Amsterdamse bos met kinderen

Amsterdamse bos met kinderen: alle leuke activiteiten op een rij!

Het is een leuk om het Amsterdamse bos met kinderen te bezoeken. Er is genoeg te doen in het bos om je hier minimaal een halve tot hele dag te vermaken als je in Amsterdam bent met het gezin. Wij hebben deze activiteit dan ook opgenomen in onze uitgebreide blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle leuke kindvriendelijke activiteiten van de hoofdstad op een rij hebben gezet. Het Amsterdamse bos hebben we een aantal keer bezocht en we zetten de leukste activiteiten in het bos op een rij!

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Amsterdamse bos met kinderen: algemeen!

Het Amsterdamse bos ligt niet zoals de naam doet vermoeden in Amsterdam, maar in Amstelveen. Aangezien de twee steden bijna tegen elkaar aan gegroeid zijn de laatste jaren ligt het bos tussen de twee steden in. Met de auto rijdt je vanuit het centrum in iets minder dan een kwartier naar het bos toe. 

Rondom het Amsterdamse bos is genoeg parkeergelegenheid, waar je de auto gratis kunt parkeren. Wij hebben toen we het bos bezochten twee keer de auto geparkeerd op de parkeerplaats van Boerderij Meerzicht. Vanuit hier zijn de meest beschreven activiteiten op loopafstand te bereiken. Alleen voor het klimpark kun je het beste de auto parkeren op de hoofdparkeerplaats van het Amsterdamse bos. In de weekenden is het parkeren hier gratis en door de week zijn de eerste drie uur parkeren gratis. 

Het Amsterdamse bos is goed begaanbaar met een kinderwagen, aangezien er overal geasfalteerde paden in het bos liggen. 

Amsterdamse bos met kinderen #1: het speeleiland

Vanaf de parkeerplaats van boerderij Meerzicht loop je in minder dan tien minuten door het bos naar de grote vijver midden in het bos. Bij deze vijver kun je waterfietsen huren en het water op gaan met je kinderen. Hier zit ook een klein horecatentje waar je wat kunt drinken op het terras met uitzicht op het water. Naast waterfietsen kun je bij deze grote vijver ook kano’s en SUP boarden huren. 

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdam met kinderen

Rondom het water heb je allerlei speeltoestellen voor kinderen. Houdt er wel rekening mee dat kinderen in het water kunnen belanden tijdens het klimmen, dus een setje droge kleren is hier geen overbodige luxe. Ook is er een eilandje in het midden van het water waar je op twee manieren kunt komen. Je kunt het pondje nemen of via boomstammen en touw naar het midden lopen. 

Onze dochter vindt een pondje altijd fantastisch en overal waar we komen moeten we talloze keren op en neer met haar van de ene naar de andere kant.  Op het eiland zelf zijn uiteraard ook speeltoestellen aanwezig waaronder een kabelbaan over het water.  Dit ziet er best spectaculair uit en kinderen stonden ervoor in de rij toen wij er waren. Dit is wel een activiteit die meer geschikt is wanneer het lekker weer is. 

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Amsterdamse bos met kinderen #2: Geitenboerderij Ridammerhoeve

Vanaf de vijver loop je in ongeveer een kwartier verder door het bos naar Geitenboerderij Ridammerhoeve. Je komt hier nog onder meer langs een doolhof van struiken met in het midden een speeltoestel. Het stelt niet zo heel erg veel voor, maar het is leuk om er met kinderen even te stoppen. 

Bij de geitenboerderij betaal je een kleine entree, maar dit wordt verrekend als je bij de boerderij iets eet of drinkt. De geitenboerderij heeft zowel binnen als buiten verschillende geiten rondlopen, die de kinderen kunnen aaien. Daarnaast liggen er op het terrein van de geitenboerderij twee speeltuintjes, waar kinderen prima kunnen spelen.

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdam met kinderen

Wij vonden het een ideale plek om met het gezin te lunchen tussen de middag. Bij de boerderij kun je zowel binnen als buiten zitten en ondertussen kunnen je kinderen spelen in de speeltuin bij de geitenboerderij. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende dieren en de menukaart even op de website van de geitenboerderij

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Amsterdamse bos met kinderen #3: openbaar zwembad

Je kunt in het Amsterdamse bos met kinderen ook verkoeling zoeken in de zomer als je dat wil. Er is namelijk een openbaar kikkerbadje. Toen wij er waren was het veel te koud om het water in te gaan, maar we kunnen ons voorstellen dat het hier in de zomer erg druk is met gezinnen met kinderen. Rondom het openbare zwembad is voldoende ruimte om lekker op een kleedje in de zon te liggen. 

Het zwembad is ook geschikt voor kinderen die niet kunnen zwemmen, aangezien er maar een aantal cm water in staat en het echt een kikkerbadje is. Uiteraard moet je bij kleine kinderen je kinderen toch in de gaten houden. Bij het zwembad zit ook nog een speeltuin voor voornamelijk jonge kinderen. 

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Amsterdamse bos met kinderen #4: Klimpark fun forest

Klimpark Fun Forest ligt ook in het Amsterdamse bos, maar ligt wel een stukje afgelegen van de andere activiteiten in het bos. Je kunt daarom beter met de auto naar het klimpark rijden (een paar minuten rijden), zodat je niet het hele stuk hoeft te lopen. Wij vonden dit klimpark heel erg leuk om te doen met onze zes jarige dochter. 

Het klimpark heeft maar liefst tien verschillende parcours die verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Kinderen met een minimale lengte van 110 cm mogen de eerste twee parcours afleggen, kinderen die minimaal 130 cm zijn mogen de eerste acht parcours afleggen en ben je langer dan 150 cm dan mag je alle tien de parcours afleggen.

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Onze dochter is ongeveer 120 cm, dus wij hebben alleen de eerste twee parcours afgelegd, maar waren hier toch echt de volle twee uur mee bezig. We hebben namelijk beide parcours meerdere keren afgelegd. Onze dochter vond het fantastisch en bij parcours 2 zit je ook al op vier meter hoog, dus voor jonge kinderen is dat al behoorlijk spannend. 

Kijk voor meer informatie over de tarieven, de openingstijden en de verschillende parcours even op de website van het Klimpark Amsterdam

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Amsterdamse bos met kinderen #5: boerderij Meerzicht

Een andere optie om in het Amsterdamse bos met kinderen te lunchen is boerderij Meerzicht. We gaven al aan in het gedeelte met algemene informatie dat bij deze boerderij er voldoende parkeerplekken zijn om je auto gratis te parkeren en je kunt de dag dus hier beginnen of afsluiten. 

Bij de boerderij zitten namelijk ook een aantal hertjes die je kunt aaien en voeren (je kunt mais kopen uit een apparaat voor de hertjes) en ook zit er bij de boerderij een leuke speeltuin voor jonge en wat oudere kinderen. Daarnaast kun je er heerlijk pannenkoeken eten. Ze hebben vele verschillende soorten pannenkoeken hier op het menu staan, maar ook nog een aantal andere opties zoals een broodje. 

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Wij vinden dit altijd de beste plekken om wat te eten. Onze dochter kan zich vermaken in de speeltuin en wij kunnen op ons gemak eten en nog een drankje doen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de menukaart en meer foto’s even op de website van Pannenkoeken Boerderij Meerzicht. 

Al met al kun je je prima een dag vermaken in het Amsterdamse bos als je al de hierboven beschreven activiteiten gaat ondernemen. Het ligt dicht bij Amsterdam, maar toch ben je echt even de stad uit en kun je echt even de drukte van de stad hier ontvluchten. Wat ons betreft dus zeker een aanrader als je de stad Amsterdam tijdens je vakantie bezoekt. 

Amsterdamse bos met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

Waar overnachten in Amsterdam met kinderen?

Wij hebben al verschillende malen Amsterdam met onze dochter bezocht en al in verschillende hotels geslapen. We zetten onze aanraders op een rijtje voor jullie:

Olympic Hotel Amsterdam: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Banks Mansion Boutique Hotel: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Volkshotel Amsterdam: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Westcord Fashion Hotel: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Downloadt hier onze gratis reisgids over Amsterdam met kinderen

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.


Volkshotel Amsterdam met kinderen
Kindvriendelijk hotel Amsterdam

Scroll naar boven