Athene met kinderen: 12 activiteiten met het gezin!

Wat kun je allemaal doen in Athene met kinderen? Dat is misschien hetgeen wat je je afvraagt als je deze Griekse hoofdstad met je gezin gaat bezoeken. Athene is voor veel reizigers het begin- en eindpunt als ze een rondreis door het mooie Griekenland gaan maken. In Athene kun je met kinderen je prima een dagje vermaken en ook nog wel twee dagen, maar dan heb je wel het merendeel van de activiteiten gedaan die voor gezinnen geschikt zijn. In deze blog zetten we de leukste activiteiten in Athene met kinderen op een rij. 

Athene met kinderen
Athene met kinderen

Georganiseerde reis Athene met kinderen

Je kan natuurlijk makkelijk alles zelf regelen voor jou stedentrip naar Athene met kinderen, maar je kan ook een pakketreis boeken. Bij zo’n pakketreis zit de vlucht en het hotel inbegrepen en hoef je hier zelf dus niets voor te regelen. Vaak kan je dan ook nog eens kiezen vanaf welk vliegveld je in Nederland of Duitsland kan vliegen. Kijk voor meer informatie over een georganiseerde reis naar Athene met kinderen even hier.

Athene met kinderen #1: Akropolis

De bekendste bezienswaardigheid die je in Athene met kinderen kunt bezoeken is de Akropolis. Deze 156 meter hoge berg torent boven de stad uit en door het gehele centrum van Athene heb je zicht op deze berg. Om op de berg te komen neem je de metro naar metrostation ‘Acropoli’ dat naast het museum van de Akropolis ligt. Vanaf daar is het nog ongeveer 300 meter lopen. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Het Akropolis museum is een enorm groot museum en staat op plek 3 van de beste musea ter wereld. Voor kinderen is het mogelijk om verschillende speurtochten te doen, naar gelang de leeftijd van de kinderen. Kijk voor meer informatie over dit museum en wat er voor kinderen te doen is even op de website van het museum

Bovenop de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je vindt op de Akropolis ook het bekende Parthenon. Dit is de bekende tempel die opgedragen is aan de godin Athene. Op de Akropolis vind je ook nog de tempel van Erechtheion en de Niké tempel. Je kunt hier zeker mooie dingen zien, maar zorg dat je een beetje op tijd bent. Hoe later je de Akropolis op de dag bezoekt, hoe drukker en warmer het wordt. 

Athene met kinderen
Athene met kinderen

Athene met kinderen: de stad verkennen

Je kan de stad Athene met kinderen op verschillende manieren ontdekken. We zetten een aantal van deze opties op een rij. 

#2 Hop on Hop off bus: de bekende rode dubbeldekker bussen met open dak rijden ook door de stad Athene. Voor ons is het altijd een manier om de stad op een snelle manier te bekijken. In totaal heb je drie verschillende routes die de bussen rijden door de stad. De bussen op de rode route rijden door het centrum van de stad en stoppen onderweg bij vijftien verschillende bezienswaardigheden.

Daarnaast heb je ook nog een paarse route die op zeven plekken in de stad stopt en die vooral richting het strand rijdt. De laatste route is de groene route en deze stopt op elf verschillende plekken in de stad voornamelijk in de haven van de stad Pirraeus. 

Athene met kinderen

#3 BajaBikes Athene: je kunt de stad Athene met kinderen ook vanaf de fiets verkennen. De Nederlandse maatschappij BajaBikes organiseert tours door het centrum van Athene onder leiding van een Nederlandse gids. Kinderen kunnen ook makkelijk met deze fietstochten mee. Ze hebben voor kinderen vanaf 8 jaar kinderfietsen beschikbaar en voor kinderen die jonger zijn dan acht jaar kunnen op een kinderzitje achterop de fiets bij de ouders. Kijk voor meer informatie over deze tours even op de website van BajaBikes en vul bij bestemming Athene in. 

#4 Happy Tours treintje: je kunt het centrum van Athene ook bezoeken met een toeristentreintje. In totaal duurt het tochtje met het toeristentreintje ongeveer 40 minuten. Je komt langs verschillende bezienswaardigheden in de stad en je betaalt een paar euro per persoon om met het treintje mee te rijden. In het treintje zit ook een gids die wat meer vertelt over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt met de trein. 

Athene met kinderen

Athene met kinderen #5: naar het strand

Je kunt in Athene met kinderen ook prima naar het strand toe. Er zijn verschillende plekken waar je een dagje met het gezin lekker naar de zee kunt gaan. Zeker in de zomermaanden kan dat wel erg fijn zijn! De bekendste badplaats, waar je het strand kunt bezoeken is Glyfada. Deze badplaats bereik je met het openbaar vervoer in iets meer dan een half uurtje. 

Bij Glyfada beach zijn niet heel veel faciliteiten, maar het is mogelijk om bedjes te huren en een parasol. Daarnaast zijn er wat tentjes waar je wat kunt eten en drinken. De zee loopt geleidelijk af, waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen om naar toe te gaan. Uiteraard kan het strand in de zomermaanden wel erg druk zijn. 

Je hebt aan dezelfde kust een stukje verder van Athene af nog verschillende stranden die je kan bezoeken met je kinderen. Zo heb je op veertig minuten rijden met de auto Astir Beach liggen, waar ook een prima beachclub bij ligt. Ook ligt hier in de buurt Grand Beach, maar over dit strand zijn de recensies wisselend. Vooral de prijzen op het strand zijn behoorlijk hoog. 

Athene met kinderen
Athene met kinderen

Athene met kinderen #6: Waterpark Aquapolis

Je kunt in Athene met kinderen ook naar een waterpark toe. Aquapolis Athens is een waterpark dat iets buiten het centrum van Athene ligt op ongeveer een half uur rijden van het centrum met de auto. Het waterpark is niet super groot, maar heeft wel een aantal toffe glijbanen voor kinderen. 

Het waterpark is alleen in de zomermaanden open. Sommige online recensies hebben het er wel over dat het erg druk kan zijn bij de glijbanen en dat je lang moet wachten op een warme dag. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de website van waterpark Aquapolis. 

Athene met kinderen: overige activiteiten

Je hebt nog een aantal activiteiten die je in Athene met kinderen kunt doen. We zetten ze hieronder kort op een rij!

#7 Museum van Illusies: dit is een bekend museum dat in veel steden ter wereld is gevestigd. Zoals bij de meeste van dit soort musea kun je hier met kinderen leuke foto’s maken. Het museum ligt midden in het centrum en je kan dus te voet naar het museum toe. Bekende illusies zijn hier het hoofd dat lijkt op de tafel te liggen en de kamer waarin het lijkt of de ene persoon veel groter is dan de andere persoon. Het museum is vooral voor jonge kinderen leuk. 

#8 Berg Lykavittos: op deze berg heb je een mooi uitzicht over de stad Athene en de Akropolis berg. Je kunt de berg omhoog lopen, maar met kinderen is het net zo leuk om voor een paar euro het kabeltreintje naar boven te nemen. Op de heuvel heb je een klein kapelletje, een restaurant en wat terrasjes. Vanaf deze terrasjes heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

#9 Plaka: dit is een leuke wijk om te bezoeken met kinderen. De meeste straten zijn hier autovrij en er zijn vele restaurants en winkeltjes. Je hebt hier ook best wel wat tentjes waar je vrij goedkoop kunt eten en drinken. Het is zeker leuk om door deze oude wijk te wandelen en even op een terrasje te gaan zitten met je gezin. 

Athene met kinderen
Athene met kinderen

#10 Panathenaic Stadium: je kunt in Athene het stadion bezoeken dat in 1896 bij de eerste Olympische Spelen in gebruik was. Het stadion ligt in het centrum van de stad en als je in het stadion bent dan besef je pas hoe groot dit stadion is. Je betaalt entree voor het stadion en dan kun je ook het museum bekijken. Dat museum stelt niet zo heel erg veel voor en heeft vooral veel oude posters van de betreffende Olympische Spelen en ook de oude fakkels die destijds gedragen zijn. 

#11 Anafiotika: deze wijk in Athene ligt naast de oude wijk Plaka en is bijzonder om te bezoeken. Je hebt hier heel veel witte huisjes met blauwe deuren en het lijkt wel of je op een eiland als Santorini rondloopt. De wijk is niet super groot, dus je hoeft hier ook geen grote wandeling te maken met je kinderen, maar je kunt hier wel hele leuk foto’s met je kinderen maken in deze toffe straatjes. 

#12 Dierentuin Athene: op een half uur rijden van Athene dichtbij het vliegveld van de stad ligt de Attika Zoo. Dit is de enigste dierentuin van Griekenland en heeft behoorlijk wat grote dieren die je kan bewonderen zoals de olifant, de giraf, de zebra, de leeuw, het nijlpaard en de bruine beer. Naast de vele dieren die je kan bekijken is er ook een dolfijnenshow. Je kan de auto gratis parkeren bij de dierentuin en je kunt je hier makkelijk een halve dag vermaken. Naast de dierentuin ligt ook nog een outlet centrum voor de liefhebbers van shoppen. 

Athene met kinderen
Athene met kinderen

Waar overnachten in Athene met kinderen?

Je kunt in Athene met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties die kamers aanbieden voor gezinnen met kinderen. Uiteraard wil je in zo’n grote stad wel in het centrum van de stad zitten en dat het hotel een goede beoordeling heeft uit vele recensies. Wij hebben op basis van deze criteria de beste opties in de verschillende prijsklassen op een rij gezet. Druk op de blauwe link voor meer informatie. 

Budget hotel: Athens Mirabello

Middenklasse hotel: Colors Hotel Athens

Luxe hotel: Niche Hotel Athens

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Athene even hier

Scroll naar boven