Amersfoort met kinderen

Amersfoort met kinderen: ideale stad voor een weekendje weg met het gezin!

Is het leuk om Amersfoort met kinderen te bezoeken? Ja dat is het zeker! De stad Amersfoort zal misschien niet als eerste bij je opkomen voor een weekendje weg met het gezin, maar het heeft genoeg te doen om je kinderen een weekend te vermaken. Naar aanleiding van verschillende bezoeken aan de stad zetten we hier alle activiteiten in Amersfoort met kinderen op een rijtje voor jullie!

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

Amersfoort met kinderen #1: dierenpark amersfoort

Dierenpark Amersfoort is echt een super leuk dierenpark voor gezinnen met kinderen en hier kun je je makkelijk een hele dag vermaken met het gezin! Wij waren er ’s ochtend om tien uur en verlieten tegen sluitingstijd het dierenpark. 

Allereerst heb je er enorm veel dieren die je kunt zien! Zo heb je de bekende dieren zoals olifanten, neushoorns, tijgers, leeuwen en heel veel verschillende apen, maar ook minder bekende dieren zoals de rode panda, prairiehondje en het gilamonster. 

Wat het dierenpark in Amersfoort echt heel leuk maakt is dat de dierentuin echt in het teken staat van kinderen. Tussen de verblijven van de dieren zijn overal klimtoestellen gemaakt met heel veel verschillende glijbanen. Zo kunnen kinderen tussen de beren klimmen, kunnen ze in het verblijf van de olifanten van de glijbaan en kunnen ze klauteren tussen de papegaaien. 

Ook zijn er overal paden gemaakt waar je door een soort van tunnels moet lopen en waar je bij verschillende gaten achter glas in de verblijven van de dieren kunt kijken. De dieren hebben de ruimte in het park en het ziet er allemaal vrij natuurlijk uit. Daarnaast zijn bepaalde gedeelte van het park, als de stad der Oudheid, echt prachtig gebouwd. 

Daarnaast zijn er ook nog verschillende kleine attracties voor kinderen. Zo rijdt er een treintje door het dierenpark, is er een draaimolen, kun je met elektrische auto’s rijden en is er een hele grote speeltuin. Daarnaast kun je ook nog in een waterfiets een stuk met je kinderen langs de dieren waterfietsen. 

Ook is er nog een heel gedeelte in het park in het teken van dino’s. Ook hier zijn verschillende speeltoestellen voor kinderen die tussen de dino’s staan. Wil je alles zien en doen in het dierenpark dan kun je hier echt wel een hele dag voor uittrekken. 

Door het hele park is er de mogelijkheid om te eten en drinken. Zo hebben ze verschillende restaurants en eetgelegenheden. Bij restaurant de Boerderij ligt ook de grote speeltuin, waardoor je als ouders op je gemak wat kunt eten en drinken en de kinderen na het eten zich kunnen vermaken in de speeltuin.

Wil je meer informatie over de openingstijden van het dierenpark en de prijzen van tickets, kijk dan even hier op de website van het dierenpark

 

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

Amersfoort met kinderen #2: Nationaal Militair Museum

Wij wisten niet zo goed wat we moesten verwachten van het Nationaal Militair museum in Soest (15 minuten rijden vanaf Amersfoort centrum). Wij moeten zeggen dat we niet zoveel met wapens en oorlog hebben, maar dit is echt heel leuk opgezet voor gezinnen met kinderen. 

In het hele museum zijn er dingen te doen voor kinderen. Zo staan er uiteraard heel veel verschillende legenvoertuigen die de kinderen kunnen bekijken, maar op de begane grond is er ook een hele zaal waar allerlei spelletjes staan en kinderen met een tank kunnen schieten, op een paard kunnen rijden, trommelen, met een zwaard slaan op verschillende poppen, een straaljager kunnen besturen en nog veel meer. 

Ook in de rest van het museum zijn wat interactieve elementen verwerkt in de verschillende zalen, waar kinderen dingen kunnen doen als een bom ontmantelen en soldaatje spelen.   ‘

Ook buiten het museum is er nog genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een stormbaan, waar kinderen kunnen klauteren en staan er twee oude jeeps waar kinderen in kunnen spelen. Er is ook nog een gedeelte waar kinderen mee kunnen rijden met allerlei voertuigen waaronder een tank, maar toen wij er waren was dit gesloten. Dat vonden wij heel jammer, aangezien ons dat wel heel tof leek. Ook de kleine elektrische legervoertuigen waren gesloten toen wij er waren. Kijk dus vooraf goed op de website van het museum wat wel en wat niet open is. 

Ook bij dit museum zijn verschillende eetgelegenheden waar je wat kunt eten. Wij zijn er uiteindelijk een hele ochtend geweest en dat had nog een stuk langer kunnen zijn als we de dingen hadden kunnen doen die nu gesloten waren voor bezoekers. 

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

Amersfoort met kinderen #3: Pyramide van Austerlitz

Een leuke activiteit in de buurt van Amersfoort met kinderen is het bezoeken van de Pyramide van Austerlitz. Je rijdt vanuit Amersfoort in iets meer dan een kwartier naar deze pyramide toe. Je kunt hier met kinderen verschillende wandelingen maken in de buurt van de Pyramide. Ook kun je de Pyramide zelf beklimmen wat kinderen uiteraard erg leuk vinden om te doen.

Bij de pyramide ligt ook een erg leuke speeltuin. Deze is behoorlijk groot en onze dochter heeft zich hier prima een paar uurtjes vermaakt. Bij de speeltuin zelf ligt ook een groot terras, waar ouders een hapje en een drankje kunnen doen. Wij vonden het een hele fijne plek om te lunchen met onze dochter. Als je gaat wandelen en ook de speeltuin bezoekt, moet je rekenen dat je ongeveer een halve dag kwijt bent aan deze activiteit!  

Amersfoort met kinderen
Provincie Utrecht met kinderen

Amersfoort met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Amersfoort. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Amersfoort met kinderen verder kunt ondernemen als je langer dan een weekend naar deze stad toe gaat:

#4 Mondriaanhuis: museum en geboortehuis van Piet Mondriaan de schilder. In het museum zijn verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo zijn er creatieve workshops, is er een speurtocht door het museum en is er een doe- het- zelf – atelier, waar kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Wil je in Amersfoort met kinderen een leerzame activiteit gaan ondernemen, dan is dit een prima optie. 

#5 De verkeerstuin: in een loods kunnen kinderen op allerlei fietsjes fietsen over een soort van parcours. Deze verkeerstuin is op woensdag en zondag open en wordt gerund door vrijwilligers. De toegang is gratis. 

#6 rondvaartboot: je kunt in Amersfoort met kinderen ook een rondvaart maken door de grachten van Amersfoort. Er zijn themaboten, waaronder eentje voor kinderen. 

#7 Toeristentreintje: je kunt het bijna niet geloven, maar er rijdt zelfs een toeristentreintje door de stad. Wij vinden dat altijd wel een leuke manier om een stad te ontdekken met onze dochter. 

#8 Escape Town Amersfoort: in dit centrum hebben ze maar liefst drie verschillende escaperooms. De escaperooms zijn voor gezinnen met oudere kinderen. De escaperoom Wizard School is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze escaperoom staat in het teken van Harry Potter. 

#9 Natuurgebied Soesterduinen: op nog geen tien minuten rijden van dierenpark Amersfoort liggen de Soesterduinen. Er zijn hier verschillende routes uitgezet van bijvoorbeeld 3,5 en 5 km, die prima te lopen zijn met kinderen. Je moet dan de gekleurde paaltjes volgen. Je bent dan iets meer als een uur onderweg. Lees dit uitgebreide blog over wandelen in dit natuurgebied met kinderen. 

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

Waar slapen in Amersfoort met kinderen?

Fletcher hotel amersfoort

Wij hebben hier overnacht toen we een weekendje weg waren en verschillende musea in de omgeving bezochten. Wil je met een klein budget ergens overnachten, dan is dit hotel zeker een optie. Wij hebben een uitgebreid verslag geschreven over het hotel, wat je hier kunt vinden. Zijn jullie meer van een B&B?  Dan vindt je hier een overzicht van de leukste B&B’s in Amersfoort

Fletcher hotel Amersfoort
Fletcher hotel Amersfoort

Artikelen andere nederlandse steden

SOCIAL CHECK-IN