Arches National Park met kinderen

Wat te doen in Arches National Park met kinderen? Ga jij op vakantie of rondreizen met kinderen door de staat Utah? Een van de meest populaire parken in Utah is Arches National Park. Er komen hier elk jaar zoveel mensen dat je vanaf april al moet reserveren voor dit park. Vergeet dit niet te doen! Je komt namelijk echt niet binnen zonder reservering en jouw telefoonontvangst is belabberd rond Arches NP. Later in de blog zullen we meer uitleggen over het reserveringssysteem. Rond Arches is ook veel leuks te doen met kinderen. Het kan niet anders dan dat je een onvergetelijk tijd krijgt als je hierheen reist. In deze blog geven we alle informatie rondom Arches National Park met kinderen.

Beste reistijd Arches National Park met kinderen

De beste reistijd om Arches National Park met kinderen te bezoeken is van april tot oktober. Eerder of later is het park ook open, maar heb je meer kans op vorst en sneeuw, waardoor sommige wegen minder begaanbaar zijn. Het voordeel is wel dat je in de koudere periode niet hoeft te reserveren voor het park. Natuurlijk kan dit park ook mooi zijn als er sneeuw ligt, maar met kinderen is een beetje fijne temperaturen toch ook wel handig!

Arches National Park met kinderen-

Vervoer naar en in Arches National Park

Er rijdt geen shuttlebus in dit park, zoals in andere nationale parken vaak wel het geval is. Je kunt wel met jouw eigen voertuig naar binnen in het park. De meeste gezinnen maken ook een rondreis langs de verschillende natuurparken in het westen van de Verenigde Staten met de auto. Zeker met kinderen is dit een fijne manier van reizen, aangezien je dan de vrijheid hebt om te stoppen waar je maar wil.

Wil je Arches National Park bezoeken dan kun je dat het beste met een auto of een camper doen. De meeste gezinnen huren een auto op het vliegveld waar ze landen. Dat is voor de meeste toeristen op het vliegveld van Los Angeles. Wil je een auto huren in Los Angeles dan is verhuurorganisatie Sunny Cars zeker een aanrader.

De prijs van een huurauto bij Sunny Cars ligt vaak net iets hoger dan bij andere verhuurmaatschappijen, maar alles zit wel gelijk in de prijs van de huurauto. Daarom hoef je ter plekke bijvoorbeeld geen andere verzekeringen af te sluiten, wat weleens moet bij andere verhuurmaatschappijen. Kijk voor meer informatie over de auto’s van Sunny Cars even hier.

Fietsen is ook een manier om de omgeving rondom Arches National Park met kinderen te verkennen. Fietspaden zijn zeldzaam in Amerika en daarom is het best bijzonder dat ze hier wel liggen. Er loopt een fietspad naar Arches en dit is ook een prachtige omgeving om te fietsen, maar niet in Arches National Park zelf. De hoogteverschillen zijn te groot om hier met kinderen te fietsen. Daarnaast fiets je in Arches zelf over de gewone weg. Fietsen in Arches National Park zelf raden wij daarom af.

Arches National Park met kinderen

Arches National Park algemeen

Voor Arches National Park moet je in het hoogseizoen reserveren met een tijdslot. Dit kan enkele maanden van tevoren op deze website. Heb je achter het net gevist of weet je nog niet exact wanneer je er zult zijn of wist je niet dat je moest reserveren net zoals wij? Elke avond exact om 19:00 uur komen er nieuwe tijdslots beschikbaar voor de volgende dag.

In Moab heb je voldoende internetontvangst en kun je voor de volgende dag reserveren. Probeer niet in de rij voor de ingang te reserveren zoals wij dat probeerden, aangezien de WIFI ontvangst echt te slecht is en de rij voor de ingang vaak langer is dan 30 minuten. Wij zijn eerst een camping gaan zoeken voor internet om de volgende dag terug te komen. Waar we hebben overnacht kun je onderaan in de blog lezen onder overnachtingsmogelijkheden.

Het reserveren van het park kost 2 dollar. Deze kosten staan los van de toegang die je betaalt voor het park. Het beste schaf je een ‘America the beautifull pass’ aan bij het eerste nationale park dat je in de Verenigde Staten bezoekt. De kosten hiervan zijn 80 dollar per voertuig en de kaart is een heel jaar geldig. De toegang tot Arches National Park kost 35 dollar per voertuig. Je ziet dus dat je hooguit 3 parken moet bezoeken met jouw gezin om de kosten van deze kaart er uit te halen.

Wat te doen in Arches National Park

Kunnen jouw kinderen raden hoe de bogen in Arches National Park zijn ontstaan? Heel lang geleden werd Arches bedekt door diverse lagen zandsteen, kalksteen en andere soorten sediment. Deze lagen werden samengeperst en door geologische activiteit werd het hele gebied omhoog geduwd (zoals je wel meer ziet hier rondom Arches National Park).

Door alle natuurlijke krachten slijten er lagen af. Het zachtere gedeelte uiteraard eerder dan het hardere gedeelte. Als een zachtere laag onder een hardere laag wegslijt ontstaat er een boog. Er storten nog steeds bogen in en er verdwijnen helaas ook nog steeds bogen door erosie. Niets is blijvend in Arches National Park, net als in het leven. Een mooie les voor kinderen en volwassenen om te zien hoe het loopt in de natuur.

Moab is de eerste grotere plaats die je tegenkomt in de wijde omgeving. Hier kun je ook goed boodschappen doen en als je kampeert weer even alles bijwerken (zaken als de wc legen en water bijvullen). Moab is ook de eerste plaats in de wijde omgeving waar meer te doen is voor kinderen. Dit kan dus een prima uitvalsbasis zijn om Arches Nationaal Park en andere nationale parken in de omgeving te ontdekken.

Houdt er wel rekening mee dat de afstanden nog behoorlijk groot zijn vanaf Moab naar de andere nationale parken. Alleen het nationale park Canyonlands ligt relatief dichtbij.

Arches National Park met kinderen

Kinderactiviteiten Arches NP en Moab

#1 Visitors Centre Arches NP

Voordat je met kinderen het park gaat bezoeken, kun je het beste het Visitors Centre van het park bezoeken. Je vindt hier heel veel informatie over het betreffende park en je kan hier ook leuke souvenirs kopen. Het visitors centre van Arches National Park heeft zelfs een computer buiten staan waarbij je in het Nederlands je trip kunt plannen door Arches National Park.

In het visitors centre draait een mooie film die uitleg geeft hoe dit landschap nog steeds aan verandering onderhevig is. Ook voor kinderen is deze film leuk om te kijken, maar houdt er uiteraard rekening mee dat de film wel in het Engels is. Je zult daarom met jonge kinderen bepaalde delen van de film moeten vertalen.

Daarnaast is het leuk voor kinderen om aan het Junior Ranger Programma van ieder nationaal park mee te doen. Je kan dan bij de kassa een boekje krijgen met opdrachten voor kinderen en als ze deze opdrachten maken, krijgen ze na afloop een badge van het nationale park. Dit heb je in de meeste nationale parken van de Verenigde Staten en is heel erg leuk voor kinderen. En natuurlijk ook leerzaam!

Als je na het visitors centre naar boven rijdt, rijd je over een prachtige weg omhoog door het park. Toen wij Arches NP in mei bezochten lag er nog sneeuw in de bergen. Dat geeft een geweldig uitzicht! Daarnaast kom je diverse bordjes tegen met uitleg over dinosaurussen die hier geleefd moeten hebben. Heb je kinderen die gek zijn op dino’s? Hier kunnen ze hun hart ophalen!

Wat te doen in Arches National Park

#2 Delicate Arch en Double Arch

Uiteraard ga je wandelen in Arches National Park met kinderen. Er zijn meerdere zeer geschikte wandelingen voor gezinnen met kinderen, maar we lichten er graag 2 speciale wandelingen uit. De eerste wandeling is de wandeling naar Delicate Arch. Deze wandeling is geschikt om met kinderen te doen, al zijn er enkele stukken met steile afgrond naast. De paden zijn echter breed genoeg om het veilig te houden.

In april kan het nog weleens gevroren hebben en dan raden wij de wandeling af omdat deze paden glad kunnen zijn en daardoor onverantwoord om te lopen met kleine kinderen. Het beste begin je deze wandeling vroeg in de ochtend, omdat er weinig schaduw is en het met veel zon tijdens deze wandeling al snel erg warm kan worden. Delicate Arch staat op elk nummerbord van Utah afgebeeld. Herkennen jouw kinderen de boog? De wandeling is in totaal 5 kilometer.

De tweede leuke wandeling die je in Arches Nationaal park met kinderen kunt wandelen is naar Double Arch. Om eerlijk te zijn vonden wij deze wandeling meer bijzonder dan de wandeling naar Delicate Arch, omdat je onder de bogen door klimt. Het klimmen is voor stoere kinderen. Durf je niet verder of zijn je kinderen nog te jong hiervoor? Geen probleem! Als je tot Double Arch loopt kun je ze ook prima zien. Deze wandeling is nog geen 2 kilometer lang en daarom ook prima om met jonge kinderen te lopen.

Je kunt bij het Visitors Centre van het park een plattegrond krijgen met nog veel meer wandelingen in het park. Je hebt wel 15 verschillende wandelingen die je in het park kunt maken, waarbij het merendeel van de wandelingen minder dan 3 kilometer lopen is en dus ook met jonge kinderen prima te doen is.

Wandelingen Arches Nationaal Park

#3 Copper Ridge Dinosaur Trackways

Als je met de auto naar het nationale park van Arches rijdt, kom je over de 191 en kom je halverwege deze weg Copper Ridge Dinosaur Trackways tegen. De afslag staat nauwelijks aangegeven, maar als je het invoert op Google Maps kom je er wel. Je denkt in het begin dat je fout rijdt omdat je een klein spoor overgaat en op een gravelweg komt waar niets staat aangegeven.

Als je 200 meter doorrijdt kom je een informatiebord tegen met aanwijzingen en uitleg over de sporen die je kan bekijken. Je kunt hier een wandeling maken en op zoek gaan met kinderen naar sporen van dinosaurussen. Super bijzonder om te bekijken met je kinderen. Welke sporen kunnen jullie allemaal vinden?

#4 Moab Giants Dinossaur Park

Zoals de naam al doet vermoeden staat dit park helemaal in het teken van dino’s. Het park is groot genoeg om je hier een middag of een korte dag te vermaken met de kinderen. Er zijn activiteiten voor kinderen, zoals een speeltuin, een dinograbbelton en nog veel meer. Erg leuk is het voetafdrukkenpad waar je echte fossiele voetafdrukken terug kunt zien.

Ook is er een interactieve tentoonstelling die je kan bekijken. Maar het allerleukste voor kinderen is wellicht toch wel de 100 levensgrote dino’s die in dit park staan. Je kunt ze vanaf de weg al zien staan. Ze zijn gereconstrueerd op basis van onderzoek. Ook is er een paleontologiecentrum. De prijs varieert tussen de 15 en de 25 dollar per persoon.

Kinderactiviteiten Arches Nationaal Park

#5 Ken’s Lake en Lions Park Aquatic Centre

Je kunt in de omgeving van Arches National Park met kinderen ook gaan zwemmen bij Ken’s lake, Dit is een meer in de open lucht en hierdoor is deze kinderactiviteit dus alleen geschikt voor in de zomer. Het is gratis om hier te gaan zwemmen. Er is ook plek voor dagrecreatie of overnachten. Voor dagrecreatie of overnachten betaal je een klein bedrag (rond de 10-15 dollar).

Je kan in de omgeving van Arches National Park ook gaan zwemmen bij Lions Park Aquatic Centre met het gezin. Dit is een heel goed betaalbare zwembad. Je betaalt maar 15 dollar per gezin (tot 6 personen) of je betaalt los 5 dollar per volwassene of 3 dollar per kind. Kinderen onder de 4 jaar zijn zelfs gratis.

Het zwembad van Lions Park Aquatic Centre heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad en verschillende glijbanen. Dus zijn je kinderen helemaal klaar met al die wandelingen? Neem dan bij dit zwembad een heerlijke duik!

Arches National Park met het gezin

#6 Moab Adventures Centre

Je kunt in de buurt van Arches National Park met kinderen ook gaan ziplinen. Dit kun je doen bij Moab Adventures Centre. Hier moeten jouw kinderen wel iets ouder voor zijn (minimaal 8 jaar), maar dit is een onvergetelijke ervaring! Wil je avontuur maar zijn je kinderen nog te jong? Je kunt dan ook kiezen voor raften op de Colorado river. Dit mag al vanaf 5 jaar.

Beide kinderactiviteiten vonden wij vrij prijzig en hebben we daarom niet zelf gedaan. Raften hadden we al eens in Turkije gedaan en als je de prijzen vergelijkt met elkaar dan schrik je uiteraard. Maar wil je dit al heel lang graag doen, dan zou ik het wel gedaan hebben. Je bent maar één keer op reis hier waarschijnlijk en de omgeving is spectaculair.

Kinderactiviteiten Arches Nationaal Park

Kindvriendelijk restaurants Arches National Park

In Arches National Park heb je geen restaurants waar je wat kan eten. Zoek je een kindvriendelijk restaurant in de omgeving van Arches National Park, dan moet je naar de stad Moab gaan. In Moab kun je je hart weer ophalen wat betreft kindvriendelijke restaurants. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants op een rij.

Hidden cuisine: dit kindvriendelijke restaurant biedt gezonde gerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner aan. Aan kinderen is ook gedacht met speciale kindermenu’s. Gezond uit eten gaan is nog niet zo makkelijk in deze omgeving hebben wij gemerkt. Dit restaurant is er één van. Daarnaast bieden ze ook gluten- en melkvrije opties aan. Iets wat je ook niet vaak tegenkomt op toeristische plaatsen rond nationale parken

Pasta Jay’s: dit is een gezinsvriendelijk restaurant met pasta’s en pizza’s. Met kinderen een fijn restaurant met veel gerechten die kinderen over het algemeen wel lusten.

Peace tree juice cafe: dit restaurant heeft diverse vegetarische opties en heerlijke smoothies. Een heerlijke onderbreking voor jou en de kinderen als het warm is. Want in het voorjaar en de zomer kan het flink warm worden in dit gebied!

Kinderactiviteiten Arches Nationaal Park

Camperen rondom Arches National Park

Ben je met jouw camper onderweg? Direct over de brug (van de Colorado river) na Arches National Park (richting Moab) kun je linksaf slaan voor diverse BLM- campsites. Deze campsites zijn super populair en kun je niet reserveren. Wat je wel kunt en mag doen is vroeg in de ochtend (rond 8 uur) een kaartje kopen voor een campingplekje (zodra er iemand vertrekt). Deze hang je op het paaltje van je plekje en je bent dan verzekerd van je plek.

Op de eerste camping is een camphost aanwezig, maar op de campsites daarna niet. Wij hadden geluk en vonden om 14 uur in de middag een laatste plekje op Big Bend Campground. Dit is een mooie primitieve camping aan de rivier de Colorado. Ideaal met kinderen omdat er ook picknicktafels hebt staan en je lekker kunt relaxen.

We hebben de middag doorgebracht met spelletjes als Koehandel, Uno en badmintonnen. Het is leuk hoe makkelijk je ook contact hebt met anderen reizigers als je met kinderen reist. Je betaalt deze keer wel (waarschijnlijk vanwege de populairiteit van Moab en Arches) voor een overnachting, maar de kosten voor een plek zijn maar 15 dollar.

Wil je niet de stress hebben van geen plek of iets meer luxe met een douche of een zwembad, dan kun je boeken op één van de vele campsites in en rond Moab. Prijzen variëren van 80 – 200 dollar per camping per nacht. Er zijn ook nog enkele designated campsites (waar helemaal geen voorzieningen zijn) iets verder weg van het park (30-45 minuten vanaf Arches NP) en deze zijn wel helemaal gratis. Fisher Towers kunnen we hierbij aanraden.

Arches National Park met het gezin

Kindvriendelijk hotel Arches National Park

Willen jullie liever niet camperen, maar overnachten in een accommodatie, dan kan dat in de omgeving van Arches National Park ook prima. Je hebt genoeg kindvriendelijke accommodaties in de omgeving die je kan boeken. Wij hebben in iedere prijsklassen de best beoordeelde en meest populaire accommodaties op een rij gezet. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Budget accommodatie: Rustic Inn

Middenklasse accommodatie: Scenic View Inn & Suites Moab

Luxe accommodatie: Fairfield Inn & Suites by Marriott Moab

Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke accommodatie rondom Arches National Park even hier.

Over de auteur: deze blog is geschreven voor Ilse Stelma op IG te volgen onder traveling_stelmafamily. Ilse is in 34 landen geweest en ze houdt er van om samen met haar gezin te reizen. Daarbij houden ze het meeste van natuur, (wild)kamperen, af en toe heerlijk wat luxe en plekjes waar nog niet veel toeristen komen.

Scroll naar boven