Auto Huren Sunny Cars Mallorca

Auto huren van Sunny Cars Mallorca: alle informatie!

Mallorca is een prachtig eiland om op vakantie te gaan en vele toeristen gaan jaarlijks naar dit Spaanse eiland toe. Veel van deze toeristen huren ook een auto op het eiland om ook wat meer van het eiland zelf te zien. Als je een auto gaat huren in het buitenland zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog nemen we je mee wat die zaken allemaal zijn en waarom wij over het algemeen altijd kiezen voor de huurauto’s van Sunny Cars op onze reizen. Je kunt namelijk ook in Mallorca een auto huren van deze maatschappij

Mallorca met kinderen
Sunny Cars Mallorca

Auto huren van Sunny Cars Mallorca

Auto huren Mallorca: waar op letten?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto op Mallorca gaat huren. We zetten een aantal zaken op een rij waar je goed rekening mee moet houden als je een auto gaat huren op Mallorca. 

 • Grootte van de huurauto: kijk vooraf even goed naar de grootte van de huurauto en of alle koffers in de auto passen. In principe hoef je vaak alleen met je koffers te rijden van en naar het vliegveld toe. Misschien dat je de koffers op de achterbank kan plaatsen of even tijdelijk op schoot. Zo hoef je ook een minder grote huurauto te huren. Vaak zal bij het verhuurbedrijf de verkoper je een grotere auto aanbieden, aangezien diegene daar provisie op krijgt. Wij doen dat eigenlijk nooit. 
 • Aantal kilometers: bij sommige verhuurbedrijven op Mallorca mag je een maximaal aantal kilometer per dag rijden met de huurauto. Nu is Mallorca uiteraard niet een super groot eiland, waardoor de afstanden per dag niet super groot zijn met de auto, maar check dit vooraf eventjes bij de verhuurmaatschappij.
 • Verzekeringen: je wil als je een auto op Mallorca huurt, dat de huurauto goed verzekerd is. Wij vinden dit altijd super belangrijk, zodat we zeker weten dat we niet voor verrassingen komen te staan als er iets met de auto gebeurt. Vaak bieden autoverhuur maatschappijen wel verzekeringen aan, maar blijken die bij aankomst niet voldoende te zijn en moet je nog aanvullende verzekeringen afsluiten. 
 • Eigen risico: bij het huren van de meeste auto’s in het buitenland heb je een eigen risico. Dit kan soms wel meer dan 1000 euro zijn. Kijk vooraf even goed hoeveel het eigen risico is en maak dan de afweging welk risico jij wil lopen en wat jij kan dragen. 
 • Brandstofregeling: je hebt verschillende regelingen omtrent de brandstof en soms verdienen maatschappijen hier ook geld mee (dan tanken ze voor jou de auto bij terugkomst af, waarvoor je uiteraard een vergoeding betaalt). Wij hebben verschillende van die regelingen gehad met onze auto, maar wij vinden de vol-vol regeling zelf het fijnste. Je krijgt een volle tank en levert weer een volle tank in als je de auto terugbrengt. 

Auto huren Mallorca: Handige tips!

Naast de verschillende zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren op Mallorca, hebben we ook nog een aantal handige tips als je dan een auto gaat huren op dit eiland. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

 • Gebruik de app maps.me. Wij zijn echt helemaal fan van deze app! We gebruiken hem tijdens onze reizen continue en ook wanneer we met een huurauto op reis zijn. Je downloadt vooraf deze app maps.me op je telefoon en downloadt ook de kaart van Mallorca. Je zet vooraf je hotel en alle bezienswaardigheden in de app en op je vakantie kun je de app gebruiken zonder internet.  
 • Maak vooraf foto’s van de auto. Dit doen wij standaard bij iedere huurauto. Even wat foto’s maken van eventuele schade en ook een filmpje rondom de auto. Dan voorkom je een discussie achteraf. Overigens hebben wij deze discussie nog nooit gehad, maar we hebben gelukkig ook nog nooit schade gehad.  
 • Huur vooraf een auto online. Uiteraard is het mogelijk om ter plekke een auto te huren, maar wij vinden het toch altijd fijn om dit vooraf te doen. Scheelt tijd op je vakantie en je hebt dan ook de tijd om het op je gemak uit te zoeken. 
 • Huur op tijd. Op sommige bestemmingen is er een tekort aan auto’s. Zo kregen wij op de Seychellen het niet voor elkaar om kort voor onze vakantie nog een auto te boeken en dat was erg balen. Hierdoor hebben we de hele reis met de taxi gedaan, wat uiteraard een stuk duurder was dan dat we op tijd een auto hadden gehuurd. 
 • Ga niet altijd voor de goedkoopste maatschappij. Goedkoop is duurkoop. Dat weten we inmiddels ook uit eigen ervaring. Toen we voor onze reis naar Barcelona een hele goedkope auto hadden gehuurd, lazen we vlak voor vertrek  enorm slechte recensies, waardoor we ons verlies hebben genomen en een andere huurauto hebben gehuurd. Zoek het vooraf goed uit!
 • Houd je aan de verkeersregels: in sommige landen zijn de boetes enorm hoog. Ook op Mallorca heb je flitspalen staan en die zien er anders uit dan die wij gewend zijn in Nederland en België. Houdt je daarom aan de snelheid en je hoeft je ook niet druk te maken om boetes. Boetes komen eigenlijk altijd via de verhuurmaatschappij bij de klant terecht. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Sunny Cars Mallorca

Auto huren van Sunny Cars Mallorca

Bezienswaardigheden Mallora

Uiteraard wil je meer van het eiland Mallorca zien als je het eiland bezoekt tijdens een reis of vakantie met een huurauto. In Mallorca zijn verschillende leuke bezienswaardigheden en activiteiten die je kan zien of doen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

 • Palma de Mallorca: de hoofdstad van Mallorca is zeker een bezoek waard. Je hebt hier een prachtig oud centrum met vele gezellige straatjes en pleintjes. Zeker een aanrader om een middag tijdens je vakantie te bezoeken.
 • Waterparken: je hebt op het eiland Mallorca verschillende toffe waterparken die je kan bezoeken. De bekendste waterparken zijn Western Waterpark, Aqualand El Arenal, Kathmandupark en Hidropark Alcudia.
 • Alcudia: deze stad heeft ook een prachtige oude binnenstad en ook wordt deze stad geroemd om zijn stranden. Het is ook erg leuk om hier een bootje te huren in de haven van deze stad. 
 • Stranden: uiteraard gaan veel toeristen naar Mallorca vanwege de stranden. Je hebt verschillende mooie stranden en uiteraard is het dan ook leuk om met een huurauto naar verschillende stranden te gaan. Wij vinden die afwisseling altijd erg leuk. Mooie stranden op Mallorca zijn Cala Cap Falco, Es Trenc en Playa Formentero.  
 • Torrent de Pareis: schitterende canyon in het noorden van Mallorca, waar je in de kloof kunt gaan wandelen. 

En zo heb je nog wel meer prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die je op Mallorca met een huurauto kunt bezoeken. 

Openbaar vervoer of een huurauto van Sunny Cars Mallorca?

Het is mogelijk om het eiland Mallorca te bereizen met het openbaar vervoer, ondanks het niet ideaal is. Er rijden zes verschillende buslijnen over het eiland en de bussen komen op veel plekken van het eiland. Wil je een heel rondje over het eiland Mallorca maken dan is het openbaar vervoer wat lastig, aangezien je er dan een stuk langer over doet dan dat je met je huurauto de verschillende bezienswaardigheden bezoekt. 

Uiteraard is het een stuk goedkoper dan dat je een auto huurt. Zelf maken wij liever gebruik van een huurauto, aangezien we geen zin hebben om naar iedere bestemming er veel langer over te doen dan dat we met de auto zouden doen. Uiteraard is dat wel een overweging die je zelf moet maken. 

Wijzelf houden van de onafhankelijkheid die je met een huurauto hebt en Een huurauto van Sunny Cars Mallorca zorgt voor die onafhankelijkheid.

Voordelen van een auto van Sunny Cars Mallorca

De reden dat wij zo fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars heeft met een aantal zaken te maken. Wij zetten hieronder de voordelen op een rij die je hebt als een auto van Sunny Cars Mallorca huurt. 

 • Alle verzekeringen zitten in de prijs. Bij de huurauto’s van Sunny Cars Mallorca zitten alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Wij vinden dat erg fijn, aangezien we ons daarom nooit druk hoeven te maken of we wel voldoende verzekerd zijn of dat we voor verrassingen komen te staan dat we ons nog extra moeten verzekeren ter plekke. 
 • Je bent ook verzekerd voor je eigen risico. Zoals we al eerder aangaven in onze blog rekenen veel verhuurmaatschappijen met een eigen risico. Hierdoor is soms de prijs van een huurauto van een andere maatschappij iets goedkoper, maar betaal je wel een behoorlijk bedrag (soms wel 1000 euro) als je schade aan de auto hebt. Bij de huurauto’s van Sunny Cars Mallorca ben je hiervoor verzekerd. 
 • Je kunt een uur van te voren nog annuleren. Zeker in de onzekere tijden waar we de afgelopen jaren met reizen in hebben gezeten is het fijn als je kort voor aanvang eventueel kunt annuleren als je reis niet doorgaat. Hierdoor ben je niet gelijk je geld kwijt. 

Als wij op vakantie gaan dan willen we ons zeker niet druk gaan maken over onze huurauto. Het geeft ons altijd een heel fijn gevoel als we daarom een auto via Sunny Cars hebben geboekt.

Kijk voor een overzicht van alle opties even hier op de website van Sunny Cars Mallorca. 

Mallorca met kinderen
Sunny Cars Mallorca

Auto huren van Sunny Cars Mallorca

Wat is all inn bij Sunny Cars Mallorca?

Sunny Cars heeft de all inn formule en je vraagt je nu natuurlijk af: Wat is nu de all inn formule van Sunny Cars Mallorca? Dat leggen we hieronder in het kort uit. 

 • Schadeverzekering: dit is misschien wel de belangrijkste verzekering die in het pakket zit. Bij schade ben je gedekt bij Sunny Cars Mallorca en ze raden ook aan op de website om geen extra verzekeringen ter plekke af te sluiten omdat dit helemaal niet nodig is. In het verleden hebben wij hier wel mee te maken gekregen bij andere maatschappijen en betaalden we soms nog vele extra euro’s. Hier weet je gewoon zeker dat dit niet hoeft. 
 • Diefstalverzekering: het zou je maar overkomen dat je huurauto gestolen wordt op Mallorca. Met de all inn formule van Sunny Cars Mallorca ben je hiervoor verzekerd. 
 • Terugbetaling eigen risico. Heb je schade aan de auto en moet je je eigen risico betalen dan krijg je het geld van Sunny Cars Mallorca terug. 
 • Glas-banden-bodem-dakschadedekking. Een aparte verzekering voor onderdelen van de auto die vaak schade oplopen en die vaak niet bij andere verzekeringen worden vergoed. Een steentje op de ruit met een barst als gevolg, een lekke band of een tak die een kras op het dak maakt. Met deze verzekering ben je hiervoor allemaal verzekerd bij Sunny Cars Mallorca.
 • Ongelimiteerde kilometers. Altijd fijn dat je hier niet op hoeft te letten. Ondanks de afstanden die je over het eiland Mallorca rijdt meestal niet enorm zijn. 
 • Extra WA-verzekering: in Nederland is de WA-dekking vijf miljoen euro, maar bij Sunny Cars Mallorca heb je  een extra WA-verzekering. Hierdoor ben je tot tien miljoen verzekerd.  
 • Tankregeling Vol-Vol: zoals we al eerder aangaven is dit onze favoriete regeling. Je kunt gelijk wegrijden bij de verhuurmaatschappij en tankt de auto voor je hem weer inlevert nog even af. 
 • Vergoeding sleepkosten: stel je hebt pech onderweg door bijvoorbeeld een lekker band en je kunt niet meer verder rijden, dan vergoedt Sunny Cars Mallorca het wegslepen van de auto. Je kijkt even op de voucher die je gehad hebt van Sunny Cars Mallorca voor het nummer dat je moet bellen en alles wordt geregeld. 
 • Verlies en beschadiging van de autosleutel en/of -papieren: ondanks het natuurlijk wel dom is om je autosleutels of papieren kwijt te raken, wordt de schade wel vergoed door Sunny Cars Mallorca. 
 • Lokale belasting: in het verleden kwamen deze kosten nog weleens erbij als we onze auto gingen ophalen. Deze kosten en ook de eventuele luchthaven afleveringskosten zitten al in de prijs die je vooraf betaald hebt. 
 • Pechhulp: kom je ergens onderweg in Mallorca met pech onderweg te staan dan is het fijn dat je snel geholpen wordt en dat de kosten gewoon vergoed worden.  Daarnaast heeft Sunny Cars Mallorca ook een 24/7 noodnummer voor het geval er iets aan de hand is. 
 • Flexservice gratis inbegrepen: je kan je reservering een uur voor aankomst  kosteloos annuleren.

Zoals je ziet is het pakket van all inn formule van Sunny Cars Mallorca erg uitgebreid waardoor je een zorgeloze vakantie kunt houden op het prachtige eiland Mallorca. En dat is toch de reden dat je op vakantie gaat!

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Mallorca?

Je hebt bij Sunny Cars Mallorca verschillende opties waar je een auto kunt huren op Mallorca. De meeste toeristen huren een auto gelijk op het vliegveld, maar er zijn nog veel meer opties. Zo is het ook mogelijk dat de huurauto wordt afgeleverd bij jouw hotel. Dit kan zijn omdat je maar een paar dagen van jouw vakantie een auto wil huren. Ook dit kan! 

Ook zijn er verschillende plaatsen waar je in Mallorca een auto kan huren via Sunny Cars. Dit kan bijvoorbeeld in Cala Millor, Alcudia, Cala Ratjada, Can Picafort, Cala d Or, Can Pastilla, Paguera, Santa Ponsa, Arenal, Palma, Palma Nova, Puerto Pollensa, Capdepera en Sa Coma.

Zoals je ziet zijn er behoorlijk veel plaatsen op Mallorca waar je een auto kan huren van Sunny Cars Mallorca.

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars even hier.  

Mallorca met kinderen
Mallorca met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Mallorca

Waar overnachten op Mallorca?

Je kunt in Mallorca genoeg leuke accommodaties vinden waar je je vakantie op het eiland kunt doorbrengen. Van een aantal populaire vakantiebestemmingen op het eiland zetten we een aantal leuke opties op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie. 

Palma de Mallorca

Budgethotel: The Boc Palma Hostel – Albergue Juvenil

Middenklasse hotel: Catalonia Majórica

Luxe hotel: Hotel Saratoga

Kijk hier voor de hele lijst met accommodaties in Palma de Mallorca. 

Alcudia

Middenklasse hotel: PortBlue Club Pollentia Resort & Spa

Luxe hotel: Agroturismo Son Siurana

Kijk hier voor de hele lijst met accommodaties in Alcudia.

Cala D’Or

Budgethotel: Prinsotel Alba & Spa

Middenklasse hotel: Apartamentos Parque Mar

Luxe hotel: Alua Suites Las Rocas

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars even hier.  

Scroll naar boven