Auto huren Sunny Cars Alicante

Auto huren in alicante via Sunny Cars Alicante: alle informatie!

De meeste toeristen die naar Alicante vliegen doen dit om een bezoek te brengen aan de Costa Blanca. Een groot deel van deze toeristen huurt dan ook een auto op Alicante, om op deze manier de omgeving te verkennen en naar de plaats van bestemming te rijden. In deze blog geven we tips over het huren van een auto in Alicante en geven we tips over waar je op moet letten bij een huurauto in Alicante. Daarnaast geven wij aan waarom wij zo’n fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars Alicante.  

Auto huren Sunny Cars Alicante
Auto huren Sunny Cars Alicante

Hoe kom ik in Alicante?

Alicante ligt in het zuiden van Spanje en met de auto doe je er zonder files en wegwerkzaamheden bijna 20 uur over. Je bent dus wel een paar dagen onderweg als je met de auto naar Alicante wil rijden. Een mogelijkheid zou ook de trein kunnen zijn, maar dan doe je er meer dan 32 uur over en moet je meerdere keren overstappen.

De meeste toeristen nemen daarom het vliegtuig naar Alicante en vanaf Nederland vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Alicante toe. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Nederland naar Alicante toe. Vergelijk dus de verschillende aanbieders van vluchten op het gebied van prijs en tijd. Wij boeken alles via Skyscanner, aangezien wij dat echt de fijnste website vinden om vluchten op te boeken. 

Kijk voor een overzicht van alle vluchten naar Alicante even hier.

Als je gaat vliegen is het ook makkelijk als je een huurauto tot je beschikking hebt. 

Kijk hier voor een overzicht aan huurauto’s via Sunny Cars Alicante. 

Auto huren Alicante: waar op letten?

Als je een auto gaat huren in Alicante dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Vaak kijken toeristen bij het huren van een auto in Alicante vaak alleen naar de prijs, maar het is belangrijk dat je het totale plaatje in beeld brengt. 

Zo is het belangrijk dat wanneer je een auto huurt in Allicante, dat deze auto goed verzekerd is. Hierin zitten grote verschillen tussen de verschillende verhuurders van auto’s. Je moet zorgen dat je goed verzekerd bent tegen schade en kijk dan het liefst ook gelijk even of je voor alle schade verzekerd bent. Vaak zit de schade aan het dak, de banden, de ruiten en de bodem van de auto niet in het verzekeringspakket. Daarnaast is het van belang of je verzekerd bent als de auto gestolen wordt en als je schade brengt aan andere personen. 

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten als je in Alicante een auto huurt, is of je bij schade een eigen risico moet betalen. Soms is dit eigen risico een behoorlijk hoog bedrag, wat betekent dat wanneer jij schade aan de auto hebt, dat je het eerste deel van deze schade zelf moet betalen. Op die manier kan het zijn dat je meer dan 1000 euro extra kwijt bent bij schade.

Kijk daarnaast ook altijd goed naar de grootte van de auto. Veel toeristen vergeten dat wanneer ze in Alicante een auto huren dat ze veel meer spullen bij zich hebben dan normaal. De meeste toeristen hebben een koffer bij en je zult niet de eerste toerist zijn die op Alicante airport een auto huurt, waarbij niet alle koffers in de auto passen. 

Ook heb je bij bepaalde huurauto’s in Alicante een beperkt aantal kilometers dat je mag rijden. Dit om ervoor te zorgen dat de auto niet teveel gebruikt wordt en er dus niet al teveel hoeft afgeschreven te worden op de auto. Rijd je meer kilometers dan vooraf in het contract staat, dan betaal je per kilometer een extra bedrag bij na afloop. 

Ook kun je eens kijken als je een auto in Alicante gaat huren wat voor regeling de verhuurder qua brandstof heeft. Het kan zijn dat je een auto meekrijgt met bijna een lege tank en dan moet je de auto ook weer met lege tank inleveren. Uiteraard is het vervelend als je in Alicante aankomt en gelijk met je huurauto moet gaan tanken. Ook is het lastig om de auto in dezelfde staat qua brandstof in te leveren. Wij krijgen het liefst een huurauto met een volle tank mee en leveren hem het liefste ook met een volle tank weer in. 

Sunny Cars Alicante is wat ons betreft één van de beste maatschappijen in Alicante. Kijk hier voor een overzicht van alle huurauto’s. 

Auto huren Alicante: Handige tips!

Naast de zaken waar je op moet letten bij het huren van een auto in Alicante, hebben we door onze ruime ervaring met huurauto’s in het buitenland ook verschillende tips die handig kunnen zijn voor een huurauto in Alicante. Zo adviseren wij altijd om een auto op tijd te huren. In het verleden hebben we weleens gehad dat we kort voordat we weggingen een auto wilden huren en dat dit niet meer mogelijk is. De laatste jaren is er een tekort aan huurauto’s op sommige plekken en zeker in de zomermaanden is het erg druk in Alicante. Reserveer dus op tijd jouw huurauto!

Wil je alles goed uitzoeken met betrekking tot een huurauto in Alicante, zorg er dan voor dat je de auto alvast online reserveert. Wij doen dat eigenlijk altijd, aangezien als je dit ter plekke moet doen bij de verschillende verhuurders dat dit een hoop gedoe is (Spanjaarden spreken vaak gebrekkig Engels) en het ook niet heel overzichtelijk is wat er allemaal precies bij zit. Daarnaast heb je vakantie en geen zin om dat soort zaken ter plekke uit te zoeken. 

Zoals we al eerder aangaven is het goed om naar het totale pakket te kijken en niet alleen naar de prijs te kijken. Zo maakten wij in Barcelona weleens deze fout. We vonden een hele goedkope auto, maar toen we net voor onze reis nog eens de recensies lazen waren deze super slecht en bleek dat er op het vliegveld nog allerlei extra kosten bijkwamen met betrekking tot verzekeringen, lokale belastingen en andere zaken. Uiteindelijk konden we de auto nog annuleren en waren we alleen onze reserveringskosten kwijt. Zoals er weleens gezegd wordt: goedkoop is duurkoop.

Bespaar de kosten van een navigatie in de auto door de app maps.me te downloaden vooraf op je telefoon. Bij deze app download je de kaart van Alicante en de omgeving vooraf, zodat je hem ter plekke offline kunt gebruiken. Een navigatie in een huurauto kost al snel honderd euro en dat bespaar je op deze manier. Kijk ook even vooraf als je een auto gaat huren in Alicante wat de extra kosten zijn voor dit soort zaken. 

In Spanje wordt er stevig gecontroleerd op de snelheid van auto’s en de Spaanse politie zet zelfs af en toe drones in om de snelheid van auto’s te controleren. Zorg er daarom voor dat je niet te hard rijdt in het buitenland, aangezien een boete gewoon sonde is van je geld. De boete komt binnen bij de verhuurder die hem uiteraard doorberekent aan jou. 

Maak ook altijd als je een huurauto in Alicante meekrijgt vooraf even een rondje om de auto en maak foto’s en eventueel een filmpje van schade die al op de auto zit. Meestal zijn maatschappijen vooraf erg snel met het controleren van de auto op schade en je wil achteraf geen gezeur krijgen over schade die al op de auto zat en waar ze van zeggen dat jij die veroorzaakt hebt. 

Auto huren in Alicante? Kijk dan even hier.

Auto huren San Antonio Ibiza
Auto huren Sunny Cars Alicante

Bezienswaardigheden Alicante

De meeste toeristen bezoeken Alicante vanwege de mooie stranden, de kunst, de cultuur en het lekkere eten. We zetten een aantal bezienswaardigheden van de stad Alicante hieronder op een rij. 

  • Kasteel Alicante: dit kasteel ligt op een 166 meter hoge berg en je kunt al wandelend de berg beklimmen. Je doet over deze wandeling een uur. Ook kun je de berg omhoog met een lift. Je betaalt wel een bedrag voor de lift maar de ruïnes van het kasteel kun je gratis bekijken. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Alicante en de omgeving. 
  • Explanada de Espana: dit is een gezellige boulevard, waar je prima een hapje en een drankje kan doen op één van de vele terrassen. 
  • Playa Del Postiguet: dit is het bekendste strand van Alicante en ook het strand dat het drukst bezocht wordt. Er zijn op het strand genoeg voorzieningen aanwezig om een heerlijk dagje aan het strand te gaan liggen tijdens je stedentrip naar Alicante. 
  • Casco Antiguo: het historische stadscentrum van Alicante is zeker de moeite om even te bezoeken. Het centrum heeft een aantal top bezienswaardigheden zoals Plaza Ayuntamiento, de centrale markthal en de basiliek van de stad. 
  • Tabarca eiland: je kan vanaf Alicante een leuke dagtrip maken naar dit eilandje toe. Vanaf Alicante ben je met de boot in ongeveer 45 minuten bij het eiland en je kan bij dit eiland goed snorkelen. Ook staat het eiland bekend vanwege zijn vele verschillende soorten vogels. 

Bezienswaardigheden Costa Blanca

De meeste toeristen huren een auto in Alicante om op die manier wat meer van de omgeving te zien of om naar de plaats van bestemming te gaan aan de Costa Blanca. Je hebt aan de Costa Blanca genoeg leuke plekken die het bezoeken meer dan waard zijn. We zetten ze hieronder kort op een rij.

  • Benidorm: dit is de bekendste badplaats aan de Costa Blanca. Bezoek naast de vele stranden van de plaats ook eens Balcón del Mediterráneo, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Benidorm en zijn stranden. Ook het Mirador del Castell is een uitzichtpunt dat de moeite waard is en heeft ook verschillende kasteelruïnes.
  • Kasteel van Denia: je kunt een prachtig paleis bezoeken in de plaats Denia. Het kasteel ligt op een rots en vanaf het kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over de stad Denia. Ook de stad zelf is gezellig om even te bezoeken en een hapje en een drankje te doen. 
  • Villajoyosa: dit is een andere leuke badplaats om te bezoeken aan de Costa Blanca. Dit dorpje staat bekend vanwege zijn vele gekleurde huisjes en ook de stranden van dit dorpje zijn erg prettig om te bezoeken. Het dorp staat ook bekend vanwege zijn chocolade en uiteraard kun je dat overal hier proeven. 
  • Stadspark Elche: dit is één van de bekendste stadparken van Spanje in de plaats Elche. Dit stadspark is bekend vanwege zijn vele duizenden palmbomen in het park. Een wandeling door deze tuinen en park is prachtig en voor een deel van de tuinen moet je entree betalen. 

En zo zijn er uiteraard nog genoeg andere mooie dingen die je kan bekijken als je een vakantie naar de Costa Blanca boekt. Wij vinden het dan altijd erg fijn als we over een huurauto beschikken, zodat we de vrijheid hebben om te gaan en staan waar we zelf willen. Het is mogelijk om een auto te huren via Sunny Cars Alicante

Openbaar vervoer costa Blanca of een huurauto van Sunny Cars Alicante?

Het is mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer aan de Costa Blanca, aangezien er tussen de verschillende kustplaatsen bussen en treinen rijden. Wel moet je er rekening mee houden dat deze bussen en treinen er een stuk langer over doen dan dat je een eigen huurauto hebt.

Wij hebben in het verleden ook weleens met de bus gereisd, maar het kost toch behoorlijk wat tijd om op het busstation te komen, uit te zoeken welke bus je nodig hebt, te wachten op de bus, onderweg met de bus verschillende keren stoppen en dan vanuit het busstation in de andere stad, weer naar de volgende bezienswaardigheid te gaan. Soms waren we wel dubbel zoveel tijd kwijt dan dat je met een huurauto rijdt. 

In Alicante kun je een auto huren van de verhuurder Sunny Cars Alicante en wij kijken altijd als eerste als we ergens in het buitenland zijn of Sunny Cars auto’s verhuurd. Wij hebben al vele keren via deze maatschappij een auto gehuurd en nog nooit problemen gehad in tegenstelling tot vele andere maatschappijen waar we weleens een auto hebben gehuurd. We leggen hieronder uit waarom wij zo’n voorkeur hebben voor Sunny Cars Alicante

Voordelen van een auto van Sunny Cars Alicante

Een auto huren in Alicante via Sunny Cars Alicante heeft in onze ogen verschillende grote voordelen ten opzichte van veel andere verhuurders van auto’s in Alicante. Zo heeft Sunny Cars Alicante een all-inn formule dat een enorm pakket is met verzekeringen en andere voordelen. Met name alle verzekeringen die bij dit pakket zitten zijn echt helemaal top. In het volgende deel van deze blog gaan we hier nog dieper op in. 

Daarnaast zit er in het pakket ook een verzekering voor je eigen risico. Stel je maakt schade met je huurauto in Alicante, dan betaalt Sunny Cars Alicante het bedrag dat je aan eigen risico kwijt bent terug. Hierdoor kom je dus niet voor financiële verassingen te staan als je met je huurauto schade maakt in Alicante en de Costa Blanca. 

Ook kun je kort voor je reserveringen de auto nog annuleren. Zeker de laatste jaren, waarin reizen een stuk onzekerder is geworden is het fijn dat je kort voordat je een auto huurt, dat je deze kunt annuleren als je toch niet op reis kunt gaan naar Alicante. 

Dit zorgt er bij ons voor dat bij Sunny Cars Alicante je zorgen weggenomen worden met betrekking tot je huurauto en dat je je volledig kunt richten op je vakantie! Wij vinden het ook niet erg om daar in sommige gevallen net ietsje meer voor te moeten betalen. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s in Alicante even hier. 

Wat is all inn bij Sunny Cars Alicante?

We bespraken net al dat Sunny Cars Alicante een All-inn pakket heeft voor de huurauto’s in Alicante. We bespreken in dit deel van de blog dit pakket en waar het pakket allemaal uit bestaat. 

De verzekeringen die in dit all-inn pakket zitten zijn echt super goed. Zo zit er een zeer uitgebreide schadeverzekering in, waarbij Sunny Cars Alicante aangeeft dat deze verzekering zo goed is, dat je ter plekke geen verzekeringen voor schade meer hoeft af te sluiten. Daarnaast ben je bij Sunny Cars Alicante verzekerd voor onderdelen zoals de bodem, het dak, de ruiten en de banden die bij de meeste verhuurders niet in het verzekeringspakket zitten. Hier heeft Sunny Cars Alicante een aparte verzekering voor in het pakket zitten. 

Ook als je huurauto in Alicante gestolen wordt, dan ben je hier bij Sunny Cars Alicante voor verzekerd. Ook als je de sleutel of de papieren van de auto toevallig kwijt raakt op vakantie dan ben je via Sunny Cars Alicante hiervoor verzekerd en kost het jezelf geen geld. Ook heeft Sunny Cars een super goede WA verzekering. Dit is een verzekering voor als je schade maakt bij andere mensen en waar een normale WA verzekering meestal voor vijf miljoen euro dekt, dekt de verzekering van Sunny Cars Alicante tot tien miljoen euro. Daarnaast ben je ook verzekerd voor je eigen risico. 

Ook qua service zit je in de all-inn formule van Sunny Cars Alicante goed. Zo krijg je pechhulp als je onderweg met stukken komt te staan in Alicante en moet je auto weggeslepen worden dan ben je hiervoor verzekerd bij Sunny Cars Alicante. Sunny Cars heeft ook een noodnummer dat je 24 uur per dag kunt bellen. Ook kun je met de flexservice tot kort voor je reservering de boeking annuleren. 

Andere voordelen die je via de all-inn formule van Sunny Cars Alicante hebt, zijn een ongelimiteerd aantal kilometers dat je mag rijden en dat kosten als lokale belastingen en afleveringskosten al in de prijs inbegrepen zitten. Bij sommige verhuurders in Alicante betaal je hier ter plekke nog voor. Als laatste vinden wij het fijn dat je bij de auto’s van Sunny Cars Alicante een volle tank meekrijgt en dat je hem ook weer met een volle tank moet inleveren. Wat ons betreft de meest fijne regeling. 

Al deze zaken in de all-inn formule van Sunny Cars Alicante zorgen ervoor dat wij het echt een fijne verhuurder van auto’s vinden. En het voordeel is dat je ook in Alicante een auto kunt huren via Sunny Cars Alicante. 

Kijk voor een overzicht van de verschillende huurauto’s in Alicante even hier. 

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Alicante?

Je hebt verschillende mogelijkheden waar je een auto kunt huren in Alicante via Sunny Cars Alicante. Zo huren de meeste toeristen een auto op Alicante Airport. Vanaf het vliegveld kun je dan gelijk met je huurauto naar je vakantiebestemming toe. Ook is het mogelijk om een auto te huren in de stad Alicante. Dit kan op zeven verschillende plekken in de stad. 

Ook is het mogelijk dat Sunny Cars Alicante de huurauto komt bezorgen op jouw vakantieadres. Dan kun je vanaf het vliegveld eerst met een taxi naar je vakantiebestemming en wordt later jouw huurauto bezorgd. Dit kan een voordeel zijn als je niet iedere dag een huurauto in Alicante nodig hebt. 

Kijk voor een overzicht van alle plekken waar je een auto kunt huren via Sunny Cars Alicante even hier. 

Waar overnachten in Alicante?

Nederlandse toeristen die op Alicante vliegen, blijven meestal in Alicante zelf of gaan naar de badplaats Benidorm. Voor deze twee plaatsen aan de Costa Blanca hebben we in iedere prijsklassen de beste optie op een rij gezet. Druk op de blauwe link voor meer informatie.

Alicante:

Budget hotel: Hotel Villa San Juan

Middenklasse hotel: Eurostars Mediterranea Plaza

Luxe hotel: Hotel Serawa Alicante

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Alicante centrum even hier. 

Benidorm:

Budget hotel: Casual Pop Art Benidorm

Middenklasse hotel: Mercure Benidorm

Luxe hotel: Hotel Boutique Villa Venecia

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Benidorm even hier. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s in Alicante van Sunny Cars Alicante even hier. 

Scroll naar boven