Bari met kinderen

Bari met kinderen: 5 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt je in Bari met kinderen prima een dagje je vermaken. Ok, de stad heeft niet super veel kindvriendelijke activiteiten, maar als je goed zoekt zijn er toch wel wat dingen te ondernemen voor gezinnen met kinderen. Wij bezochten zelf deze havenstad toen we de boot vanuit Italië naar Griekenland namen en we zodoende een halve dag in de stad waren. Naar aanleiding van ons bezoek zetten we de leukste vijf activiteiten in Bari voor gezinnen op een rij. 

Bari met kinderen #1: Acqua Park Bari

Bari ligt in het zuiden van Italië en in de zomermaanden kan het hier erg warm worden. Dan is het altijd fijn als je verkoeling kunt zoeken in de vorm van een zwembad. Dit waterpark ligt in het zuidoosten van de stad en je bent er vanuit het centrum in een paar minuutjes met de auto. 

In totaal heeft het waterpark zeven verschillende glijbanen en verschillende zwembaden. De glijbanen zijn niet super spectaculair, maar voor jonge kinderen voldoende om je er een hele dag te vermaken. Er is ook een kinderbad wat speciaal voor de allerjongste kinderen is gemaakt.  Rondom de zwembaden staan overal bedjes met parasols, waardoor je hier een prima dagje aan het zwembad kunt hebben met je kinderen.

Houdt er wel rekening mee dat je (zoals in de meeste zwembaden in Italië) een badmuts op moet. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de Italiaanse website van het zwembad

Een ander waterpark dat je in de omgeving van Bari met kinderen kunt bezoeken is Aquapark Egnazia. Dit waterpark ligt op ongeveer 36 minuten rijden van Bari. Ook hier hebben ze verschillende zwembaden, waarvan eentje met zes glijbanen. Hier zitten een aantal glijbanen bij waar je met een band vanaf moet. Ook heb je bij dit waterpark een groot ondiep zwembad voor kleine kinderen met verschillende speeltoestellen. Kijk voor informatie over de openingstijden, prijzen en verschillende zwembaden even op de website van het waterpark. 

Bari met kinderen #2: oude centrum

Het oude centrum van Bari is prachtig en het is zeker een aanrader om een rondje met je kinderen te maken door het centrum. Een van de bekendste pleinen van de stad is Piazza Mercantile, waar je in de cafés en restaurants rondom dit plein prima een hapje kunt eten en een drankje kunt doen. 

Zo heb je in de oude wijk (Bari Veccia) de basiliek San Nicola liggen. Deze basiliek heeft een enorme religieuze betekenis en is voor veel Europeanen een belangrijk pelgrimsoord om naar toe te gaan.  Op sommige plekken in deze oude stad zie je ook vrouwen nog pasta rollen op de traditionele manier. 

Vanuit de oude stad is het leuk om langs het water naar Ruota Panoramica te lopen. Dit is een reuzenrad dat aan de zee staat en vanuit waar je een mooi uitzicht hebt over de stad Bari. Houdt er rekening mee dat het overdag in de zomer behoorlijk warm kan worden en dat je de oude stad het beste kan bezoeken vroeg in de ochtend of tegen het einde van de middag. 

Bari met kinderen #3: kasteel van Bari

Je kunt in de buurt van de oude stad in Bari met kinderen ook een kasteel bezoeken. Het kasteel ligt op een paar minuutjes lopen van de oude stad en de entree is een paar euro. In het kasteel is niet super veel te zien, waardoor die paar euro misschien nog wel teveel geld zijn voor wat je krijgt. 

Overigens heb je in de regio Puglia genoeg andere (mooiere) kastelen die je kunt bezoeken met je kinderen als je kinderen van kastelen houden. Zo heb je het mysterieuze achthoekige kasteel Castel del Monte dat op iets minder dan een uurtje rijden van Bari ligt. Dit kasteel is een religieus symbool en staat helemaal in het teken van het getal acht. 

Bari met kinderen #4: strand Pane e Pomodore

Je kunt in de buurt van Bari ook een dagje naar het strand. Één van de beste opties in de buurt van Bari is het strand Pane e Pomodore. Vanaf het centrale station van de stad is het iets meer dan twintig minuten lopen naar dit strand toe. 

Pane e Pomodoro is een lang en breed strand en heeft fijn wit zand. Het is een prima strand voor gezinnen met kinderen en er zijn op het strand kleedhokjes, toiletten en douches. Ook is er midden op het strand een bar en pizzeria, waar je tussen de middag kunt lunchen met je kinderen. Neem wel iets van een parasol mee, aangezien ze deze hier niet verhuren en er niet heel veel schaduw op het strand te vinden is. 

Het strand is niet super groot en in de weekenden kan het hier wel behoorlijk druk worden. Verwacht niet een mega mooi strand, maar het is zeker een prima strand om een paar uurtjes met het gezin door te brengen. 

Bari met kinderen #5: Indiana Park Castellana Grotte

Vinden je kinderen het leuk om een klimpark te bezoeken dan is Indiana Park Castellana Grotte een goede optie. Dit klimpark ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Bari. Ze hebben hier verschillende parcours voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld parcours voor de leeftijdsgroep twee tot en met vijf jaar. Dit zijn kleine parcours die laag bij de grond zijn, waardoor de ouders de kinderen kunnen helpen. 

Daarnaast heb je een aantal parcours voor kinderen in de leeftijdscategorie zes tot en met 11 jaar. Deze parcours zijn al een paar meter boven de grond en de parcours zijn uiteraard een stuk moeilijker. Daarnaast heb je parcours voor kinderen vanaf twaalf jaar. Dit zijn de hoogste parcours en ook de parcours die het moeilijkste zijn. 

Houdt er rekening mee dat je ongeveer twee tot drie uur bezig bent met deze klimactiviteit. Dit is het klimmen op de parcours inclusief de uitleg van een instructeur. Deze instructeurs houden toezicht bij de parcours en kunnen de kinderen ook eventueel helpen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de Italiaanse website van het klimpark. 

Bari met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten op Bari met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook op Bari met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar overnachten in Bari met kinderen?

Je kunt in Bari met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties beschikbaar voor gezinnen met kinderen. We zetten een aantal hotels op een rij uit verschillende prijsklassen die minimaal met een 8 beoordeeld worden uit vele beoordelingen. 

Budget hotel: Hotel Auditorium

Middenklasse hotel: Mercure Villa Romanazzi Carducci Bari

Luxe hotel: Parco Dei Principi Hotel Congress & SPA

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bari even hier

Scroll naar boven