Avonturenpark Hellendoorn met kinderen

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen: alle informatie!

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen is echt heel leuk! Wij vonden dit pretpark het leukste park van de verschillende pretparken die in het oosten van het land liggen. Je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken met kinderen en toen wij er in de zomervakantie waren viel het heel erg mee met de drukte in het park. We hoefden bij de meeste attracties niet super lang te wachten. Naar aanleiding van ons bezoek aan dit pretpark zetten we alle informatie op een rij die je moet weten als je naar avonturenpark Hellendoorn met kinderen gaat. 

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen
Avonturenpark Hellendoorn met kinderen

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen: algemene informatie

We rijden op een maandagochtend in de zomervakantie iets voordat avonturenpark Hellendoorn open gaat de betaalde parkeerplaats van het pretpark op en staan in twee minuten voor de ingang. Het park open gaat net open als we arriveren en doordat we vooraf online kaartjes gekocht hebben kunnen we gelijk doorlopen. We hebben voor de aanschaf van de kaartjes gebruik gemaakt van een actie van supermarkt Albert Heyn, waarbij je het tweede kaartje gratis krijgt bij aanschaf van een kaartje. 

Avonturenpark Hellendoorn heeft regelmatig acties, waardoor je regelmatig voor een gereduceerd bedrag het pretpark kunt bezoeken. Dat scheelt toch al snel tientallen euro’s. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon via de website van het pretpark kaartjes te bestellen. Je kunt ook nog altijd ter plekke kaartjes kopen bij de kassa, maar dan kan het zijn dat je in de rij moet staan. 

Je kunt avonturenpark Hellendoorn met kinderen niet het gehele jaar bezoeken. In de maanden november tot en met maart is het park dicht vanwege onderhoud. Het is mogelijk om een kluisje te huren bij het pretpark en je kunt geen karren of bolderkarren huren bij het park. Wel mag je deze zelf van thuis meenemen. 

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:
Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen: het park

Het pretpark richt zich met betrekking tot zijn attracties echt tot jonge kinderen. De spectaculairste attractie is de achtbaan die over de kop gaat, de Tarantula Magica waar je in een vliegtuigje heel vaak over de kop gaat en het Drakennest waar je vele rondjes met een schijf maakt over een baan en bij alle drie de attracties is de minimale lengte 120 cm. Onze dochter van zeven jaar is 125 cm groot en mocht dus in alle attracties in het park. 

Het park is geschikt voor kinderen tot een jaar of tien/ elf. Het park heeft ruim dertig attracties en heeft een mooie verdeling in attracties voor de jongste kinderen en de wat oudere kinderen. Voor de jongste kinderen is er met Dreumesland ook een apart gedeelte in het park. Dreumesland heeft namelijk negen verschillende attracties en hier werken ze met een maximumlengte van 120 cm. Ook zit bij dit gedeelte een hele grote toffe speeltuin, waardoor deze kinderen ook genoeg leuke attracties hebben. 

Het park is niet super groot en je kunt makkelijk alle attracties op een dag bezoeken. Wij bezochten het park in de zomervakantie en hoefden bij de meeste attracties niet super lang te wachten. De enige attractie waar een lange rij stond, was de attractie Rioolrat, maar toen we een uurtje later deze attractie bezochten was het al een stuk minder druk. 

We hebben eigenlijk alle attracties van het pretpark kunnen doen en verschillende attracties hebben we meerdere keren gedaan. Ook hebben we nog een show gezien met piraten die van grote hoogte in een zwembad sprongen en een show buiten. Kortom er is genoeg vermaak om je een hele dag in avonturenpark Hellendoorn met kinderen te vermaken. 

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:
Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen: het waterpark

Het pretpark heeft ook een waterpark en voor het waterpark betaal je een extra bedrag. Je kunt dit op de dag zelf ter plekke betalen bij een kassahokje bij het waterpark. Een bezoek aan het waterpark kost een paar euro per dag. Toen wij er in de zomervakantie waren, was het behoorlijk warm en dus hebben we ook een uurtje of twee doorgebracht in dit waterpark. 

Het waterpark is volledig buiten en heeft verschillende glijbanen, waar je met en zonder een band vanaf glijdt. Onze dochter vond het erg leuk om van al deze glijbanen af te glijden. In totaal heeft het waterpark elf verschillende glijbanen, waar je vanaf kunt glijden. Je kunt daarbij een ligbedje (betaald) huren als je dat fijn vindt.

Zorg er dus voor dat wanneer je het waterpark wil bezoeken, dat je je zwemspullen meeneemt. Wij hadden deze in de auto laten liggen en hebben ze ’s middags even opgehaald uit de auto. We kregen een stempel op onze hand om het park even te verlaten. De opening en de openingstijden van het waterpark zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.  

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:
Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen: eten en drinken

Door het hele pretpark liggen verschillende restaurants en horecatentjes. Wijzelf hebben in één van de restaurants gegeten van het park en hebben daarbij frietjes, pasta en broodjes als lunch gegeten. Wat dat betreft hoef je niets mee te nemen en de prijzen van het eten en drinken vonden wij wel meevallen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen. Bij de kassa hebben wij geen controles gezien van tassen. 

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:
Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen: Conclusie

Wij hebben ons in pretpark Hellendoorn een hele dag enorm goed vermaakt. Het pretpark is niet super groot en wij vonden de drukte bij de verschillende attracties erg meevallen. Op deze dag hebben we verschillende attracties meerdere keren kunnen doen. Daarnaast hebben we een deel van de dag gezwommen in het waterpark en hebben we ook nog een show bijgewoond. Wat ons betreft is daarom Avonturenpark Hellendoorn met kinderen een aanrader. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Hellendoorn. 

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:
Avonturenpark Hellendoorn met kinderen:

Waar overnachten in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn met kinderen?

Uiteraard ligt voor de meeste mensen pretpark Hellendoorn niet om de hoek en is het makkelijker om er een heel weekendje weg van te maken.  Zo hebben wij naast pretpark Hellendoorn, ook gelijk de dag erna pretpark Slagharen bezocht. Deze parken liggen op iets meer dan een half uur rijden van elkaar en wij sliepen precies tussen de twee parken in het plaatsje Ommen. 

Hotel de Zon in Ommen: dit hotel ligt op iets minder dan twintig minuten rijden van het pretpark Hellendoorn en heeft prachtige kamers. Wij sliepen in dit hotel toen we het pretpark bezochten en hebben hier nog heerlijk geborreld langs het water op het terras van het hotel. Ze hebben hier familiekamers en ook een heerlijk ontbijt. Voor meer informatie over dit hotel kijk even hier. 

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Vind je het fijn om in een stad te overnachten dan is de stad Zwolle de stad die het dichtste bij pretpark Hellendoorn ligt. Wij sliepen in Zwolle ook al in verschillende hotels en de twee leukste hotels zetten we hieronder op een rij. 

Van der Valk Zwolle: dit hotel ligt op een half uurtje rijden van pretpark Hellendoorn, maar is wel een heel fijn hotel. Je kunt de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren en het hotel heeft een heerlijke wellness. Het hotel heeft ruime familiekamers met bad en serveert in de ochtend een heerlijk ontbijt. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier 

Pelsertoren Zwolle: een andere toffe locatie om te overnachten tijdens een bezoek aan avonturenpark Hellendoorn met kinderen is deze toren. De toren staat midden in het centrum van Zwolle en heeft prachtige kamers. In de ochtend kun je met een soort van voucher lekker gaan ontbijten in het centrum van Zwolle. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Kindvriendelijk hotel Zwolle

Scroll naar boven