Bangkok met kinderen: 16 activiteiten met het gezin!

Een paar dagen Bangkok met kinderen is leuk! Sowieso is Thailand een hele fijne bestemming om met kinderen naar toe te gaan als je wat meer van Azië wil zien en nog niet zoveel ervaring hebt met reizen. De mensen zijn super vriendelijk, voor toeristen zijn er enorm veel faciliteiten en het land is uiteraard ook prachtig met veel variatie. Je kunt tijdens een reis naar Thailand een mooie combinatie maken van strand, natuur en cultuur. Bangkok is voor de meeste reizigers het begin- en eindpunt van de reis. Wijzelf hebben de stad twee keer bezocht en vinden het echt een leuke stad! We zetten in deze blog de leukste activiteiten die je in Bangkok met kinderen kunt doen op een rij!

Bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen

Bangkok met kinderen: niet te missen bezienswaardigheden

Als je een reis naar Bangkok met kinderen maakt zijn er een aantal algemene bezienswaardigheden die je toch wel even gezien moet hebben als je de stad bezoekt. Het zijn misschien niet de bezienswaardigheden die gelijk het meest geschikt voor kinderen zijn, maar probeer een aantal van deze bezienswaardigheden in te voegen in je programma. 

#1 Grand Palace: dit is het bekendste gebouw van Bangkok en is een enorm complex om te ontdekken. Het wordt ook wel gezien als het oude historische centrum van de stad. Wanneer je dit Grand Palace bezoekt kun je een bezoek brengen aan het zomerpaleis en ook aan een aantal heiligdommen, zoals de belangrijkste tempel van de stad Bangkok: de Wat Phra Kaeo en de meest heilige tempel van de stad: de smaragdgroene Boeddha.

Er gelden strenge voorschriften met betrekking tot de kleding voor de meest heilige tempel van Thailand. Daarom kun je deze tempel niet bezoeken met korte rokjes of korte broeken. Vrouwen dienen de schouders bedekt te houden. Wel is er een mogelijkheid om bedekkende kleding tijdelijk te huren. Bij het complex kun je een gids huren. Overigens is de kans groot dat je rondom het paleis wordt aangesproken door personen die zeggen dat het paleis nog gesloten is en of je op een boottochtje wil. Trap er niet in en ga gewoon rechtstreeks naar het paleis toe. 

#2 Wat Pho tempel: dit is één van de bekendste tempels van Bangkok en staat bekend om zijn enorme liggende boeddha. De boeddha is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog en ziet er indrukwekkend uit. Overigens ziet de hele tempel er prachtig uit met veel kleuren en veel mooie beelden. Naast deze enorme boeddha heeft de tempel nog duizend andere boeddha’s die je kunt bewonderen. Ook hier moet je netjes gekleed zijn en aangezien deze tempel druk bezocht wordt, is het advies om de tempel zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken. 

#3 Wat Arun Tempel: dit is één van de mooiste tempels die je in Bangkok met kinderen kunt bezoeken. Deze 82 meter hoge tempel heeft veel versieringen aan de buitenkant en je hebt vanaf de tempel een mooi uitzicht over Bangkok. Net als bij het paleis zijn de tuinen rondom de tempel goed onderhouden en ook hier zijn er strenge kledingvoorschriften om de tempel te bezoeken. Ook hier moeten de knieën en schouders bedekt zijn. 

#4 Floating Market: een bezoek aan deze markt vinden wij toch ook wel een must see als je Bangkok met kinderen bezoekt. Uiteraard is het redelijk toeristisch, maar het blijft leuk om over deze Damnoen Saduak markt te varen. Je zit in een heel klein bootje en komt langs allerlei bootjes waar ze spulletjes verkopen. 

Uiteraard moet je niks kopen, want alles is veel te duur, maar geniet van de omgeving. Voor ons is het al een aantal jaar geleden geweest dat we er geweest zijn en de huidige online recensies zijn erg slecht. De meeste mensen geven aan dat het veel te duur is en veel te toeristisch. Doe vooraf dus wel even goed onderzoek als je dit met je gezin wil gaan ondernemen!

Bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen

Bangkok met kinderen: de stad ontdekken

Je kunt de stad Bangkok met kinderen op verschillende manieren bekijken. We zetten een aantal manieren hieronder op een rij. 

#5 Fietstocht door de stad: je kunt de stad Bangkok met kinderen per fiets verkennen. De Nederlandse maatschappij BajaBikes organiseert fietstochten van drie uur door de stad onder leiding van een Engelstalige gids. Wij vinden dit een uitstekende introductie op de stad als je net bent aangekomen. 

Wij hebben deze fietstour in Parijs gedaan en vonden dit erg leuk. Voor kinderen zijn er kinderfietsen voor kinderen vanaf vijf jaar en er zijn ook kinderzitjes beschikbaar voor kinderen tot en met zes jaar. Hierdoor kunnen kinderen ook prima met deze fietstocht meedoen. 

#6 Co van Kessel fietstocht: er is nog een tweede Nederlandse organisatie in Bangkok die fietstochten door de stad organiseert. Bij deze maatschappij kun je kiezen uit fietstochten van drie en vijf uur en bij de fietstocht van vijf uur ga je ook nog met de boot een stuk varen. Ze geven bij deze fietstochten aan dat het geschikt is voor kinderen vanaf vijf jaar. Je gaat hier met een Engels sprekende gids naar juist de minder bekende plekken in Bangkok in plaats van de grote bezienswaardigheden!

#7 Hop on Hop off bus: het is ook mogelijk om de stad Bangkok met kinderen met de bus te verkennen. De wereldberoemde rode dubbeldekker bussen rijden verschillende routes door de stad en stoppen bij de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Je hebt verschillende organisaties die de bustours aanbieden en bij al deze organisaties kun je bustickets kopen voor 24, 48 en 72 uur. 

#8 Boottocht Khlongs: Bangkok wordt soms ook wel het Venetië van het oosten genoemd en je kunt met een bootje door de grachten van de stad varen. Mensen leven aan de kanalen in de oude wijk Thonburi nog steeds op traditionele wijze, waardoor het een enorm contrast geeft met het moderne gedeelte van de stad. De bootjes vertrekken vanaf de Phra Arthit pier en de meeste tochten over het water duren ongeveer een uur tot anderhalf uur. 

Bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen

Bangkok met kinderen: kinderplezier

Je kunt in Bangkok met kinderen nog verschillende andere activiteiten doen die wat meer op kinderen zijn gericht. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#9 Sea Life Bangkok: de vestigingen van Sea Life zitten door de hele wereld en ook in Bangkok kun je hier naar toe. Het is best een groot aquarium en uiteraard kun je er vele gekleurde tropische vissen, roggen, schildpadden en haaien zien. Met die laatste is er zelfs (een betaalde) mogelijkheid om er mee te zwemmen. Voor kinderen heeft Sea Life Bangkok ook nog een speurtocht die ze kunnen doen. Het aquarium zit in de kelder van een winkelcentrum. 

#10 Siam Amazing park: dit pretpark dat net iets buiten het centrum van Bangkok ligt bestaat uit vijf verschillende werelden. Een van die werelden is Waterworld en dat is het waterpark gedeelte. Ze hebben hier verschillende glijbanen voor zowel jonge als oudere kinderen. De andere vier werelden zijn Adventure World, Small World, Family World en Xtreme World. In deze werelden zijn verschillende attracties voor zowel jonge als oudere kinderen. Je kunt je hier prima een hele dag vermaken in dit pretpark in Bangkok met kinderen. 

#11 Pretpark Dream World: dit is het tweede pretpark dat je in Bangkok met kinderen kunt bezoeken. Ook bij dit pretpark hebben ze zowel attracties voor jonge als voor oudere kinderen. Ook hier kun je je prima een hele dag vermaken met het gezin! 

#12 Pororo Aquapark: dit waterpark ligt op het dak van de Central Plaza Mall en is gericht op jonge kinderen. Ze hebben hier zeven verschillende glijbanen en ook een lazy river en een grote waterspeeltuin. Je krijgt bij binnenkomst een armband, waarmee je in het zwembad alles kunt betalen. Vanaf het zwembad heb je een mooi uitzicht over Bangkok. 

Bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen

Bangkok met kinderen: overige activiteiten

We hebben nog een aantal activiteiten die je in Bangkok met kinderen kunt doen die niet echt in de vorige categorieën pasten, maar die we wel graag in de lijst van activiteiten wilde zetten. We zetten ze hieronder kort op een rij!

#13 Childrens Discovery Museum: je kunt in Bangkok met kinderen ook naar een museum toe gaan, maar eigenlijk moet je hier vooral naar toe gaan vanwege de waterspeeltuin die bij het museum ligt. Het museum is gratis toegankelijk en ook binnen heb je verschillende dingen die je kunt doen maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Veel van de exposities doen het niet en ook online lees je verschillende recensies over personeel dat niet heel erg vriendelijk is. 

#14 Mahanakhan Skywalk: je kunt de stad Bangkok met kinderen ook vanaf grote hoogte bekijken. Het is het hoogste observatiedek van de stad met een hoogte van 314 meter en je hebt boven een 360 graden uitzicht over de stad. Wat hier leuk is om te doen met kinderen is de Glass Tray experience, waarbij je kinderen over een glazen plaat lopen en ze de stad onder hun voeten zien. Ook kunnen kinderen vanaf een lengte van 1,20 meter hier met een VR bril een soort van simulator doen, waarbij je door de stad of over de bergen vliegt. 

Bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen

#15 Khao San Road: dit is misschien wel de meest toeristische straat van Bangkok die je kunt bezoeken en wij vinden dit toch wel echt een hele toffe straat. Ok, het heeft weinig met cultuur te maken en er wordt in de straat volop gefeest, maar het is zeker leuk om even een drankje te doen op één van de vele terrasjes in de straat. Ze verkopen in deze straat ook allerlei rare t-shirts en andere toeristische prullaria. Wij bezochten de straat eigenlijk wel iedere avond om nog even gezellig een drankje te doen aan het einde van de dag. 

#16 Lumpini park: zoek je een leuk stadspark om even de drukte van de stad te ontvluchten dan is dit een leuk park om naar toe te gaan. In het park ligt een grote speeltuin voor de kinderen en het park wordt ook door de lokale bevolking goed bezocht die hier wandelen, fietsen en picknicken. In het midden van het park ligt een grote vijver, waar je bootjes kunt huren en op de vijver kunt varen. Daarnaast kun je in het park verschillende dieren spotten zoals verschillende vogels, eekhoorns en de indrukwekkende watervaraan. 

Bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen

Waar overnachten in Bangkok met kinderen?

Je kunt in Bangkok met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties die kamers aanbieden voor gezinnen met kinderen. Wel wil je uiteraard in het centrum van deze grote stad zitten en uiteraard dat het hotel goed beoordeeld wordt uit veel beoordelingen. Wij hebben in iedere prijsklassen de beste opties op een rij gezet. 

Budget hotel: YWCA Hotel Bangkok

Middenklasse hotel: The Cotton Saladaeng Hotel

Luxe hotel: The Key Premier Hotel Sukhumvit Bangkok

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bangkok even hier

Georganiseerde reis Thailand met kinderen

Je kan natuurlijk zelf op pad gaan met het gezin en al jullie vluchten, hotels en activiteiten los boeken. Het is ook mogelijk om dit uit te besteden aan een reisorganisatie! Je gaat dan met een groep andere reizigers op pad in dit prachtige land. Kijk voor meer informatie over zo’n georganiseerde reis eens op de website van TUI voor meer informatie.

Scroll naar boven