Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen

Een bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen is leuk! Wij bezochten deze boerderij tijdens een weekendje weg naar de stad Gorinchem met onze dochter. Wij schreven over deze stad al de blog Gorinchem met kinderen, waarin we de leukste kinderactiviteiten van de stad op een rij hebben gezet. Je kan je makkelijk een hele dag vermaken op deze avonturenboerderij met jonge kinderen. In deze blog geven we alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard met het gezin.

Algemene informatie Avonturenboerderij Molenwaard

Je kan in de buurt van de boerderij de auto betaald parkeren en kan een parkeerticket kopen bij de kassa van de boerderij. Tickets voor de avonturenboerderij kun je online kopen. Iedereen vanaf 2 jaar betaalt dezelfde entreeprijs Wil je vooraf al kaartjes kopen, dan kun je dit doen op de website van Avonturenboerderij Molenwaard.

Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen

Het park is het gehele jaar open en de openingstijden verschillen per maand en per dag. Kijk dus voor jullie bezoek even op de website vanaf welke tijd de boerderij open is. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een boekje en daarin staat ook een plattegrond van het terrein. Dit is wel handig, zodat je je prima kunt oriënteren waar alles is.

Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen

Toen wij Avonturenboerderij Molenwaard met onze dochter bezochten had het de dagen vooraf flink geregend en sommige grasdelen in sommige speelgebieden waren wat drassig. Je kan daarom overwegen dat je bij wat minder weer de kinderen laarzen aan laat doen. Tijden van de voorstellingen in het park verschillen per dag, maar aan het begin van het park staan de tijden van de verschillende shows weergegeven, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Je kan op de meeste plekken prima met een buggy komen. Ook is het toegestaan om in het park een loopfietsje of kinderfietsje mee te nemen. De afstanden tussen de verschillende activiteiten kunnen voor jonge kinderen lang zijn en dan is een fietsje wel handig. Het park richt zich op kinderen van 2 tot en met 10 jaar.

Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen

Het Park

Zoals we al aangaven krijgen kinderen bij binnenkomst van Boerderij Molenwaard een boekje met verschillende opdrachten. Als ze deze opdrachten voldoen dan kunnen ze een boerderijdiploma verdienen. Ze moeten dan allerlei vragen beantwoorden die ze in het park zelf kunnen vinden. Je kunt dan denken aan dat kinderen in de moestuin moeten kijken welke groenten allemaal onder de grond groeien en dit moeten ze dan aankruisen in het boekje.

Als je de plattegrond bekijkt zijn er 53 plekken waar wat te doen is of waar je wat kunt eten en drinken. Daarnaast heb je 7 verschillende plekken waar iets van een show kan plaatsvinden.

Wat te doen bij Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen

Wij gaan als eerste met een bootje mee en varen hierbij door een prachtig landschap. Dat valt gelijk op. Een mooi Nederlands landschap met polders, graslanden en molens. Super! Daarna doen we een aantal attracties. Dit zijn attracties voor jonge kinderen en geen attracties als bijvoorbeeld een achtbaan. Je hebt hier attracties met elektrische mini trekkertjes, een grote trekker en pony’s.

Daarnaast heb je verschillende activiteiten die echt bij de boerderij horen zoals koeien melken, moestuintjes planten en pony rijden. Kinderen kunnen hier van alles leren, waardoor een bezoek aan Avonturenpark Molenwaard ook echt educatief is. Ook zijn er verschillende dieren zoals je die gewend bent op een kinderboerderij.

Avonturenboerderij Molenwaard tickets

Ook kunnen kinderen hier spelen, kunnen ze een molen bezoeken en dan missen we nog heel wat activiteiten die je hier met kinderen kan komen doen. Wij vonden het wel een heel origineel park dat we nog niet zo vaak bezocht hadden. Zeker op een zonnige dag kun je je hier de gehele dag met jonge kinderen prima vermaken!

Wat te doen bij Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen

Shows bij Avonturenpark Molenwaard

Je kunt verschillende shows bijwonen op verschillende tijden bij verschillende theaters. Je hebt hier shows van Woezel en Pip, Fien en Teun en Mike en Molley. Dit zijn natuurlijk figuurtjes die jonge kinderen erg aanspreken. Deze shows vinden plaats in kleine theaters, waar de kinderen op bankjes kunnen zitten. Wil je naast de activiteiten ook het merendeel van de shows bekijken, dan ben je al snel een hele dag onderweg bij het park.

Shows van Avonturenboerderij Molenwaard

Eten en drinken

Je kan op verschillende plekken in het park eten en drinken. Zo heb je een restaurant bij de ingang van het park liggen en liggen er ook verschillende horecagelegenheden door het park. Het eten en drinken is vergelijkbaar met wat je meestal in pretparken kan eten. Frietjes met een snack, broodjes of een soepje horen tot de opties.

Het is ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen. Je mag dit dan niet bij de horecagelegenheden opeten, maar je hebt wel door het park verschillende picknicktafels waar je dan kunt lunchen met het gezin.

Eten en drinken Avonturenboerderij Molenwaard

Kindvriendelijke accommodatie

Je kan in de buurt van Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen prima overnachten. Je kan dit doen bij Familie Resort Molenwaard. Deze accommodatie ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het park af. Je kan hier chalets huren en bij de accommodatie is ook een speeltuin voor kinderen. Kijk voor meer informatie over Familie Resort Molenwaard even hier.

Scroll naar boven