Amstelveen met kinderen

Wat te doen In Amstelveen met kinderen? Amstelveen ligt iets ten zuiden van onze hoofdstad Amsterdam en wordt door nogal wat toeristen bezocht vanwege het toffe Amsterdamse bos wat in Amstelveen ligt. Toch zijn er genoeg andere kinderactiviteiten die je kan ondernemen in Amstelveen met het gezin om er minimaal een dag (of 2) naar toe te gaan. Zeker vanuit de stad Amsterdam ben je zo in Amstelveen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Amstelveen op een rij.

#1 Amsterdamse Bos

Als je een stedentrip naar Amstelveen met kinderen maakt, dan mag een bezoek aan het Amsterdamse bos niet ontbreken. We hebben dit bos nu al een aantal keer met onze dochter bezocht en het is eigenlijk altijd leuk om hier een ochtend of een middag te verblijven. Je kunt de auto bij het bos gratis parkeren en in het midden van het Amsterdamse bos heb je een grote vijver liggen.

In de zomermaanden kan je hier waterfietsen huren op dit meer en een rondje op het meer maken met kinderen. Je hebt rondom het water ook allerlei speeltoestellen liggen. Zeker in de warme zomermaanden is het leuk voor kinderen om hier te spelen. Je kunt dan gerust zwemkleding meenemen. Vooral de kabelbaan die over het water gaat is een grote favoriet bij onze dochter.

Amstelveen met kinderen

Naast dit grote meer kun je in de warme zomermaanden hier ook zwemmen met kinderen. Er is namelijk bij het Amsterdamse bos in Amstelveen een openbaar zwembad waar je terecht kan. Verwacht geen heel groot zwembad, waar je uitgebreid kan zwemmen, maar voor jonge kinderen is het perfect om lekker te spelen in het water.

Daarnaast heb je twee boerderijen (Boerderij Meerzicht en Geitenboerderij Ridammerhoeve) die je kan bezoeken en waar je ook een hapje kan eten in het Amsterdamse bos met kinderen. We gaan hier uitgebreider op in bij het onderdeel Kindvriendelijk restaurant Amstelveen onderaan in deze blog. Kortom er is hier echt genoeg te doen voor kinderen om je een paar uurtjes te vermaken. Wil je meer informatie over dit bos, lees dan onze blog Amsterdamse Bos met kinderen.

Amsterdamse bos met kinderen

#2 Fun Forest Amsterdam

Wat ook een hele leuke activiteit is om in Amstelveen met kinderen te doen is om te gaan klimmen. Dit is een leuke activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar met een minimale lengte van 110 cm. Dit klimpark ligt in het Amsterdamse bos en daarom zijn deze twee kinderactiviteiten in Amstelveen goed met elkaar te combineren. Reken er dan op dat je het merendeel van de dag hier bent met het gezin.

WIj hebben hier ook geklommen met onze dochter en vonden het echt een heel erg leuk klimpark. Je hebt bij Fun Forest Amsterdam verschillende klimparcours liggen en het is afhankelijk van de leeftijd en de lengte van de kinderen hoeveel parcours ze hier mogen doen, In totaal zijn er bij Fun Forest Amsterdam 10 verschillende parcours die je kan doen.

Wij vinden het altijd een leuke activiteit met onze dochter, omdat je lekker fanatiek bezig bent en je echt samen met jouw kind aan het klimmen bent. Je kunt hier wel tot op 15 meter hoogte klimmen, dus ook voor ouders is dit genoeg uitdaging! Wil je meer informatie over het klimmen in dit klimpark, lees dan onze blog Fun Forest Amsterdam met kinderen, waarin we onze ervaringen delen.

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

#3 Speelboerderij Elsenhove

Net als in zoveel steden in Nederland kun je ook in Amstelveen met kinderen naar een kinderboerderij toe. Speelboerderij Elsenhove is een combinatie van een kinderboerderij en een natuurlijke speeltuin. Je kan hier in de omgeving ook gaan wandelen in recreatiegebied de Elsenhove. Je hebt hier de bekende boerderijdieren waar kinderen mee kunnen knuffelen.

Doordat er ook best veel speeltoestellen zijn bij deze speelboerderij, kun je je hier prima een paar uurtjes vermaken met jonge kinderen. Je kan dan ook nog gaan lunchen met kinderen bij Theehuis In den Pappot dat naast de speelboerderij ligt. Hier hebben ze gezonde lunchgerechten met huisgemaakte producten die je hier kan eten. Je kan de auto gratis parkeren bij de boerderij.

#4 Fun Centre Amstelveen

Bij Fun Centre Amstelveen kun je heel veel verschillende soorten activiteiten met kinderen doen. Dit is ook een goede locatie om naar toe te gaan als het een dag minder weer is in Amstelveen en je niet naar buiten kunt met kinderen. Bij Fun Centre Amstelveen hebben ze onder andere een leuk trampolinepark waar kinderen 1,5 uur lang kunnen springen op de meer dan 30 trampolines die ze in dit park hebben. Kinderen vanaf 5 jaar mogen dit zelfstandig doen en kinderen onder de 5 jaar kunnen dit doen onder begeleiding van een volwassenen.

Naast een trampolinepark, kun je hier met kinderen ook gaan lasergamen. Ze hebben bij Fun Centre Amstelveen een lasergameruimte van 450m2, waar kinderen tegen elkaar kunnen lasergamen in de groepen. Daarnaast kun je bij dit Fun Centre ook een potje poolbiljart en een potje Shuffle Board spelen onder het genot van een drankje.

Daarnaast is het hier ook mogelijk om met kinderen te gaan karaoken. In de Karaoke Disco Room hebben ze plaats voor gezinnen tot en met 12 personen en kun je jouw favoriete liedjes samen met de kinderen zingen.

#5 Amsterdam

Het klinkt misschien flauw maar je kunt natuurlijk ook makkelijk een dagje vanuit Amstelveen naar Amsterdam toe. Wij zijn echt fan van de stad Amsterdam en hebben er al talloze weekendjes weg doorgebracht. Wij durven wel te beweren dat je hier minimaal 3 weken je kan vermaken in onze hoofdstad met alle kinderactiviteiten die de stad rijk is.

Je hebt hier talloze musea zoals het NEMO Science Museum, het Tropenmuseum en verschillende Instragammusea, maar ook leuke parken zoals het Vondelpark, het Amstelpark en het Oosterpark. Je zou denken bij zo’n grote stad dat je bijna niet in een groene omgeving kan zijn, maar je hebt in Amsterdam genoeg plekken waar je in de natuur kunt verblijven.

Daarnaast heb je natuurlijk een aantal niet te missen bezienswaardigheden in de hoofdstad zoals een rondje door de Amsterdamse grachten in een rondvaartboot, het Rijksmuseum en dierentuin Artis. In de loop van de jaren hebben we hier tientallen activiteiten met onze dochter ondernomen en we hebben de zeer uitgebreide blog Amsterdam met kinderen geschreven, waarin we meer dan 40 leuke kinderactiviteiten in Amsterdam op een rij hebben gezet.

Amsterdam met kinderen

Overige kinderactiviteiten Amstelveen

Je hebt naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Amstelveen, nog verschillende andere dingen die je in Amstelveen kunt ondernemen. We zetten ze hieronder kort op een rij.

#6 Zwembad de Meerkamp: je kunt in Amstelveen met kinderen ook gaan zwemmen. Dit binnenzwembad is ook een prima activiteit als het bijvoorbeeld minder weer is in Amstelveen en je toch iets met kinderen wil gaan doen. In de zomermaanden kun je ook zwemmen in het buitenzwembad van de Meerkamp. Je betaalt een paar euro entree voor het zwembad en je hebt hier al snel een paar uurtjes vermaak met het gezin.

#7 Atelier Cobra: dit is een museum voor moderne kunst en kinderen tot en met 18 jaar hebben hier gratis toegang tot het museum. Iedere woensdag en zondag heb je in het museum Atelier Cobra waarbij kinderen creatief aan de slag kunnen gaan met verf. Ze kunnen eerst in het museum inspiratie op doen en dan aan de slag gaan in het atelier.

#8 Pluktuin Amstelveen: je kunt hier met kinderen in een pluktuin bloemen gaan plukken. Je betaalt een vast bedrag om te mogen plukken en dan mag je een bepaald aantal bloemen plukken. Je krijgt dan een schaar mee en een emmer met water en je kunt dan jouw eigen boeket bloemen samenstellen.

#9 Amstelveens Poppentheater: je kunt in Amstelveen met kinderen naar één van de weinige poppentheaters in Nederland. Er worden hier verschillende shows gegeven met poppen en kijk even op de website van het Amstelveens Poppentheater voor tickets voor deze shows. Zeker met jonge kinderen is dit natuurlijk een hele leuke kinderactiviteit in Amstelveen.

#10 Drie Heemparken route: houden jullie van wandelen, dan kun je in Amstelveen met het gezin een hele leuke route wandelen door mooie parken. De Drie Heemparken route is 2,8 kilometer lang en je bent hier zo wel een uurtje (of 2) aan het wandelen als je af en toe ook stilstaat bij de bloemen in het park. Je kan van de website van de Drie Heemparken Route een kaart downloaden met de route en ze hebben zelfs een speciale app die je kunt downloaden voor deze route.

#11 Du Monde Escape Rooms: je kunt in Amstelveen ook een escaperoom met kinderen doen. Bij Du Monde Escape Rooms hebben ze voor kinderen vanaf 8 jaar een speciale escaperoom die ze met maximaal 8 kinderen kunnen spelen. Dit is natuurlijk ook een prima activiteit als het wat minder weer is in Amstelveen.

Amsterdamse bos met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Amstelveen

Je kunt in Amstelveen met kinderen prima een hapje gaan eten en wat drinken. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke restaurants waar je in de stad terecht kan.

Café restaurant Heisa: bij dit kindvriendelijke restaurant in Amstelveen geven ze al op de website aan dat ze niet van formaliteiten houden en dat gezelligheid voorop staat. Je kunt bij dit restaurant zowel binnen als buiten op het terras eten. Het terras ligt aan de Amstel rivier en je ziet vanaf het terras de bootjes langskomen op een zonnige dag.

Bij dit restaurant kan je prima dineren. De andere kindvriendelijke restaurants in Amstelveen die we hieronder gaan beschrijven zijn meer geschikt voor het ontbijt of de lunch.

Boerderij Meerzicht: zoek je een leuke plek in Amstelveen om met kinderen in de zonnige zomermaanden te gaan lunchen, dan vinden wij Boerderij Meerzicht echt een hele goede keuze. Je hebt bij deze boerderij verschillende boerderijdieren die kinderen kunnen bekijken en ook nog een leuke speeltuin. Je kan bij dit restaurant pannenkoeken eten, maar ook gewoon een lekker broodje. Wij vonden dit een hele leuke plek om te lunchen met onze dochter en we vonden het eten erg lekker.

Amstelveen met kinderen

Wonderpark Cafe: dit kindvriendelijke restaurant heeft een leuke speelplaats bij het restaurant zitten. Je kunt hier terecht voor een gezond ontbijt of lunch, terwijl de kinderen spelen in de duurzame speelplaats van het restaurant. Je betaalt wel een extra bedrag voor de kinderen om gebruik te maken van de speelplaats. Tijdens het spelen staat de natuur centraal.

Stadscafe de Pannenkoek: een pannenkoekenrestaurant doet het over het algemeen natuurlijk altijd goed bij kinderen. Dit kindvriendelijke restaurant ligt in het centrum van Amstelveen en heeft naast pannenkoeken ook gerechten op de menukaart staan als wraps, broodjes en een uitsmijter.

Je kan hier met kinderen ook gewoon een taartje komen eten. Een prima restaurant om te bezoeken als je bijvoorbeeld bent gaan winkelen in het centrum van Amstelveen. Voor kinderen heeft het restaurant een speelhoek, waar de kinderen kunnen kleuren, spelen met speelgoed of een spelletje kunnen spelen.

Geitenboerderij Ridammerhoeve: ook bij dit kindvriendelijke restaurant in Amstelveen hebben we geluncht toen wij het Amsterdamse bos bezochten. Op de boerderij kun je natuurlijk heel veel geiten bewonderen, maar je kan er ook lekker eten en drinken. Naast de geiten die je hier kan bewonderen heeft de boerderij ook twee speeltuintjes voor de kinderen waar ze kunnen spelen. Ook een prima plek om te lunchen met het gezin.

Amsterdamse bos met kinderen

Kindvriendelijk hotel Amstelveen

Je kan in Amstelveen met kinderen prima overnachten. Er zijn niet zo heel veel kindvriendelijke accommodaties dan dat je in Amsterdam hebt, maar je hebt wel een aantal leuke accommodaties waar je met gezinnen kunt slapen. Wij zetten een aantal van de best beoordeelde kindvriendelijke accommodaties in Amstelveen op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget accommodatie: ibis budget Amsterdam City South

Middenklasse accommodatie: Best Western Plus Hotel Amstelveen

Luxe accommodatie: Radisson Hotel & Suites Amsterdam South

Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in Amstelveen even hier.

Zitten er geen accommodaties bij in Amstelveen die geschikt zijn voor jullie, dan kun je altijd blijven slapen in Amsterdam. In Amsterdam hebben wij in vele verschillende accommodaties geslapen. We hebben hierover al weleens de blog Kindvriendelijk hotels in Amsterdam geschreven met onze ervaringen over de verschillende hotels.

Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in Amsterdam even hier.

Scroll naar boven