Auto huren Sunny Cars Lissabon

Auto huren van Sunny Cars Lissabon: alle informatie en een aantal super tips!

Lissabon is een prachtige stad en voor veel reizigers is Lissabon ook het vertrekpunt om een mooie rondreis door Portugal te maken! Het makkelijkste is dan om naar Lissabon te vliegen en daar een auto te huren. Zelf hebben wij ook een auto gehuurd in Lissabon en vanuit daar een mooi rondje door Portugal gemaakt. Wij hebben deze auto gehuurd via Sunny Cars Lissabon en daar waren wij heel tevreden over! In deze blog geven we informatie en tips over het huren van een auto in Lissabon en geven we aan waarom wij zo’n fan zijn van de auto’s van Sunny Cars Lissabon!

Auto huren van Sunny Cars Lissabon
Lissabon met kinderen

Hoe kom ik in Lissabon

Je kan uiteraard op meerdere manieren naar Lissabon reizen. De trein en de auto zijn een optie, maar houdt er rekening mee dat je meer dan 24 uur onderweg bent om in Lissabon te komen. Hierdoor gaan de meeste toeristen met het vliegtuig en huren ze vanaf Lissabon een auto om de rest van het land mee te verkennen. 

Er gaan meerdere vluchten per dag naar Lissabon toe en daarom is het goed om de verschillende vliegtuigmaatschappijen met elkaar te vergelijken op basis van prijs en de tijden dat de maatschappijen vliegen.  Skyscanner vinden wij daarvoor echt de best website!

Kijk voor een overzicht van alle vluchten naar Lissabon even hier. 

Auto huren Lissabon: waar op letten?

Als je een auto huurt in Lissabon moet je je vooraf een aantal vragen stellen. Wij zetten deze belangrijke vragen op een rij voor als je op zoek gaat naar een huurauto in Lissabon. 

 • Hoe groot is de huurauto?  Je wil uiteraard niet dat je huurauto in Lissabon te klein is en niet al je koffers in de auto passen. Zeker niet als je een hele rondreis door Portugal gaat maken. Breng vooraf in kaart hoeveel koffers jullie meenemen en kijk bij het huren van een auto in Lissabon vooraf even wat er allemaal precies in de huurauto past. Je zult niet de eerste zijn die op het vliegveld van Lissabon staat en niet al zijn koffers in de auto krijgt. Uiteraard hoef je ook niet een enorme auto te huren in Lissabon, want dat is ook sonde van het geld. 
 • Hoeveel kilometer mag je met de auto rijden? Als je een auto huurt in Lissabon, omdat je een mooie rondreis door Portugal wil maken, wil je niet dat je beperkt wordt in het aantal kilometers dat je mag rijden van de verhuurmaatschappij. Je wil optimaal gebruik kunnen maken van je huurauto in Portugal. Kijk daarom altijd even goed wat hierover verteld wordt als je een auto gaat huren.  
 • Hoe goed is de auto in Lissabon verzekerd? Dit is misschien voor ons wel het belangrijkste punt waar wij naar kijken, aangezien hier vaak de grote verschillen in zitten tussen de verschillende maatschappijen die auto’s verhuren in Lissabon. Je wil goed verzekerd op reis gaan en niet het risico lopen dat je bij een eventueel ongeluk of schade niet goed verzekerd bent en dus een enorme rekening achteraf krijgt. Het is toch altijd wennen als je met een huurauto in het buitenland rijdt en daarom willen wij altijd goed verzekerd zijn op het gebied van schade, diefstal en WA.
 • Wat is het eigen risico van de huurauto in Lissabon? Ook hier zitten enorme verschillen in tussen huurauto’s in Lissabon. Je kunt je uiteraard voorstellen dat hoe hoger het eigen risico is bij schade, dat hoe lager de prijs van de huurauto is. Soms heeft een huurauto in Lissabon wel een eigen risico van meer dan 1000 euro, wat betekent dat als je schade hebt aan de auto dat je zelf 1000 euro uit eigen zak betaald, voordat de verzekering de rest van de schade gaat betalen. Dit kan voor nare verrassingen achteraf zorgen.  
 • Wat is de regeling van de huurauto op het gebied van brandstof? Dit is misschien niet het grootste punt waar je een huurauto in Lissabon op moet selecteren, maar kijk er wel eventjes naar. Er zijn verschillende regelingen hoe het met brandstof geregeld is. Zo vinden wij de vol=vol regeling altijd het fijnste. Dit betekent dat je een huurauto meekrijgt met een volle tank en dat je de auto ook weer met volle tank moet inleveren.
  Andere regelingen zijn bijvoorbeeld dat je de auto weer inlevert met de hoeveelheid benzine die in de auto zit, maar dan moet je vooraf goed kijken hoeveel brandstof er in de huurauto zit en moet je na afloop de auto weer zo aftanken dat er ook die hoeveelheid brandstof in de auto zit. Bij deze regeling tank je dan vaak toch meer dan dat wat je in de auto hebt meegekregen. 

Kijk voor alle mogelijkheden om een auto te huren via Sunny Cars Lissabon even hier. 

Auto huren Lissabon: Handige tips!

Naast dat je op een aantal zaken moet letten als je een auto gaat huren in Lissabon, hebben we door onze ervaringen met huurauto’s ook verschillende handige tips als je een auto gaat huren in Lissabon. We zetten ze hieronder op een rij. 

 • Huur geen navigatie bij je auto. Indien je een auto huurt in Lissabon, betaal je over het algemeen extra geld voor een navigatie in de auto. Wijzelf boeken bij een huurauto nooit een navigatie, omdat wij gebruik maken van app maps.me op onze telefoon. Deze app kun je offline gebruiken tijdens je rondreis door Portugal, waardoor je de kosten van een navigatie kunt besparen. 
 • Tol betalen: op veel wegen in Portugal betaal je tol en de meeste van die tol wordt elektronisch betaald. Veel maatschappijen hebben in de huurauto een elektrisch kastje hangen, waarmee de tol gelijk betaald wordt. Ook wij hadden een kastje in onze huurauto in Portugal waarmee we die tol betaalden. Wij vonden dat systeem echt super makkelijk. Je kan er vaak ter plekke voor kiezen of je gebruik maakt van het systeem of niet.
 • Online auto huren: op het vliegveld van Lissabon heb je verschillende kantoortjes van maatschappijen die auto’s verhuren. Houdt er wel rekening mee dat er vaak gebrekkig Engels wordt gesproken en dat het dus de voorkeur heeft om vooraf online een auto te huren. Dan kun je op het gemak kijken wat de verschillen zijn in huurauto en verspil je geen tijd op je vakantie om dit allemaal nog te moeten uitzoeken. 
 • Tekort aan huurauto’s: de laatste jaren is er een tekort aan huurauto’s op sommige plekken in de wereld en zeker in de zomermaanden is het erg druk in Lissabon. Zorg er daarom voor dat je al op tijd een auto huurt, zodat je niet net als ons op de Seychellen nergens meer een auto kunt huren en dus met de taxi je moet verplaatsen. 
 • De prijs is niet heilig!  Één van de grootste fouten die toeristen maken als ze een auto huren in Lissabon is dat ze enkel en alleen kijken naar de prijs. Je kan voor een lage prijs gaan, maar als je dan amper verzekerd bent en een heel hoog eigen risico hebt, dan loop je enorme risico’s op de plaats van bestemming. Kijk daarom bij een huurauto in Lissabon naar het totale plaatje van de huurauto. 
 • Let op de flitspalen: rondom Lissabon zijn er onlangs 21 nieuwe flitspalen in gebruik genomen die erg geavanceerd zijn en die controleren op de snelheid van de auto. Het is uiteraard erg sonde van je geld als je onnodige boetes krijgt, omdat je je niet aan de snelheid houdt. Meestal komen de boetes binnen bij de verhuurder en worden ze uiteraard achteraf op jou verhaald. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Auto huren van Sunny Cars Lissabon

Bezienswaardigheden Lissabon

Je hebt in Lissabon verschillende bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Uiteraard heb je ook in Portugal zelf een aantal toffe plekken die je kan bezoeken. Zo kun je een bezoek brengen aan de stad Porto, is het tof om de prachtige stranden van de Algarve te bezoeken en brachten wij ook een bezoek aan de bijzondere paleizen in de plaats Sintra. Daarnaast zijn er nog genoeg andere toffe plekken in Portugal die de moeite waard zijn om te bezoeken met een huurauto. 

Voor de stad Lissabon zetten we een aantal bezienswaardigheden hieronder kort op een rij.

 • Alfama: dit is de oudste en leukste wijk van Lissabon en je hebt hier heel veel gezellige kroegjes en restaurantjes. 
 • Torre de Belem: één van de bekendste gebouwen die je in Lissabon kunt bezoeken. Je kan deze toren bezoeken en vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad. 
 • Tram 28: dit is een soort van toeristentrammetje dat dwars door de stad gaat. Je kan een kaartje bij de chauffeur kopen en een ritje rijden in deze historische trammetjes in de stad. 
 • Castelo de Sao Jorge: dit is het oudste kasteel van Lissabon en dit kasteel ligt op een berg. Vanaf deze berg heb je een mooi uitzicht over de stad. 
 • Santa Justa lift: bijzondere lift in het centrum van de stad die twee wijken met elkaar verbindt. 

Openbaar vervoer Lissabon of een huurauto van Sunny Cars Lissabon?

Je kan je prima verplaatsen in Lissabon met het openbaar vervoer. Zo heeft Lissabon een metro, tram, bus, kabeltrein en gewone train om je te laten vervoeren door de stad. Je hoeft dus niet perse een auto te huren als je alleen Lissabon zelf bezoekt. Wil je wat meer zien van Portugal dan is een huurauto toch wel heel erg handig. 

Het geeft wat ons betreft een enorme vrijheid en de wegen in Portugal zijn super goed. Zeker op de tolwegen was (toen wij er waren) amper verkeer, waardoor we heel makkelijk van plek naar plek konden rijden. Ook om al de verschillende strandjes te bezoeken in de Algarve was het makkelijk om een huurauto te hebben en zo naar de verschillende strandjes toe te rijden. Dit kost natuurlijk met het openbaar vervoer wel echt stukken langer de tijd en wij vinden dat als we op vakantie zijn sonde van onze tijd. 

Toen wij een mooie rondreis door Portugal maakten, hebben we een auto gehuurd van Sunny Cars Lissabon en daar waren wij hier heel erg tevreden over. We hebben verschillende maatschappijen met elkaar vergeleken, maar qua verzekeringen en service stak Sunny Cars Lissabon er echt boven uit voor ons. In de volgende delen zullen we uitleggen waarom we voor Sunny Cars Lissabon hebben gekozen. 

Voordelen van een auto van Sunny Cars Lissabon

Zoals we al aangaven hebben we tijdens onze rondreis door Portugal een auto gehuurd via Sunny Cars Lissabon. Hieronder zetten we de voornaamste redenen waarom wij tot dit besluit zijn gekomen. 

 • Het verzekeringspakket. Toen wij keken naar de verschillende pakketten die de verhuurders  van auto’s in Lissabon aanboden, dan sprong de all-inn formule van Sunny Cars Lissabon er echt bovenuit. Je bent hier super goed verzekerd op het gebied van schade, diefstal en WA, dat je ook ter plekke geen extra verzekeringen hoeft af te sluiten en we ons hier geen zorgen over hoefden te maken. 
 • Geen financiële consequenties van het eigen risico. Wat ons opviel toen we een auto wilden huren in Lissabon is dat er bij veel verhuurders een behoorlijk hoog eigen risico geldt. Dit is helemaal verzekerd bij Sunny Cars Lissabon wat ervoor zorgt dat we ons hier niet meer druk over hoefden te maken.
 • Annuleren is kort voor je reservering mogelijk. In de coronatijd hebben wij heel veel vakanties en reizen moeten annuleren, aangezien we als Nederlander niet welkom waren. Bij Sunny Cars Lissabon konden we kort voor vertrek alles nog annuleren, waardoor we er nooit aan vast zouden zitten.

Deze drie hoofdzaken waren voor ons de reden om een auto te huren bij Sunny Cars Lissabon. Zeker de all-inn formule van het bedrijf is heel krachtig. In het volgende stuk gaan we wat dieper in op dit all-inn principe. 

Kijk voor alle mogelijkheden om een auto te huren via Sunny Cars Lissabon even hier. 

Auto huren van Sunny Cars Lissabon
Auto huren van Sunny Cars Lissabon

Wat is de all-inn formule van Sunny Cars Lissabon?

De all-inn formule van Sunny Cars Lissabon vinden wij heel krachtig. We bespreken de belangrijkste punten van deze formule hieronder. 

Je hebt een aantal topverzekeringen die we hieronder bespreken:

 • Je bent super goed verzekerd tegen schade. Doordat de verzekering zo goed is, adviseert Sunny Cars Lissabon ook om geen extra verzekeringen hiervoor af te sluiten ter plekke, omdat dit super goed geregeld is. 
 • Schade aan glas/ band/ bodem/ dak. Dit is een extra verzekering voor deze onderdelen die vaak niet in een gewone schadeverzekering zitten, maar die vaak wel kwetsbaar zijn tijdens het rijden met een huurauto. Bij Sunny Cars Lissabon ben je hiervoor verzekerd.
 • Diefstal: stel dat je auto in Portugal wordt gestolen, dan ben je hier bij Sunny Cars Lissabon voor verzekerd. 
 • WA: in Nederland ben je standaard verzekerd voor als je schade maakt met je auto bij anderen. In Nederland ben je voor vijf miljoen verzekerd. Bij Sunny Cars Lissabon ben je hiervoor extra verzekerd en tot een bedrag van tien miljoen euro. 
 • Eigen risico: zoals we al eerder in deze blog aangaven, ben je bij Sunny Cars Lissabon hier volledig voor verzekerd. Je betaalt bij schade je eigen risico aan het bedrijf, maar krijgt dit bedrag van Sunny Cars Lissabon weer terug.
 • Verlies sleutels: je bent hiervoor verzekerd bij Sunny Cars Lissabon. 
 • Sleepkosten: kan je auto in Lissabon niet meer verder en moet de auto worden weggesleept dan ben je hierbij Sunny Cars Lissabon met de all-inn formule voor verzekerd. 

Andere voordelen van all-inn formule van Sunny Cars Lissabon.

 • Je hebt onbeperkt aantal kilometers dat je per dag met je huurauto in Lissabon mag rijden bij de huurauto’s van Sunny Cars Lissabon;
 • Je krijgt een auto van Sunny Cars Lissabon met volle tank mee en levert hem weer in met volle tank: de zogeheten vol=vol regeling. Dit vinden wij zelf de fijnste regeling. 
 • Je hebt een 24/7 noodnummer van Sunny Cars en ook pechhulp zit inbegrepen in de huurprijs. 
 • Sommige verborgen kosten (bij andere verhuurders) zitten hier al in de prijs inbegrepen zoals lokale belastingen en afleveringskosten van de huurauto. 
 • Je kan kort voor je reservering nog annuleren. Soms wel tot een uur voor de boeking. 

Dit zijn allemaal redenen waarom bij onze keuze voor een huurauto in Lissabon, Sunny Cars Lissabon als ideale maatschappij uit de bus kwam om een auto van te huren. Op het vliegveld van Lissabon hebben we de auto opgehaald en in Faro in de Algarve hebben we de auto weer ingeleverd. Dit ging zonder enig probleem!

Kijk voor de verschillende huurauto’s van Sunny Cars Lissabon even hier. 

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Lissabon?

Je kan een auto huren in Lissabon via Sunny Cars Lissabon op verschillende plaatsen in de stad. In de stad zijn er acht plekken waar je een auto kunt huren van Sunny Cars en uiteraard kan je ook op het vliegveld een auto huren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld de eerste dagen geen huurauto nodig hebt in Lissabon en dat je dus later pas je huurauto gaat ophalen bij één van de kantoren in de stad. 

Wijzelf hebben gelijk een auto op het vliegveld gehuurd, zodat we ook gelijk van het vliegveld naar ons eerste hotel met de auto konden rijden. 

Kijk voor alle locaties om een auto te huren via Sunny Cars Lissabon even hier. 

Lissabon met kinderen
Lissabon met kinderen

Waar overnachten in Lissabon?

Je kunt in Lissabon prima overnachten. Je hebt genoeg accommodaties waar je heerlijk kunt overnachten We zetten een aantal goede opties op een rij die allemaal met een 8 of hoger beoordeeld zijn. Druk op de blauwe link voor meer informatie over het hotel. 

Budget hotel: Radisson Blu Hotel Lisbon

Middenklasse hotel: Grape Harbor Prata Apartments

Luxe hotel: Hotel Santa Justa

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Lissabon even hier. 

Wil je een auto huren in Lissabon via Sunny Cars kijk dan even hier. 

Scroll naar boven