Banks Mansion boutique Hotel: all inclusive in hartje amsterdam

De stad Amsterdam verveelt nooit met kinderen! Daarom waren wij afgelopen weekend weer eens twee dagen in onze mooie hoofdstad te vinden. En om niet op en neer naar huis te hoeven rijden, boekten we er gelijk een overnachting bij! Gezellig! Na even zoeken op het internet boekten we een overnachting in het Banks Mansion Boutique hotel, midden in het centrum van Amsterdam. En wat hebben we hier een heerlijke nacht met het gezin gehad. Wij namen dit hotel ook al op in ons blog over Amsterdam met kinderen. In deze reisblog beschrijven we onze bevindingen van het Banks Mansion Boutique Hotel in Amsterdam!

Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel

Downloadt onze gratis reisgids over Amsterdam voor gezinnen hier!

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.

Het hotel

Het hotel ligt aan de Herengracht en het is vanaf het Rembrandtplein een paar minuten lopen naar het hotel toe. Wij kozen ervoor om onze auto voor 1 euro te parkeren in de P&R Rai en waren met tram nummer 4 (retour 6,70 euro voor drie personen) in ruim een kwartier op het Rembrandtplein. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats, maar heeft wel Valet Parking wat door een externe partij verzorgd wordt. Dus als je met de auto recht voor de deur wil uitstappen is dit mogelijk. 

Bij binnenkomst in het hotel kom je gelijk in de sfeervolle lobby. Het gaf ons gelijk een huiselijk gevoel. Wat extra leuk is voor gezinnen met kinderen is dat er verschillende spelletjes liggen die je met kinderen aan de grote tafel kunt spelen onder het genot van een hapje en een drankje. Wij hebben ’s middags voordat we op pad gingen een spelletje Rummikub gespeeld. En in de namiddag zitten kaarten. 

Het is dat we al kaartjes voor Artis hadden, anders was het geen straf geweest om hier de hele middag gezellig rond de tafel spelletjes te spelen met onze dochter. 

Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel

De kamer

Wij hadden de Mackinlay Junior Suite geboekt en deze was erg luxe en ruim voor ons gezin. Voor onze dochter was er een extra bed in de kamer bij geplaatst. Dit kun je aanvragen bij je reservering. De kamer was 35m2 groot. 

De kamer was echt heel sfeervol en leuk ingericht. Bijzondere dingen zoals een werkende platenspeler en een ouderwetse telefoon waren in de kamer aanwezig. Er lagen verschillende platen bij, waardoor je een muziekje in de kamer kon afspelen. 

De dames van het gezin vonden het heerlijk dat er een ruim bad in de kamer aanwezig was. Onze dochter wilde na het zien van het bad in de ochtend eigenlijk zo snel mogelijk terug naar het hotel om in bad te gaan ;). Leuke details zijn bijvoorbeeld de badeendjes voor in bad. Daarnaast is het erg fijn dat er een plank in bad aanwezig is waar je een boekje en een glaasje drinken op kunt zetten. De aparte douche vonden wij echt geweldig! Wij hebben nog nooit zo’n fijne warme en harde regendouche gehad. Al dit soort dingen op de kamer geeft een heerlijk gevoel van luxe en hierdoor kun je echt ontspannen met het gezin na een dagje Amsterdam ontdekken. 

Wat ons ook opviel aan de kamer was dat we geen  geluidsoverlast van de stad hebben ervaren. Daarnaast is de minibar inclusief in de kamerprijs en staan er zelfs flessen sterke drank voor de liefhebbers! Niet dat wij er van gedronken hebben, maar het zijn zeker pluspunten van de kamer! Ook is er een Nespresso machine in de kamer aanwezig voor een kopje koffie. 

Er zijn nog verschillende andere typen kamers te boeken in dit hotel. Kijk hier voor een overzicht van alle kamers.

Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel

All inclusive concept

Misschien wel het meest bijzondere aan dit hotel is het All Inclusive concept van het hotel. Wij hebben nog nooit een hotel in Nederland gehad die dit principe hanteerde. Hierdoor kon je in de lobby zelf je drinken inschenken en kon je op die manier heerlijk borrelen met elkaar.

In de middag waren er allerlei borrelhapjes, zoals diverse kazen, worst, druifjes, toastjes, kaasstengels en verschillende soorten chips. Hierdoor werd het aan het begin van de avond een gezellige boel in de lobby van het hotel. Echt een heel leuk principe! Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, hadden ze heel veel verschillende (sterke) dranken en hebben ze zelfs een eigen biertje van het hotel, Banks Mansion genaamd. 

Het is een heel fijn huiselijk gevoel dat je alles zelf kunt pakken in de lobby en dat je dus eigenlijk van niemand afhankelijk bent! Wat dat betreft vinden wij dat er echt heel veel in de prijs zit, waardoor een overnachting met het gezin niet eens zo duur is. 

Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel

Eten en drinken in hotel

Naast dat we lekker hebben kunnen borrelen in de namiddag hebben we ’s ochtends ook heerlijk ontbeten. Het ontbijtbuffet was ruim en er ontbrak eigenlijk helemaal niets. Ook is er iemand die in de keuken staat en pannenkoeken en eitjes bakt. Wat dat betreft gingen we met een goed gevulde buik de deur van het hotel uit.

Het hotel heeft voor ’s avonds niet echt een restaurant waar je kunt eten, maar je kunt wel van alles bestellen. Door de centrale ligging van het hotel heb je in de directe omgeving tientallen restaurants en eetgelegenheden liggen. Daarnaast zaten wij na onze middagborrel zo vol, dat we eigenlijk nog maar weinig hoefden te eten. 

Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel

Conclusie

Wij hebben echt genoten van de overnachting in het Banks Mansion hotel. De kamer was echt heel erg luxe en sfeervol en de lobby en het all inclusive principe vonden wij ook helemaal top. We kunnen ons ook goed voorstellen dat je hier ook zonder kinderen naar toe gaat, want wij hadden nog wel even door willen gaan met borrelen (helaas moet onze dochter op tijd naar bed ;)), 

Wil je midden in het centrum in een huiselijke sfeer overnachten, waar alle drankjes en hapjes in de prijs zijn inbegrepen, dan is dit hotel echt een aanrader! Wij zouden de volgende keer hier zeker weer boeken! Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier.

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Banks Mansion Boutique hotel
Banks Mansion Boutique hotel
Scroll naar boven