Auto Huren Sunny Cars Lanzarote

Auto huren van Sunny Cars Lanzarote: alle informatie!

Ieder jaar gaan er vele Nederlandse toeristen naar het Spaanse eiland Lanzarote en huren hier een auto om het eiland te bekijken. Toch is het wel belangrijk om op een aantal zaken te letten als je een auto gaat huren op Lanzarote. In deze blog geven we veel informatie over het waar je op moet letten als je een auto op Lanzarote gaat huren, we geven informatie over het eiland en de reden dat wij zo’n fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars Lanzarote

Sunny Cars Lanzarote
Sunny Cars Lanzarote

Auto huren van Sunny Cars Lanzarote

Auto huren Lanzarote: waar op letten?

Lanzarote is een prachtig eiland en een auto huren is top. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto op Lanzarote gaat huren. We zetten een aantal zaken hieronder kort op een rij. 

 • Aantal kilometers: kijk niet alleen naar de prijs als je een auto gaat huren op Lanzarote, maar ook bijvoorbeeld hoeveel kilometers je op een dag met de auto mag rijden. Is dit maar een beperkt aantal en moet je daarna extra bijbetalen of is dit onbeperkt?
 • Verzekeringen: dit is voor ons het belangrijkste waar wij naar kijken als wij een auto huren. Je kan voor de goedkoopste huurauto op Lanzarote gaan, maar als je dan slecht verzekerd bent of ter plekke nog veel moet betalen aan extra verzekeringen dan heb je nog een hele slecht deal. 
 • Brandstofregeling: wij kijken altijd voor de regeling vol=vol. Dan krijg je een auto met een volle tank mee en na afloop moet je de auto ook weer zo inleveren. Uiteraard is het voor ons niet de grootste voorwaarde als we een auto huren, maar wij vinden deze regeling wel verreweg het fijnste. Als je dan een auto huurt op het vliegveld van Lanzarote, dan kun je ook gelijk naar je hotel rijden.  
 • Eigen risico: veel verhuurmaatschappij verlagen de prijs voor de auto, maar verhogen dan het eigen risico op de auto. Dit bedrag zetten ze dan vast op je creditcard en als er schade is dan verrekenen ze het op deze manier. Soms kan een eigen risico wel meer dan 1000 euro zijn en dat is toch wel echt veel geld als je dan schade hebt aan je huurauto op Lanzarote. 
 • Grootte van de huurauto: ook dit heeft te maken met voorkeuren, maar zorg er in ieder geval voor dat je koffers in de auto passen. Het is toch vervelend als je op het vliegveld van Lanzarote een auto huurt en je koffers passen er niet in. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren op Lanzarote via Sunny Cars even hier. 

Auto huren Lanzarote: Handige tips!

Naast de verschillende zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren op Lanzarote, hebben we ook nog een aantal handige tips als je dan een auto gaat huren op dit eiland. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

 • Bespaar op je navigatie: wij sparen altijd het geld van een navigatie bij de auto uit, doordat we gebruik maken van de app maps.me. Je downloadt thuis de app en downloadt ook de kaart van Lanzarote in de app. Daarna zet je alle belangrijke bezienswaardigheden en je hotel in deze app met blauwe puntjes vast en tijdens je vakantie kun je dan de app zonder internet gebruiken. Wij gebruiken deze app altijd op onze reizen. 
 • Online boeken auto. wij boeken nooit ter plekke een huurauto, maar altijd thuis online. Dan kunnen we op het gemak alle opties op een rij zetten en zijn we wat dat betreft goed voorbereid. Je wil niet als je op Lanzarote aankomt, dat je hier nog langs allerlei verhuurbedrijven moet om een auto te huren. 
 • Dek jezelf in. Je leest weleens verhalen van verhuurbedrijven die dan bij het inleveren moeilijk gaan doen over schade op een huurauto, terwijl jij zeker weet dat jij die schade niet hebt veroorzaakt. Maak vooraf wat foto’s van de schade op de auto en film een keer rond de auto. Dan voorkom je na afloop een eventuele discussie. 
 • Huur op tijd. De laatste jaren merken we dat het lastiger wordt op sommige plaatsen om een auto te huren. Zo kregen wij het op de Seychellen niet meer voor elkaar om een huurauto te regelen. Dat was ook onze eigen schuld, aangezien we een week van te voren op zoek gingen naar een auto in de kerstperiode. Toen was er dus geen auto meer beschikbaar en konden we alles met de veel duurdere taxi doen. Zorg dus dat je op tijd een auto huurt op Lanzarote. 
 • Goedkoop = duurkoop. Helaas hebben we dat zelf ook weleens aan de lijve ondervonden. Toen we een auto wilden huren in Barcelona zagen we een hele goedkope aanbieding, die we toen afsloten. Later gingen we de recensies over de maatschappij lezen en die waren echt enorm slecht en het bleek dat veel toeristen ter plekke nog voor veel zaken extra moesten betalen. Hierdoor was de huurprijs uiteindelijk nog een stuk duurder dan sommige concurrenten. Uiteindelijk hebben we ons verlies genomen en bij een andere maatschappij geboekt. 
 • Houd je aan de verkeersregels: misschien een overbodige tip, maar op Lanzarote wordt streng gecontroleerd. Je hebt er flitspalen (zien er soms anders uit dan in Nederland) en ook de politie voert zelf controles uit, waarbij ze mensen staande houden. Houdt je aan de verkeersregels en je hoeft je over deze controles en boetes geen zorgen te maken. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Lanzarote met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Lanzarote

Bezienswaardigheden Lanzarote

Lanzarote is een prachtig eiland en je kan met de huurauto verschillende toffe dingen zien op het eiland. We zetten een aantal van deze bezienswaardigheden op een rij.

 • Timanfaya National Park: dit vulkaanlandschap is één van de best bezochte bezienswaardigheden van Lanzarote. Je rijdt met de huurauto naar het bezoekerscentrum en vanuit daar kun je met de bus dit bizarre landschap bezoeken. 
 • Lago Verde: je kan een meer bezoeken dat helemaal groen van kleur is. Je rijdt met de huurauto naar de parkeerplaats van het meer en loopt dan via een smal wandelpad naar het groene meer toe. 
 • Cueva de Los Verdes: deze grotten liggen in het noordoosten van het eiland en zijn prachtig om te bezoeken. De grotten zijn ontstaan door het lava en het zeewater dat de lava afkoelden. Je loopt hier met een gids door de grotten heen en je kan een kilometer lang door deze grotten lopen. 
 • Jardin de Cactus: dit is een bijzondere botanische tuin, waarbij de grote cactussen één van de mooiste planten zijn die je kan bekijken. 
 • Mirador del Rio: dit is een prachtig uitzichtpunt dat helemaal in het noorden van het eiland Lanzarote ligt. Je betaalt een kleine entree en hebt dan (mits het helder weer is) een prachtig uitzicht op eiland La Graciosa. 
 • Playa del Papagayo: de meeste toeristen bezoeken Lanzarote vanwege het klimaat en de stranden. Nu zijn deze stranden niet allemaal heel mooi, maar het Playa del Papagayo is dit wel. Dit is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Lanzarote. De grootste en mooiste stranden (met wit zand) die hier liggen zijn Playa del Papagayo, Playa de la Cera, Playa del Pozo en Playa Mujeres.

Uiteraard zijn er meerdere dingen die je kan bekijken. Als je van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van het eiland Lanzarote rijdt, dan ben je iets meer dan een uur aan het rijden. Wat dat betreft zijn de rijafstanden niet zo heel erg groot. 

Openbaar vervoer of een huurauto van Sunny Cars Lanzarote?

Je kan ook het eiland Lanzarote verkennen met het openbaar vervoer en dan ben je aangewezen op de bussen die op het eiland rijden. Je hebt een aantal buslijnen op het eiland, maar al deze buslijnen beginnen en eindigen in de hoofdstad Arrecife. Vanaf het centrale busstation kun je de meeste plekken op het eiland wel bereiken. 

Wat hier uiteraard het grote nadeel van is, is dat je vaak eerst met de bus naar het centrale busstation moet van de hoofdstad om vanuit daar een andere bus te nemen naar de plek waar je naar toe wil. Je kan je voorstellen dat dit enorm veel tijd kost. Uiteraard is de bus goedkoop, maar qua gemak en vrijheid is de bus niet ideaal. 

Wijzelf vinden juist die laatste twee zaken erg belangrijk en daarom kiezen wij er dan toch altijd voor om een auto te huren. Op Lanzarote kun je prima een auto huren en wij vinden de auto’s van Sunny Cars altijd ideaal. Gelukkig kun je op Lanzarote ook terecht bij Sunny Cars Lanzarote. 

Voordelen van een auto van Sunny Cars Lanzarote

De auto’s van de maatschappij Sunny Cars hebben volgens ons een aantal voordelen en wij zetten hieronder de voordelen op een rij die je hebt als je een auto bij Sunny Cars Lanzarote huurt. 

 • De verzekeringen. Sunny Cars Lanzarote heeft een all-in formule, waarbij alle verzekeringen voor de auto in de prijs zitten. Hierdoor weet je dat alle verzekeringen die je nodig hebt in de prijs zitten en hoef je je qua verzekeringen niet druk te maken op je vakantie op Lanzarote. 
 • Eigen risico. Bij Sunny Cars Lanzarote is het eigen risico afgedekt. Het kan zijn dat je een eigen risico hebt bij het lokale verhuurbedrijf en dat je bij schade dus een eigen risico moet betalen, maar je krijgt dit van Sunny Cars terug. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vakantie op Lanzarote door schade aan de huurauto toch duurder uitvalt. 
 • Annuleren. Je kunt bij Sunny Cars Lanzarote nog tot een uur voor reservering deze reservering kosteloos annuleren. Hierdoor blijf je erg flexibel. Het kan zijn dat je de reis niet kunt maken naar Lanzarote of dat je je vlucht mist en dan kun je dus nog zo kort van te voren de huurauto annuleren. 

Kortom de meeste zorgen die je van een huurauto op Lanzarote kunt hebben worden weggenomen door Sunny Cars Lanzarote, waardoor je vooral kunt focussen op het genieten tijdens je vakantie. Soms betaal je iets meer voor een huurauto van Sunny Cars Lanzarote, maar daar krijg je wel erg veel voor terug. 

Lanzarote met kinderen
Sunny Cars Lanzarote

Auto huren van Sunny Cars Lanzarote

Wat is all inn bij Sunny Cars Lanzarote?

Wat is nu de all inn formule van Sunny Cars Lanzarote. We zetten de belangrijkste zaken op een rij. 

 • Schadeverzekering: dit is misschien wel de belangrijkste verzekering die je moet afsluiten als je een auto gaat huren op Lanzarote. Alle schade aan de auto is bij Sunny Cars Lanzarote gedekt, waardoor je geen extra verzekeringen ter plekke hoeft af te sluiten. Dit hebben wij in het verleden weleens moeten doen en Sunny Cars geeft zelf ook aan dat je bij hen dit absoluut niet hoeft te doen. 
 • Terugbetaling eigen risico. Zoals we hierboven al vermelden betaalt Sunny Cars Lanzarote het eigen risico terug, indien je schade hebt aan je huurauto op Lanzarote
 • Schadedekking aan glas-banden-bodem-dak. Deze onderdelen zitten vaak niet in een normale schadeverzekering, terwijl de meeste schades vaak aan deze onderdelen van de auto zijn. Een lekke band, een barst in de ruit vanwege een steentje of een kras op het dak. Met deze verzekering ben je bij Sunny Cars Lanzarote verzekerd. 
 • Ongelimiteerde kilometers. Dit zal op het eiland Lanzarote niet het grootste probleem zijn, maar toch altijd fijn dat je hier niet op hoeft te letten wanneer je een auto huurt bij Sunny Cars Lanzarote.
 • Diefstalverzekering: de kans is natuurlijk klein dat je auto gestolen wordt, maar het zou je maar gebeuren. Ook bij diefstal is de auto met de all-inn formule van Sunny Cars Lanzarote verzekerd. 
 • Extra WA-verzekering: je bent hiervoor bij Sunny Cars Lanzarote extra verzekerd tot maar liefst tien miljoen euro. In Nederland is dit zelfs nog een stuk lager en ben je maar tot vijf miljoen verzekerd. Wederom dus een fijne toevoeging aan je verzekeringspakket voor een huurauto op Lanzarote. 
 • Tankregeling Vol-Vol: zoals we eerder aangaven gaat onze voorkeur hier altijd naar uit. Je rijdt bij de verhuurmaatschappij in Lanzarote gelijk weg met een volle tank en hoeft dus niet bij aankomst op Lanzarote gelijk op zoek naar een tankstation. 
 • Vergoeding sleepkosten: stel je staat met een kapotte auto op Lanzarote, dan kan het zijn dat de auto versleept moet worden. Bij de huurauto’s van Sunny Cars Lanzarote zijn deze kosten dan inclusief, waardoor je hier dus zelf ook geen kosten aan hebt. 
 • Verlies sleutels en papieren: stel je verliest tijdens je vakantie op Lanzarote je papieren of de sleutels van je huurauto, dan ben je hier bij Sunny Cars Lanzarote voor verzekerd. 
 • Luchthaven afleveringskosten: deze zitten samen met de lokale belastingen al in de huurprijs van de auto. Soms heb je nog weleens partijen die hier ter plekke geld voor vragen, maar daar hoef je je dan geen zorgen over te maken.  
 • Pechhulp: je kunt voor pechhulp Sunny Cars Lanzarote altijd bellen. Ze hebben ook een 24/7 noodnummer dat je kan bellen. Meestal kun je de lokale partij even bellen (telefoonnummer staat op de voucher) en dan zorgen ze dat het in orde komt. 
 • Annuleren: zoals we al aangaven kun je een uur vooraf je reservering annuleren. 

Zoals je ziet is het all-inn pakket van Sunny Cars Lanzarote erg uitgebreid en dat zorgt voor een zorgeloze vakantie op Lanzarote! Dat zorgt er bij ons voor dat we ons geen zorgen hoeven te maken over onze huurauto ter plekke. 

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Lanzarote?

Je hebt bij Sunny Cars Lanzarote enorm veel opties waar je een auto kunt huren op Lanzarote. Wij huren eigenlijk altijd een auto vanaf het vliegveld, aangezien we dan ook gelijk vervoer hebben vanaf het vliegveld, maar stel dat je niet je hele vakantie een auto nodig hebt op Lanzarote, dan kun je ook de auto op jouw vakantieadres laten bezorgen. Er is veel mogelijk. 

Ook zijn er verschillende plaatsen waar je in Lanzarote een auto kan huren. Dit kan naar het vliegveld ook op de volgende plaatsen: Puerto del Carmen, Playa Blanca, Costa Teguise, Arrecife Harbour, Costa Teguise Harbour, Puerto Calero, Arrecife en Playa Blanca Cruise Port.

Zoals je ziet zijn er dus genoeg plaatsen op Lanzarote waar je een auto kan huren van Sunny Cars Lanzarote.

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren op Lanzarote via Sunny Cars even hier. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

Auto huren van Sunny Cars Lanzarote

Waar overnachten op Lanzarote?

Je hebt op Lanzarote genoeg accommodaties waar je tijdens je vakantie kunt verblijven. Je hebt een aantal badplaatsen waar de meeste toeristen verblijven en in deze drie badplaatsen hebben we de beste opties in iedere prijsklassen op een rij gezet. Druk op de blauwe link voor meer informatie

Costa Teguise

Budget hotel: Apartamentos El Guarapo

Middenklasse hotel: Beatriz Costa & Spa

Luxe hotel: HD Beach Resort

Voor een overzicht van alle accommodaties in de plaats Costa Teguise kijk hier.

Puerto del Carmen

Budget hotel: Hotel THB Flora

Middenklasse hotel: Hotel Suite Montana Club

Luxe hotel: Seaside Los Jameos

Voor een overzicht van alle accommodaties in de plaats Puerto del Carmen kijk hier.

Playa Blanca

Budget hotel: THB Tropical Island

Middenklasse hotel: THB Royal

Luxe hotel: Relaxia Lanzasur Club – Aqualava Water Park

Voor een overzicht van alle accommodaties in de plaats Playa Blanca kijk hier. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren op Lanzarote via Sunny Cars even hier. 

Scroll naar boven