Bali met baby

Kun je een reis maken naar Bali met baby? Bali is een prachtig Indonesisch eiland, waar je zeker met een baby naar toe op vakantie kan gaan. Het klimaat in Bali is heerlijk en er is genoeg te zien. Daarnaast heeft Bali genoeg faciliteiten voor jullie gezin, waardoor het een hele goede vakantiebestemming is. In deze blog zetten we alle informatie op een rij die je nodig hebt om naar Bali met jullie baby af te reizen en geven we ook nog verschillende leuke bestemmingen weer die je kan bezoeken op Bali met het gezin.

Bali met baby: algemene tips

Als je met een baby naar Bali reist, dan zijn er uiteraard wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We zetten hier een aantal van deze zaken op een rij waar je rekening mee moet houden.

Vliegen naar Bali met een baby: het wordt aangeraden om pas te vliegen met een baby als die ongeveer 6 weken oud is. Dan moet jouw kind niet te vroeg geboren zijn, want anders geldt dit niet. Ook als je met een baby naar Bali vliegt heeft deze een paspoort nodig. Meestal kun je met een baby gratis vliegen bij vliegmaatschappijen.

Houdt er wel rekening mee dat dan jouw baby meestal bij jou op schoot zit en geen eigen stoel heeft. Willen jullie een autostoeltje meenemen, informeer dan vooraf bij de vliegmaatschappij wat de regels precies zijn. Indien je jouw baby geen borstvoeding meer geeft, heb je een flesje met gekookt water en melkpoeder nodig.

Je mag meestal 10x 100mililiter aan vloeistoffen meenemen in het vliegtuig. Je kunt eventueel vragen of het cabinepersoneel het water wil opwarmen. Babyvoeding en gekolfte melk mag meestal wel in grotere hoeveelheden mee in het vliegtuig.

Gezondheidszorg: de gezondheidszorg is op Bali prima geregeld en kijk uiteraard vooraf even welke inentingen jouw baby precies nodig heeft om naar dit eiland af te reizen. Maak hiervoor een afspraak bij de GGD en laat je hier goed voorlichten welke vaccinaties jouw baby allemaal nodig heeft en welke vaccinaties niet.

Bali met baby

Vervoer op Bali: Bali is niet een super groot eiland, waardoor de afstanden op het eiland niet al te groot zijn. Zeker met een baby kun je prima een korte periode reizen, aangezien de meeste baby’s tussen de middag slapen. Je kan zelf een auto huren op Bali, maar je kan ook een privé chauffeur inhuren. Dat lijkt heel duur, maar op Bali valt dit reuze mee.

Wij hadden een super chauffeur op Bali, die ook nog eens super lief was voor onze zoon. Als wij even snel een foto maakte bij een bezienswaardigheid, lette hij op onze zoon. Wij betaalden deze chauffeur ongeveer 30 euro per dag. Je hebt verschillende chauffeurs die je online kan vinden die ook een babystoeltje in de auto hebben zitten. Dan hoef je dit niet vanuit Nederland mee te nemen.

Winkels: je kan uiteraard al veel producten voor jouw baby van thuis meenemen, maar op Bali hebben ze ook verschillende winkels die producten als luiers, babymelk en andere babyproducten hebben. Wat wel handig is om genoeg mee te nemen zijn zwemluiers, aangezien we deze niet zijn tegengekomen in de winkeltjes op het eiland.

Je kan ook het beste van thuis een UV shirt en iets van een hoedje meenemen voor jouw baby, aangezien de zon fel schijnt op Bali. Je kan overigens prima borstvoeding geven op Bali. Dit wordt door de lokale vrouwen ook in het openbaar gedaan en dat doen ze werkelijk overal.

Buggy meenemen: je kan op Bali prima een buggy meenemen, maar soms kan het uiteraard wel lastig lopen zijn (als er bijvoorbeeld geen stoep is). Daarom is een draagzak voor jouw baby meenemen geen overbodige luxe, ondanks dat wel warm kan zijn. Je kan dan zelf de keuze maken wat voor voor jullie het handigste is als je bij een bepaalde bezienswaardigheid bent. Heb je een auto met privéchauffeur dan laat je de buggy lekker achterin liggen indien een draagzak ter plekke handiger is.

Visum: je hebt voor een bezoek aan Bali een visum nodig. Zolang je niet langer dan 30 dagen het eiland bezoekt, kan je deze ter plekke krijgen. Toch kan het handig zijn om dit visum vooraf online aan te vragen, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan als je op Bali aankomt. Over het algemeen heb je wel met jonge kinderen voorrang bij de douane.

Bali met baby

Beste reistijd Bali met baby

De gemiddelde temperatuur op Bali is altijd rond de 30 graden. De beste reistijd om Bali met baby te bezoeken is van april tot en met oktober. Houdt er uiteraard rekening mee dat de maanden juli en augustus erg druk op het eiland zijn, omdat dan de zomervakantie van toeristen in de meeste Westerse landen is.

Bali kent dus wel een regenseizoen, maar meestal is dat ook vaak na een flinke bui voorbij! Wij bezochten Bali met onze baby in november en toen was het dus officieel regenseizoen, maar we hebben amper een bui gehad. Je kan dus ook prima geluk hebben met het weer op Bali in bepaalde maanden van het regenseizoen.

Bezienswaardigheden Bali met baby

#1 Sanur

Wij hadden in het stadje Sanur een privé villa geboekt met een eigen zwembad. Wij vonden dit echt ideaal met een kleine baby die het grootste deel van de dag nog slaapt. Wij overnachten met onze zoon in Sanur bij Mahagiri Villas. Kijk voor meer informatie over deze villa’s met eigen zwembad in Sanur even hier.

Sanur is een leuk kustplaatsje met mooie zandstranden, veel restaurantjes en winkels! Als je met een baby reist op Bali dan kan het ook fijn zijn om niet al teveel te plannen en gewoon de gehele dag lekker aan het zwembad te liggen en even een rondje te maken door het centrum van de stad. In Sanur kun je dit prima doen!

Let er wel op dat de straten van Sanur en vooral stoepen niet heel buggy-vriendelijk zijn ( hoge stoepen en veel hobbels in de weg ). Wat ook fijn was voor onze zoon dat er in Sanur langs de kust altijd een briesje was. We konden dus ook heerlijk wandelen langs het strand van Sanur! We schreven over de bestemming Sanur al de blog: Sanur met kinderen.

Bali met baby

#2 Kuta

Kuta is een andere plaats aan de kust van Bali, waar je prima kan vertoeven met jouw baby. Je kan hier ook prima een dag doorbrengen op het strand. Daarnaast kan je hier lekker eten en shoppen. Wij zijn nadat we Kuta bezocht hadden, met onze privé chauffeur doorgereden naar het schiereiland Bukit Peninsula. Dit stuk van Bali heeft een ongerepte ruige kustlijn met veel hoge kliffen en veel mooie uitzichtpunten!

In dit gedeelte heb je ook hele mooie stranden die je prima met een baby kan bezoeken. Wij zijn naar 2 bekende strandjes in dit gebied geweest: Pantai Pandawa en Pantai Padang Padang. Dit zijn hele mooie zandstranden met super helder blauw water en dus echt een aanrader! Wat wij vooral fijn vonden aan deze stranden is dat ze best makkelijk te bereiken waren met de auto. Ideaal dus als je een dagje naar het strand wil op Bali met een baby.

Kuta met baby

#3 Tegallagang rijstvelden

Als je op Bali bent wil je uiteraard ook naar de prachtige rijstvelden die het eiland rijk is. Wij bezochten in de omgeving van Ubud de Tegallagang rijstvelden. De afstand vanaf Sanur naar Ubud is ongeveer 1,5 uur en dit is een prima slaappauze voor een baby. Je rijdt van Sanur al via een hele mooie route door heel wat rijstvelden richting de Tegallagang rijstvelden.

Je hebt bij deze rijstvelden een prachtig uitzicht over deze groene velden. Wat ook fijn is als je met een baby reist op Bali is dat er bij deze rijstvelden ook een restaurant zit (Café Dewi) met uiteraard de nodige faciliteiten. Je kan overigens bij dit restaurant ook prima lunchen. Daarnaast kan je hier echt prachtige lange wandelingen maken door de mooie rijstvelden, maar dit leek ons voor nu met een baby niet heel ideaal, dus hielden we het bij een klein rondje.

Bali met baby

#4 Monkey Forest

Een leuke activiteit om op Bali met een baby te ondernemen is een bezoek aan het Monkey Forest. Je kan prima door dit bos met een kinderwagen wandelen en natuurlijk zijn de aapjes interessant om te bekijken met een baby. Onze zoon Lev vond de aapjes helemaal geweldig en zat dan ook liever op de arm dan in de kinderwagen.

Wij vonden het wel meevallen met hoe brutaal de apen waren in dit bos, maar uiteraard moet je wel opletten dat de apen niet al te dichtbij komen. Je wil natuurlijk niet dat jouw baby gebeten wordt door een aap. De entree van dit bos is €4,- per persoon en voor jullie baby betaal je geen entree. Een prima low budget activiteit op Bali met kinderen dus!

Bali met baby

#5 Jatiluwih rijstvelden

Een ander rijstveld dat wij op Bali met onze zoon hebben bezocht zijn de Jatiluwih rijstvelden. Wij wilden eerst de Pura Luhur Batukaru Tempel bezoeken, maar hier mag je helaas niet met een baby naar binnen. We bezochten daarom deze rijstvelden maar en dat was zeker geen straf. De rijstvelden zijn hier wat minder toeristisch dan in Ubud, waardoor het een stuk rustiger was.

Deze rijstvelden lagen op ongeveer 1,5 uur rijden met de auto van Sanur en deze rit was dus wederom een ideaal slaapje voor onze zoon. Je kan deze rijstvelden gratis bezoeken.

Zoals je ziet kun je dus prima wat bezienswaardigheden van het eiland Bali bekijken, zonder dat je een enorm reistempo hebt. Zeker met een baby is het belangrijk dat je rustig aan reist en dat je ook vooral relaxt op het eiland. Je kan daarom prima een vakantie naar Bali boeken met een baby. Wij hebben als gezin in ieder geval enorm genoten op dit Indonesische eiland!

Bali met baby

Overnachten met baby op Bali: een aantal kindvriendelijke hotels

Je hebt bij de verschillende bestemmingen op Bali prima overnachtingsmogelijkheden voor gezinnen met jonge kinderen. Wij hebben hier gekeken naar gezinsvriendelijke hotels, die erg goed beoordeeld zijn door de gezinnen met kinderen die hier overnacht hebben. We zetten voor de verschillende bestemmingen wat opties op een rij waar je met een baby op Bali prima kan overnachten. Klik op de blauwe link voor meer informatie over het betreffende hotel.

Je kan in Sanur met een baby prima overnachten in de volgende hotels:

Budget hotelParigata Resorts and Spa

Middenklasse hotelTHE 1O1 Bali Oasis Sanur

Luxe hotelMaya Sanur Resort & Spa

Zit er bij de bovenstaande opties, geen geschikte accommodatie in Sanur voor jullie bij? Kijk dan in de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in Sanur.

Je kan in Ubud met een baby prima overnachten in de volgende hotels:

Budget hotel: Puri Padma Hotel

Middenklasse hotel: Gayatri

Luxe hotel: Arya Arkananta Resort & Spa

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Ubud even hier. 

Je kan in Canggu met een baby prima overnachten in de volgende hotels:

Budget hotel: Wasabi

Middenklasse hotel: Puri Canggu Villas & Rooms

Luxe hotel: THE HAVEN SUITES Bali Berawa

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Canggu even hier.

Ubud met kinderen

Over de auteur: Wij zijn een gezin van inmiddels 4 personen! Elise (33), Gert (44), Lev (4) en Vik (3). Ons motto is: je kan beter spijt krijgen van dingen die je doet, dan van dingen die je niet gedaan hebt! We houden enorm van reizen en dan met name naar verre bestemmingen toe! We zijn te volgen op onze Instagrampagina reis.familie.

Scroll naar boven