Baku met kinderen: 6 kinderactiviteiten

Baku met kinderen is leuk! Baku is een erg moderne stad. Als je van het vliegveld naar het centrum rijdt zie je meteen allemaal moderne, mooie gebouwen. Het lijkt echt een beetje op Dubai en de mensen zijn erg trots op de stad. Baku kent een oude binnenstad en een boulevard die aan het water ligt en een stuk moderner is. De mensen zijn erg vriendelijk en vragen allemaal waar je vandaan komt en wat je van de stad vindt. Wij zetten in deze blog zes leuke kinderactiviteiten in Baku op een rij!

Baku met kinderen
Baku met kinderen

#1 De boulevard van Baku

Een van de grootste bezienswaardigheden die je in Baku met kinderen kan bezoeken, is de kilometerslange boulevard van Baku. Dit is een hele brede boulevard met uitzicht over de zee en de skyline van Baku.

Om deze boulevard te verkennen kun je het beste een fiets huren. Voor een paar euro kun je een fiets huren om zo de hele boulevard te zien. De boulevard is erg breed en op sommige stukken mag je niet fietsen ( de stukken direct aan zee grenzend) maar er is altijd een andere “baan” waar je wel kunt fietsen.

Verwacht van de fietsen niet dat ze van hoge kwaliteit zijn. Voordat we er een gevonden hadden waarop we redelijk konden fietsen hadden we er al zo’n 10 geprobeerd. Ze hebben ook kinderfietsen dus Sophie kon op haar eigen fiets. Met hele kleine kinderen is een fiets huren niet handig want ze hebben geen kinderzitjes.

Op de boulevard kom je langs heel veel verschillende gebouwen die allemaal erg mooi en modern zijn. Je komt langs verschillende malls en langs een reuzenrad wat de eyecatcher is van de boulevard.

Langs de boulevard zijn ook verschillende restaurantjes met terrasjes waar je wat kunt eten of drinken. Ook zijn er verschillende parken met speeltuintjes en/of kleine attracties waar je tegen betaling in kunt. We zagen ook een aantal opblaasbare springkussens.

Kinderactiviteiten Baku
Kinderactiviteiten Baku

#2 De Deniz Mall

Dit is een grote mall aan de boulevard van Baku. Het is een super modern gebouw en van binnen ook heel erg mooi. Bovendien is het er heerlijk koel dus ook fijn om even naar binnen te gaan om aan de hitte te ontsnappen (wij waren er in de zomer en het was ruim 35 graden).

Buiten winkels en restaurants vind je in de mall ook een kartbaan, een gamehall en het zeer kindvriendelijke Kinderland. Ook is er een glijbaan waar je van de bovenste verdieping helemaal naar beneden kunt glijden (dit kost 2 euro).

De hoogste glijbaan is alleen voor volwassenen, maar de glijbaan die vanaf de 3e etage gaat mag ook door kinderen gebruikt worden. Sophie vond het erg leuk om zo met een matje via deze glijbaan naar beneden te gaan.

Kinderactiviteiten Baku
Baku met kinderen

#3 Kinderland

In de Deniz Mall vind je ook Kinderland. Dit is een pretpark waar kinderen allerlei beroepen kunnen spelen.

We betalen voor 3 personen ongeveer 30 euro om binnen te komen. Je kunt er onder andere spelen in een vliegtuig, bakkerij, parfumerie, ziekenhuis, politiebureau, brandweerkazerne, supermarkt, pitstop, hamburgertent en nog veel meer van dit soort bedrijfjes. Ook is er een klimwand en een klimparcours.

Houd er rekening mee dat kinderen de activiteiten zelf moeten doen en dat ouders niet mee de ruimtes in mogen. Sophie spreekt nog niet zo goed Engels, dus voor haar was het soms lastig om de uitleg te volgen. Bij een aantal activiteiten waar het minder druk was mochten we mee naar binnen om te vertalen.

Sophie vond het echt super leuk om dit te doen en we hebben ons een hele dag hier vermaakt. Bij sommige beroepen kunnen kinderen geld verdienen en dat kunnen ze bij andere beroepen weer uitgeven. Meestal als ze iets gaan bakken of maken kost dat geld. Zo leren ze spelenderwijs ook nog eens met geld om te gaan. 

Kinderland Baku
Kinderland Baku

#4 Kartbaan Baku

In de Deniz Mall is er ook een kartbaan. Je hebt twee verschillende banen. Één voor volwassenen en één speciaal voor kinderen op de tweede verdieping van de mall. Kinderen vanaf 7 jaar en 1.30 meter lengte mogen karten. De kinderbaan is niet zo heel groot dus wij kiezen voor een sessie van 7 minuten en dat is meer dan genoeg voor Sophie. Ze krijgt een speciaal pak aan en dat vindt ze super stoer.

Kinderactiviteiten Baku
Kinderactiviteiten Baku

#5 De oude stad

De oude stad van Baku grenst aan de boulevard en is dus ook gemakkelijk te bezoeken vanaf de boulevard. Je ziet er oude muren en er is een oud kasteel dat je kunt bezoeken tegen betaling. Wij vonden deze oude stad niet zoveel voorstellen dus we hebben er maar even door heen gelopen. Boven in de oude stad is het mogelijk om een drankje te doen op het terras. 

Oude stad Baku
Oude stad Baku

#6 De drie vlammen toren

Boven op de berg zie je vanaf de boulevard de drie vlammentorens. Hier kun je naar toe met een trammetje dat je in een paar minuten tegen een kleine vergoeding naar boven brengt. Boven aangekomen is er niet zo heel veel te zien. Je ziet de torens van dichtbij maar er is geen goed uitzichtpunt (of dat hebben wij niet ontdekt) over de stad. 

Het was erg warm toen wij er waren dus we besloten dan ook snel het treintje weer naar beneden te nemen. In de avonduren schijnt hier wel een soort van lichtshow te zijn, dus misschien dat het dan beter is om deze torens te bezoeken. Om de twee minuten wordt er dan een andere afbeelding op de torens met licht gecreëerd. 

Waar overnachten in Baku met kinderen?

Wij sliepen in het Wyndham Baku hotel. Dit hotel ligt buiten het centrum en in 20 minuten ben je met een Uber taxi in het centrum. Omdat een Uber naar het centrum een paar euro is, is het geen probleem dat het hotel niet in het centrum is.

De kamer die wij hadden was super groot en er was dus ook voldoende plek voor de koffers en het extra bed voor Sophie.

Bij dit hotel heb je een groot binnenzwembad (wat wel 1.80 meter diep is dus voor kinderen die niet kunnen zwemmen is het niet ideaal). Daarnaast heb je ook een stoomcabine en een sauna waar je gratis gebruik van kunt maken. Het ontbijt is inbegrepen en is uitgebreid en goed.

Kijk voor meer informatie over het Wyndham Baku hotel even hier

Uiteraard zijn er nog veel meer kindvriendelijke hotels in Baku. Kijk voor de gehele lijst aan kindvriendelijke hotels in Baku even hier

Scroll naar boven