Auto huren Sunny cars Tenerife

Auto huren van Sunny Cars Tenerife: alle informatie op een rij!

Tenerife is een prachtig eiland om op vakantie te gaan en vele toeristen gaan jaarlijks naar dit Spaanse eiland toe. Om ook nog wat van het eiland te zien huren de meeste toeristen een auto op het eiland. Wij vonden zelf Tenerife een fantastisch eiland om te bezoeken en hebben ook in een huurauto het eiland verkend. Op de meeste van onze trips huren wij een auto via Sunny Cars. In deze blog Auto huren van Sunny Cars Tenerife geven we daarom alle informatie die je nodig hebt om een auto te huren bij deze verhuurmaatschappij. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Tenerife

Auto huren Tenerife: waar op letten?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto op Tenerife gaat huren. We zetten een aantal zaken op een rij waar je goed rekening mee moet houden als je een auto gaat huren op Tenerife

 • Aantal kilometers: bij sommige verhuurbedrijven op Tenerife mag je maar een bepaald aantal kilometer per dag rijden. Nu is dit meestal op Tenerife niet zo’n groot probleem, aangezien je over het algemeen niet hele grote afstanden aflegt op het eiland. Toch is het slim om hier even goed naar te kijken. 
 • Verzekeringen: je wil als je een auto op Tenerife huurt, dat de auto goed verzekerd is. Je rijdt toch in een ander land op wegen die je niet goed kent en wilt daarom dat wanneer je schade maakt dat deze verzekerd is. Rijden op Tenerife is zeer goed te doen, maar het zal je maar gebeuren dat je net een ongeluk krijgt op je vakantie in Tenerife.
 • Eigen risico: veel verhuurmaatschappijen rekenen een eigen risico als je een auto gaat huren. Bij schade kan je dan een behoorlijk bedrag zelf moeten betalen. Dit eigen risico wordt dan vastgezet op je creditcard. Controleer vooraf dus hoe hoog dit eigen risico bedrag is als je een auto gaat huren op Tenerife. 
 • Grootte van de huurauto: kijk goed met hoeveel personen je bent en hoeveel koffers je bij je hebt. Je wil niet dat je op het vliegveld van Tenerife een te kleine huurauto hebt besteld. Overigens proberen de verkopers bij de balie je vaak een upgrade te verkopen, maar als je vooraf goed onderzoek hebt gedaan is dat natuurlijk niet nodig. 
 • Brandstofregeling: wij hebben al verschillende regelingen qua brandstof meegemaakt bij verschillende maatschappijen. Wij geven de voorkeur aan de vol=vol regeling. Je krijgt een volle tank mee en als je de auto inlevert lever je hem weer in met een volle tank. Je kunt dan gelijk wegrijden met je auto en je hoeft dan alleen de auto net voor het inleveren af te tanken. 

Auto huren Tenerife: Handige tips!

Naast de verschillende zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren op Tenerife, hebben we ook nog een aantal handige tips als je dan een auto gaat huren op dit eiland. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

 • Gebruik de app maps.me. Bij veel huurauto’s betaal je extra voor een navigatie in de auto. Meestal huren wij dit niet, aangezien we over het algemeen gebruik maken van de app maps.me. Bij deze app downloadt je thuis al de kaart van Tenerife en zet je alvast alle belangrijke bezienswaardigheden van het eiland in de app. Wanneer je dan een auto huurt op Tenerife kun je met deze app over het eiland de auto navigeren. Dit hebben wij ook op deze manier gedaan. 
 • Maak vooraf foto’s van de auto. Ook al is alles meestal verzekerd, doen we toch altijd even foto’s maken van de auto voor we gaan rijden om geen onnodige discussies achteraf te krijgen. 
 • Huur vooraf een auto online. Zorg ervoor dat je thuis op je gemak een auto huurt, zodat je niet ter plekke op het vliegveld nog langs allerlei verhuurmaatschappijen moet om een auto te huren. Als je eenmaal op de bestemming bent, wil je ook zo snel mogelijk naar je hotel toe. 
 • Huur op tijd. Momenteel is er een tekort aan huurauto’s in de wereld, waardoor je op sommige plekken op tijd een auto moet huren. Zo kregen wij tijdens onze reis naar de Seychellen het niet meer voor elkaar om een auto te huren, omdat alle huurauto’s waren gereserveerd. Indien je een reis geboekt hebt, regel dan ook gelijk een huurauto. Bij veel maatschappijen kun je altijd nog net voor tijd annuleren. 
 • Ga niet altijd voor de goedkoopste maatschappij. Zo hebben we weleens een auto gehuurd in Spanje voor echt heel weinig geld. Net voordat we gingen lazen we nog eens wat reviews en bleek dat de kosten ter plaatsen aan extra verzekeringen en andere zaken enorm hoog waren en dat de service super slecht was. Uiteindelijk hebben we ons verlies genomen en via een andere maatschappij een andere auto gehuurd. 
 • Houd je aan de verkeersregels: dit is misschien een overbodige tip, maar in sommige landen betaal je hoge boetes bij snelheidsovertredingen. Die worden via de verhuurmaatschappij uiteraard doorgestuurd naar jou. Zo’n boete is uiteraard enorm jammer van je geld. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Tenerife met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Tenerife

Bezienswaardigheden Tenerife

Je hebt op het eiland Tenerife verschillende toffe bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken met je huurauto. We zetten een aantal van deze bezienswaardigheden op een rij. 

 • Nationaal Park del Teide: het absolute hoogtepunt van het eiland. Prachtig nationaal park in een vulkanisch landschap. Dit park ligt in het midden van het eiland. 
 • Waterparken Aqualand en Siam Park: je hebt twee hele toffe waterparken op Tenerife liggen. Zeker het Siam waterpark is een waterpark dat hoog scoort in de lijstjes van beste waterparken ter wereld. Wij bezochten ze beide en vonden ze beide ook tof!
 • Stranden Los Gigantos en Playa de la Teresitas: je kunt op Tenerife uiteraard niet om zijn stranden heen. Los Gigantos heeft prachtige rotsen en Playa de la Teresitas heeft prachtig wit zand. Beide zijn leuk om te bezoeken. 
 • Plaatsen als Garachico en Santa Cruz: je hebt verschillende plaatsen op Tenerife die leuk zijn om te bezoeken. Garachico heeft natuurlijke baden, waarin je kan zwemmen en Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife. Beide zijn leuk om een bezoek aan te brengen. 
 • Badplaats Costa Adeje: de meeste toeristen bezoeken Tenerife ook vanwege de gezelligheid en die is zeker te vinden in deze badplaats. Hier kan je prima een hapje gaan eten en een drankje doen op of rondom het strand. 

Openbaar vervoer of een huurauto van Sunny Cars Tenerife?

Het is mogelijk om Tenerife te verkennen met het openbaar vervoer. Er rijden over het hele eiland groene bussen die naar alle uithoeken van het eiland gaan. Houdt er wel rekening mee dat de bussen (met name de stedelijke lijnen) vaak erg druk zijn en dat een bus die overvol zit doorrijdt bij de halte. Dan moet je wachten en hopen op de volgende bus. 

De bussen rijden regelmatig, maar niet echt op de klok. Het kan dus even wachten zijn op de volgende bus. Om op sommige plekken op het eiland te komen, kun je daarnaast behoorlijk lang onderweg zijn en verschillende keren moeten overstappen in tegenstelling tot een huurauto. 

Uiteraard is het openbaar vervoer wel goedkoper dan een huurauto, maar wij vinden zelf het gemak van een huurauto veel groter. Als je echt een rondje over het eiland wil maken, dan is dat bijna niet te doen met de bus en wel gemakkelijk met een huurauto. Wij hebben daarom ook nooit overwogen om met het openbaar vervoer te reizen en hebben gelijk gekozen voor een huurauto. Een huurauto van Sunny Cars Tenerife vonden wij daarbij ideaal! 

Voordelen van een auto van Sunny Cars Tenerife

De reden dat wij zo fan zijn van de auto’s van Sunny Cars heeft een aantal redenen. Wij zetten hieronder de voordelen op een rij die je hebt als een auto van Sunny Cars Tenerife huurt. 

 • Alle verzekeringen zitten in de prijs. Sunny Cars heeft een all-in formule, waarbij alle verzekeringen in de prijs zitten. Hierdoor hoef je niks verder meer af te sluiten op de plaats van bestemming. In het verleden hebben wij bij andere maatschappijen weleens daarmee problemen gehad dat er toch nog zaken bijkwamen. 
 • Je bent ook verzekerd voor je eigen risico. Wij vinden het zelf fijn dat we geen risico lopen dat als we een ongeluk veroorzaken of schade aan de auto hebben dat we dan bijvoorbeeld 1000 euro eigen risico moeten betalen. Dit is bij Sunny Cars Tenerife afgedekt. Uiteraard moet je geen illegale dingen gaan doen zoals met drank of drugs op gaan rijden, want dan ben je bij geen enkele maatschappij verzekerd. 
 • Je kunt een uur van te voren nog annuleren. Stel dat je je vlucht mist of dat er een andere reden is dat je niet op reis of op vakantie kunt, kun je de auto nog zeer kort van te voren annuleren. Dat vinden wij een erg fijne gedachte. 

Kortom de meeste zorgen die je van een huurauto kunt hebben worden weggenomen door Sunny Cars Tenerife, waardoor je vooral kunt genieten van je vakantie! Dat vinden wijzelf erg belangrijk als we op vakantie zijn en daar willen we best wel ietsje meer voor betalen. 

Sunny Cars Tenerife
Aqualand Tenerife met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Tenerife

Wat is all inn bij Sunny Cars Tenerife?

Wat is nu de all inn formule van Sunny Cars Tenerife. We zetten de belangrijkste zaken op een rij. 

 • Terugbetaling eigen risico. Heb je schade aan de auto en moet je je eigen risico betalen dan krijg je het geld van Sunny Cars Tenerife terug. 
 • Glas-banden-bodem-dakschadedekking. Dit zijn zaken waar je al snel schade oploopt aan je huurauto. Er klapt een steentje op de ruit, je krijgt een lekke band of er komt een kras op je auto. Bij Sunny Cars Tenerife ben je hiervoor verzekerd. 
 • Ongelimiteerde kilometers. Dit zal op het eiland Tenerife niet het grootste probleem zijn, maar toch altijd fijn dat je hier niet op hoeft te letten wanneer je een auto huurt bij Sunny Cars Tenerife.
 • Schadeverzekering: heb je schade aan de auto dan is dit gedekt. Je hoeft dan ook geen extra schadeverzekering af te sluiten. Vaak proberen ze bij andere maatschappijen hier wel op aan te dringen, maar Sunny Cars Tenerife adviseert ook om geen extra verzekeringen ter plekke meer af te sluiten, aangezien dit niet nodig is. 
 • Diefstalverzekering: wordt de auto gestolen, dan is de auto verzekerd.  
 • Extra WA-verzekering: in Nederland is de WA-dekking vijf miljoen euro, maar Sunny Cars Tenerife heeft een extra WA-verzekering afgesloten, waardoor je tot tien miljoen euro verzekerd bent. 
 • Tankregeling Vol-Vol: dit vinden wij zelf de fijnste regeling qua tanken. Je krijgt de auto met een volle tank mee en je levert hem ook weer met een volle tank in. 
 • Vergoeding sleepkosten: stel de huurauto rijdt niet meer of je hebt een lekke band en kan niet meer verder rijden, dan vergoedt Sunny Cars Tenerife het wegslepen van de auto. Je neemt dan contact op met de lokale leverancier die op je voucher staat die je van Sunny Cars Tenerife krijgt.  
 • Verlies en beschadiging van de autosleutel en/of -papieren: stel dat dit gebeurt, dan wordt de schade hiervan vergoed door Sunny Cars Tenerife. 
 • Lokale belasting: deze zitten al in de huurprijs van de auto. Bij andere maatschappijen moet je die soms bij de verhuurbalie pas betalen. 
 • Luchthaven afleveringskosten: deze zitten al in de huurprijs van de auto. 
 • Pechhulp: kom je met pech onderweg te staan dan kun je het nummer bellen van de lokale verhuurder en al de kosten die hierbij komen kijken worden vergoed door Sunny Cars Tenerife. Ook hebben ze een 24/7 noodnummer voor het geval er iets aan de hand is. 
 • Flexservice gratis inbegrepen: je kan je reservering een uur voor aankomst  kosteloos annuleren.

Zoals je ziet is het pakket van all- inn formule van Sunny Cars Tenerife erg uitgebreid en dat zorgt voor een zorgeloze vakantie op Tenerife! Wij vinden al deze dingen in ieder geval erg fijn om te hebben als we een auto huren op het eiland. 

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Tenerife?

Je hebt bij Sunny Cars Tenerife enorm veel opties waar je een auto kunt huren op Tenerife. De meeste toeristen huren de auto gelijk op het vliegveld, zodat ze ook gelijk met de huurauto naar het hotel kunnen rijden. Ook is het mogelijk dat de huurauto wordt afgeleverd bij jouw hotel. Het kan zijn dat je de eerste dagen nog geen huurauto nodig hebt en dat je pas later een huurauto wil huren. Ook dit kan! 

Ook zijn er verschillende plaatsen waar je in Tenerife een auto kan huren. Dit kan bijvoorbeeld in Costa Adeje, Puerto de la Cruz, Playa de las Americas, Playa Paraiso, Santa Cruz de Tenerife, Puerto de Santiago, Los Cristianos, Santiago del Teide, Los Cristianos Cruise Port, Golf del Sur, Guia de Isora en El Medano.

Zoals je ziet zijn er dus genoeg plaatsen op Tenerife waar je een auto kan huren van Sunny Cars Tenerife. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars even hier. 

Siam Park Tenerife met kinderen
Sunny Cars Tenerife

Auto huren van Sunny Cars Tenerife

Waar overnachten op Tenerife?

Je hebt uiteraard genoeg opties om te overnachten op Tenerife. Wij verbleven zelf de hele week in het Santa Barbara Golf and Ocean Club By Diamond Resorts in de plaats San Miguel de Abona in het zuiden van het eiland. Dit is een iets minder toeristisch gedeelte en we hadden hier een prachtig ruim appartement met een balkon dat over de zee uitkeek. Daarnaast lag er een prima zwembad bij en hadden ze voor de kinderen een animatieteam.

Een aantal prima opties om te overnachten in het wat meer toeristische gedeelte zijn de volgende:

Budget hotel: Apartamentos Hg Tenerife

Middenklasse hotel: Hotel Best Jacaranda

Luxe hotel: Meliá Jardines del Teide

Kijk voor de hele lijst met accommodaties op Tenerife even hier

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars even hier. 

Scroll naar boven