Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: alle informatie!

Je kunt prima een dagje naar Attractiepark Slagharen met kinderen! Dit pretpark stond al een hele lange tijd op ons lijstje en nadat we al een keer niet konden gaan vanwege corona, was het dan in de zomervakantie eindelijk tijd om dit pretpark in het oosten van het land te bezoeken met onze dochter van zeven jaar oud. Wij zijn een volle dag in dit attractiepark geweest en geven in deze blog alle informatie die je nodig hebt voor leuke dag naar attractiepark Slagharen met kinderen. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: algemene informatie

Zo rijden we op een zondagochtend in alle vroegte vanuit Tilburg naar het oosten van het land. Vanuit Tilburg rijden we in iets meer dan twee uur naar dit pretpark toe en we arriveren wanneer het park om 10 uur zijn deuren opent. We parkeren de auto betaald op de parkeerplaats van het pretpark en binnen enkele minuten staan we voor de ingang van het park. 

We hebben kaartjes verkregen via een ticketveiling website, waardoor we niet meer in de rij hoeven te staan voor een kaartje. Voor het pretpark zijn regelmatig acties (ook op verschillende veilingwebsites), waardoor je goedkoop kaartjes kunt kopen. Uiteindelijk betaalden we ongeveer veertig euro met z’n drieën voor dit pretpark. Wat ons betreft een prima deal voor een pretpark. Kijk dus vooraf even goed of je ergens korting kunt krijgen. Meestal is er wel iets van een deal. Uiteraard is het ook mogelijk om via de website van het pretpark zelf kaartjes te kopen. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: het park

In totaal heeft het pretpark 34 verschillende attracties voor jonge en oudere kinderen, waarbij de nadruk ligt op de wat jongere kinderen. Het pretpark heeft net te weinig leuke attracties voor pubers om het echt een geschikt park te maken voor deze doelgroep. Onze dochter is zeven jaar en voor haar leeftijd is het pretpark ideaal. In de meeste attracties mag onze dochter dan ook in. 

Het park heeft in totaal acht attracties met een intense intensiteit. Dit zijn vooral achtbanen en attracties die je van de kermis kent en waarin je behoorlijk misselijk kunt worden. Ook heeft het park vijf attracties met een matige intensiteit en de andere eenentwintig attracties hebben een mild karakter qua intensiteit. In deze laatste categorie vallen veel van de attracties voor jonge kinderen zoals de elektrische auto’s, de elektrische paardjes, de theekopjes, het treintje en het reuzenrad. 

Wat gelijk opvalt in het park is de stoeltjeslift, waarmee je een rondje door het hele park kunt maken en waarbij je gelijk een mooi overzicht hebt wat er allemaal te doen is in het pretpark. Dit hebben wij als één van de eerste dingen gedaan toen we in het park aankwamen. Toen we hier eenmaal in zaten, zag onze dochter haar favoriete gezin van Youtube (de familie Bellinga) opnames maken in het park en wist ze niet hoe snel ze uit de stoeltjeslift moest om met de familie op de foto te gaan. Haar dag kon al gelijk niet meer stuk. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Wij waren er zoals al eerder gemeld in de zomervakantie en wij vonden het meevallen met de drukte bij de attracties. Wij hebben een hele dag in het park doorgebracht en het merendeel van de attracties kunnen bezoeken. Uiteraard waren er een aantal attracties waar onze dochter niet in mocht en deze hebben we dan ook niet bezocht. 

Ook kun je gedurende de dag naar verschillende shows toe. Deze spelen zich zowel binnen als buiten af en worden op verschillende tijden meerdere keren per dag gegeven. Wij zijn naar de show met Randy en Rosie geweest en deze show met goochelacts vonden we erg leuk. Deze show duurde een minuut of 25. 

Voor verschillende attracties heb je een bepaalde minimale lengte nodig. Op de website van het pretpark heb je een lengtetabel met alle attracties er aan gekoppeld en kun je dus heel eenvoudig zien waar je kinderen allemaal in mogen en waar niet. Deze lengtetabel kun je hier terugvinden. Hier zie je ook de verschillende attracties terug die het park allemaal heeft. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: het waterpark

Je kunt in attractiepark Slagharen met kinderen ook naar een waterpark toe. Aqua Mexicana heeft zowel een binnen- als buitenzwembad en heeft in totaal tien verschillende glijbanen. Daarnaast heeft het waterpark twee grote waterspeeltuinen en een groot bubbelbad voor tientallen personen. Je dient een apart kaartje te kopen voor dit waterpark en dit kan alleen in combinatie met een kaartje voor het pretpark. 

Je kunt het waterpark dus niet los bezoeken. Verblijf je overigens in de huisjes van Slagharen dan zit het waterpark wel bij je verblijf inbegrepen. Zeker als je een weekendje hier naar toe gaat, is het leuk om ook het waterpark te bezoeken. Ga je maar een dag naar attractiepark Slagharen met kinderen, dan heb je wel een hele dag nodig voor de verschillende attracties in het attractiepark. 

Ook het waterpark is echt gericht op gezinnen met jonge kinderen. Ook in dit waterpark zullen pubers zich snel gaan vervelen. Uiteraard kan het in de zomer wel lekker zijn om gewoon buiten op de ligbedjes te liggen lekker in de zon en af en toe verkoeling te zoeken van het water van het zwembad. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: Black Hill Ranger path

Bij het pretpark zit ook nog een heel klimpark. Deze was toen wij er waren dicht vanwege groot onderhoud, maar kinderen kunnen hier een heel parcours beklimmen met 36 verschillende obstakels. Naast dit klimpark met drie verschillende niveaus is er ook een klimwand van acht meter hoog waar kinderen tegenop kunnen klimmen. Je moet hier wel extra voor bijbetalen. 

Daarnaast is er een rollglider van 115 meter lang, waarbij kinderen in een soort van harnas zitten en in ongeveer dertig seconden tijd naar beneden glijden. Ook deze attractie mogen kinderen alleen doen als je bijbetaalt. De minimale lengte voor deze attractie is 120 cm en een minimaal gewicht van 35 kg. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: eten en drinken

Uiteraard heb je ook in dit pretpark genoeg keuze qua restaurants en eettentjes. Er zijn ook verschillende fastfoodketens in het park en wijzelf hebben een broodje gegeten tussen de middag bij restaurant Subway. Hier stond wel een erg lange rij en we hebben behoorlijk lang moeten wachten. Ondertussen is onze dochter nog met steeds één van ons in verschillende attracties geweest. Het kan natuurlijk komen doordat er personeelstekorten zijn in Nederland, maar wij vonden het hier wel erg lang duren. In totaal hebben we bijna een uur in de rij gestaan. 

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Attractiepark Slagharen met kinderen: conclusie

Wij hebben ons prima vermaakt in attractiepark Slagharen. We waren er aan het begin van de dag toen het park open ging om een uur of tien en verlieten het park pas tegen sluitingstijd. Toen hadden we nog niet alles gezien, maar wel het merendeel van de attracties gedaan. We kunnen ons voorstellen dat wanneer je ook het klimpark en het waterpark bezoekt met kinderen dat je hier prima een heel weekend kunt verblijven. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen met kinderen
Attractiepark Slagharen met kinderen

Waar overnachten bij attractiepark Slagharen met kinderen?

Je kunt er prima een heel weekend van maken met het gezin. In de buurt van het pretpark ligt ook bijvoorbeeld Plopsaland Coevorden en ook pretpark Hellendoorn ligt niet zo heel erg ver rijden van het pretpark af. Wij sliepen in verschillende toffe accommodaties in de buurt van het pretpark. Wij zetten hier drie hele toffe hotels op een rij, waar je kunt overnachten tijdens je bezoek aan attractiepark Slagharen met kinderen. 

Hotel de Zon in Ommen: dit hotel ligt op ongeveer twintig minuten rijden van het pretpark en heeft prachtige kamers. Wij sliepen in dit hotel toen we het pretpark bezochten en hebben hier nog heerlijk geborreld langs het water op het terras van het hotel. Ze hebben hier familiekamers en ook een heerlijk ontbijt. Voor meer informatie over dit hotel kijk even hier. 

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Van der Valk Zwolle: dit hotel ligt op een half uurtje rijden van pretpark Slagharen, maar is wel een heel fijn hotel. Je kunt de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren en het hotel heeft een heerlijke wellness. Het hotel heeft ruime familiekamers met bad en serveert in de ochtend een heerlijk ontbijt. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier 

Pelsertoren Zwolle: een andere toffe locatie om te overnachten tijdens een bezoek aan attractiepark Slagharen met kinderen is deze toren. De toren staat midden in het centrum van Zwolle en heeft prachtige kamers. In de ochtend kun je met een soort van voucher lekker gaan ontbijten in het centrum van Zwolle. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Kindvriendelijk hotel Zwolle

Scroll naar boven