Auto huren San Antonio Ibiza

Auto huren San Antonio Ibiza: goedkoop auto huren!

San Antonio is één van de populairste badplaatsen op het eiland Ibiza en dat komt mede door de prachtige witte stranden die je bij de badplaats hebt liggen. San Antonio is de tweede grootste plek van Ibiza en vele toeristen overnachten in deze badplaats en verkennen in een huurauto vanuit daar het verdere eiland van Ibiza. In deze blog vertellen we waar je rekening mee moet houden als je een auto gaat huren op Ibiza en vertellen we waar je een huurauto kunt huren op het eiland. Daarnaast geven we nog wat tips waar je het beste kunt overnachten in San Antonio. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Ibiza met kinderen

Auto huren San Antonio Ibiza

Auto huren San Antonio Ibiza: waar rekening mee houden?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto op Ibiza gaat huren. We zetten een aantal zaken op een rij waar je goed rekening mee moet houden als je een auto gaat huren in San Antonio op Ibiza. 

  • Verzekeringen: je wil als je een auto op Ibiza huurt, dat de auto goed verzekerd is. Je rijdt toch in een ander land op wegen die je niet goed kent en wilt daarom dat wanneer je schade maakt dat deze verzekerd is. Ons advies is om hier ook nooit op te bezuinigen. Het zal je maar gebeuren dat je net een ongeluk krijgt op je vakantie in Ibiza. 
  • Grootte van de huurauto: kijk goed met hoeveel personen je bent en hoeveel koffers je bij je hebt. Je wil niet dat je op het vliegveld een te kleine huurauto hebt besteld. Overigens proberen de verkopers bij de balie je vaak een upgrade te verkopen, maar als je vooraf goed onderzoek hebt gedaan is dat natuurlijk niet nodig. 
  • Aantal kilometers: bij sommige verhuurbedrijven mag je maar een bepaald aantal kilometer per dag rijden. Nu is dit op Ibiza niet zo’n groot probleem, aangezien je meestal niet hele grote afstanden aflegt op het eiland. 
  • Brandstofregeling: wij hebben al verschillende regelingen meegemaakt bij verschillende verhuurmaatschappijen qua brandstof. Wij vinden zelf altijd de vol=vol regeling het fijnste. Je krijgt een volle tank mee en als je de auto inlevert lever je hem weer in met een volle tank. Je kunt dan gelijk wegrijden met je auto en je hoeft dan alleen de auto net voor het inleveren af te tanken. 
  • Eigen risico: veel verhuurmaatschappijen rekenen een eigen risico als je een auto gaat huren. Bij schade kan je dan een behoorlijk bedrag zelf moeten betalen. Controleer vooraf dus hoe hoog dit eigen risico bedrag is. 

Ibiza met kinderen
Auto huren San Antonio Ibiza

Auto huren San Antonio Ibiza

Auto huren San Antonio Ibiza: waar auto huren.

Wij hebben op de vele reizen die we gemaakt hebben al vaak een auto gehuurd in het betreffende land. Ook hebben we al best vaak problemen gehad als we dan de huurauto gingen ophalen. Heel vaak betrof het dan dat er volgens de verkoper aan de balie te weinig verzekeringen afgesloten waren online. 

Uiteraard probeert de verkoper bij de balie nog een centje extra te verdienen, maar soms zie je ook online hele lage prijzen voor een huurauto, maar blijkt dat met alle extra’s het dan toch een stuk duurder is dan dat er vooraf mee geadverteerd werd. 

Wij hebben zelf eigenlijk alleen maar goede ervaringen met de verhuurmaatschappij Sunny Cars en inmiddels kijken we altijd als eerste of ze in het betreffende land auto’s verhuren. 

Wat vinden wij zo goed aan de verhuurmaatschappij Sunny Cars?

  • alle verzekeringen zitten in de prijs. Ze hebben een all-in formule, waarbij je zeker weet dat alle verzekeringen in de prijs zitten. Hierdoor weet je ook zeker dat je niks verder meer hoeft af te sluiten op de plaats van bestemming. Dat wordt ook door Sunny Cars altijd afgeraden, aangezien alles erbij zit.
  • Je bent ook verzekerd voor je eigen risico. Hierdoor hoef je je daarover ook geen zorgen te maken en loop je dus geen financieel risico als er schade aan de auto is. Uiteraard moet je niet illegale dingen gaan doen zoals met drank op gaan rijden, want dan ben je bij geen enkele maatschappij verzekerd. 
  • Je kunt een uur van te voren nog annuleren. Hierdoor kun je echt lastminute nog van je huurauto af als er iets tussen zou komen. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s op Ibiza even hier. 

Ibiza met kinderen
Ibiza met kinderen

Auto huren San Antonio Ibiza

Auto huren San Antonio Ibiza: waar overnachten?

Je kunt in San Antonio prima overnachten. We zetten een aantal goede hotels op een rij in deze badplaats die een goede beoordeling krijgen uit vele honderden beoordelingen in de verschillende prijsklassen. Druk op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: Hotel Florencio Ibiza

Middenklasse hotel: Can Vistabella Boutique Resort

Luxe hotel: Can Beia Hostal Boutique

Ibiza met kinderen
Auto huren San Antonio Ibiza

Auto huren San Antonio Ibiza

Scroll naar boven