Amersfoort met kinderen

Is het leuk om Amersfoort met kinderen te bezoeken? Ja dat is het zeker! De stad Amersfoort zal misschien niet als eerste bij je opkomen voor een weekendje weg met het gezin, maar het heeft genoeg te doen om je kinderen een weekend te vermaken. Naar aanleiding van verschillende bezoeken aan de stad zetten we hier alle activiteiten in Amersfoort met kinderen op een rijtje voor jullie!

1. Dierenpark Amersfoort

Je kunt in Amersfoort met kinderen naar een super leuk dierenpark! Dierenpark Amersfoort is een dierenpark voor gezinnen met kinderen en hier kun je je makkelijk een hele dag vermaken met het gezin! Wij waren er ’s ochtend om tien uur en verlieten tegen sluitingstijd het dierenpark. 

Allereerst heb je er enorm veel dieren die je kunt zien! Zo heb je de bekende dieren zoals olifanten, neushoorns, tijgers, leeuwen en heel veel verschillende apen, maar ook minder bekende dieren zoals de rode panda, prairiehondje en het gilamonster. 

Wat het dierenpark in Amersfoort echt heel leuk maakt is dat de dierentuin echt in het teken staat van kinderen. Tussen de verblijven van de dieren zijn overal klimtoestellen gemaakt met heel veel verschillende glijbanen. Zo kunnen kinderen tussen de beren klimmen, kunnen ze in het verblijf van de olifanten van de glijbaan en kunnen ze klauteren tussen de papegaaien. 

Ook zijn er overal paden gemaakt waar je door een soort van tunnels moet lopen en waar je bij verschillende gaten achter glas in de verblijven van de dieren kunt kijken. De dieren hebben de ruimte in het park en het ziet er allemaal vrij natuurlijk uit. Daarnaast zijn bepaalde gedeelte van het park, als de stad der Oudheid, echt prachtig gebouwd. 

Daarnaast zijn er ook nog verschillende kleine attracties voor kinderen. Zo rijdt er een treintje door het dierenpark, is er een draaimolen, kun je met elektrische auto’s rijden en is er een hele grote speeltuin. Daarnaast kun je ook nog in een waterfiets een stuk met je kinderen langs de dieren waterfietsen. 

Ook is er nog een heel gedeelte in het park in het teken van dino’s. Ook hier zijn verschillende speeltoestellen voor kinderen die tussen de dino’s staan. Wil je alles zien en doen in het dierenpark dan kun je hier echt wel een hele dag voor uittrekken. 

Door het hele park is er de mogelijkheid om te eten en drinken. Zo hebben ze verschillende restaurants en eetgelegenheden. Bij restaurant de Boerderij ligt ook de grote speeltuin, waardoor je als ouders op je gemak wat kunt eten en drinken en de kinderen na het eten zich kunnen vermaken in de speeltuin.

Wil je meer informatie over de openingstijden van het dierenpark en de prijzen van tickets, kijk dan even hier op de website van het dierenpark. 

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

2. Nationaal Militair Museum

Een leuk museum om in Amersfoort met kinderen naar toe te gaan is het Nationaal Militair Museum. Wij wisten niet zo goed wat we moesten verwachten van het Nationaal Militair museum in Soest (15 minuten rijden vanaf Amersfoort centrum). Wij moeten zeggen dat we niet zoveel met wapens en oorlog hebben, maar dit is echt heel leuk opgezet voor gezinnen met kinderen. 

In het hele museum zijn er dingen te doen voor kinderen. Zo staan er uiteraard heel veel verschillende legenvoertuigen die de kinderen kunnen bekijken, maar op de begane grond is er ook een hele zaal waar allerlei spelletjes staan en kinderen met een tank kunnen schieten, op een paard kunnen rijden, trommelen, met een zwaard slaan op verschillende poppen, een straaljager kunnen besturen en nog veel meer. 

Ook in de rest van het museum zijn wat interactieve elementen verwerkt in de verschillende zalen, waar kinderen dingen kunnen doen als een bom ontmantelen en soldaatje spelen.   ‘

Ook buiten het museum is er nog genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een stormbaan, waar kinderen kunnen klauteren en staan er twee oude jeeps waar kinderen in kunnen spelen. Er is ook nog een gedeelte waar kinderen mee kunnen rijden met allerlei voertuigen waaronder een tank, maar toen wij er waren was dit gesloten. Dat vonden wij heel jammer, aangezien ons dat wel heel tof leek. Ook de kleine elektrische legervoertuigen waren gesloten toen wij er waren. Kijk dus vooraf goed op de website van het museum wat wel en wat niet open is. 

Ook bij dit museum zijn verschillende eetgelegenheden waar je wat kunt eten. Wij zijn er uiteindelijk een hele ochtend geweest en dat had nog een stuk langer kunnen zijn als we de dingen hadden kunnen doen die nu gesloten waren voor bezoekers. 

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

3. Pyramide van Austerlitz

Een leuke activiteit in de buurt van Amersfoort met kinderen is het bezoeken van de Pyramide van Austerlitz. Je rijdt vanuit Amersfoort in iets meer dan een kwartier naar deze pyramide toe. Je kunt hier met kinderen verschillende wandelingen maken in de buurt van de Pyramide. Ook kun je de Pyramide zelf beklimmen wat kinderen uiteraard erg leuk vinden om te doen.

Bij de pyramide ligt ook een erg leuke speeltuin. Deze is behoorlijk groot en onze dochter heeft zich hier prima een paar uurtjes vermaakt. Bij de speeltuin zelf ligt ook een groot terras, waar ouders een hapje en een drankje kunnen doen. Wij vonden het een hele fijne plek om te lunchen met onze dochter. Als je gaat wandelen en ook de speeltuin bezoekt, moet je rekenen dat je ongeveer een halve dag kwijt bent aan deze activiteit!  

Amersfoort met kinderen
Provincie Utrecht met kinderen

Overige kinderactiviteiten Amersfoort

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Amersfoort. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Amersfoort met kinderen verder kunt ondernemen als je langer dan een weekend naar deze stad toe gaat:

#4 Mondriaanhuis: museum en geboortehuis van Piet Mondriaan de schilder. In het museum zijn verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo zijn er creatieve workshops, is er een speurtocht door het museum en is er een doe- het- zelf – atelier, waar kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Wil je in Amersfoort met kinderen een leerzame activiteit gaan ondernemen, dan is dit een prima optie. 

#5 De verkeerstuin: in een loods kunnen kinderen op allerlei fietsjes fietsen over een soort van parcours. Deze verkeerstuin is op woensdag en zondag open en wordt gerund door vrijwilligers. De toegang is gratis. 

#6 Rondvaartboot: je kunt in Amersfoort met kinderen ook een rondvaart maken door de grachten van Amersfoort. Er zijn themaboten, waaronder eentje voor kinderen. 

#7 Toeristentreintje: je kunt het bijna niet geloven, maar er rijdt zelfs een toeristentreintje door de stad. Wij vinden dat altijd wel een leuke manier om een stad te ontdekken met onze dochter. 

#8 Escape Town Amersfoort: in dit centrum hebben ze maar liefst drie verschillende escaperooms. De escaperooms zijn voor gezinnen met oudere kinderen. De escaperoom Wizard School is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze escaperoom staat in het teken van Harry Potter. 

#9 Natuurgebied Soesterduinen: op nog geen tien minuten rijden van dierenpark Amersfoort liggen de Soesterduinen. Er zijn hier verschillende routes uitgezet van bijvoorbeeld 3,5 en 5 km, die prima te lopen zijn met kinderen. Je moet dan de gekleurde paaltjes volgen. Je bent dan iets meer als een uur onderweg. 

#10 JumpXl Amersfoort: je kunt in Amersoort met kinderen ook naar een trampolinepark toe. Onze dochter vindt de parken van JumpXl die door heel Nederland te vinden zijn super leuk en je betaalt bij JumpXl per uur. Meestal boeken wij voor onze dochter een uurtje springen en is dit altijd meer dan genoeg. Dit is een kinderactiviteit in Amersfoort die voor wat oudere kinderen geschikt is vanaf een jaar of zeven/ acht. 

#11 SuperFun: bij dit centrum kun je in Amersfoort met kinderen meerdere activiteiten ondernemen. Dit zijn allemaal kinderactiviteiten in Amersfoort die binnen zijn, waardoor je hier ook prima naar toe kunt gaan op een regenachtige dag in Amersfoort. Bij SuperFun in Amersfoort kun je met kinderen gaan gamen, bowlen en een escaperoom spelen met het gezin. Daarnaast heb je hier een hoogteparcours voor kinderen die groter zijn dan 1,40 meter. Bij dit hoogteparcours maken kinderen op een hoogte van 6 meter 13 keer een oversteek met allerlei hindernissen. 

#12 VR Room Amersfoort: bezoek je Amersfoort met kinderen van 13 jaar en ouder, dan is dit een hele toffe activiteit om met het gezin te doen. Bij VR Room Amersfoort kun je door middel van een VR bril verschillende escaperoom spellen spelen. Je kunt bij deze locatie gratis parkeren en na afloop kun je wat eten in het restaurant van VR Room Amersfoort. In totaal kun je met meerdere personen tien verschillende escape rooms spelen in Amersfoort. 

#13 Sloepje Huren: bezoek je Amersfoort met kinderen in de zomer, dan kan het leuk zijn om een sloep te huren met het gezin en lekker te gaan varen op het water. In de wijk Vathorst in Amersfoort is dit mogelijk en je hebt hier meerdere elektrische bootjes die je voor een uurtje kan huren met het gezin. Voordeel is dat je voor de bootjes geen vaarbewijs nodig hebt en doordat de bootjes elektrisch zijn deze bootjes ook amper geluid geven. Hierdoor kun je lekker in de zomermaanden genieten op het water in Amersfoort met het gezin. 

#14 Boulderen Amersfoort: dit is een steeds populairdere activiteit onder kinderen en in Amersfoort heb je een boulderzaal, waar je deze activiteit kan ondernemen met het gezin. 

#15 Escape Town Amersfoort: je hebt bij dit centrum in Amersfoort drie verschillende escaperooms, waarbij je een escaperoom al kan spelen met kinderen vanaf acht jaar. De andere twee escaperooms zijn geschikt voor kinderen vanaf veertien jaar. 

#16 Kunsthal Kade: je kunt in Amersfoort met kinderen ook naar een modern kunstmuseum. Uiteraard moeten je kinderen hier wel van houden, maar kinderen tot en met 18 jaar hebben in ieder geval gratis toegang tot het museum. Kinderen van zes tot en met tien jaar kunnen deelnemen aan een kinderrondleiding door het museum. Ook worden er workshops in het museum voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar georganiseerd. 

#17 Natuurspeeltuin park Schothorst: je kunt in Amersfoort met kinderen ook naar een natuurspeeltuin toe. Deze natuurspeeltuin ligt in het noorden van Amersfoort en je hebt hier allerlei natuurlijke speeltoestellen. In de zomermaanden kunnen kinderen hier ook lekker met water kliederen bij de waterpomp van de natuurspeeltuin. 

Binnenspeeltuin Amersfoort

Je hebt in Amersfoort een aantal binnenspeeltuinen, waar je terecht kunt als het wat minder weer is tijdens je stedentrip naar Amersfoort met kinderen. We zetten hieronder alle binnenspeeltuin in Amersfoort op een rij.

#18 Monkey Town Amersfoort: je kunt in Amersfoort met kinderen naar maar liefst twee verschillende indoorspeeltuinen van Monkey Town toe in Amersfoort. Monkey Town Amersfoort ligt in het westen van de stad en heeft genoeg speeltoestellen voor de kinderen om zich prima een paar uurtjes te vermaken. 

Wij vinden de binnenspeeltuinen van Monkey Town altijd fijn om te bezoeken. Je betaalt alleen entree voor de kinderen, je kan de auto gratis voor de deur parkeren en je kan er als ouders prima zitten en wat eten en drinken, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 

#19 Monkey Town Amersfoort Noord: deze binnenspeeltuin in Amersfoort ligt in het noorden van de stad en heeft eigenlijk precies dezelfde opzet als Monkey Town Amersfoort. Ook hier heb je een gratis parkeerplaats voor de deur, betaal je alleen voor de kinderen en kun je prima zitten. En ook hier hebben ze genoeg trampolines en speeltoestellen om je in Amersfoort met kinderen een paar uurtjes te vermaken,

#20 Indoorspeeltuin Plezier in Soesterberg: deze indoorspeeltuin ligt op een kwartier rijden van het centrum van Amersfoort en deze binnenspeeltuin is wel iets kleiner dan de twee andere indoorspeeltuinen in Amersfoort. Ook hier kan je de auto gratis voor de deur parkeren en is de toegang voor kinderen nog een stuk lager dan de andere twee binnenspeeltuinen in Amersfoort. 

Kinderactiviteiten in de regio Amersfoort

Je kan in de regio van Amersfoort met kinderen ook leuke dingen doen. We zetten een aantal kinderactiviteiten uit de regio op een rij, waarbij je maximaal een half uur moet rijden met de auto vanaf het centrum van Amersfoort. 

#21 Mediamuseum: op 24 minuten rijden van Amersfoort ligt het nieuwe museum van Beeld en Geluid in Hilversum. Dit mediamuseum is het meest interactieve mediamuseum van de wereld en je kunt voordat je het museum in gaat een app downloaden en daar het profiel van je kinderen in plaatsen. Deze app begeleidt de kinderen onderweg in het museum. Er zijn vijf verschillende zones in dit museum en dat zijn de zones: delen, verkopen, spelen, informeren en vertellen. 

#22 Stad Utrecht: je kunt vanuit Amersfoort met kinderen natuurlijk ook heel makkelijk een dagje naar de stad Utrecht gaan. Met de auto ben je er in 25 minuten en met de trein ben je er zelfs in dertien minuten. In Utrecht heb je heel veel leuke activiteiten die je met kinderen kunt ondernemen. We schreven over deze kindvriendelijke stad al eens de blog Utrecht met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten op een rij gezet hebben. Zeker een aantal kindvriendelijke musea zoals het Spoorwegmuseum en het Nijntjesmuseum zijn erg leuk om met kinderen te bezoeken. 

#23 Klimbos Ermelo: je kunt in de omgeving van Amersfoort met kinderen ook gaan klimmen. Klimbos Ermelo ligt op precies een half uur rijden van Amersfoort en je hebt hier negen verschillende parcours, waar kinderen vanaf 1 meter lengte kunnen komen klimmen. Je kunt hier met kinderen tot een hoogte van 12 meter komen klimmen. 

Kindvriendelijk restaurant Amersfoort

Je hebt een aantal kindvriendelijk restaurants in Amersfoort, waar het leuk is om te gaan lunchen of dineren. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurant in Amersfoort hieronder op een rij.

Zandvoort aan de Eem: dit is een heel leuk kindvriendelijk restaurant in Amersfoort dat bij het stadstrand ligt van Amersfoort. Kinderen kunnen bij dit stadsstrand lekker in het zand spelen of bij de grote speeltuin. Ook is er een waterpomp bij dit stadsstrand. Ze hebben hier genoeg lekkere dingen voor kinderen op de kindermenukaart staan zoals poffertjes of een tosti. Ook kan je hier een High Limonade met je kinderen boeken bij dit kindvriendelijke restaurant in Amersfoort. 

Corazon Coffee: dit kindvriendelijke restaurant in Amersfoort ligt midden in het centrum van de stad en kinderen kunnen hier lekker spelen op de speelzolder van dit restaurant. Je kan hier tussen de middag lekker een broodje eten of een stukje taart met je kinderen. Ook dit restaurant heeft een kindermenu met verschillende broodjes, een pizza of een fruitschaaltje. 

Kroast: bij dit trendy kindvriendelijk restaurant in Amersfoort kun je zowel voor de lunch als het diner terecht en ook dit restaurant heeft een speelhoek, waar kinderen een spelletje kunnen doen, kunnen knutselen en een boekje kunnen lezen. Ook heeft het restaurant een gedeelte op de menukaart met kids favorites zoals pannenkoeken, een kidsborrelplank en een hamburger die ze zelf kunnen opbouwen.

Zuid: ook bij restaurant Zuid kun je in Amersfoort met kinderen prima gaan eten. Ook dit restaurant heeft zowel binnen als buiten speelmogelijkheden. Buiten kunnen kinderen op verschillende speeltoestellen spelen en binnen zijn kleurplaten, waar kinderen zich mee kunnen vermaken. 

Dikke Dirck: ook bij dit kindvriendelijke restaurant in Amersfoort hebben ze een speelhoek waar de kinderen zich kunnen vermaken. Het interieur van dit restaurant is ook erg bijzonder en erg kleurrijk. 

Amersfoort met kinderen
Amersfoort met kinderen

Kindvriendelijk hotel Amersfoort

Fletcher hotel Amersfoort

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Amersfoort dan is het Fletcher Hotel Amersfoort een goede optie. Wij hebben hier overnacht toen we een weekendje weg waren naar Amersfoort en je kunt de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren. Wij hadden hier een comfort tweepersoonskamer geboekt, waar het hotel een bed voor onze dochter bij had geplaatst, maar je kan bij dit hotel in Amersfoort met kinderen ook een familiekamer voor vier personen boeken. 

Het hotel heeft beneden een speelhoek voor kinderen en bij het hotel zit ook een restaurant waar je drie keer per dag kunt eten. Zelf hebben wij hier gedineerd en in de ochtend ook ontbeten. Dit was allemaal erg lekker bij dit hotel en daarom is het zeker een goede optie om te bezoeken als je een stedentrip naar Amersfoort met kinderen maakt. Wij schreven over het hotel de blog Fletcher hotel Amersfoort met kinderen. 

Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier

Kindvriendelijk hotel Amersfoort
Fletcher hotel Amersfoort

Je kunt in Amersfoort met kinderen nog bij twee andere accommodaties overnachten. We zetten ze hieronder op een rij.

Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis: dit is een ander hotel van Fletcher dat familiekamers aanbiedt voor gezinnen met kinderen. Deze familiekamers zijn 28m2 groot en hebben een tweepersoonsbed en twee losse bedden voor de kinderen. Kijk voor meer informatie over Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis even hier.  

Hotel Randenbroek: ook dit kindvriendelijke hotel in Amersfoort biedt familiekamers aan voor gezinnen met vier personen. Dit hotel wordt door gezinnen met kinderen met een 9 beoordeeld als algemene score. Kijk voor meer informatie over Hotel Randenbroek even hier

Er zijn ook een aantal B&B in Amersfoort die je kan bezoeken. Op de website van Reisjager staan drie leuke B&B’s in Amersfoort

Scroll naar boven