Avignon met kinderen

Avignon met kinderen: 5 activiteiten met het gezin!

De stad Avignon met kinderen is leuk voor een dag (of twee). Deze stad in Zuid-Frankrijk is leuk om te bezoeken en ga je ook op verkenning in de omgeving of ga je naar het Avignon Festival dan kun je er zeker een heel weekendje weg van maken. Ondanks dat er in de stad niet hele specifieke kinderactiviteiten zijn, is het zeker leuk om het centrum van de stad te bezoeken en in de omgeving van Avignon is wel meer te doen voor gezinnen. We zetten de leukste vijf activiteiten die je in de omgeving van Avignon met kinderen kunt doen op een rij. 

Avignon met kinderen
Avignon met kinderen

Avignon met kinderen #1: oude binnenstad

De oude binnenstad van Avignon is zeker leuk om te bezoeken. Rondom de binnenstad van Avignon staat een vier kilometer lange muur en je hebt verschillende stadspoorten waar je de binnenstad van Avignon kunt betreden. Ook zijn er in de binnenstad tientallen torens en veel gebouwen komen uit de vijftiende eeuw. 

Een van de centrale pleinen in de binnenstad is Place de l’Horloge waar verschillende restaurants en cafés zitten en waar je een hapje en een drankje kunt doen. Ook vind je in het oude centrum (zoals in heel veel steden in Frankrijk) een carrousel waar kinderen een rondje in kunnen maken. 

Bij de Office de Tourisme d’Avignon kun je een speurtocht halen voor kinderen vanaf 9 jaar, waarbij ze aan de hand van een twintigtal vragen een rondje door de stad kunnen maken. Wanneer je het centrum van Avignon bezoekt is het ook leuk om even de beroemde brug van Avignon te bezoeken. Ook een rondje door de markthal van de stad (Les Halles d’Avignon) is leuk om te doen. Zeker de groene voorkant van de markthal spreekt tot de verbeelding. 

Avignon met kinderen
Avignon met kinderen

Avignon met kinderen #2: Palais des Papes

Één van de bekendste bezienswaardigheden die je in Avignon met het gezin kunt bezoeken is het Palais des Papes (pauzen paleis). Het is het grootste gothische paleis ter wereld. Dit grote paleis staat midden in het centrum en ziet er van de buitenkant indrukwekkend uit. Je kunt dit kasteel ook bezoeken met je kinderen. 

Bij de entreeprijs van het paleis krijg je als bezoeker een tablet mee, die je van informatie over het paleis voorziet. Het ziet er wel een beetje gek uit dat iedereen met een tablet door het paleis loopt, maar de tablet geeft enorme meerwaarde aan je bezoek aan het paleis. Zo kun je op de tablet zien hoe de kamers er uitzagen in de middeleeuwsen.

Kinderen kunnen met deze tablet ook op zoek naar schatten in het paleis. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet de Nederlandse taal kunt kiezen op de tablet, maar wel de Engelse en de Duitse. Kinderen onder de acht jaar kunnen het paleis gratis bezoeken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en het kasteel even op de Engelstalige website van Palais des Papes

Avignon met kinderen #3: Parc Spirou

Wil je in de omgeving van Avignon met het gezin naar een pretpark dan is Parc Spirou een hele goede optie. Het park ligt op ongeveer twintig minuten rijden van het centrum van Avignon en heeft verschillende leuke attracties voor zowel jonge als oudere kinderen. Hierbij heb je een aantal achtbanen en andere kermisattracties die behoorlijk spectaculair zijn. 

Het is mogelijk om voor het park fastpass tickets te kopen, waardoor je bij sommige attracties niet in de rij hoeft te staan en uiteraard zijn er ook genoeg horecatentjes in het park om wat te eten en te drinken. Je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken met je kinderen. Kijk vooraf ook even op de website in welke attracties je kinderen allemaal mogen, aangezien er bij bepaalde attracties een minimumlengte is vereist. 

Groot voordeel van het park is dat er bij verschillende wachtrijen bij attracties neveldouches zijn, waardoor kinderen verkoeling kunnen zoeken in de warme zomermaanden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op  de Franstalige website van Parc Spirou

Avignon met kinderen #4: Toeristentreintje

Je kunt natuurlijk een mooie wandeling maken door het centrum van Avignon met kinderen, maar je kunt de stad ook bewonderen vanuit een toeristentreintje. Dit toeristentreintje vertrekt vanuit het centrum van de stad (in de buurt van het Palais des Papes) en rijdt een rondje door het centrum van ongeveer 45 minuten. 

Naast dit toeristentreintje kun je in de stad ook een bustour door de stad boeken. Je rijdt hierbij in een dubbeldekker bus met open dak en maakt een tocht van ongeveer een uur. Daarbij kun je gebruik maken van de Nederlandse audiotour die in de bussen beschikbaar is. Het is daarbij mogelijk om op verschillende punten in- en uit te stappen. 

De twee vervoersmiddelen maken niet hetzelfde rondje, waardoor je beide kunt boeken zonder twee keer hetzelfde te zien. Zo rijdt het treintje voornamelijk door de binnenstad van Avignon en maak je met de bus een grotere ronde. Kijk voor meer informatie over beide even op deze website

Avignon met kinderen #5: Festival d’avignon

De meeste Nederlandse gezinnen bezoeken de stad Avignon in de zomervakantie tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk. Je kunt daarom geluk hebben dat wanneer je de stad bezoekt één van de grootste theaterfestivals ter wereld wordt gehouden in Avignon. Dit festival vindt namelijk ieder jaar in juli plaats. 

Je vindt tijdens het festival overal optredens door de hele stad en er is veel straattheater te zien in de straten van Avignon. Voor de meeste kinderen spreekt dat natuurlijk enorm tot de verbeelding. Kijk voor meer informatie over het festival even op de Engelstalige website van Festival d’Avignon

Waar overnachten in Avignon met kinderen?

Je kunt in Avignon prima overnachten met het gezin. De stad heeft behoorlijk wat hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en meerdere hotels bieden familiekamers aan. Wij zetten hieronder een lijstje met de best beoordeelde hotels in de verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: Avignon Grand Hotel

Middenklasse hotel: ibis Styles Avignon Sud

Luxe hotel: La Mirande

Kijk voor een lijst met alle accommodaties in Avignon met kinderen even hier. 

Scroll naar boven