Auto huren Sunny Cars Faro

Auto huren van Sunny Cars Faro: alle informatie en tips!

Een vakantie naar de Algarve is echt super leuk en de meeste mensen komen met het vliegtuig naar de Algarve toe. De meeste toeristen vliegen dan op Faro om vandaar de rest van de Algarve te verkennen. Een huurauto is dan ideaal, aangezien je op deze manier de verschillende leuke plaatsen en de prachtige stranden die de Algarve rijk is kunt bezoeken. Wij hebben de Algarve ook bezocht met een huurauto en je kunt in Faro een auto huren via Sunny Cars Faro. Wij geven in deze blog informatie over het huren van een auto in Faro en geven ook verschillende tips. Daarnaast vertellen we waarom wij zo’n fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars Faro. 

Hoe kom je in de Algarve?

Het is mogelijk om op meerdere manieren in de Algarve te komen. Wij zetten een aantal mogelijkheden hieronder op een rij. 

Met de auto: ieder jaar rijden er Nederlandse toeristen met de auto naar het zuiden van Portugal. Deze reis is behoorlijk lang en je moet rekening houden dat je minimaal 22 uur in de auto zit. Dit is de reistijd zonder files en wegwerkzaamheden. De meeste toeristen zullen deze monsterrit in meerdere etappes opdelen, zodat ze in een dag of drie naar het zuiden van Portugal rijden. Je bent dan dus wel bijna een week onderweg om van en naar de Algarve toe te rijden. 

Met het vliegtuig: de meeste toeristen nemen het vliegtuig om de Algarve in Portugal te bezoeken. Je vliegt vanuit Nederland in ongeveer drie uur naar Faro toe. Dagelijks gaan er vluchten naar Faro toe vanuit Nederland en zeker in de zomermaanden zijn dit nog meer vluchten op een dag. Al deze vluchten verschillen qua tijd en prijs, dus zoek vooraf goed uit wat voor jou de beste tijd en prijs is om te vliegen naar Faro. Voor vliegtickets kijken wij altijd op Skyscanner.nl. Wij vinden dat echt een super fijne website!

Kijk voor een overzicht van alle vluchten naar Faro hier.

De meeste toeristen huren dan ook gelijk een auto op het vliegveld van Faro. Op deze manier kun je heel makkelijk de rest van de Algarve en Portugal verkennen. Wijzelf zijn begonnen in Lissabon met onze huurauto en zijn geëindigd in Faro en hebben daar de auto ingeleverd. Wij hebben een auto gehuurd via Sunny Cars en waren hier heel tevreden over. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s in Faro hier.

Auto huren Faro: waar op letten?

Als je een auto gaat huren in Faro om de Algarve en de rest van Portugal te verkennen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij de huur van een auto. 

Zo is het belangrijk welke verzekeringen de huurauto allemaal heeft. Als je een auto in Faro huurt, dan wil je dat de auto goed verzekerd is en dat je niet bij schade voor verrassingen komt te staan. Je moet hierbij niet alleen aan een schadeverzekering denken, maar ook aan verzekeringen zoals WA, diefstal en aanvullende verzekeringen. Soms lijkt een auto goed verzekerd, maar lees je in de kleine regeltjes dat er toch een hoop zaken niet verzekerd zijn. 

Ook is het goed om te kijken of de huurauto in Faro een eigen risico heeft. Bij sommige maatschappijen in Faro heb je een eigen risico van honderden euro’s wat betekent dat als je schade hebt, dat je de eerste zoveel euro’s zelf moet betalen. Hierdoor kun je bij schade toch veel geld kwijt zijn, ondanks je wel goed verzekerd bent. 

Kijk ook vooraf even goed hoe groot de auto precies is. Je gaat op vakantie naar Faro of de Algarve en over het algemeen ben je met meerdere personen en heeft iedereen een koffer bij. Hierdoor kan het zijn dat je vanwege de koffers een iets grotere auto moet huren in Faro. Je wil niet op Faro airport staan en dat je je koffers niet in de auto krijgt. Je kunt er voor kiezen om een kleine auto in Faro te huren en bijvoorbeeld de koffers op schoot te nemen, maar voor de langere ritten is dat uiteraard niet ideaal. 

Waar je ook op moet letten als je een auto huurt in Faro is hoeveel kilometer per dag je met jouw huurauto mag rijden. Bij sommige verhuurder mag je maar een beperkt aantal kilometers per dag rijden in verband met de slijtage van de auto. Rijd je uiteindelijk meer kilometers, dan betaal je achteraf een vergoeding voor deze extra kilometers. Uiteraard wil je dit niet en je wil ook niet dat je sommige zaken niet kunt bekijken, omdat je al aan je maximum van kilometers zit. 

Het laatste puntje waar je op kunt letten als je een auto in Faro huurt om de Algarve te gaan bezichtigen is hoe het met de benzine geregeld is. Soms krijg je een volle tank mee en soms juist een lege tank of iets er tussen in. Verschillende verhuurders van auto’s hebben hier verschillende regelingen in. Wij vinden het zelf altijd wel fijn als we een auto meekrijgen met een volle tank en dat we de auto ook weer met een volle tank moeten inleveren.  

Auto huren Faro: zes Handige tips!

Op onze vele reizen en vakanties hebben we erg vaak een auto gehuurd in het buitenland en op basis van deze ervaring hebben we nog een zestal tips die handig zijn als je een huurauto boekt in Faro. We zetten ze hieronder op een rij. 

 1. In Portugal heb je verschillende tolwegen en deze tolwegen kun je elektronisch betalen met een speciaal kastje dat in de huurauto zit. In de meeste huurauto’s is dit kastje aanwezig en wij vonden het super fijn om te gebruiken. Je kan zelf kiezen als je een auto huurt in Faro of je het kastje wil gebruiken of niet. Wij raden dit kastje zeker aan. 
 2. In de Algarve hebben ze een heel bijzondere manier van snelheidscontroles. Ze hebben hier namelijk stoplichten die op rood springen als je te hard rijdt. Op deze manier loont het voor bestuurders van een huurauto niet om te hard te rijden. Het is sowieso slim als je de Algarve met een huurauto bezoekt om je te houden aan de maximum snelheden, aangezien een verkeersboete sonde van je geld is. 
 3. Je wil niet op het vliegveld van Faro nog moeten uitzoeken welke huurauto je precies wil hebben. Veel Portugezen spreken gebrekkig Engels en bij de verschillende balies op het vliegveld is het onoverzichtelijk wat er allemaal precies bij de prijs zit inbegrepen. Daarnaast heb je kans dat alle huurauto’s al weg zijn, aangezien er momenteel op veel plekken een tekort is aan huurauto’s. Zeker in de zomermaanden zijn huurauto’s in Faro en de Algarve populair. 
 4. Als je de huurauto ophaalt in Faro, controleer dan altijd goed waar er allemaal schade op de auto zit en maak hier ook foto’s en filmpjes van. Op die manier hoef je na afloop ook geen discussie te voeren met een medewerker van het verhuurbedrijf of je wel of niet bepaalde schade aan de auto hebt veroorzaakt. 
 5. Maak gebruik van de app maps.me en bespaar op deze manier geld uit voor een navigatiesysteem. Vaak betaal je voor een navigatiesysteem dat je twee weken gebruikt makkelijk honderd euro. Met deze app kun je ook offline navigeren en zodoende besparen wij het geld van een navigatie voor een huurauto altijd uit. 
 6. Misschien heb je weleens gehoord van het gezegde goedkoop is duurkoop. Veel toeristen die een auto huren in de Algarve kijken vooral naar de prijs en niet naar de andere zaken die we net genoemd hebben zoals verzekeringen, eigen risico en hoeveel kilometer je per dag met de auto in de Algarve mag rijden. Kijk altijd naar het totale plaatje, zodat je niet uiteindelijk toch nog veel duurder uit bent met die hele goedkope huurauto. 

Kijk voor een huurauto via Sunny Cars Faro even hier. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Auto huren Sunny Cars Faro

Bezienswaardigheden Faro en de Algarve

Veel toeristen die op Faro vliegen, blijven niet in Faro zelf maar vieren vakantie in andere badplaatsen in de Algarve. Desondanks is het zeker de moeite waard om Faro te bezoeken, aangezien er best wel wat zaken te bekijken zijn. Zo vind je in het historische centrum van de stad Capello dos Ossos, waar je de botten kunt bekijken van maar liefst 1000 monikken die hier zijn overleden.

Daarnaast heb je in de oude binnenstad van Faro een oude poort, een kerk en een kathedraal die de moeite waard zijn om te bekijken. Ook heb je in de binnenstad genoeg gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje. Ook de haven van Faro is leuk om te bezoeken. Huur je een auto op het vliegveld in Faro dan is het ook mogelijk om de rest van de Algarve (en Portugal) te bekijken. We zetten een aantal van de bekendste bezienswaardigheden in de Algarve op een rij. 

 • Natuurpark Ria Formosa: dit is een mooi natuurgebied dat tussen Tavira en Faro inligt. Je hebt hier allerlei kleine eilandjes en ook een grote lagune. Hier leven heel veel verschillende soorten planten en dieren. 
 • Albufeira: dit is misschien wel de bekendste badplaats in de Algarve en jaarlijks gaan hier veel toeristen op vakantie. Wij schreven over deze badplaats al eens de blog Albufeira met kinderen, voor gezinnen met kinderen. 
 • Praia da Marinha: de stranden van de Algarve zijn echt prachtig met al die verschillende rode rotsen op het strand. Wij hebben een week lang bijna iedere dag een ander strandje bezocht en vonden dat echt super! Praia da Marinha is zo’n prachtig strand en het is ook een plek waar je heel goed kunt snorkelen. 
 • Lagos: dit is een andere prachtige stad in de Algarve die je kan bezoeken met een huurauto. Wij hebben die week dat we in de Algarve op vakantie waren in Lagos doorgebracht en vandaar de rest van de Algarve ontdekt met onze huurauto. Wij vonden dit een heerlijke plaats om vakantie te vieren. 
 • Benagil Cave: als je foto’s van deze plek ziet, dan heb je daar vast al weleens foto’s van voorbij zien komen. De Benagil Cave is een super fotogenieke plek en je kan deze grot met een kajak of SUP board bezoeken. Bezoek voor mooie foto’s de grot vroeg (om 9.00 uur) want gedurende de dag wordt het hier steeds drukker. 

Openbaar vervoer Algarve of een huurauto van Sunny Cars Faro?

Wij hebben ook nog heel even gekeken hoe het openbaar vervoer geregeld was, toen we een vakantie naar de Algarve geboekt hadden, maar al snel hadden we door dat dit geen optie was. Er rijden zeker wel bussen tussen de grote plaatsen, maar het is behoorlijk wat uitzoekwerk en uiteraard doet de bus er behoorlijk lang over. Ook kun je dan niet makkelijk bij al die verschillende mooie strandjes komen. 

Wijzelf waren er al snel uit dat we de Algarve met een huurauto wilden verkennen. Op die manier hadden we de vrijheid en de wegen in de Algarve waren lekker rustig, waardoor we snel van de ene plek op de andere plek waren. Wij hebben zelf geen moment spijt gehad dat we een auto hebben gehuurd in Portugal. 

Op het vliegveld van Faro is het mogelijk om een auto te huren van Sunny Cars Faro en wij hebben in Portugal ook een auto via deze maatschappij gehuurd. Wij hebben vooraf alles op een rijtje gezet en vergeleken met elkaar en toen bleek het totale plaatsje van Sunny Cars Faro het meest te kloppen. Wij zullen hieronder aangeven waarom wij tot deze conclusie zijn gekomen. 

Wil je meer informatie over een huurauto in Faro via Sunny Cars Faro? Klik dan hier. 

Algarve met kinderen
Algarve met kinderen

Voordelen van een huurauto via Sunny Cars Faro

Toen wij een huurauto zochten om de Algarve te bezoeken, toen bleek voor ons de huurauto’s van Sunny Cars Faro de beste keuze te zijn. Hieronder geven we drie verschillende redenen voor deze keuze.

 1. Uiteraard hebben we de verschillende verhuurders naast elkaar gezet op het gebied van verzekeringen. Dit is voor ons een zeer belangrijk item als we een auto huren in het buitenland. Sunny Cars Faro heeft het meest uitgebreide verzekeringspakket op het gebied van schade, WA, diefstal en overige verzekeringen. Ze hebben namelijk de all-inn formule en deze is erg uitgebreid. We komen hier straks nog op terug. 
 2. Ook hebben we gekeken naar het eigen risico en het bleek dat je bij Sunny Cars Faro het eigen risico terugbetaalt krijgt als je schade met je huurauto in de Algarve maakt. Dat is voor ons wederom een afdekking van een behoorlijk financieel risico. 
 3. We konden vlak voor vertrek nog annuleren als we dat wilden. Zeker de laatste jaren zijn er meerdere vakanties en reizen geannuleerd door corona en dan wil je niet vastzitten aan een bepaalde reservering, maar deze kort voor tijd kunnen annuleren. Dat kon bij Sunny Cars Faro.

Dit waren voor ons belangrijke punten, waardoor we de keuze hebben gemaakt om een auto te huren via Sunny Cars Faro. Op die manier hoeven we ons niet druk te maken om onze huurauto. Daarnaast had de all-inn formule van Sunny Cars Faro nog meer voordelen. We zetten ze hieronder op een rijtje. 

Wat is all inn bij Sunny Cars Faro?

Wat is nu deze all-inn formule van Sunny Cars Faro. Deze formule is erg uitgebreid en heeft naast een hoop verzekeringen nog verschillende andere voordelen. We bespreken ze hieronder kort. 

Verzekeringen:

Bij Sunny Cars Faro zitten echt super veel verzekeringen in deze all inn formule. Zo ben je bij Sunny Cars Faro uitstekend verzekerd tegen schade. Je hoeft dan ook niet ter plekke in Faro extra verzekeringen wat dat betreft voor je huurauto af te sluiten. Daarnaast worden vaak bij verhuurders de schade aan de banden, de bodem, de ruiten en het dak niet vergoed met een schadeverzekering. Sunny Cars Faro heeft hier nog een extra verzekering voor, zodat dit ook in de prijs is inbegrepen. 

Daarnaast ben je bij Sunny Cars Faro verzekerd als je je papieren en je sleutels kwijt raakt op vakantie. Ook als je auto gestolen wordt, dan is dit verzekerd bij Sunny Cars Faro. Zoals we net aangaven ben je ook verzekerd tegen het eigen risico. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat wanneer je schade aan je huurauto hebt in Faro dat je veel geld kwijt bent. 

Een andere verzekering die erg goed geregeld is bij Sunny Cars Faro is de WA verzekering. Tot maar liefst tien miljoen euro ben je verzekerd als je schade bij andere veroorzaakt met je huurauto in Faro. Ook ben je verzekerd als je auto weggesleept moet worden, omdat de auto niet meer rijdt. Kortom echt een super goed verzekeringspakket. 

Andere voordelen:

Daarnaast heeft de all-inn formule van Sunny Cars Faro nog meer grote voordelen. Zo heb je pechhulp als je met stukken onderweg staat en heeft Sunny Cars Faro een noodnummer dat je 24 uur per dag kunt bellen. Ook mag je ongelimiteerde kilometers maken met je huurauto, zodat je nooit hoeft te letten of je teveel kilometers op een dag maakt. 

Daarnaast krijg je een volle tank mee als je een auto huurt via Sunny Cars Faro en moet je zo ook weer de auto inleveren. Wat ons betreft qua brandstof regeling de beste regeling. Ook zitten alle verborgen kosten zoals lokale belastingen en afleveringskosten altijd al in de prijs. Daarnaast vonden wij zoals we al aangaven het erg fijn dat we kort voor de boeking nog konden annuleren. 

Dit zijn allemaal voordelen die voor ons de doorslag gaven om een auto te huren via Sunny Cars.

Kijk voor een overzicht van de gehele all inn formule van Sunny Cars Faro even hier.  

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Faro?

Je kan op meerdere plekken in Faro een auto huren via Sunny Cars Faro. De meeste toeristen huren een auto op Faro Airport, maar het is ook mogelijk om in Faro zelf een auto te huren. Je kan maar liefst op vier verschillende adressen een auto huren in Faro. Blijf je niet in Faro overnachten dan is het uiteraard het makkelijkste om een auto te huren op Faro Airport. Dan kan je gelijk vanaf het vliegveld met je huurauto naar je vakantieadres of starten met je rondreis door de Algarve. 

Kijk voor een overzicht van alle plekken waar je een auto kunt huren via Sunny Cars Faro even hier. 

Waar overnachten in de Algarve?

Voor een vakantie in de Algarve heb je meerdere leuke badplaatsen waar je kunt overnachten. Van de drie bekendste badplaatsen in de Algarve zetten we in iedere prijsklassen de beste optie op een rij! Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Lagos

Budget hotel: Aqualuz Lagos by The Editory

Middenklasse hotel: Marina Club Lagos Resort

Luxe hotel: Agua Hotels Vila Branca

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Lagos even hier. 

Albufeira

Budget hotel: Ondamar Hotel Apartamentos

Middenklasse hotel: Vila Petra

Luxe hotel: Albufeira Sol Hotel & Spa

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Albufeira even hier

Faro

Budget hotel: Alameda Exclusive House

Middenklasse hotel: Roots Hotel

Luxe hotel: Aqua Ria Boutique Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Faro even hier

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in de Algarve even hier

Kijk voor het huren van een auto in de Algarve even hier.

Scroll naar boven