zo is er een safari resort, een vakantiepark en een camping bij de dierentuin. We bespreken hieronder de opties even kort.

Safari Resort: bij dit resort slaap je letterlijk tussen de wilde dieren. Je kunt hier boomhutten, huisjes en safaritenten boeken. De accommodaties liggen verspreid over verschillende vlaktes bij het park en afhankelijk van waar je accommodatie staat heb je uitzicht op verschillende dieren. Zo zijn er zes verschillende gebieden waar de accommodaties staan. Zo kun je bijvoorbeeld op de vlakte Simbara East en West staan met je accommodatie en oog in oog staan met de leeuwen vanuit je huisje. Uiteraard zit er wel een plas water tussen het huisje en de dieren. Kijk vooraf bij welke vlakte jij een accommodatie wil (en op welke dieren jij uitzicht wil hebben) en geef je voorkeur door.

De lodges die je kunt boeken zijn in Afrikaanse stijl en je kunt huisjes boeken voor gezinnen tot en met 14 personen. Bij het boeken van je huisje zit de entree van het Safaripark, Speelland, Dierenrijk en ZooParc inbegrepen in de prijs. Verder is er op het complex een binnenzwembad en waterspeelplaats, waar kinderen kunnen spelen. Ook is er een restaurant (restaurant Moto) en zijn er verschillende speeltoestellen op het complex.

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

Vakantiepark: dit park ligt op tien minuten lopen van het safaripark af. Er zijn hier enorm veel opties qua accommodaties die je kunt boeken. Van hele lodges tot safaritenten. De meeste van deze accommodaties liggen rondom het grote Victoriameer. Je kunt eventueel wanneer het warm weer is hier zwemmen, maar op het vakantiepark is ook een binnenzwembad aanwezig. Verder zijn er op het terrein meerdere speeltuinen aanwezig en kun je midgetgolfen. 

Camping: heb je een eigen caravan of tent dan is het ook mogelijk om bij de Beekse Bergen met kinderen te kamperen. Er zijn luxe kampeerplaatsen beschikbaar met stroom en een eigen watertappunt, maar ook back to basic kampeerplaatsen. Ook hier zijn genoeg speeltuintjes voor de kinderen om zich te vermaken. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: alternatieve overnachtingen

Uiteraard is het ook mogelijk om buiten de Beekse Bergen met kinderen te overnachten. We zetten een aantal opties op een rij, die minder dan vijf kilometer van het safaripark af liggen. 

Budget: Herberg het Wapen van Tilburg

Middenklasse: Mercure Hotel Tilburg Centrum

Luxe: Van der Valk Hotel Tilburg

Voor de hele lijst met accommodaties rondom het safaripark de Beekse Bergen, klik dan even hier

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

De Beekse Bergen met kinderen: andere blogs

De Efteling met kinderen

5 leukste wandelingen in Brabant met kinderen

10 leukste speelbossen in Brabant met kinderen

Moviepark Germany met kinderen

Europapark met kinderen

Phantasialand met kinderen

Scroll naar boven