Auto Huren Sunny Cars Curaçao

Auto huren van Sunny Cars Curaçao: alle informatie op een rij!

Curaçao is een eiland, waar jaarlijks vele Nederlandse toeristen naar toe gaan vanwege het heerlijke klimaat dat je het gehele jaar hebt op dit eiland. De meeste toeristen vinden het ook leuk om wat meer te zien van het eiland en dan is een huurauto wel erg fijn tijdens je vakantie. Als je een auto gaat huren in Curaçao dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten en die zetten we in deze blog op een rij.

Je kunt op Curaçao een auto huren via Sunny Cars Curaçao en in deze blog geven we aan waarom wij een voorkeur hebben voor deze verhuurmaatschappij. Daarnaast krijg je nog wat extra tips voor het huren van een auto op Curaçao!

Auto huren Sunny Cars Curaçao
Auto huren Sunny Cars Curaçao

Auto huren van Sunny Cars Curaçao

Auto huren Curaçao: waar op letten?

Als je een auto gaat huren in Curaçao is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Je wil dat alles goed geregeld is en dat je tijdens je vakantie niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarom zetten we hieronder een aantal zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren op Curaçao:

 • Hoe is de brandstof regeling: als je een auto gaat huren op Curaçao, is het handig om even te kijken naar wat de brandstofregeling precies is van de maatschappij die de auto verhuurt. Hier heb je veel verschillen in en sommige regelingen vinden wij niet fijn. Zo heb je bijvoorbeeld regelingen dat je de auto moet inleveren met de benzinestand waar die nu op staat.

  Dat kan betekenen dat je een auto meekrijgt met bijna een lege tank en dat je aan het einde van je vakantie op Curaçao ook moet proberen de auto weer zo in te leveren. Wij geven altijd de voorkeur aan de vol = vol regeling. Je krijgt een volle tank mee en levert hem weer vol terug in. 
 • Hoeveel kilometer mag je met de auto rijden?: het kan zijn dat autoverhuurders een regeling hebben, waarmee je maar een maximaal aantal kilometers per dag mag rijden. Dat kan uiteraard vervelend zijn als je veel wilt rijden met je huurauto op Curaçao. Nu scheelt het dat Curaçao niet zo heel groot is en dat je over het algemeen niet zo heel erg veel kilometers per dag rijdt. 
 • Welke verzekeringen zitten er allemaal bij: als je een auto huurt op Curaçao, dan wil je dat deze goed verzekerd is. Daar bezuinigen we zelf nooit op. Je moet er niet aan denken dat je niet goed verzekerd bent en dat je een ongeluk maakt. Je vergeeft het jezelf nooit en je kunt met behoorlijke financiële kosten komen zitten. Dit is wel vaak het grote verschil in prijs tussen de ene maatschappij die auto’s verhuurt op Curaçao en de andere maatschappij. 
 • Hoe is het eigen risico geregeld: soms dan heb je huurauto’s die niet zo heel erg veel kosten per dag, maar waar je wel een enorm groot eigen risico hebt van soms wel meer dan 1000 euro. Dan loop je nog steeds een behoorlijk financieel risico als je tijdens je vakantie op Curaçao schade rijdt met je huurauto. Soms lijkt een aanbieding heel aantrekkelijk, maar is dat door de kleine regeltjes niet zo. 
 • Hoe groot is de huurauto huurauto: als je op Curaçao een auto huurt, dan moet deze groot genoeg zijn voor jouw gezin en voor al jullie spullen. Uiteraard hoef je je koffers vaak alleen te vervoeren van en naar het vliegveld, dus maak een afweging hoe groot je auto moet zijn. Meestal staat er ook bij de huurauto’s online weergegeven voor hoeveel personen (en koffers) de auto geschikt is. 

Auto huren Curaçao: Handige tips!

Naast de zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren op Curaçao, hebben we ook nog een aantal tips die handig zijn wanneer je een auto gaat huren op Curaçao. Deze tips zetten we hieronder op een rij. 

 • Huur geen navigatie. vaak als je  een auto huurt op Curaçao, dan betaal je extra geld voor bijvoorbeeld een kinderstoel, een navigatie of dat een tweede persoon mag rijden in de auto. Om hierop te besparen maken wij zelf tijdens onze reizen altijd gebruik van de app maps.me. Deze app kun je thuis gratis downloaden en dan downloadt je de plattegrond van Curaçao en je zet met blauwe puntjes alvast alle belangrijke bezienswaardigheden en adressen vast op deze kaart.
  Indien je dan eenmaal op het eiland Curaçao bent voor je vakantie, kun je de app zonder internet gebruiken en kun je je overal makkelijk naar toe laten navigeren. Hierdoor hebben wij dus geen navigatie nodig voor onze huurauto en besparen we dus geld. 
 • Dek jezelf in. ondanks dat wij altijd goed verzekerd zijn als we een auto huren in het buitenland, maken we toch even wat foto’s en filmpjes van onze huurauto voordat we wegrijden bij de maatschappij die de auto’s verhuurt. Zo heb je bewijs dat er al bepaalde schade op de auto zat en voorkom je achteraf onnodige discussies. 
 • Ga vooraf online op zoek. zorg ervoor dat je je auto voor Curaçao al vooraf huurt en niet ter plekke op vakantie. Thuis heb je over het algemeen de tijd om op je gemak alle punten langs te gaan, terwijl dat op je vakantie een stuk lastiger is om een overzicht te krijgen. Daarnaast wil je van je vakantie op Curaçao genieten en niet met dat soort zaken ter plekke bezig zijn. 
 • Grijp niet naast een huurauto. Zorg ervoor dat je op tijd een auto huurt. Momenteel is er in veel toeristische gebieden een tekort aan huurauto’s en dan kan het zomaar zijn dat je geen auto meer kunt huren. Zelf overkwam ons dit op de Seychellen, waardoor we alles met de veel duurdere taxi hebben moeten doen. Vaak kun je altijd nog kosteloos annuleren, waardoor je geen risico loopt als je al vroeg een auto huurt op Curaçao. 
 • Kies niet alleen op de eerste prijs die je ziet. Het is heel aantrekkelijk om altijd maar voor de goedkoopste optie te gaan als je een huurauto kiest. Toch is bij het huren van een auto in het buitenland er zoveel verschil in bijvoorbeeld in hoeverre je verzekerd bent, dat de goedkoopste auto uiteindelijk helemaal niet de goedkoopste auto is. Kijk daarom als je een auto op Curaçao gaat huren naar het totaalplaatje en maak dan een keuze. 
 • Verdiep je vooraf in de verkeersregels: de verkeersregels op Curaçao zijn net wat anders dan die in Nederland of België zijn. Zo is het niet altijd gebruikelijk dat verkeer van rechts voorrang heeft. Kijk vooraf daarom even op de website van de ANWB voor een overzicht van de verschillende regels die gelden op het eiland Curaçao. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Curaçao even hier. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Auto huren Sunny Cars Curaçao

Auto huren van Sunny Cars Curaçao

Bezienswaardigheden Curaçao

Je hebt op Curaçao verschillende bezienswaardigheden die je kan bekijken. We zetten hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden op Curaçao op een rij. 

 • Stranden: de meeste toeristen bezoeken Curaçao vanwege de mooie stranden. Je hebt een aantal prachtige stranden zoals Klein Curaçao, Cas Abao, Grote Knip, Playa Lagun en Daaibooibaai. Houdt er rekening mee dat het wel erg makkelijk is om een huurauto te hebben als je deze verschillende stranden op Curaçao wil bezoeken. 
 • Willemstad: dit is de hoofdstad van Curaçao en het is zeker leuk om deze stad te bezoeken. Je hebt in Willemstad heel veel leuke winkeltjes, terrasjes, maar ook genoeg mooie historische gebouwen. Daarnaast is het leuk om foto’s te maken bij de bekende letters van Curaçao en de bekende gekleurde huisjes van de stad!
 • Christoffelberg: voor toeristen die houden van actie is het beklimmen van deze 372 meter hoge berg een leuke optie. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Het is overigens ook mogelijk om het Christoffelpark te bezoeken met je huurauto op Curaçao. Je rijdt dan over heuvelachtige wegen en je kunt genieten van de prachtige natuur en mooie uitzichten onderweg. 
 • Dieren spotten: je kunt op Curaçao verschillende mooie dieren spotten, zoals bijvoorbeeld de flamingo. Dit kan bijvoorbeeld op de weg naar Bullenbaai en de weg naar Sint Willibrordus. Altijd leuk om even te stoppen en een foto te maken van deze dieren. Ook schildpadden kun je prima spotten op Curaçao. Een goede plek om deze prachtige dieren tegen te komen is bijvoorbeeld op Klein Curaçao. Ook heb je op het eiland verschillende boerderijen met struisvogels. 
 • Hato Caves: dit zijn grotten waar vroegen slaven schuilden en waar je nog allerlei grottekeningen terugvindt uit deze tijd. 

Openbaar vervoer Curaçao of een huurauto van Sunny Cars Curaçao?

Je hebt openbaar vervoer op het eiland Curaçao, maar deze is wel erg beperkt en wordt door toeristen op het eiland nauwelijks gebruikt. Je hebt grote bussen die de langere routes op het eiland voor hun rekening nemen en de kleinere busjes die de kortere routes voor hun rekening nemen. 

Een voordeel van het openbaar vervoer op Curaçao is, is dat het goedkoop is. Een nadeel van het openbaar vervoer op Curaçao is dat het erg lang kan duren. Zo stoppen de kleine busjes overal waar mensen mee willen, waardoor het erg lang kan duren voordat je op de plaats van bestemming bent. 

Met een huurauto van Sunny Cars Curaçao heb je uiteraard een stuk meer vrijheid op het eiland en dat vinden wij zelf altijd wel erg fijn. Zeker met onze dochter! Daarom vinden wij het geen probleem om wat meer uit te trekken voor een huurauto, zodat we lekker de vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen. Op Curaçao is het mogelijk om een auto te huren via Sunny Cars Curaçao

Voordelen van een auto van Sunny Cars Curaçao

Wij zijn fan van de huurauto’s van Sunny Cars en we willen hieronder aangeven wat wij de grote voordelen vinden van een auto huren via Sunny Cars Curaçao.

 • De verzekeringen van Sunny Cars Curaçao. Zoals we al eerder in deze blog aangaven willen wij graag goed verzekerd zijn als wij een auto huren in het buitenland. Bij Sunny Cars Curaçao zitten de meest belangrijke verzekeringen wel in het pakket wat ze aanbieden. Hierdoor hoeven we niet bang te zijn dat we te weinig verzekerd zijn als we een auto huren. Dat geeft ons altijd een heel erg fijn gevoel. 
 • Bij schade betalen ze het eigen risico terug. Het eigen risico kan bij sommige huurauto’s van sommige verhuurbedrijven op Curaçao best hoog zijn, waardoor je bij schade behoorlijk wat geld zelf moet betalen. Bij Sunny Cars Curaçao ben je verzekerd voor je eigen risico en krijg je dit bedrag (indien je schade hebt) terug van Sunny Cars. Ook hier heb je dus geen zorgen over. 
 • Kort van te voren annuleren. Je kan de reservering van de auto kort van te voren annuleren als je om een bepaalde reden toch niet naar Curaçao kan. Zeker in deze roerige tijden vinden wij dat wel een fijne gedachte dat we altijd nog van onze reservering af kunnen. 

Kortom wij vinden het erg prettig dat heel veel zaken door Sunny Cars Curaçao goed geregeld zijn, waardoor we hier ons geen zorgen over hoeven te maken en waardoor we vooral kunnen genieten van onze vakantie! Dat is toch wel het belangrijkste als je een vakantie boekt naar Curaçao!

Auto huren Sunny Cars Curaçao
Auto huren Sunny Cars Curaçao

Auto huren van Sunny Cars Curaçao

Wat is all inn bij Sunny Cars Curaçao?

Sunny Cars Curaçao werkt met een all inn formule, maar wat is nu die all inn formule van Sunny Cars Curaçao. We zetten de belangrijkste zaken van deze formule op een rij. 

 • Eigen risico. zoals we al eerder in deze blog aangaven krijg je bij schade bij Sunny Cars Curaçao je eigen risico terug. 
 • Schade aan banden- glas-bodem en dak. Bij veel verhuurmaatschappijen ben je hier niet voor verzekerd, terwijl je snel schade aan deze onderdelen van de auto hebt. Deze zijn bij Sunny Cars Curaçao gedekt. 
 • Aantal kilometers. Bij een huurauto van Sunny Cars Curaçao zijn deze ongelimiteerd. Je hoeft hier tijdens je vakantie op Curaçao dus niet op te letten. 
 • Verzekering van schade aan de auto: met de all inn formule adviseert Sunny Cars Curaçao ook geen extra schadeverzekeringen af te sluiten, omdat de auto goed verzekerd is tegen schade. Hierdoor kom je ook niet ter plekke voor verrassingen te staan. In het verleden hebben wij nog weleens een extra verzekering moeten afsluiten bij andere maatschappijen, omdat de auto niet goed verzekerd bleek te zijn. 
 • Verzekering tegen diefstal: wordt de auto gestolen, dan is de auto verzekerd.  
 • WA-verzekering: Sunny Cars Curaçao heeft hiervoor een extra verzekering afgesloten waardoor de auto voor tien miljoen WA verzekerd is (in Nederland is dit standaard vijf miljoen euro). 
 • Tankregeling: tankregeling is vol=vol. Onze favoriet! Je krijgt van Sunny Cars Curaçao een huurauto met volle tank mee en aan het einde van jouw vakantie op Curaçao zorg je ervoor dat je de auto helemaal voltankt en dan lever je hem in. 
 •  Sleepkosten: stel dat de auto niet meer verder kan rijden tijdens je vakantie op Curaçao, dan kan het zijn dat de auto weggesleept moet worden. Sunny Cars Curaçao vergoedt dan deze kosten.  
 • Autosleutel en/of -papieren: stel je raakt je papieren of de sleutel van de auto kwijt op Curaçao, dan worden de kosten hiervan door Sunny Cars Curaçao vergoedt. 
 • Lokale belasting: deze zitten net als de eventuele luchthaven afleveringskosten altijd al in de prijs inbegrepen. 
 • Hulp bij pech: kom je in Curaçao onderweg met pech te staan, dan wordt deze hulp vergoedt door Sunny Cars Curaçao. Sunny Cars heeft een 24/7 noodnummer, maar in eerste instantie kan je de lokale verhuurder bellen voor hulp. 
 • Flexservice: zoals we al eerder vermelden kun je dus een uur van te voren je reservering annuleren. Super fijn uiteraard. 

Door deze all inn formule van Sunny Cars, huren wij altijd met een gerust hart een auto bij Sunny Cars. Kijk voor de mogelijkheden om een auto te huren op Curaçao even op de website van Sunny Cars Curaçao

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Curaçao?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Sunny Cars Curaçao, waar je een auto kunt huren op het eiland. Voor de meeste toeristen zal dit op het vliegveld zijn, maar het is ook mogelijk om in Willemstad een auto te huren van Sunny Cars Curaçao. 

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Curaçao even hier. 

Waar overnachten op Curaçao?

Je kunt prima overnachten op Curaçao. Curaçao heeft genoeg leuke accommodaties waar je kunt overnachten en ook in verschillende prijsklassen. Wij hebben de best beoordeelde hotels uit vele beoordelingen op een rij gezet. Druk op de blauwe link voor meer informatie over het hotel. 

Budget hotel: Trupial Hotel & Casino

Middenklasse hotel: BOHO Bohemian Boutique Hotel

Luxe hotel: Papagayo Beach Hotel

Kijk voor alle mogelijkheden van een auto huren via Sunny Cars Curaçao even hier.