Amiens met kinderen: top 5 bezienswaardigheden!

Je kunt je prima een hele dag vermaken in de stad Amiens met kinderen. De stad ligt in het noorden van Frankrijk, tussen de grote steden Parijs en Lille in en voor gezinnen met kinderen kan dit een ideale tussenstop zijn tijdens een vakantie naar het zuiden van Frankrijk. Amiens is geen super grote stad, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. We zetten de leukste bezienswaardigheden in Amiens met kinderen op een rij. 

Amiens met kinderen

#1: de historische binnenstad

Tijdens een stedentrip naar Amiens is het zeker aan te raden om een rondje te wandelen door de historische binnenstad. In Quartier Saint-Leu liggen veel oude huizen en steegjes, maar tegenwoordig is dit een behoorlijk hippe wijk geworden met verschillende leuke restaurantjes en hippe boetieks.

De grootste bezienswaardigheid in de stad is de kathedraal van Amiens. Dit is de grootste Gothische kerk van heel Frankrijk. Een leuk activiteit is om de toren van deze kathedraal te beklimmen met kinderen en nadat je de 302 treden van de toren beklommen hebt, heb je op een hoogte van honderd meter een prachtig uitzicht over de stad. 

Overigens heb je in het centrum nog een andere toren die je kunt beklimmen. De Beffroi d’Amiens is een toren uit de 13e eeuw en bij deze toren moet je 100 treden beklimmen, voordat je van het uitzicht kunt genieten. Van midden juni tot midden september kun je in Amiens naar het lichtspektakel (Chroma) gaan kijken en worden verschillende huizen en gebouwen verlicht, waaronder ook de kathedraal van Amiens. 

#2: Dierentuin van Amiens

Je kunt in Amiens met kinderen ook naar de dierentuin. Het is niet een super grote dierentuin, maar er zijn genoeg dieren om je een aantal uurtjes te vermaken met het gezin. Zo heeft de dierentuin verschillende grote dieren zoals de tijger, de olifant, de zebra en verschillende soorten apen. 

Je kunt in de dierentuin ook prima eten en drinken, aangezien er bij de dierentuin een restaurant zit. Je kunt hier zowel binnen als buiten op het grote terras eten. Je betaalt voor deze dierentuin een paar euro en voor families met kinderen hebben ze kortingskaarten. Bij de dierentuin zijn twee grote parkeerplaatsen waar je de auto gratis kunt parkeren. 

De dierentuin ligt in het park de la Hotoie, waar je vanaf het centrum van de stad in ongeveer tien minuutjes naar toe loopt. Zeker op een fijne zomerdag kun je prima vanuit de stad door het park naar de dierentuin lopen vanuit het centrum. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende soorten dieren even op de website van de dierentuin

#3: de drijvende tuinen van de stad

Een van de bekendste bezienswaardigheid die je in Amiens met kinderen kunt bekijken zijn de drijvende tuinen van de stad (Les Hortillonnages). Deze liggen in het oosten van de stad en beslaan wel 300 hectare grond. Het gebied is echt een wirwar aan kleine kanaaltjes en je kunt hier met de boot tientallen kilometers varen. 

Je kunt hier in de zomermaanden door het gebied lekker varen met een boot die je zelf huurt of met een georganiseerde boottocht aan de hand van een gids. Je hebt ook nog op een deel van de eilandjes een openlucht museum met kunst (Het festival Art, Villes & Paysage).  Je kan hier een elektrische boot huren voor twee uur en de kunstwerken en de tuinen vanaf de boot bekijken. 

Een andere manier om dit gebied te verkennen is te voet of met de fiets. Aan de andere kant van de Hortillonnages vind je verschillende voetpaden en fietspaden, waardoor je ook op deze manier de verschillende eilandjes kunt bezoeken. Kortom je hebt genoeg mogelijkheden rondom de stad om de natuur op te zoeken met je gezin. Zeker na een lange autotocht kan dat wel even fijn zijn. 

#4: Park Samara

Je kunt in de omgeving van Amiens met kinderen ook naar een themapark toe. Park Samara ligt op ongeveer twintig minuten rijden van het centrum van Amiens Het is een archeologisch park en heeft een educatief karakter. Het park is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, door de activiteiten die je allemaal in het park kunt ondernemen. 

Zo is het mogelijk om bij het park te leren over beeldhouwen, pijlwerpen, schilderen, potten maken en dat uiteraard in de sfeer van de oudheid. Je kunt een rondleiding boeken door het park, waarna een Engelstalige gids uitleg geeft over het leven in vroegere tijden. Het is een soort van dorpje dat je bezoekt, met verschillende huisjes, waar verschillende activiteiten te zien zijn. 

Bij het dorp ligt ook een restaurant waar je wat kunt eten en kunt drinken. Wel zijn de online recensies over het eten erg slecht. Je kunt hier prima een paar uurtjes doorbrengen in dit dorp. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en een plattegrond van het park even op de Franstalige website van Park Samara

#5: Park Samara Saint Pierre

Parc Saint Pierre, gelegen in het hart van de stad, is een prachtig park dat veel te bieden heeft. Het park is vooral leuk om in de zomer te bezoeken, wanneer het peuterbad met zijn fonteinen een fijne plek is voor jonge kinderen. Daarnaast is er ook een ruime zandbak waar kinderen naar kunnen spelen en bouwen.

Ook is het mogelijk om in het park in Amiens wat te eten en te drinken. Een kiosk biedt drankjes en snacks. Daarnaast zijn er goed onderhouden speelruimtes waar kinderen vrij kunnen rennen, spelen en hun energie kwijt kunnen. Het park biedt daarnaast grasveldjes en schaduwrijke plekken waar je met kinderen kunt picknicken.

Al met al is Parc Saint Pierre een kindvriendelijk park, waar je prima een paar uurtjes naar toe kan gaan met het gezin!

Waar slapen in Amiens met kinderen

Je kan in Amiens met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende hotels met familiekamers voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de beste opties in de verschillende prijsklassen hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: The Originals Boutique Hôtel Amiens Sud

Middenklasse hotel: Le Saint Louis

Luxe hotel: The Gem

Kijk voor de hele lijst aan accommodaties in Amiens even hier

Scroll naar boven