Apenheul met kinderen

Apenheul met kinderen: een review van dit dierenpark in Apeldoorn!

Een bezoek aan Apenheul in Apeldoorn stond al heel lang op ons lijstje om een keer te doen met onze dochter. In de zomervakantie hadden we dan eindelijk eens de tijd om deze dierentuin te bezoeken. Uiteraard hebben wij dit dierenpark opgenomen in onze blog Apeldoorn met kinderen, want als je deze stad bezoekt, dan kun je niet om Apenheul heen. Naar aanleiding van ons bezoek aan Apenheul schrijven we deze uitgebreide review!

Apenheul met kinderen
Apenheul met kinderen

Apenheul met kinderen: algemene informatie

Apenheul ligt in Apeldoorn, midden op de Veluwe en we rijden er vanuit ons hotel in Amsterdam in een uurtje naar toe. We parkeren de auto op de (betaalde) parkeerplaats tegenover Park Berg & Bos. Vanuit de parkeerplaats lopen we een stukje door het bos en komen dan bij de ingang van het park. We hebben een beetje pech met het weer, aangezien het de hele dag zal regenen helaas. 

Als we bij de ingang van het park komen krijgen we een plattegrond van het park en Sophie krijgt een apen speurkaart met daarop de 35 verschillende apensoorten die je in Apenheul tegen kan komen. Als ze dan een aap spot in het park dan kan ze een vakje openkrassen en zo kunnen we heel makkelijk bijhouden welke apen we allemaal gezien hebben. 

Daarnaast kopen we voor een klein bedrag voor Sophie een rugzak van Apenheul met daarin een notitieblok, een verrekijker en een petje van het park, zodat ze helemaal klaar is om alle apen te spotten! 

Apenheul met kinderen
Apenheul met kinderen

Apenheul met kinderen: het park

Op de plattegrond van het park zien we dat we een route kunnen lopen (een soort grote ronde), waarbij er 28 plekken op de kaart worden aangegeven waar iets te doen is. Je hebt hierbij een beetje een afwisseling tussen binnen- en buitenverblijven van de apen en er is een afwisseling of je tussen de apen loopt of dat je ze van een afstandje kunt zien. Wij zijn dol op apen en kunnen bij sommige apen echt een hele tijd staan kijken. Het lijken wat dat betreft heel vaak net mensen in hun gedrag. 

De meeste van de bekende apen komen we hier wel tegen zoals de orang-oetan, de gorilla en de ringstaartmaki, maar we komen ook onbekende apen tegen zoals de keuzertamarin, de grijspoot-doeroecoeli en de baardsaki. Zeker de apen waar we heel dichtbij kunnen komen en bijna kunnen aanraken spreken bij onze dochter voor de verbeelding. 

Apenheul met kinderen
Kindvriendelijk hotel Apeldoorn

Wat wij echt heel tof vonden aan Apenheul is dat er echt veel te spelen valt voor kinderen. Op verschillende plekken in het park zijn speeltuinen, waarbij kinderen bij een aantal echt een hele tijd kunnen spelen. Zo vinden we het Huis van NAAAP enorm leuk gemaakt. Hier kunnen kinderen allerlei dingen doen in verschillende huisjes. Een voordeel daarbij is dat de huisjes uiteraard binnen zijn en je hier dus ook met minder weer terecht kunt. 

Sowieso vinden we dat het park enorm op kinderen is gericht. Naast dat er veel te spelen valt, is er ook veel informatie voor kinderen te vinden tussendoor. Meestal gebeurt dit op een speelse manier. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kijken of ze harder kunnen lopen dan een gorilla.

Maar er is ook bijvoorbeeld een draaimolen in het park en een gedeelte waar kinderen zeven verschillende apen moeten zoeken. Bij iedere aap krijg je tijdens de zoektocht dan een letter en daarmee kun je een woord vormen. Weet je wat het woord is, dan kunnen kinderen dat in de souvenirshop doorgeven aan een medewerker en krijgen ze nog een kleinigheidje. 

Kindvriendelijk hotel Apeldoorn
Apenheul met kinderen

Daarnaast is het mogelijk om drie keer per dag naar de gorillavoederpresentatie te gaan kijken. Wanneer ze zien dat ze te eten krijgen komen de gorilla’s uit alle hoeken aanlopen en de medewerker stelt de verschillende apen aan het publiek voor. Daarbij krijg je uitleg over deze apen en de andere dieren op het eiland. Deze dierenpresentatieshow heeft al een aantal keer een prijs gewonnen voor beste show. 

Tijdens de route door het park komen we ook een aantal keer een fotohokje tegen. Hier kun je een foto maken met het gezin met een bepaalde achtergrond die in het teken staat van apen. Heb je een goede foto in het hokje gemaakt, dan kun je je mailadres invullen en dan wordt de foto naar dat adres gestuurd. Een superleuke toevoeging aan het park. 

Apenheul met kinderen
Kindvriendelijk hotel Apeldoorn

Apenheul met kinderen: eten en drinken

Op drie verschillende plekken in het park kun je wat eten en drinken. Een voordeel hierbij is dat er ook bij iedere eetgelegenheid een speeltuin zit. Zo heb je de Apegaap, de Wilderbras en de Waaghals waar je wat eten en drinken kunt kopen. Je kunt hier denken aan een broodje, een saucijzenbroodje of een frietje met een hamburger. 

Bij het Huis van NAAAP drinken we wat en we eten later frietjes bij de grote speeltuin bij De Waaghals. Wat dat betreft kunnen we hier voor de speeltuin al makkelijk een uur uittrekken tijdens ons verblijf!

Kindvriendelijk hotel Apeldoorn
Apenheul met kinderen

Apenheul met kinderen: conclusie

Wij hebben genoten van ons dagje uit in Apenheul in Apeldoorn. Helaas was het niet supergoed weer, waardoor we minder lang in de speeltuinen van het park zijn geweest. Toch waren we er aan het begin van de opening van het park en vertrokken we pas ver in de middag naar huis. 

We komen dan ook zeker een keertje terug als het weer iets beter is, zodat Sophie wat langer kan spelen in de verschillende speelgebieden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende apen in het park even op de website van Apenheul. 

Apenheul met kinderen
Apenheul met kinderen

Scroll naar boven