Auto huren Sunny Cars Sicilië

Auto huren van Sunny Cars Sicilië: alle informatie!

Het Italiaanse eiland Sicilië is een prachtig eiland om te bezoeken en vele Nederlandse toeristen bezoeken jaarlijks dit eiland. Een groot deel van deze toeristen vliegt naar Sicilië toe en huurt een auto op Sicilië om op deze manier het eiland verder te verkennen. Bij het huren van een auto op Sicilië komen de nodige zaken kijken en wij zetten in deze blog deze zaken op een rij. Daarnaast geven we tips voor het huren van een auto op Sicilië en geven we aan waarom wij zo’n fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars Sicilië

Auto huren Sunny Cars Sicilië
Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Hoe kom ik in Sicilië?

De meeste toeristen nemen het vliegtuig naar Sicilië. Je vliegt in ongeveer 2 uur en drie kwartier naar Sicilië toe. De meeste toeristen nemen vanuit het vliegveld van Sicilië een huurauto om de rest van het eiland te verkennen. Voor een vlucht naar Sicilië raden we de website Skyscanner.nl aan. Via deze website boeken wij al onze vluchten, aangezien dit een hele overzichtelijke website is. 

Kijk voor een overzicht van alle vluchten even hier. 

Auto huren Sicilië: waar op letten?

Ga je op Sicilië een auto huren, dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Deze zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto huurt op Sicilië zetten we hieronder op een rij. 

 • Verzekeringen: dit is misschien wel het belangrijkste waar je rekening mee moet houden als je een auto huurt op Sicilië. Je wil niet dat je niet goed verzekerd bent in het buitenland als je een auto huurt. Let hierbij op de verschillende verzekeringen die je hebt zoals een schadeverzekering, WA verzekering, diefstalverzekering, maar ook een verzekering die dekt bij schade aan bepaalde onderdelen van de auto zoals het dak, de banden en het glas. 
 • Eigen risico: veel bedrijven die auto’s op Sicilië verhuren werken met een eigen risico. Dit houdt in dat wanneer je schade met jouw huurauto maakt, dat je de eerste zoveel euro zelf moet betalen. Dit kan soms een flink bedrag zijn en dan ben je nog steeds veel geld kwijt als je schade met je auto maakt. 
 • Grootte van de huurauto: misschien een overbodig item in deze lijst, maar kijk vooraf goed met hoeveel personen je bent en ook hoeveel koffers jullie bij je hebben. Als je Sicilië gaat verkennen met een huurauto dan verblijf je vaak op meerdere plaatsen op het Italiaanse eiland en dan is het toch wel makkelijk als de koffers ook mee kunnen en niet dat één van de personen in de auto de hele reis een koffer op schoot moet hebben. Over het algemeen staat dit online er duidelijk bij. 
 • Brandstofregeling: uiteraard zit de benzine in de auto nog niet bij de huurprijs en de verhuurbedrijven hebben verschillende regelingen qua brandstof. We hebben al heel wat regelingen voorbij zien komen als we een auto huren, maar onze voorkeur is toch de vol=vol regeling, waarbij je een volle tank meekrijgt en je ervoor moet zorgen dat wanneer je de huurauto op Sicilië weer inlevert dat de tank dan ook weer vol is. Vaak is er bij het verhuurbedrijf een tankstation in de buurt. 
 • Hoeveel kilometer mag je rijden: met sommige huurauto’s mag je maar een bepaald aantal kilometers per dag rijden. Sicilië is een behoorlijk groot eiland, dus grote kans is dat je ook behoorlijk wat kilometers maakt op het eiland. Het is dan uiteraard fijn dat je geen beperking hebt in het aantal kilometers dat je mag rijden, aangezien je anders bij moet betalen per kilometer. Bedrijven die auto’s verhuren op Sicilië doen dit vanwege de afschrijving van de auto. Als je veel kilometers maakt, schrijft de auto meer af dan wanneer je weinig kilometers op het eiland rijdt. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Sicilië even hier. 

Auto huren Sicilië: Handige tips!

Naast de lijst met zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren op Sicilië, hebben we ook nog een aantal tips die handig zijn bij het huren van een auto op Sicilië. We benoemen ze hieronder kort. 

 • Huur geen navigatie bij je auto. bij de meeste huurauto’s op Sicilië betaal je extra geld als je een navigatie in de auto wil. Wij huren dit eigenlijk nooit, aangezien wij gebruik maken van de app maps.me. Deze app gebruiken we eigenlijk op al onze reizen en wij vinden deze app echt super fijn. Dit komt omdat je hem thuis al kunt downloaden op je telefoon en ook alvast de kaart van Sicilië en als je op vakantie bent dan kun je de navigatie offline gebruiken. Hierdoor hoeven we nooit meer een navigatie bij onze huurauto te huren en dat scheelt vaak best wel wat geld. 
 • Huur vanuit thuis een auto. Aangezien er best wel wat zaken zijn waar je op moet letten als je een auto huurt, kun je dit het best vooraf doen in alle rust. Als je ter plekke nog een auto moet huren, dan kan een taalbarrière een probleem zijn. Veel Italianen spreken maar zeer gebrekkig Engels, waardoor je al snel miscommunicatie hebt. Wij huren altijd een auto als we thuis in Nederland zijn en online. 
 • Huur op tijd. Tegenwoordig is het zaak om op tijd een huurauto te huren, aangezien er op veel plekken een tekort aan huurauto’s is. Zeker als je Sicilië in de zomermaanden bezoekt, is de vraag naar huurauto’s groot. Zorg dat je daarom op tijd een auto huurt. Wij grepen tijdens onze reis naar de Seychellen zodoende ook naast een huurauto, aangezien we te laat waren met boeken. 
 • Kijk naar meer zaken dan alleen de prijs. Dit hebben wij in het verleden ook te vaak gedaan: alleen kijken naar de prijs. Terwijl die prijs vaak afhankelijk is van veel factoren, waardoor niet altijd de goedkoopste huurauto de beste optie is. Als je een hele goedkope huurauto hebt, maar je bent niet (goed) verzekerd of je hebt een heel hoog eigen risico, dan loop je veel risico’s. Neem daarom meerdere zaken in overweging naast de prijs als je op Sicilië een auto gaat huren. 
 • Voorkom boetes: op sommige overtredingen zoals door rood rijden en telefoneren in de auto staan behoorlijk hoge boetes in Italië. Je betaalt zelfs een toeslag van 30% als je deze overtredingen begaat tussen 22.00 uur in de avond en 7.00 uur in de ochtend. Ook heb je bepaalde Zona Traffico Limitato in bepaalde steden en dit zijn gebieden in de stad waar alleen vergunninghouders in mogen rijden. Let hier dus goed op, aangezien de boete anders via het verhuurbedrijf bij jou terecht komt. 
 • Voorkom discussies achteraf. Ook al zijn we vaak goed verzekerd voor alles, maken we toch nog altijd even een paar foto’s en filmpjes van de auto voordat we de auto meenemen bij de verhuurder. We lopen uiteraard een rondje rondom de auto met een medewerker, maar maken er zelf ook foto’s van de schade die al op de auto zit. Op die manier voorkom je discussies achteraf. Gelukkig hebben wijzelf die discussies nog nooit gehad. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Bezienswaardigheden Sicilië

Sicilië is prachtig om te bezoeken en je hebt op dit eiland veel mooie plekken die je kan bezoeken. We zetten hieronder een aantal van deze activiteiten en bezienswaardigheden op een rij die je op Sicilië kunt ondernemen en zien.

 • Vulkaan Etna: één van de bekendste bezienswaardigheden van Sicilië is wel de vulkaan de Etna. Je kan wandelen naar de krater van de vulkaan of je kan met de kabelbaan naar boven gaan. Vanaf de vulkaan heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Wij vonden het een leuke wandeling naar boven
 • Palermo: deze stad vonden wij ook zeker een aanrader om te bezoeken. De stad heeft een mooi oud centrum met vele leuke gebouwen om te bezoeken. Ook rondom de straten van Piazza Domenico heb je een levendige marktwijk, die leuk is om te bezoeken. 
 • De Eolische eilanden: deze eilanden zijn misschien bij het grote publiek nog niet zo bekend, maar zijn wel schitterend om te bezoeken. Je hebt verschillende eilanden die je met de veerboot kunt bezoeken en het is ook mogelijk om te overnachten op de eilanden. Wij hebben verschillende eilanden bezocht en ook overnacht op de eilanden. Hier heb je ook de zwarte vulkanische stranden die je kan bezoeken. 
 • Apennijnen: dit is een van de  mooiste natuurgebieden van Italië en deze bergketen loopt helemaal door tot het noorden van Sicilië. Riserva Naturale Orientata is leuk om te bezoeken en heeft een twee kilometer lang voetpad (Cava Grande del Cassibile). Je daalt ongeveer 300 meter de kloof in om uiteindelijk uit te komen bij het meer van Cavagrande.
 • Taormina: je hebt op het Italiaanse eiland Sicilië nog veel Romeinse invloeden en op verschillende plekken op het eiland zie je hier nog zaken van terug. In de stad Taormina heb je verschillende van deze Romeinse bezienswaardigheden zoals het Romeinse theater. 

Uiteraard heb je nog veel meer mooie dingen die je op Sicilië kunt bekijken met je huurauto. Wat dat betreft kun je prima een paar weken op dit mooie eiland rondrijden. Wat dat betreft is het dan erg fijn als je een huurauto van Sunny Cars Sicilië tot je beschikking hebt. 

Openbaar vervoer Sicilië of een huurauto van Sunny Cars Sicilië?

Je kan het Italiaanse eiland Sicilië ook met het openbaar vervoer bezoeken. Het is mogelijk om tussen de grote steden met de trein te reizen. Wij hebben in het verleden ook op Sicilië weleens met de trein gereisd, maar houdt wel rekening met flinke vertraging. Waar de treinen in het noorden van Italië over het algemeen op tijd reden, was dit in het zuiden veel minder het geval. Wil je de wat kleinere steden op Sicilië bezoeken, dan kun je gebruik maken van de stoptreinen op het eiland, maar houdt er rekening mee dat deze treinen er erg lang over doen. 

Ook rijden er tussen en in de steden bussen. In de grote steden Palermo en Catania kun je dan ook nog gebruik maken van de metro. Al met al is het zeker mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer op Sicilië, maar houdt er rekening mee dat het wel veel langer duurt voordat je op de plaats van bestemming bent en dat je eventueel soms moet overstappen van de trein op de bus. 

Wat dat betreft heb je dan veel meer vrijheid met een huurauto. Met een huurauto ben je uiteraard veel sneller op de plek van bestemming en hoef je nagenoeg nergens te wachten. Dat is de reden dat we zelf altijd voor een huurauto kiezen. Op Sicilië is het mogelijk om een auto te huren via de organisatie Sunny Cars. In de rest van deze blog gaan we uitleggen waarom wij fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars Sicilië

Voordelen van een auto van Sunny Cars Sicilië

Zoals je in deze blog al misschien gelezen hebt, zijn wij fan van de auto’s van Sunny Cars Sicilië en dat heeft een aantal redenen. Wij zetten graag de verschillende redenen hiervoor op een rij hieronder. 

 • De verzekeringen van Sunny Cars. Er zijn maar weinig verhuurbedrijven van auto’s op Sicilië die zo’n uitgebreid verzekeringspakket hebben dan Sunny Cars Sicilië. Dat is misschien voor ons wel de belangrijkste reden dat we altijd (indien het uiteraard) kan een auto huren via Sunny Cars. Het verzekeringspakket is zo compleet dat je ter plekke ook geen andere verzekeringen meer voor jouw auto hoeft af te sluiten. 
 • Eigen risico. Een eigen risico hebben op een auto vinden wij niet fijn. Zeker als deze hoog is, aangezien je dan toch het idee hebt dat je een behoorlijk risico loopt. Wij rijden niet met een fijn gevoel rond als we weten dat we bij schade eerst zelf 1000 euro moeten betalen, voordat de verzekeringsmaatschappij de rest van de schade dekt. Bij Sunny Cars krijg je het eigen risico terug, waardoor er dus op dit vlak geen financiële consequenties aan verbonden zijn. 
 • Annuleren. Je kan bij Sunny Cars Sicilië zo kort van te voren nog annuleren, waardoor je niet aan je reservering vast zit als je bijvoorbeeld niet naar Sicilië toe kunt komen. Hierdoor kun je ook prima jouw huurauto op dit Italiaanse eiland al vroegtijdig vastleggen, aangezien je dan toch nog kosteloos kunt annuleren. 

Door deze zaken kun je op Sicilië een fijne vakantie hebben, zonder dat je de hele tijd je zorgen moet maken om je huurauto. Doordat alles bij Sunny Cars Sicilië zo goed geregeld is, ga je toch met een veel fijner gevoel op vakantie! Althans dat vinden wij. 

Sicilië met kinderen
Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Wat is all inn bij Sunny Cars Sicilië?

Sunny Cars Sicilië werkt met een all inn formule en hieronder zetten we de belangrijkste zaken van deze all inn formule op een rij. 

 • Eigen risico. Hier hebben we het net al over gehad. Sunny Cars Sicilië betaalt bij schade je eigen risico terug. Hierdoor kom je achteraf dus niet voor verrassingen te staan. 
 • Verzekering voor schade: de belangrijkste verzekering voor jouw huurauto op Sicilië is bij Sunny Cars Sicilië super goed geregeld. Het verhuurbedrijf adviseert ook geen extra verzekeringen met betrekking tot schade af te sluiten, aangezien de verzekering van Sunny Cars voldoende is. 
 • Schade aan dak, glas, banden en de bodem van de auto. In veel verzekeringen bij huurauto’s zijn deze onderdelen van de auto niet verzekerd, terwijl het wel de onderdelen zijn die erg vaak tijdens een roadtrip door Sicilië beschadigd raken. Een lekke band, een steentje op de ruit of een kras op het dak zijn veel voorkomende schades en dit is bij Sunny Cars Sicilië verzekerd. 
 • Aantal kilometers. Je wil als je op Sicilië bent met je huurauto gewoon lekker kunnen rijden en kilometers kunnen maken, zonder dat je moet oppassen dat je niet teveel kilometers rijdt. Bij Sunny Cars Sicilië mag je ongelimiteerd kilometers rijden met je huurauto op het eiland. 
 • Diefstal: stel dat de auto wordt gestolen tijdens je reis op Sicilië dan ben je hier met de all inn formule van Sunny Cars Sicilië voor verzekerd.  
 • WA-verzekering: als je kiest voor een huurauto op Sicilië van Sunny Cars Sicilië dan zit er een extra WA-verzekering in het pakket, waardoor je verzekerd bent tot tien miljoen euro. 
 • Tanken: de regeling met betrekking tot tanken is bij Sunny Cars Sicilië dat je de huurauto meekrijgt met een volle tank en dat je hem weer moet inleveren met een volle tank. Wat ons betreft de fijnste regeling. 
 • Auto wegslepen: stel dat je stil komt te staan met je huurauto op Sicilië en de auto moet weggesleept worden dan ben je hier met Sunny Cars Sicilië voor verzekerd. 
 • Autosleutel: je hebt mensen die tijdens een vakantie alles kwijt maken en zo ook bijvoorbeeld de sleutel van de huurauto. De kosten die dit met zich meebrengt zijn verzekerd in de all inn formule van Sunny Cars Sicilië. 
 • Lokale kosten en afleveringskosten: soms betaal je nog ter plekke voor je huurauto lokale belastingen en eventuele afleveringskosten van je huurauto op Sicilië. Al deze kosten zitten al in de huurprijs van Sunny Cars Sicilië. 
 • Noodhulp: je hebt met de all-inn formule van Sunny Cars Sicilië altijd pechhulp en een nummer dat je 24/7 kunt bellen als er iets met de huurauto aan de hand is. Op deze manier hoef je je hier geen zorgen om te maken. 
 • Annuleren: je kan je reservering kort voor aankomst nog annuleren. 

Dit zijn de belangrijkste zaken die in de all inn formule van Sunny Cars Sicilië zitten en voor ons zijn dit alle dingen die wij belangrijk vinden als wij een auto gaan huren. Je kan op deze manier een zorgeloze vakantie hebben op het Italiaanse eiland Sicilië en genieten van alle prachtige dingen die het eiland te bieden heeft.

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Sicilië even hier. 

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Sicilië?

Je kunt op enorm veel plekken op Sicilië een auto huren. In meerdere steden op het eiland heb je vestigingen van Sunny Cars waar je een auto kunt huren. De meeste toeristen huren een auto gelijk op het vliegveld van Palermo en Catania als ze aankomen op Sicilië.

In de volgende steden kun je ook een auto huren via Sunny Cars Sicilië: Palermo luchthaven, Palermo centrum, Trapani luchthaven, Giardini Naxos, Milazzo, Messina, Syracuse, Cefalu, Catania, Comiso luchthaven, Pozzallo, Agrigento, Noto, Ragusa, Sciacca, Termini Imerese, Avola, Sant’Agata Li Battiati, Augusta, Caltanissetta, Carini, Gela, Misterbianco, Ozieri en Trapani.

Er zijn dus genoeg steden waar je een auto kunt huren op Sicilië. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Sicilië even hier. 

Sicilië met kinderen
Sicilië met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Sicilië

Waar overnachten op Sicilië?

Je hebt op Sicilië genoeg leuke hotels waar je kunt verblijven tijdens je vakantie op dit Italiaanse eiland. Wij hebben in iedere prijsklassen de best optie in verschillende populaire steden op een rij gezet. Vanuit deze steden kun je met een huurauto prima het gehele eiland ontdekken. 

Palermo

Budget hotel: Alba central City

Middenklasse hotel: Hotel Elite

Luxe hotel: Hotel Politeama

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties op Palermo even hier

Catania

Budget hotel: Stesicorea Palace

Middenklasse hotel: Hotel Agathae

Luxe hotel: Airone City Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties op Catania even hier. 

Agrigento

Budget hotel: Deep Sea Residence

Middenklasse hotel: Hotel Della Valle

Luxe hotel: Hotel Villa Athena

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties op Agrigento even hier. 

Cefalu

Budget hotel: Mareblu B

Middenklasse hotel: Hotel Mediterraneo

Luxe hotel: Horizon Suites

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties op Cefalu even hier

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Sicilië even hier. 

Scroll naar boven